Annika Winsth

Friday, 24 May, 21:36

Nyheter om Annika Winsth

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 29 apr 19 kl. 13:00

Chefekonomen: Räkna med fortsatt låga boräntor

Winsth konstaterar att den globala konjunkturavmattningen har pågått en tid. Men möjligen kan man nu se ”små gröna skott” i spåren av att centralbanker som amerikanska Fed och europeiska ECB signalerat mindre åtstramande politik. Konjunkturen lär vara fortsatt dämpad under 2019, men förutsättningarna för 2020 ser nu något bättre ut.

DI - 27 apr 19 kl. 18:41

Nordeas chefsekonom: Ingves får vänta till 2020

Nordea ser inte att Riksbanken får utrymme att höja reporäntan mer i år. Därmed kan hushållen räkna med fortsatt låga boräntor om inget oförutsett händer, skriver Nordeas chefsekonom Annika Winsth i en prognos..

DI - 10 maj 19 kl. 15:57

Fredagspanelen: Gudmundson och Winsth om veckan

Annika Winsth, chefsekonom på Nordea, och Per Gudmundson, presschef för KD, gästar Ekonomistudion och pratar om kronan, bensinpriset och nytt politiskt bråk..

Affärsvärlden - 26 apr 19 kl. 14:30

Nordea: Låg sannolikhet för räntehöjning

Nordeas prognos är att Riksbanken inte höjer räntan i år och att det bara blir en höjning under 2020. Det skriver Annika Winsth i bankens Boränteprognos..

DI - 04 apr 19 kl. 16:11

Makrorådet: Det blir ingen räntehöjning i år

Vare sig Federal Reserve, ECB eller Riksbanken kommer att höja styrräntan i år. Det säger Annika Winsth och Johan Javeus i Di-podden Makrorådet. Orsaken är den svalare konjunkturen..

Realtid - 29 mar 19 kl. 11:49

"Vi befinner oss i en högkonjunktur"

Vi befinner oss fortfarande i en högkonjunktur men är nu på väg mot en sämre konjunktur. Det är fredagens panel överens om. Bettina Kashefi, chefsekonom på Svenskt Näringsliv, Klas Eklund, Senior Economist, Mannheimer Swartling, Annika Winsth, Chefsekonom och Ylva Hedén Westerdal, Prognoschef på Konjunkturinstitutet på Nordea..

Cornucopia - 20 mar 19 kl. 13:37

Bloomberg: Svenska kronan världens sämsta valuta - exportindustrin har inte längre fördelar

Nyhetsbyrån Bloomberg kallar nu svenska kronan för världens sämsta valuta (bland de mer ekonomiskt betydelsefulla ländernas valutor), och det konstateras också att svensk exportindustri inte längre gynnas särskilt mycket av kronan, eftersom så många underleverantörer numera hittas utomlands.Volvo S90 må monteras i Sverige (?), men består till stora delar av importerade komponenter.

PrivataAffärer - 19 mar 19 kl. 13:00

Bankerna där bundna bolån är billigare

Enligt statistik från SBAB valde 66 procent av nya låntagare den korta tremånadersräntan i februari. Det är något färre än månaden innan då andelen var 68 procent. – Binda eller inte binda är en ständigt aktuell fråga som många bostadsköpare ställer sig.

PrivataAffärer - 28 feb 19 kl. 11:49

Chefekonomen: Räntehöjning – var god dröj

Centralbankerna runt om i världen har den senaste tiden signalerat färre och senarelagda räntehöjningar. Det är kort sagt lugnande besked till högt skuldsatta hushåll, menar Nordea. Här på hemmaplan indikerar Riksbanken att det dröjer till slutet av året innan reporäntan höjs.

DI - 27 feb 19 kl. 22:09

Chefsekonomen: Risk att Ingves höjer om han får chansen

Riksbanken längtar efter att höja reporäntan och det finns risk att de tar chansen om de får den. Det säger Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.  ”Men de har både konjunkturen, inflationen och en försvagad krona mot sig.

Barometern - 13 feb 19 kl. 10:21

Riksbanken: Räntehöjning kommer i höst

Ingen räntehöjning nu, nästa kommer i höst, enligt Riksbankens nya besked. Men mycket talar för att det inte blir någon höjning alls i år, enligt Nordeas chefekonom Annika Winsth..

PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 13:00

Nordea: Fortsatt låga boräntor framöver

Det är Nordeas scenario för resten av året enligt bankens chefekonom Annika Winsth som skriver på Nordeas hemsida att förutom att konjunkturavmattningen leder till att centralbankernas penningpolitik inte blir lika expansiv som de varit under de senaste åren, bidrar även den geopolitiska osäkerheten till ökad försiktighet. Höjning i december Signalerna från centralbankerna i kombination med den tydliga konjunkturavmattningen fick börserna att skaka till i slutet av fjolåret. Fastän börsen är stark just nu kan den bidra till mer turbulens senare i år, ”även om centralbankerna är lyhörda och går försiktigt fram”.

