Annorlunda

Sunday, 16 December, 20:36

Nyheter om Annorlunda

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 26 nov 18 kl. 11:34

Sprejade postnummer i jätteformat på skola

En Annorlunda form av skadegörelse upptäcktes i fredags morse på Gärsnäs skola. Någon hade sprejat byns postnummer på fasaden..

DI - 21 nov 18 kl. 09:05

Volvo åker till bilsalongen utan någon bil

Volvo Cars åker till bilmässan i Los Angeles utan att ta med en enda bil. Ett smart pr-grepp eller övermodigt av ett företag som lever på att sälja just bilar?  "Vi får väl se.

Dalarnas tidningar - 26 nov 18 kl. 06:00

Efter VM-fiaskot i Sandviken – så ska mästerskapet i Vänersborg bli annorlunda: "Det har vi varit lite oroliga för"

Senast VM spelades i Sverige kantades arrangemanget av kritik från flera håll. Men så kommer det....

Västerbottens Folkblad - 25 nov 18 kl. 20:29

Förrymda kor orsakade olycka på E12

Strax efter halv åtta på söndagskvällen larmades SOS om en lite Annorlunda trafikolycka. En bilist hade krockat med en kalv på E12 efter att ett helt gäng kor rymt från en bondgård norr om Storuman. Larmet om olyckan kom in till SOS-Alarm vid klockan 19.

Västerbottens Folkblad - 25 nov 18 kl. 20:44

[PLUS] Iksu vände rysarset

Iksu tog sin sjätte raka seger på sju matcher. Men den hade kunnat sluta Annorlunda..

Expressen - 05 nov 18 kl. 07:05

”Det vore ju otroligt korkat att säga det”

Det svenska skidskyttelandslaget skrällde och tog fyra medaljer under OS.Magdalena Forsberg menar att det blir Annorlunda på nästa års hemma-VM.– Alla förväntar sig att de ska vara högt uppe, säger den svenska legendaren..

UNT - 17 nov 18 kl. 16:12

Hon visade vägen – i ansiktsmask

Efter att ha fått näsan bruten av en lagkamrats armbåge var Charlotte Bravo nu tillbaka på planen med ett Annorlunda utseende..

Skånskan - 24 nov 18 kl. 14:00

Hon går igång på vatten

FASCINATION. Linda Parkefelt går igång på vatten – det har fascinerat henne sedan hon var liten, i alla dess former. Och vatten har blivit hennes jobb och fritid – arbetet är forskning om dricksvatten och på fritiden dyker hon.

Västerbottens Folkblad - 06 nov 18 kl. 07:00

”Satsa på Saxnäs, Kittelfjäll och Klimpfjäll – inte centralorten”

V-mina kommun har i alla tider prioriterat tätorten och byarna har negligerats, så länge jag minns. Kommunens representanter har de senaste 10-20 åren ”utlokaliserat” sina sammanträden till företrädesvis Saxnäs och lovordat byn. Gott och väl, men byn överlever inte på politikers tomma beröm.

Barometern - 24 nov 18 kl. 09:45

Fyra saker att ha koll på i dag

Marknader, innebandy och ett Annorlunda cykelevenemang. Här är fyra saker som händer i länet i dag..

Skånskan - 24 nov 18 kl. 08:00

Hitparad garanteras när Magnus firar 25

2019 har det gått 25 år sedan Magnus Carlsson hade sin första stora hitlåt, ”Hold me”. Det uppmärksammar han med en fartfylld jubileumsshow som bjuder både på nypaketerade hits och lite allvar.
– Att få göra en show, med så här stora muskler, har jag alltid drömt om, säger han.

GöteborgsPosten - 24 nov 18 kl. 05:00

Annelie är expert på att fynda

Annelie Johanssons hem i Fiskebäck är inrett med Annorlunda auktionsfynd, designklassiker och vacker keramik. Att vintage ligger henne varmt om hjärtat går inte att ta miste på, och just nu nördar hon gärna ner sig i prylar som går under kategorin Mid-century modern..

Expressen - 23 nov 18 kl. 19:19

Tiffany Trumps osäkra framtid – efter skilsmässan

Hennes syskon växte upp med privatflyg och skyskrapor på Manhattan. Men för Tiffany Trump såg barndomen Annorlunda ut – efter att hon tillsammans med sin mamma flyttat till västkusten efter skilsmässan. – Hon ville att jag skulle ha en så normal uppväxt som möjligt, säger hon till People.

Dagens PS - 23 nov 18 kl. 11:53

Volkswagen måste kompensera bilägare

En tysk domstol har beordrat Volkswagen att återbetala det fulla priset för en Golf som en kund köpte 2012, rapporterar Reuters. Bilen kostade nästan 30.000 euro, motsvarande 309.

