Antikropparna

Friday, 04 December, 20:38

Nyheter om Antikropparna

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 13 sep 20 kl. 09:00

Leif Mannerströms glädje efter corona – tiden med barnbarnen

Leif Mannerström har hämtat sig efter att han var svårt sjuk i corona i våras. Nu gläds stjärnkocken åt Antikropparna som gör att han kan umgås med barnbarnen utan att oroas.Samtidigt planerar han för en ny karriär efter ”Sveriges mästerkock” och vägrar att gå i pension.

Aftonbladet - 27 aug 20 kl. 18:56

Så fungerar kroppens försvar mot corona

PLUS Glöm Antikropparna. Det är immunceller med ett minne, som T- och B-celler, som på sikt kommer att ge oss skydd mot….

DN - 25 jun 20 kl. 19:14

Antikropparna ökar bland dem som testa sig

Det visar test av ytterligare ytterligare 13.000 personer som själva valt att testa sig på flera håll i Sverige. .

DI - 24 jun 20 kl. 18:06

Var sjätte testad i Stockholm har antikroppar

Lite mer än var sjätte person som testats för antikroppar mot coronaviruset i Stockholm visade sig bära på Antikropparna, uppger Karolinska….

GöteborgsPosten - 24 jun 20 kl. 17:19

Var sjätte testad i Stockholm har antikroppar

Lite mer än var sjätte person som testats för antikroppar mot coronaviruset i Stockholm visade sig bära på Antikropparna, uppger Karolinska universitetslaboratoriet till.

GöteborgsPosten - 24 jun 20 kl. 17:19

Var sjätte testad i Stockholm har antikroppar

Lite mer än var sjätte person som testats för antikroppar mot coronaviruset i Stockholm visade sig bära på Antikropparna, uppger Karolinska universitetslaboratoriet till.

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 20 kl. 17:17

Var sjätte testad i Stockholm har antikroppar

Lite mer än var sjätte person som testats för antikroppar mot coronaviruset i Stockholm visade sig bära på Antikropparna, uppger Karolinska universitetslaboratoriet till Svenska Dagbladet. ”Förra veckan utfördes knappt 24 000 antikroppsprover. Av dessa.

Aftonbladet - 18 maj 20 kl. 07:03

Så angriper ett överaktivt immunförsvar kroppens egna organ

PLUS Antikropparna kan göra oss immuna mot corona. Men immunförsvaret kan också överreagera – och angripa våra organ..

Expressen - 17 maj 20 kl. 21:41

Belgisk expert tror inte på flockimmunitet innan vaccin

Belgiens ledande epidemiolog Pierre van Damme tror inte på en flockimmunitet i Sverige före det att ett vaccin har tagits fram.– Om Antikropparna skyddar oss under en längre tid eller om de försvinner, och inte skyddar oss alls, efter ett antal veckor eller månader är något vi undersöker nu, men vi saknar vetenskaplig evidens, säger Belgiens ledande expert på området Pierre van Damme, i ”Agenda”..

Expressen - 27 apr 20 kl. 07:56

CORONA I KORTHET: Reglerna som gäller på landets förlossningar • Var femte medarbetare på sjukhus smittad • Finland: Smittan kan ha bromsats mer än vi tänkt

Här är de nya reglerna som gäller runtom på landets förlossningar.■■■En av fem medarbetare på Danderyds sjukhus har smittats av covid-19. Förhoppningen är att Antikropparna som bildas innebär att man är immun mot viruset.

YLE - 14 feb 17 kl. 04:06

Epidemi av hepatit A härjar i Helsingforsområdet

Flera personer har fått leverinflammation efter hepatit A-smitta i Helsingforsregionen i januari. Hälsovårdsmyndigheterna påminner om vikten av god handhygien samt av att använda kondom. Antalet personer som har fått leverinflammation till följd av hepatit A-smitta är fem stycken.

YLE - 21 mar 16 kl. 04:30

Snart vaknar fästingarna

Våren är här och det betyder att fästingarna börjar krypa omkring i naturen. Senast i april ska man börja se upp. Borreliosfallen har ökat stadigt under de senaste åren.

YLE - 09 jun 15 kl. 11:32

Fästingar – kan du 5-5-regeln?

Hur ska man veta om ett fästingbett behöver kollas upp av en läkare eller inte? Infektionsläkaren Peter Klemets kommer med ett enkelt knep – den så kallade fem-fem-regeln. – Om man inom fem dygn får ett rodnande utslag som är fem centimeter eller större, så kan man vara rätt så säker på att det rör sig om borrelios – en så kallad erythema migrans-hudinfektion.

YLE - 01 aug 15 kl. 18:01

"Tio procent med borrelios får inte någon röd ring"

Hennes fötter har stabila stöd runt vristerna, eftersom det är lite si och så med balansen. Stavar, ryggsäckar och tält finns med. Jaana Halinen vet inte om hon når målet, Enare, men hon vill försöka.