DN - 31 jan 19 kl. 22:05

Nordeas chefsekonom avråder från bostadsköp

I Nordeas senaste prognos spår banken att bostadspriserna kommer att hålla sig stabila under året. Trots det råder Nordeas chefsekonom Annika Winsth bostadsspekulanterna att avvakta med köp, speciellt unga personer och förstagångsköpare skriver Svenska Dagbladet..

Sydsvenskan - 31 jan 19 kl. 20:54

Nordeas chefsekonom avråder från bostadsköp

I Nordeas senaste prognos spår banken att bostadspriserna kommer att hålla sig stabila under året. Trots det råder Nordeas chefsekonom Annika Winsth bostadsspekulanterna att avvakta med köp, speciellt unga personer och förstagångsköpare skriver Svenska.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 19 kl. 20:54

Nordeas chefsekonom avråder från bostadsköp

I Nordeas senaste prognos spår banken att bostadspriserna kommer att hålla sig stabila under året. Trots det råder Nordeas chefsekonom Annika Winsth bostadsspekulanterna att avvakta med köp, speciellt unga personer och förstagångsköpare skriver Svenska.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 09:19

Nordea: Dämpad tillväxt framöver

Det skriver Nordea i sin konjunkturprognos på måndagen. Sveriges BNP väntas öka med 1,0 procent i år och 1,5 procent 2020. I september spåddes en BNP-tillväxt på 2,0 procent i år och 2,0 procent nästa år.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 11:09

Chefekonomen varnar för fler regelförändringar på bomarknaden

Läs också: Högre boräntor kan leda till prisfall Nordea: Dämpad tillväxt framöver ”Det är en stor räntekänslighet hos hushållen och priset är så oerhört högt om det går snett”, sade hon vid en pressträff på måndagen. Hon uppmanade Riksbanken och politikerna att vara ”ödmjuka”, eftersom vi nu har det läge vi har. ”Får vi någon utländsk faktor som höjer de internationella räntorna så sitter vi pyrt till”, varnade hon.

Dagens PS - 28 jan 19 kl. 09:54

Nordea: ”Riskfyllt och väl sent”

Storbanken varnar i ny konjunkturrapport för svackan på den svenska bostadsmarknaden. ”Svenska hushåll är mycket räntekänsliga och redan små räntehöjningar kan sätta press på bostadspriserna. Att i den miljön göra regelförändringar som till exempel att minska ränteavdraget är riskfyllt och väl sent”, säger Nordeas chefekonom Annika Winsth.

Dagens PS - 10 jan 19 kl. 10:32

Halva befolkningen orolig över ekonomin

Experttips om hur du bör agera. ”Sprid riskerna”, är ett råd. ”Ha en buffert”, är ett annat tips.

DI - 30 dec 18 kl. 16:37

Chefsekonomen: Så blir din boränta 2019

Boräntorna är på väg upp i spåren av Riksbankens senaste räntebesked. Men hur snabbt det går avgörs av såväl konjunkturen som konkurrensen mellan bankerna, skriver Nordeas chefsekonom Annika Winsth i en färsk boränteprognos..

DI - 05 dec 18 kl. 16:17

Makrorådet: Kan bli blodbad i startupsektorn

Efter flera år med låga utlåningsräntor och hög likviditet står många oförberedda på att ett nytt läge väntar.   Dyrare finansiering kan slå hårt mot vissa företag och sektorer, varnar Annika Winsth och Johan Javeus i Di:s podd Makrorådet.  .

PrivataAffärer - 28 nov 18 kl. 13:00

Chefekonomen: Så höga är boräntorna om två år

Den stora frågan den senaste tiden har varit om Riksbanken höjer räntan i december eller februari. Men Nordeas chefekonom Annika Winsth är säker. Det blir en höjning i december.

Dagens PS - 26 nov 18 kl. 09:36

Nordea: Ta höjd för högre boräntor

Riksbanken höjer reporäntan i december, trots att svensk konjunktur samtidigt mattas av. Trots att det inte lär bli så många höjningar efter det kan det vara klokt att ta höjd för högre räntor. Det skriver Nordeas chefekonom Annika Winsth i bankens boränteprognos.

Cornucopia - 10 nov 18 kl. 11:12

Nordea: Sveriges BNP kan ha krympt under tredje kvartalet

Nordeas chefsekonom Annika Winsth varnar nu för att svensk BNP kan ha krympt under tredje kvartalet. Gäller det samma även innevarande kvartal är definitionsmässigt Sveriges ekonomi redan i recession. Det kan gå fort i hockey.

Affärsvärlden - 13 feb 19 kl. 10:32

Annika Winsth: Inga inhemska skäl till att höja räntan

Ingen räntehöjning nu, nästa kommer i höst, enligt Riksbankens nya besked. Men mycket talar för att det inte blir någon höjning alls i år, enligt Nordeas chefekonom Annika Winsth..

DI - 14 okt 18 kl. 19:30

Debatt: Bredda Riksbankens mandat

DEBATT. Den pågående Riksbanksutredningen har bland annat till uppdrag att se över det penningpolitiska ramverket. Penningpolitiken har bidragit till obalanser och risker som vi får leva med i många år framöver, skriver Nordeas Annika Winsth, Torbjörn Isaksson och Kristin Magnusson Bernard..