Skånskan - 23 nov 18 kl. 15:00

Fornlämningar kan sätta stopp för mer villabygge

SVALÖV Intresset för att bo i Svalöv blir bara större och större.
Efterfrågan på byggbara tomter har aldrig varit så stor och nästa steg är att detaljplanera en fortsättning på Kyrkvången, men även vid Svalövssjön.Dock återstår en del problem:
Inte minst de arkeologiska utgrävningarna som genomfördes i höstas ska ge svar om det går att bygga, vilka skatter som finns i marken och vad kostnaderna stannar på.

Barometern - 23 nov 18 kl. 15:08

Mordet på postiljonen har aldrig lösts

Mordet på postiljonen Ihlen Davidsson i Broakulla har aldrig klarats upp. Kanske hade det varit Annorlunda om brottsplatsen genast spärrats av..

Dagens PS - 23 nov 18 kl. 11:53

Volkswagen måste kompensera bilägare

En tysk domstol har beordrat Volkswagen att återbetala det fulla priset för en Golf som en kund köpte 2012, rapporterar Reuters. Bilen kostade nästan 30.000 euro, motsvarande 309.

Politologerna - 16 nov 18 kl. 11:24

Historiska perspektiv på det politiska läget i Sverige hösten 2018

Det här är ett gästinlägg av Johannes Lindvall, professor vid statsvetenskapliga institutionen, Lunds universitet. *** I den politiska debatten förutsätts ofta att det efter 2018 års val bara finns två regeringsalternativ – antingen blir Ulf Kristersson statsminister eller så sitter Stefan Löfven kvar. Men resultatet har ofta blivit Annorlunda när Sverige har befunnit sig i liknande lägen tidigare.

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 18 kl. 16:00

Klippans nya utegym i Elfdalen börjar ta form

Efter flera 100 timmars arbete börjar det se Annorlunda ut kring hembygdsgården..

Skånskan - 14 nov 18 kl. 16:00

Lockande med Nobelpristagare i en liten ask

Litteratur/recension BOK
Nobelnoveller
Krysantemum
Författare: John Steinbeck
Recitatif
Författare: Toni Morrison
Hunger och siden
Författare: Herta Müller
En familjemiddag
Författare: Kazuo Ishiguro
Förlag: NovellixJohn Steinbeck, Toni Morrison, Herta Müller och Kazuo Ishiguro har alla det gemensamt att de fått med Nobelpriset i litteratur. Nu har också Novellix samlat dem i samma ask i denna månads novellkvartettsläpp
Alla är de omslutna av guldglänsande omslag och bjuder på fängslande och sinsemellan väldigt olika läsupplevelser. Jag läser dem i kronologisk ordning och börjar med John Steinbecks Krysantemum.

Expressen - 04 dec 18 kl. 02:08

Därför kan ”Hesa Fredrik” ha låtit annorlunda

Utrustningen för VMA-larmet ”Hesa Fredrik” håller på att bytas ut, rapporterar Sveriges Radio P4 Blekinge.Därför kan larmet ha låtit Annorlunda när det testkördes som vanligt klockan 15 på måndagen.Den nya signalen kan uppfattas som att den låter lägre, skriver SR..

Kristianstadsbladet - 27 jul 18 kl. 10:14

Elin är egoist – inte hjälte

I en demokrati kommer vi att behöva finna oss i vad majoriteten har bestämt. Den som tycker Annorlunda bör respektera den ordningen och inte bara resa sig upp på ett plan för att stoppa en utvisning som våra myndigheter har beslutat sig om. Om folk uppmuntras till att göra som de vill är demokratins dagar snart räknade..

Barometern - 22 nov 18 kl. 14:12

Einhorn och bluesbandet kommer till välgörenhetskväll

På torsdagen släppte Rotary namnen på de som blir dragplåster på välgörenhetskvällen på Alla hjärtans dag 2019, och den här gången blir det ett Annorlunda upplägg..

Blekinge Läns tidning - 09 nov 18 kl. 14:00

Swimrun mitt i vintern? Nu blir det verklighet

Swimrun mitt i vintern? Jodå, än är den siste galningen inte född, tänker säkert många. Personerna bakom Cold Island Challenge Swimrun tänker Annorlunda..

Skånskan - 22 nov 18 kl. 06:00

”Precis så kul som jag minns”

Nyligen kom Eagle-Eye Cherrys platta ”Streets of you”. Feedbacken har varit positiv, men att släppa den var en märklig erfarenhet, konstaterar han.
– Jag var i Sverige på releasedagen och det kändes så konstigt: nu har plattan släppts, men var är den, säger han och skrattar.

