Annorlunda

Tuesday, 23 October, 17:57

Nyheter om Annorlunda

Sortering: Relevans | Senaste
SmålandsPosten - 22 sep 18 kl. 08:25

Pastoralchef om tiggerihärvan: ”Vi har inte varit naiva”

Pastoralchef Åsa Ingvert säger att kyrkans uppgift är att se, möta och ta emot medmänniskan med respekt genom diakonin. Hon tycker inte att Diakonicentrum i Växjö kunde ha agerat Annorlunda – trots att även ledare i människohandelshärvan hade kyrkans lokaler som bas..

SmålandsPosten - 03 okt 18 kl. 06:00

Oliver Johansson trivs med nya positionen

Libero. Det är Oliver Johanssons nya position i Växjö Vipers. – Lite Annorlunda men väldigt roligt, säger han..

YA - 02 okt 18 kl. 00:01

Annorlunda UF-företag

Att hjälpa privatpersoner som vill importera, rida och sälja ponnyer – det är idén för ett av årets UF-företag på Bollerup – Tova Nordströms och Wilma Olssons TWB Sportponies. Nu lägger tjejerna massor av tid på att ta hand om tre unga ponnyer från Irland..

Kristianstadsbladet - 02 okt 18 kl. 09:00

Kan man överleva en zombie-attack?

På tisdagskvällen erbjuds ett något Annorlunda föredrag i Osbys bibliotek. För hur ofta har ni egentligen tänkt på hur man överlever en zombie-attack?.

Dagens PS - 14 sep 18 kl. 08:06

Riksbankschefen: Sverige är sårbart

Landets sårbarhet är större nu än under finanskrisen, anser Stefan Ingves. I en TT-intervju, tio år efter Lehman Brothers-kraschen, pekar riksbankschefen Stefan Ingves ut de områden som oroar honom mest: Bostadsmarknaden med räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll, arbetsmarknaden med dålig matchning, bankerna och skolan. ”Vi tenderar alltid att säga att det är Annorlunda nu.

SVT - 01 okt 18 kl. 21:22

Charles Aznavour om den svenska publiken

1968 gifte sig Charles Aznavour med svenska Ulla Thorsell, som han var gift med fram till sin död. I en intervju berättar Aznavour om hur hon varnade honom för att den svenska publiken. – Hon sa: ”Bli inte förvånad, publiken här är Annorlunda”, berättar Charles Aznavour..

SmålandsPosten - 01 okt 18 kl. 20:31

Celiakiförbundet förstår mammans frustration

Charlotte Holmström är ordförande för Celiakiföreningen i Kronobergs län. Hon förstår Petra Kronvalls frustration. – Vi tycker inte att man ska behöva känna sig Annorlunda, säger hon..

Supermiljöbloggen - 25 sep 18 kl. 21:31

Bokrecension: Scener ur ett hjärta

Scener ut ett hjärta, skriven av operasångerskan Malena Ernman och hennes man Svante Thunberg, är ingen vanlig biografi. Det är ett frustrerat rop på förståelse och handling i ett kallare, passivare och alltmer handlingsförlamat samhälle.     Författarna gör det tydligt i bokens första kapitel när de bekänner att de inte är intresserade av långa biografiska redogörelser eller saftiga historier från Malena Ernmans långa operakarriär.

Ekonomistas - 28 sep 18 kl. 11:42

Spelteoretiska resonemang om regeringsbildningen

Vad har spelteori att säga om regeringsbildningen? Frågan har ställts mig i dagarna i letandet efter nya vinklar på frågan ”Vilka regeringskonstalationer är mest sannolika?” Det finns många sätt att närma sig en sådan fråga.

Skånskan - 01 okt 18 kl. 13:32

Socialnämnden måste ta tag i underskottet

ystad En genomlysning socialnämndens struktur är klar som ska ge en vägledning på hur den ska få bukt på de konstanta minussiffrorna i budgeten.
– Det handlar inte om att skära bort olika saker, säger Roger Jönsson (S), socialnämndens ordförande.– Kommunstyrelsen ville i våras efter ett underskott på tio miljoner ha en genomlysningar av socialförvaltningen för att det är i stort sett alltid underskott och då gjorde de en upphandling som två företag vann.