YLE - 16 mar 15 kl. 05:22

Små landvinningar inom hiv-forskningen ger hopp

Många forskare över hela världen försöker ta fram bättre mediciner mot hiv. Men vid Århus universitet i Danmark siktar man till och med på att komma fram till ett botemedel som skulle ta kål på viruset helt och hållet. Målet ligger inte ännu bakom hörnet, men man har gjort vissa framsteg.

BT - 17 dec 14 kl. 12:59

Liberia testar blodserum mot ebola

Liberia har börjat använda blod från ebolaöverlevare i kampen mot epidemin. Ebolapatienter i Storbritannien och USA har redan behandlats med metoden. Den som har insjuknat i ebola men överlevt, bär på antikroppar som skyddar mot viruset.

YLE - 22 okt 14 kl. 16:25

WHO: Ebolasmittade kan snart behandlas med serum

Inom några månader kan ebolasmittade behandlas med serum, meddelar WHO. Den nya metoden går ut på att använda antikroppar från patienter som blivit friska från ebola. Hittills har ebola krävt över 4 500 människors liv.

BT - 22 okt 14 kl. 15:14

Ebolaprov utlöste dödliga kravaller

Ebolakrisen i Västafrika ökar spänningarna i drabbade samhällen och minst två människor har dött i ebolarelaterade kravaller i Sierra Leone. Världshälsoorganisationen hoppas på anläggningar för blodbehandling i Liberia.Två människor dödades och tio skadades i eboladrabbade Sierra Leone sedan en mobb beväpnad med machetes hindrat sjukvårdare från att ta blodprov från en misstänkt smittad kvinna, enligt myndigheter.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:09

WHO: Ebolaserum på gång i Liberia

Att använda blod från människor som överlevt ebola kan snabbt bli ett vapen i kampen mot epidemin. Enligt WHO kan behandling med serum komma i gång inom några veckor.Och i januari hoppas man kunna ta nästa steg med tester av vaccin.

BT - 22 okt 14 kl. 07:09

WHO: Ebolaserum på gång i Liberia

Att använda blod från människor som överlevt ebola kan snabbt bli ett vapen i kampen mot epidemin. Enligt WHO kan behandling med serum komma i gång inom några veckor. Och i januari hoppas man kunna ta nästa steg med tester av vaccin.

BT - 15 okt 14 kl. 11:58

Ännu en ebolasmittad i Texas i USA

En andra vårdanställd i USA har testat positivt för ebola och hålls nu isolerad medan risken för ytterligare smitta utreds. Den smittade ska, precis som den första smittade i USA, ha vårdat ebolasjuke Thomas Eric Duncan som avled i förra veckan. Den vårdanställda ska ha rapporterat feber i tisdags och isolerades vid sjukhuset Texas Health Presbyterian Hospital, enligt delstaten Texas hälsovårdsmyndighet.

BT - 15 okt 14 kl. 07:54

Får insatsstyrka mot ebola

USA:s smittskyddsmyndighet CDC håller på att inrätta en snabbinsatsstyrka som inom några timmar ska hjälpa sjukhus i landet att hantera misstänkta ebolafall. Det säger CDC-chefen Thomas Frieden. Frieden medgav vid en presskonferens på tisdagen att det fanns brister i hur sjukhuset i Dallas tog hand om en ebolasjuk man som sökte hjälp i slutet av september.

Kristianstadsbladet - 15 okt 14 kl. 05:19

USA får insatsstyrka mot ebola

USA:s smittskyddsmyndighet CDC håller på att inrätta en snabbinsatsstyrka som inom några timmar ska hjälpa sjukhus i landet att hantera misstänkta ebolafall. Det säger CDC-chefen Thomas Frieden.
Frieden medgav vid en presskonferens på tisdagen att det fanns brister i hur sjukhuset i Dallas tog hand om en ebolasjuk man som sökte hjälp i slutet av september.

BT - 15 okt 14 kl. 05:19

USA får insatsstyrka mot ebola

USA:s smittskyddsmyndighet CDC håller på att inrätta en snabbinsatsstyrka som inom några timmar ska hjälpa sjukhus i landet att hantera misstänkta ebolafall. Det säger CDC-chefen Thomas Frieden. Frieden medgav vid en presskonferens på tisdagen att det fanns brister i hur sjukhuset i Dallas tog hand om en ebolasjuk man som sökte hjälp i slutet av september.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 21:08

Apor överlevde ebola

I ett banbrytande djurförsök har forskare lyckats bota samtliga apor som smittades med ebola. Till och med när behandlingen sattes in så sent som fem dagar efter infektionen.
Den experimentella ebolamedicinen ZMapp blev berömd när två amerikanska hjälparbetare som hade smittats av ebola fick läkemedlet och överlevde.

BT - 29 aug 14 kl. 21:08

Apor överlevde ebola

I ett banbrytande djurförsök har forskare lyckats bota samtliga apor som smittades med ebola. Till och med när behandlingen sattes in så sent som fem dagar efter infektionen. Den experimentella ebolamedicinen ZMapp blev berömd när två amerikanska hjälparbetare som hade smittats av ebola fick läkemedlet och överlevde.