BT - 21 nov 18 kl. 22:38

Förstafemman avgjorde för Ulricehamn

Ulricehamn tog tredje raka segern och närmar sig lagen ovanför - trots återbud från tre spelare under matchdagen. – Ja, nu är tongångarna helt Annorlunda än för några omgångar sedan, säger tränaren Daniel Elofsson..

SmålandsPosten - 20 nov 18 kl. 06:49

Centralt Växjökvarter kan bli ny mötesplats

I dag rundar de flesta kvarteret Gripen. Det skulle kunna vara Annorlunda. Läget och kulturmiljön talar för det..

Världen Idag - 21 nov 18 kl. 00:00

Läkarassisterade självmord het skiljelinje i Europa

I Sverige har, på det stora hela, frågan om läkarassisterade självmord inte nått fram som en central skiljelinje i valrörelserna. Hittills, får väl tilläggas. Annorlunda är det på den europeiska kontinenten.

Expressen - 17 sep 18 kl. 16:19

V mobbade mig – men väljarna ville annorlunda

Vänsterpartiets Amineh Kakabaveh får fortsätta i riksdagen: I veckan återvänder jag till en arbetsgemenskap där jag i åratal har varit utfryst och mobbad – men ingen ska få tysta min kamp mot hedersförtryck och klankultur..

GöteborgsPosten - 20 nov 18 kl. 13:09

Nämnden oenig om Brunnsparkenrummet

Hamn- och gatunämndens ordförande Tobias Carlsson (L) tycker på ett sätt att det är tråkigt att rummet inte kan användas, men att ett iordningsställande inte är ekonomiskt försvarbart. Ledamoten Erik Hellsborn (SD) tycker Annorlunda..

Skånskan - 20 nov 18 kl. 05:00

It-killens idé blev musikgala

LUND Det började med att It-killen och scouten Patrik Redgård i Staffanstorp fick en idé om att dra igång en stor gala till stöd från Musikhjälpen.Nu är 150 personer igång med planeringen och flera hundra privatpersoner och företag i Lund med omnejd ställer upp med det praktiska och står för musik, dans och de olika akterna. – Det är 34 dagar sen jag la ut idén på Facebook och responsen har varit enorm.

Nyan - 19 nov 18 kl. 20:45

Ingen fortsättning för Hirvonen

FOTBOLL. Tiia Hirvonen, 18, lämnar Åland United trots att hon hade option för 2019.
– Vi har valt att inte använda den optionen utan Tiia kommer att få söka sig någon annanstans, berättar Åland Uniteds sportchef Mikael Virta.

NSD - 03 nov 18 kl. 05:00

Attackren stångade ner 86-årige Göran i diket

En som har fått vara med en Annorlunda skräckupplevelse så här i Halloweentider är 86-åriga Göran Gyllemalm..

Västerbottens Folkblad - 13 nov 18 kl. 19:00

[PLUS] Så kan framtidens handel se ut

Framtidens butikshandel kan komma att se väldigt Annorlunda ut. Just nu jobbar Umeå universitet i....

GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 09:53

Med S-styre i regionen hade det varit annorlunda

Replik
Svar till ”Vad händer”, TTELA 14 november..

Expressen - 18 nov 18 kl. 12:32

Kalla: ”Jag levde på lånad tid där”

BRUKSVALLARNA. Seger i lördags.Men i dag blev det tvärstopp för Charlotte Kalla.

Skånskan - 18 nov 18 kl. 05:00

Främmande frukter frodas

Reportage När Karl Fredrik Gustafsson från Örebro, flyttade till Österlen tyckte han det var exotiskt odlingsmässigt. Tidigare var han florist åt bland annat norska kungahuset och Petter Stordalen. Nu driver han butiken Karl Fredrik på Eklaholm, där främmande frukter frodas tillsammans med antika och nya ting från hela världen.

Sydsvenskan - 17 nov 18 kl. 16:53

Theresa May slår tillbaka mot upprorsmakarna

Storbritanniens premiärminister Theresa May slår tillbaka mot det interna upproret mot henne. Några alternativa brexitplaner leder inte till att problemen försvinner, enligt henne. – Människor säger "om du bara kunde göra något lite Annorlunda, ha en mo.

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 18 kl. 16:53

Theresa May slår tillbaka mot upprorsmakarna

Storbritanniens premiärminister Theresa May slår tillbaka mot det interna upproret mot henne. Några alternativa brexitplaner leder inte till att problemen försvinner, enligt henne. – Människor säger "om du bara kunde göra något lite Annorlunda, ha en mo.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.