Barometern - 01 okt 18 kl. 10:22

Seglarprofil gav annorlunda tips

Anders Lewander är både seglarproffs och yogalärare. Nyligen besökte han Oskarshamn för att dela med sig av sina tips på hur man hanterar oro och rädsla när man befinner sig till havs..

YLE - 25 sep 18 kl. 07:19

Staten ska få bättre koll på utlänningars fastighetsköp – ett nytt lagförslag som ger staten förkörsrätt på strategiskt viktiga fastigheter tar oss tillbaka till 90-talet

På 1990-talet reglerades utlänningars fastighetsköp i Finland men i och med Finlands inträde i EU och att det säkerhetspolitiska läget såg Annorlunda ut avskaffades regleringarna. Nu är situationen en annan och staten behöver därför ha bättre översyn över utländska köpares fastighetsköp och ha större möjligheter att ingripa i problematiska situationer för att säkra den nationella säkerheten. I november landar ett lagpaket som föreslår detta på riksdagens bord..

DN - 23 sep 18 kl. 09:50

Sex syskons vädjan: Rösta bort vår bror från kongressen

Republikanska kongressledamoten Paul Gosar möter Annorlunda motstånd inför mellanårsvalet. I tre olika kampanjfilmer uppmanar sex av hans syskon Arizonas väljare att rösta på hans demokratiska rival..

Cornucopia - 30 sep 18 kl. 12:01

Raset i bostadspriserna överträffar både finanskrisen och 2011

Den pågående nedgången i de svenska bostadspriserna överträffar både finanskrisen och den på bloggen prognosticerade nedgången 2011 (som jag får skit för fortfarande). Nedgången har pågått längre och visar inga tecken på att avmattas.Nedgångarna i bostadspriserna på tolv månader med start 2008, 2011 och 2017.

Nya Wermlands Tidningen - 04 sep 18 kl. 12:58

Vart tog barnens bästa vägen?

Skolan. För drygt 100 år sedan skulle Arvika få en ny kyrka. Man hade en välmeriterad arkitekt som hade tecknat en nygotisk kyrka efter tidens smak.

NT - 20 sep 18 kl. 14:30

"Nordens kolibri" på besök i stan

En blomlåda i Norrköping fick en Annorlunda gäst – en flygande, brummande insekt med speciella vingslag..

Blekinge Läns tidning - 19 sep 18 kl. 18:45

De kan cykla tre mil en vanlig dag på kontoret

En del cyklar till jobbet. Andra cyklar på jobbet. På arbetsmarknadsavdelningen i Karlskrona har man skaffat sig lite Annorlunda kontorsstolar som snabbt blivit populära..

Expressen - 28 sep 18 kl. 21:44

Vändningen om SHL: ”Det här är rätt ställe”

Han öppnade dörren för en SHL-återkomst häromdagen.Nu låter det Annorlunda från supertalangen Jonathan Dahlén, 20 - som tvingas börja  säsongen i Vancouver Canucks farmarlag..

YLE - 29 sep 18 kl. 08:00

Annorlunda än att sjunga på skolavslutningen – Alva deltar i MGP med låt om att inte ta någon för given

Alva Eklund från Jakobstad har i många år redan velat söka till MGP. I år blev året då hon skrev en låt som hon tyckte var värdig att skicka in till MGP. Och det gick vägen för nu är hon en av finalisterna..

Dagens PS - 27 sep 18 kl. 11:13

Fackets metoder chockar expert

”En sådan här smutskastning har jag faktiskt inte sett tidigare”, säger kommunikationsproffset Rebecca Weidmo Uvell till Dagens PS. Rebecca Weidmo Uvell reagerar med förvåning på fackförbundet Säljarnas Riksförbunds angrepp på den privata säljskolan Arndt`s Sales Academy, som funnits i sex år och erbjuder unga gratis säljutbildning med praktik. ”Givetvis är ett fackförbunds roll att bevaka sina medlemmars intressen, men det är skillnad på att använda sin mediaplattform att först göra ner ett bolag i en ‘granskning’ och sedan företräda motståndare till bolaget i en rättsprocess.

