Anställda

Sunday, 20 October, 05:29

Nyheter om Anställda

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens Medicin - 30 sep 19 kl. 07:00

”Sjukvården ska vara trygg för patienter och anställda”

Det är oacceptabelt att den som ägnar sitt yrkesliv åt att trösta, vårda och rädda liv hotas, skriver två liberala riksdagsledamöter..

Expressen - 10 okt 19 kl. 02:05

Trump vill att anställda ska genomgå lögndetektortest

Donald Trump har fått nog av säkerhetsläckorna i Vita huset.Den amerikanske presidenten vill göra vad som än krävs att få stopp på dem.– Han ville låta varenda anställd i byggnaden genomgå lögndetektortest, säger en före detta Vita huset-tjänsteman till Politico..

SmålandsPosten - 30 sep 19 kl. 06:00

Allvarlig tystnadskultur

Det förändringsarbete som Växjö Kommun nu laborerar med hade kanske funkat i någon tillverkningsindustri. Men de Anställda i Växjö står inte vid ett löpande band och tillverkar bilar. Vi tar hand om sjuka och gamla människor, våra barn, våra parker och vägar, släcker bränder med mera..

Skånskan - 29 sep 19 kl. 05:00

Turistkonkursen är på väg att avslutas

mellanskåne En tidigare anställd på en turistförening i Mellanskåne dömdes i hovrätten för förskingring och trolöshet mot huvudman. Nu är konkursen som gäller själva turistföreningen på väg att avslutas.Det var under 2013 som turistföreningens styrelse upptäckte att allt inte stod rätt till med föreningens ekonomi.

Blekinge Läns tidning - 09 okt 19 kl. 21:00

M-motion: Slumpa drogtester på alla anställda och politiker

Nu görs ett drogtest på alla som anställs i kommunen - innan de börjar på sitt jobb. Det räcker inte menar moderaterna och har skickat in en motion till kommunstyrelsen..

BT - 09 okt 19 kl. 07:17

Anställda slår larm om massflykten: ”Någon måste sätta ner foten”

Anställda och före detta Anställda larmar om personalflykt, arbetsmiljöproblem och misstänkta oegentligheter på Boda vårdcentral. – Någon måste sätta ner foten. Fler människor får inte fara illa, säger de..

Skånskan - 28 sep 19 kl. 05:30

Lövestad kyrka har fått en ny vit skrud

lövestad Kyrkan stod ny 1856. Under åren har fasaden vitkalkats många gånger.
Och nu står den åter vit och fräsch igen, efter närmare fem månaders arbete.

Sydsvenskan - 09 okt 19 kl. 11:07

Konkurrent tar över Thomas Cook-anställda

Uppemot 2 500 jobb vid konkursande resebyråjätten Thomas Cook kan räddas. Detta efter att konkurrenten Hays Travel beslutat köpa 555 resebutiker runtom i Storbritannien som tidigare tillhört just Thomas Cook. Hays Travel har redan anställt 421 tidigare.

Helsingborgs Dagblad - 09 okt 19 kl. 11:07

Konkurrent tar över Thomas Cook-anställda

Uppemot 2 500 jobb vid konkursande resebyråjätten Thomas Cook kan räddas. Detta efter att konkurrenten Hays Travel beslutat köpa 555 resebutiker runtom i Storbritannien som tidigare tillhört just Thomas Cook. Hays Travel har redan anställt 421 tidigare.

GöteborgsPosten - 09 okt 19 kl. 11:07

Konkurrent tar över Thomas Cook-anställda

Uppemot 2 500 jobb vid konkursande resebyråjätten Thomas Cook kan räddas. Detta efter att konkurrenten Hays Travel beslutat köpa 555 resebutiker runtom i Storbritannien som tidigare tillhört just Thomas Cook. Hays Travel har redan anställt 421 tidigare Thomas Cook-medarbetare..

DI - 09 okt 19 kl. 07:34

Efter kritiken: Norska oljefonden ska göra sig av med var sjätte anställd

Norska oljefonden ska minska bemanningen med 100 Anställda innan 2022..

Skånskan - 26 sep 19 kl. 15:50

Underskott hotar förskola

sjöbo Piratens förskoleområde aviserar eventuell nedläggning av Bjärsjölagård förskola på grund av färre barn.
Årets underskott pekar mot 730 000 kronor.Piratens förskoleområde innefattar de tre glesbygdsförskolorna Bjärsjölagårds förskola, Trollakulls förskola och Trätofflans förskola.

Alingsås tidning - 28 sep 19 kl. 10:10

Hemtex har öppnat i Vimpeln

Under torsdagen öppnade Hemtex upp sin butik i Vimpeln i Alingsås.
– Det känns fantastiskt bra. Nu kan vi ha ett bredare sortiment och framförallt får vi en större lokal, säger butikschefen Sara Svensson.