DI - 10 okt 18 kl. 15:01

Makrorådet: Italien skrämmer igen

Italiens statsfinanser är ett växande orosmoln. Det blir marknaden snarare än EU-kommissionen som kommer att sätta en gräns för hur långt landets populistregering vågar gå. Det säger Annika Winsth i Makrorådet..

Realtid - 05 okt 18 kl. 15:26

”Så blir vi av med de här avarterna"

Nio månader efter finansbranschens #Metoo-upprop haglar anklagelserna mot tidigare anställda chefer på Handelsbanken Capital Markets. Nordeas chefsekonom Annika Winsth står fast vid att vi måste tala om de strukturproblem som finns..

Cornucopia - 02 okt 18 kl. 12:35

Nordea: Konjunkturen har bevisligen toppat

Nordeas chefsekonom Annika Winsth säger att de skenande konkurserna är ett bevis för att den svenska konjunkturen nu toppat. Samtidigt är konjunkturbarometern kvar i en upprekyl.
Konjunkturbarometern.

DI - 12 sep 18 kl. 17:10

Makrorådet: Siffran som sätter käppar i hjulet för Ingves

Onsdagens inflationsenkät kan sätta käppar i hjulet för Riksbanken. Det säger Nordeas chefsekonom Annika Winsth Di:s podd Makrorådet – och hon sticker ut med sin prognos om den första räntehöjningen..

SR - 05 sep 18 kl. 16:27

Svensk ekonomi bromsar in

Trots dämpad tillväxt och hot om handelskrig på flera håll i världen är den svenska ekonomin stark. Men nu väntar avmattningen runt hörnet, enligt Nordeas chefsekonom Annika Winsth..

DI - 20 dec 18 kl. 10:15

Annika Winsth, Nordea: ”Ett klokt besked om räntan”

Annika Winsth, chefsekonom vid Nordea, anser att dagens besked är rimligt..

DI - 25 jun 18 kl. 19:30

Debatt: Minska inte statsskulden mer

DEBATT. Den svenska statsskulden har minskat under flera år. Framöver är det bättre att fundera på vilka investeringar som behövs för att rusta Sverige och svenska folket för framtiden, skriver Annika Winsth, chefsekonom på Nordea..

DI - 12 dec 18 kl. 14:00

Winsth: Skrotad värnskatt bättre än jobbskatteavdrag

Nordeas chefsekonom Annika Winsth ger M- och KD-budgetens skattepaket ett blandat betyg. .

Realtid - 02 jul 18 kl. 10:47

Skrota överskottsmålet

Bankekonomer, med Nordeas Annika Winsth i spetsen, börjar ifrågasätta det höga offentliga sparandet i Sverige och därmed även implicit överskottsmålet. Det är bra..

Västerbottens Folkblad - 30 jun 18 kl. 21:42

Lisa Gemmel: Klimatinvesteringar – en riktig vinnare

När en chefsekonom på en bank ger rådet att öka de offentliga investeringarna bör Socialdemokraterna lyssna. Och vad är en bättre investering än klimatet? Betala mindre på statsskulden och investera mer i sådant som infrastruktur och utbildning!

PrivataAffärer - 26 jun 18 kl. 08:48

Nordea: Då höjs boräntorna

Hon konstaterar att den stigande amerikanska inflationen gör att Federal Reserve lär fortsätta med sina räntehöjningar. Men i Europa fortsätter ECB och den svenska Riksbanken att signalera en expansiv penningpolitik. ”Den svenska inflationen ligger nära målet, men den underliggande inflationen rensad för energi är betydligt lägre.

DI - 26 jun 18 kl. 16:58

Lars Calmfors: Skuldmålet är inte "dumsnålt"

Sveriges nitiska gnetande med statsskulden är på gränsen till dumsnålt, varnar Nordeas chefsekonom Annika Winsth och får medhåll av tunga kollegor. Men professor Lars Calmfors håller inte med..

Dagens PS - 26 jun 18 kl. 07:53

Expert: Vänta med att binda boräntan

Det är ingen brådska, Riksbankens räntehöjning dröjer, slår proffset fast. Annika Winsth, analytiker på Nordea, skriver i ett analysbrev som refereras av Dagens Industri att inflationen börjar närma sig målet men att den samtidigt är avsevärt lägre än vad som framgår. Därför kommer det också att dröja innan Riksbanken höjer räntan, menar hon, och konstaterar att även den Europeiska centralbanken, ECB, meddelat att den behåller den låga räntan till nästa sommar.

Blekinge Läns tidning - 26 jun 18 kl. 08:48

Räntehöjning, var god vänta

Den som funderar på att binda sina bolån kan gott vänta. Det rådet ger Nordeas chefsekonom Annika Winsth i ett marknadsbrev. Även om den svenska inflationen ligger nära tvåprocentsmålet, ligger den underliggande inflationen rensat, för energi, betydligt lägre vilket skapar viss osäkerhet, påpekar Winsth.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.