UNT - 19 sep 18 kl. 12:13

Fysupplägget ska lyfta Hagunda

Inför säsongen har Hagunda förberett sig på ett Annorlunda sätt..

Dagens PS - 28 sep 18 kl. 16:53

BILTEST: Mitsubishi laddar för nya eltider

Första generationen av den populära Outlander PHEV lanserades hösten 2013 och blev omedelbart en hit för den japanska tillverkaren. En rymlig och praktisk hybrid-SUV som blev en klar tjänstebilsfavorit och som Mitsubishi nu gett en omfattande uppgradering. I veckan meddelade Mitsubishi att man sålt 100.

Barometern - 28 sep 18 kl. 09:40

Efter tunga helgen – OBBK laddar om

OBBK:s Linn Norberg är optimistisk inför första hemmamatchen. – Jag tror att siffrorna kommer bli Annorlunda..

Skånskan - 28 sep 18 kl. 08:00

Skarpt läge för idolfinalisterna

På fredag drar fredagsfinalerna av Idol igång och enda skåningen i gänget, 23-åriga tågvärden Nadia Cameron från Helsingborg, är laddad.
– Vi längtar sjukt mycket, allihopa, säger hon.Idol 2018
Årets finalister är Amber Florés, 20, Västra Frölunda, Kadiatou Holm Keita, 17, Lidingö, Ki Sou, 17, Hallsberg, Matice Kamara, 18, Halmstad, Maximilian Bergstrand, 24, Borlänge, Nadia Cameron, 23, Helsingborg, Nathalie Brydolf, 23, Bromma, Sebastian Walldén, 23, Göteborg, Tua Selge, 17, Umeå, Vanja Engström, 18, Lidingö, William Segerdahl, 16, Vänersborg och William Strid, 21, Söderhamn.

UNT - 24 sep 18 kl. 13:37

Vecchia: "Annorlunda och lite tråkigt"

Stefano Vecchia vill konkurrera om plats i Sirius startelva igen..

Barometern - 27 sep 18 kl. 11:10

Annorlunda Groddenlopp i år

Den 29:e upplagan av Groddenloppet fick en annan skepnad..

BLT - 09 okt 18 kl. 22:26

Tillbaka på Shetlandsöarna med en annorlunda Jimmy Perez

TV-deckarserien om Jimmy Perez vid Shetlandspolisen är populär inte minst för sina karga, dramatiska miljöer. I bokform är deckarna lite Annorlunda. ”Vild eld” är den åttonde i ordningen, en mångfacetterad polisroman tycker recensenten Bengt Eriksson..

Kristianstadsbladet - 09 okt 18 kl. 22:26

Tillbaka på Shetlandsöarna med en annorlunda Jimmy Perez

TV-deckarserien om Jimmy Perez vid Shetlandspolisen är populär inte minst för sina karga, dramatiska miljöer. I bokform är deckarna lite Annorlunda. ”Vild eld” är den åttonde i ordningen, en mångfacetterad polisroman tycker recensenten Bengt Eriksson..

BT - 09 okt 18 kl. 22:26

Tillbaka på Shetlandsöarna med en annorlunda Jimmy Perez

TV-deckarserien om Jimmy Perez vid Shetlandspolisen är populär inte minst för sina karga, dramatiska miljöer. I bokform är deckarna lite Annorlunda. ”Vild eld” är den åttonde i ordningen, en mångfacetterad polisroman tycker recensenten Bengt Eriksson..

SmålandsPosten - 09 okt 18 kl. 22:26

Tillbaka på Shetlandsöarna med en annorlunda Jimmy Perez

TV-deckarserien om Jimmy Perez vid Shetlandspolisen är populär inte minst för sina karga, dramatiska miljöer. I bokform är deckarna lite Annorlunda. ”Vild eld” är den åttonde i ordningen, en mångfacetterad polisroman tycker recensenten Bengt Eriksson..