GT - 28 sep 19 kl. 04:30

Doldisarna bakom Billys & Gorbys – dragit in miljarder

Du har förmodligen ätit någon av deras produkter.Eller åtminstone sett dem i frysdisken – Billys pizza, Gorbys pirog eller Karins lasagne.Grundaren Gunnar Dafgård, född för hundra år sedan, startade verksamheten på 1930-talet som kötthandlare på torget i Lidköping.

Skånskan - 27 sep 19 kl. 10:52

Chef som godkände makens fakturor får gå

svalöv Den kommunala chef som på eget bevåg godkänt fakturor från sin makes konsultföretag får lämna sin tjänst. Det beskedet lämnade Svalövs kommun på fredagsförmiddagen.– Jag tycker att det som inträffat är väldigt tråkigt, men med den uppkomna situationen så anser jag att detta är den bästa lösningen för båda parterna, säger Angelie Fröjd (M), ordförande i personalutskottet, i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 08 okt 19 kl. 10:37

Offentliganställda totalsågar möten

Var tredje anställd i offentlig sektor anser att möten är meningslösa. Mötena är många gånger dåligt förberedda, tråkiga, energikrävande och slösar bort tiden, är betyget. ”Att sitta en timme tillsammans i ett konferensrum utan syfte och mål är en väldigt dyr fikapaus”, säger Fredrik Bauer från företaget Mötesutveckling, som gjort studien, i en artikel på Dagens Samhälle.

Skånskan - 27 sep 19 kl. 16:10

Förskolepersonal anmälde arbetsmiljön

Svalöv Arbetsmiljön påverkar de Anställda på Norrgårdens förskola negativt och skapar såväl otrygghet som hälsoproblem. Det framkom av en anmälan till Arbetsmiljöverket.I en anmälan till Arbetsmiljöverket framgår det att personalen påverkas negativt på flera olika sätt på Norrgårdens förskola.

Dagens PS - 27 sep 19 kl. 12:27

Klimatstrejka? Då riskerar du få sparken

Under fredagen är det många städer världen över som håller strejker för klimatet. Så säger arbetsrätten om att ge sig ut och strejka. Det är Svenska Dagbladet som gjort en strejksammanställning.

PrivataAffärer - 27 sep 19 kl. 11:41

Credit Suisse sänker Nordeas rekommendation

Credit Suisse sänker sina vinstprognoser för Nordea avseende åren 2020-2021 med 5-6 procent, drivet av lägre bedömningar om intäkterna. Enligt analysen är Nordea-ledningens huvudfokus kostnader och inte affärsmomentum. Investmentbanken tror att Nordea i höst kan komma att presentera nya finansiella mål och att det kan innebära ytterligare kostnadsnedskärningar.

SR - 27 sep 19 kl. 11:31

Anställda får inte klimatstrejka

Att gå ut i klimatstrejk är inte tillåtet, så länge inte facket varslat om strejk eller att arbetsgivaren uttryckligen gått med på det, säger en expert..

Dagens PS - 27 sep 19 kl. 10:38

Lockheed Martin höjer sin utdelning – 17:e året i rad

Amerikanska försvarsbolaget Lockheed Martin höjer sin kvartalsutdelning med 9,1 procent till 2,40 dollar per aktie, jämfört med tidigare 2,20 dollar. Det är 17:e året i rad som utdelningen höjs. Utdelningen hamnar därefter på 9,60 dollar per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 2,4 procent.

Expressen - 27 sep 19 kl. 10:47

Musikjätten uppmanar sin personal att klimatstrejka

I dag ska vuxenvärlden gå ut i klimatstrejk på uppmaning av Greta Thunberg och rörelsen ”Fridays for future”.På storföretagen kräver man att Anställda tar ledigt om de vill manifestera.Men på Spotify och flera bolag inom tech-sektorn ser man gärna att personalen klimatstrejkar – med full lön dessutom..

BT - 08 okt 19 kl. 10:43

Anställda hos sjuka kvinnan fick inte lön på månader: ”Fick gråta till mig ett kontrakt”

Personerna bakom assistansen av den svårt sjuka Boråskvinnan utreds av polisen för bedrägeri. Nu berättar tre tidigare Anställda om chefernas fusk och slarv med löneutbetalningar. – Det är mycket där som inte stämmer, säger en av dem..

VA - 27 sep 19 kl. 08:44

Här är bolagen som ger anställda ledigt för att klimatstrejka

Idag, fredag, kulminerar klimatveckan med stora manifestationer – och det finns företag som ger personalen ledigt för att delta. .

Realtid - 27 sep 19 kl. 09:07

Coor köper norrländskt företag 

Servicebolaget Coor har tecknat avtal om att förvärva lokalvårdsföretaget Norrlands Miljövård med 500 Anställda. Köpeskillingen uppgår till 185 miljoner kronor..