YLE - 22 aug 14 kl. 06:00

Borreliasymptom utreds inte tillräckligt

Borreliadiagnostiken har utvecklats och blivit betydligt bättre och säkrare. Det går idag att fastställa om en person bär på borreliabakterier men om man är sjuk måste orsakerna till symptomen utredas. Orsaken behöver inte vara en borreliainfektion, oftast är det fråga om andra infektioner.

BT - 05 feb 14 kl. 07:25

Antikroppar kan stoppa alzheimer

Antikroppar kan vara framtidens räddning för alzheimerpatienter, enligt en ny studie, rapporterar Göteborgs-Posten. Studien leds bland annat från Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, omfattar tusentals patienter och har pågått i flera år. Antikropparna påverkar de nervceller som tros förtvina hos alzheimerssjuka.

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 06:36

Antikroppar kan förebygga alzheimer


Antikroppar kan vara framtidens räddning för alzheimerpatienter, enligt en ny studie, rapporterar Göteborgs-Posten. Studien leds bland annat från Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, omfattar tusentals patienter och har pågått i flera år.Antikropparna påverkar de nervceller som tros förtvina hos alzheimerssjuka.

BT - 05 feb 14 kl. 06:37

Antikroppar kan förebygga alzheimer

Antikroppar kan vara framtidens räddning för alzheimerpatienter, enligt en ny studie, rapporterar Göteborgs-Posten. Studien leds bland annat från Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, omfattar tusentals patienter och har pågått i flera år. Antikropparna påverkar de nervceller som tros förtvina hos alzheimerssjuka.

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 14 kl. 06:42

Antikroppar kan förebygga alzheimer

Antikroppar kan vara framtidens räddning för alzheimerpatienter, enligt en ny studie, rapporterar Göteborgs-Posten. Studien leds bland annat från Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, omfattar tusentals patienter och har pågått i flera år. Antikropparna påverkar de nervceller som tros förtvina hos alzheimerssjuka..

UNT - 05 feb 14 kl. 06:36

Antikroppar kan förebygga alzheimer

Antikroppar kan vara framtidens räddning för alzheimerpatienter enligt en ny studie, rapporterar Göteborgs-Posten. Antikropparna förebygger och motverkar ett plack i hjärnan, som tros orsaka sjukdomen.(TT).

Kristianstadsbladet - 31 okt 13 kl. 11:53

Ny strategi mot hiv


En helt ny strategi kan komma att revolutionera behandlingen av hiv. Det konstaterar två amerikanska experter i en kommentar i tidskriften Nature med anledning av två studier som presenteras i samma tidning.I de nya försöken har forskarna använt en cocktail av monoklonala antikroppar för att hålla nere virusnivåerna.

BT - 31 okt 13 kl. 11:56

Ny strategi mot hiv

En helt ny strategi kan komma att revolutionera behandlingen av hiv. Det konstaterar två amerikanska experter i en kommentar i tidskriften Nature med anledning av två studier som presenteras i samma tidning. I de nya försöken har forskarna använt en cocktail av monoklonala antikroppar för att hålla nere virusnivåerna.

UNT - 31 okt 13 kl. 11:53

Ny strategi mot hiv

Forskare har utvecklat en ny metod för att hålla nere virusnivåerna vid hiv. I försöken, som utfördes på apor, användes en cocktail av monoklonala antikroppar som gjorde att viruset försvann så länge Antikropparna var närvarande.(TT).

BT - 25 jul 13 kl. 18:12

Rabiesprov på fladdermöss i Skåne

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) tar nu prover på fladdermöss i Skåne för att undersöka förekomsten av rabies. Det är första gången som det görs i Skåne efter att de första Antikropparna i Sverige hittades där 2009. ?

Helsingborgs Dagblad - 25 jul 13 kl. 16:14

Rabiesprov på fladdermöss i Skåne

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) tar nu prover på fladdermöss i Skåne för att undersöka förekomsten av rabies. Det är första gången som det görs i Skåne efter att de första Antikropparna i Sverige hittades där 2009. ?

BT - 25 jul 13 kl. 16:13

Rabiesprov på fladdermöss i Skåne

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) tar nu prover på fladdermöss i Skåne för att undersöka förekomsten av rabies. Det är första gången som det görs i Skåne efter att de första Antikropparna i Sverige hittades där 2009. - Vi tror att viruset finns i landet men har inte hittat själva smittan.

Kristianstadsbladet - 25 jul 13 kl. 16:10

Rabiesprov på fladdermöss i Skåne


Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) tar nu prover på fladdermöss i Skåne för att undersöka förekomsten av rabies. Det är första gången som det görs i Skåne efter att de första Antikropparna i Sverige hittades där 2009. - Vi tror att viruset finns i landet men har inte hittat själva smittan.

Expressen - 25 jul 13 kl. 16:52

Nu tas rabiesprov på fladdermöss i Skåne

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) tar nu prover på fladdermöss i Skåne för att undersöka förekomsten av rabies. Det är första gången som det görs i Skåne efter att de första Antikropparna i Sverige hittades där 2009..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.