Barometern - 09 okt 18 kl. 22:26

Tillbaka på Shetlandsöarna med en annorlunda Jimmy Perez

TV-deckarserien om Jimmy Perez vid Shetlandspolisen är populär inte minst för sina karga, dramatiska miljöer. I bokform är deckarna lite Annorlunda. ”Vild eld” är den åttonde i ordningen, en mångfacetterad polisroman tycker recensenten Bengt Eriksson..

YA - 09 okt 18 kl. 22:26

Tillbaka på Shetlandsöarna med en annorlunda Jimmy Perez

TV-deckarserien om Jimmy Perez vid Shetlandspolisen är populär inte minst för sina karga, dramatiska miljöer. I bokform är deckarna lite Annorlunda. ”Vild eld” är den åttonde i ordningen, en mångfacetterad polisroman tycker recensenten Bengt Eriksson..

DN - 26 sep 18 kl. 21:00

Ikea-anställd: ”Folk är väldigt rädda”

De anställda är rädda på Ikea i Stoughton, Massachusetts, enligt Chris De Angelo som arbetar där. Och de är besvikna. De hade hoppats att Ikea var Annorlunda än andra amerikanska storföretag.

Mobil - 25 sep 18 kl. 15:04

Udda trippelkamera i bildläcka som påstås visa Huawei Mate 20 Pro

Bilder som påstås vara officiella pressrenderingar av Huaweis kommande flaggskeppstelefon Mate 20 Pro visar en enhet som dels har en Annorlunda kameralösning på bakstycket, dels tycks sakna klassisk fingeravtryckssensor..

Dalarnas tidningar - 26 sep 18 kl. 11:55

Tillbaka från hjärnskakning – då fick Leksandsfostrade talangen göra SHL-debut: ”Det var lite annorlunda”

Försäsongen blev mer eller mindre förstörd av en hjärnskakning. Nu är Viktor Lodin, fostrad i....

Sydsvenskan - 25 sep 18 kl. 17:48

Finns Sveriges äckligaste hamburgare i Ängelholm?

Ängelholmskocken Jonas Nilsson tog sig an en Annorlunda utmaning..

Skånskan - 25 sep 18 kl. 22:11

Bill Cosby döms till fängelse för sexövergrepp

USA Den kände komikern Bill Cosby döms till fängelse efter tre fall av sexuella övergrepp under 2004.Under tisdagseftermiddagen, lokal tid i USA, meddelades påföljden för Bill Cosby. Komikern döms till fängelse på tre till tio år.

Cornucopia - 25 sep 18 kl. 18:31

Timdebitering sparade ca 17% på elpriset i juli och augusti

Det ser ut som att jag sparade en del på timdebitering av elen, men på grund av alla knepigheter kring elpriset är det svårt att vara helt säker. Det ser ut som att besparingen i juli var 16% på grund av annan fördelning över dygnet än schablonen och för augusti 18%. Eller ca 17% i medel än så länge.

GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 18:03

Solvarms hus i ny Netflix-serie

I Netflix nya serie "Unika interiörer" får tittarna ta del av Annorlunda hem från hela världen. I ett av avsnitten besöker tv-teamet familjen Solvarms unika bostad i Sikhall. Och om ett år syns familjen i ytterligare en internationell produktion..

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:00

Film och rörlig bild ska ge bättre elever i grundskolan

ESLÖV Eslöv ska bli föregångskommun när det gäller att arbeta med film och rörlig bild i grundskolan – över huvud taget vill Eslöv ännu mer än i dag väva samman skolans värld med kulturens.
Dels för att man tror att eleverna lär sig bättre på det viset, dels för att skapa mer kommunikativa och ifrågasättande medborgare.Eslöv har som enda kommun fått ett projektbidrag på 250 000 kronor av Region Skåne för att under åren fram till 2020 hitta metoder och en organisationsmodell för detta.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.