Asbestos

Saturday, 31 October, 14:55

Nyheter om Asbestos

Sortering: Relevans | Senaste
The Local - 20 apr 19 kl. 07:59

'Sweden ticks all the boxes – except for one'

Ex-Londoner Paul Connolly loves living in northern Sweden. Really, he does. If only the local delicacies didn't taste of Asbestos and insulation – and that's BEFORE you even get to the fermented herring..

Skånskan - 07 apr 19 kl. 04:30

Eternit – ett älskat och hatat byggmaterial

Bostad Grått och fult eller slitstarkt och vackert. Åsikterna om eternit går isär. I en era när framtidstron blomstrade i Sverige fick många trähus en ny kostym.

YLE - 18 jun 17 kl. 07:00

Irakiska Hatem väntar på ett ödesdigert besked - ett brev som ändå kan bli hans räddning

Varje dag avlägsnar polisen med våld personer från Finland. Irakiern Hatem Jara är en av dem som nu befarar att polisen kan komma när som helst och hämta honom. Hans enda hopp är det brev han väntar på.

YLE - 20 mar 16 kl. 15:26

Asbestrenovering kostar nu husbolagen tusentals euro mer

Att renovera äldre hus och bostäder har blivit dyrare och mer tidskrävande, på grund av en ny asbestlag som trädde i kraft vid årsskiftet. Den innebär striktare regler för hantering av asbest vid rivningsarbeten, som stambyte och rörreparationer. När byggnader som har asbest i konstruktionerna ska renoveras eller rivas ner är det lättare sagt än gjort.

DalaDemokraten - 05 aug 14 kl. 06:45

Allvarlig kritik mot asbesthantering på Söderbaumska skolan

1982 totalförbjöds användningen av asbestfiber i byggnader sedan det uppdagats att damm som bildas när asbesthaltigt material rivs kan orsaka lungcancer, Asbestos och cancertypen mesoteliom..

Kristianstadsbladet - 10 maj 12 kl. 10:59

Heltäckande arbete

Foto: Tommy Svensson
På Östergatan pågår arbete med heltäckande skyddskläder.
Det beror på att de gamla fjärrvärmerören är av eternit. När de kapas till förmån för nya plaströr frigörs asbest, som bland annat kan orsaka allvarliga lungsjukdomar oh Asbestos.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.