Barometern - 27 sep 19 kl. 09:14

Stödboende läggs ner – personal sägs upp

Minskade anslag från Migrationsverket, minskat behov och underskott i socialnämnden gör att kommunen måste avveckla stödboendet i Bussamåla. Från den 1 oktober finns bostäder i Emmaboda. Samtidigt varslas tio Anställda om uppsägning..

Dagens PS - 27 sep 19 kl. 08:04

Musks rekordnyhet eldade på Tesla-aktien

Tesla steg 6,1 procent under torsdagshandeln på beskedet om att Elon Musk planerar att leverera 100.000 bilar under detta kvartal. Nyheten har sitt ursprung i ett brev som Elon Musk skickat till sina Anställda men som läckt ut, rapporterar CNBC.

Skånskan - 26 sep 19 kl. 05:00

De protesterar mot flytt

Skurup Bibliotekarierna på huvudbiblioteket i Skurup är upprörda över den planerade flytten till Restaurang Rutger.
Ytan blir mindre än i dag men ska delas av fler aktörer.
– Just nu är det inte jättekul för oss som jobbar här och för besökarna, säger bibliotekschef Maria Christensen.

Blekinge Läns tidning - 27 sep 19 kl. 07:15

Karlshamn: Chefsbytena har kostat över 30 miljoner

Karlshamn har haft problem med chefer som slutat i många år nu. På fem år har 69 olika chefer slutat. Det har kostat kommunen 34 miljoner kronor och gjort att Anställda blir oroliga..

Affärsvärlden - 27 sep 19 kl. 07:43

Coor köper lokalvårdsföretag

Coor köper Norrlands Miljövård som årligen omsätter cirka 250 miljoner kronor och har ungefär 500 Anställda..

YLE - 27 sep 19 kl. 04:34

Gå, cykla eller spring till jobbet - Lojo stad uppmuntrar sina anställda att lämna bilen hemma

40 procent av alla bilresor i Västra Nyland är under fem kilometer långa. Det visade Transport- och kommunikationsverkets resevaneundersökning från 2016..

YLE - 27 sep 19 kl. 04:24

Fartygsinspektörer bjöds på lyxhytter och mat på Viking Line - ärendet uppe i Stockholms tingsrätt på fredag

Åtalet om misstänkta mutor från Viking Line till Transportstyrelsens fartygsinspektörer behandlas i Stockholms tingsrätt i dag fredag. Det var Viking Lines Anställda som slog larm, oroliga för att det slarvas med kontrollerna..

Expressen - 26 sep 19 kl. 22:40

Äldreboendet i Mölndal blir privat trots protester

Lackarebäcks äldreboende i Mölndal kommer nu att drivas vidare i privat regi.Såväl Anställda, som facket och den politiska oppositionen har kritiserat planerna som dock går i lås, rapporterar P4 Göteborg..

Expressen - 26 sep 19 kl. 21:16

Tidningsfamiljens egna ord om Alingsås Tidnings fall

Efter fem generationer och 154 år tvingades tidningsfamiljen Michelsen i Alingsås slutligen kasta in handduken.Medan Alingsås tidning med systertidningar går i konkurs, 35 Anställda kämpar för sitt levebröd och 92 000 läsare står utan papperstidning ställer familjen nu för första gången upp på en intervju:– Jag har inte det känslomässiga för Alingsås tidning, säger delägaren Susanna Michelsen från sitt hem i Washington..

Skånskan - 26 sep 19 kl. 18:11

Mycket känslor efter beslut

Blentarp – Jag önskar att jag hade dött tidigare. Jag orkar inte detta.
Det säger en 94-årig kvinna som bor på Blentarpsgården efter att ha nåtts om att fullmäktige beslutat att lägga boendet i malpåse.

Dagen - 26 sep 19 kl. 16:31

”Svenska kyrkan utomlands måste börja ta hand om sina präster”

Insändare: Vass kritik mot hanteringen av kyrkans Anställda i Spanien..

Dagen - 26 sep 19 kl. 16:31

”Svenska kyrkan utomlands måste börja ta hand om sina präster”

Insändare: Vass kritik mot hanteringen av kyrkans Anställda i Spanien..

Skånskan - 26 sep 19 kl. 15:47

Mangs hotade kasta bajs inne på anstalten

Malmö Den livstidsdömde mördaren och serieskytten Peter Mangs har vid flera tillfällen hotat att kasta matlådor preparerade med bajs och urin omkring sig på Hallanstalten utanför Södertälje.
Den senaste tiden har Mangs varnats vid flera tillfällen.Så sent som i måndags varnades Peter Mangs, som 2012 dömdes till livstids fängelse för två mord och fyra mordförsök, för att två dagar tidigare hotat att kasta mat och avföring på avdelningen där han bor.

Nyteknik - 26 sep 19 kl. 09:38

”Vi höjer innovationsförmågan i Sverige”

Ingen dag är den andra lik i arbetet som patentingenjör på Patent- och registreringsverket. Här håller sig de Anställda ajour med ny teknik och arbetar för att tillsammans stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.