Annette Carlson

Monday, 30 May, 20:20

Nyheter om Annette Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 03 maj 16 kl. 19:03

TV: "Vi orkar inte mer – varför handlar det alltid om pengar?"

BT satsar på debatten, nu i rörligt format. I premiären drabbade Annette Carlson (M) och Per Carlsson (S) samman i BT:s studio..

BT - 28 jan 16 kl. 04:59

Skapa nya bostäder – bebygg vindar

Moderaterna i Borås ser vindslägenheter som ett innovativt och bra sätt att öka bostadsbeståndet i staden, skriver Annette Carlson..

BT - 28 dec 15 kl. 14:27

Annette Carlson: Jultraditionerna kan förändras och integreras

Kokt, rökt och gravad lax. Kalv-, press-, och rullsylta. Saltrulle, revben, köttbullar, prinskorv, rödkål och skinka.

BT - 09 okt 15 kl. 04:02

Mitt i prick för Borås City

Annette Carlson (M) hyllar visionerna för centrala Borås..

BT - 18 okt 15 kl. 18:54

Carlson: "Det finns redan lagar för att hålla ordning"

Boråsmoderaten Annette Carlson tycker att partistämmans beslut att se över ordningslagen är onödigt. – Om man vill hålla ordning så finns redan lagstiftning för det, säger hon..

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

Alliansen: "De har abdikerat"

Maktstriden i Borås blommar upp på nytt. Konflikten mellan blocken i Borås ökar markant. Alliansen menar nu att de rödgröna abdikerar från styret av Borås.

BT - 18 jan 15 kl. 16:18

Spadtag med karolinsk salut

Nu har det första spadtaget tagits för Regementsstaden. Och för att markera den historiska kopplingen sköts salut med karolinska musköter. Byggbolaget Peab var på plats liksom arkitektfirman Tengbom, alltmedan mäklaren Fastighetsbyrån delade ut broschyrer om nya Brf Kaserngården med säljande bilder över de 24 lägenheterna som ligger på den plats som bostadsrättsföreningen fått sitt namn ifrån.

Supermiljöbloggen - 21 dec 14 kl. 17:34

Allianspartierna i Borås rasar mot ”tvångsvegetariska matdagar”

Ser det som ett exempel på socialistisk politik. När Naturvårdsverket för tre år sedan kom med sin rapport Köttkonsumtionens klimatpåverkan förklarade regeringens expertmyndigheten på miljöområdet att det finns flera fördelar med en minskad köttkonsumtion. En viss minskning av svensk köttkonsumtion skulle utöver minskad klimatpåverkan även kunna gynna folkhälsa och ge bättre förutsättningar för den globala livsmedelsförsörjningen.

BT - 14 jan 15 kl. 14:29

Alliansen i Borås ger upp försöken att bilda majoritet

Alliansen ger upp försöken att bilda ett majoritetsstyre. – Det finns inga möjligheter för oss att bilda en majoritet, säger kommunalrådet Annette Carlson (M). De rödgröna tycker att de jobbar bra tillsammans och de vill inte bryta det samarbetet.

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

"Plötsligt väljer han konfrontation"

Maktstriden i Borås blommar upp på nytt. Alliansen menar nu att de rödgröna abdikerar från styret av Borås. Avgå eller ta ansvar, är kravet Alliansen riktar till de rödgröna.

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

Mötet har avbrutits

Helt oväntat har eftermiddagens kommunstyrelsesammanträde nu avbrutits. Orsaken är det oklara maktläget i Borås. Sammanträdet inleddes med att kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) ville dra ur tre ärenden.

BT - 10 jan 15 kl. 11:33

Ledare: Har det slutat regna i Borås?

När det slutade regna i Borås – om en stads självkänsla” var titeln på programmet i Sveriges Radio P 1. Den skulle kanske ha kunnat vara ”Så fixar du 82 minuter fantastiskt PR för en stad i Public Service-radion”. Nej, nu ska vi inte vara tykna, sånt får göteborgarna ägna sig åt.

BT - 07 jan 15 kl. 21:19

Vägrar avslöja något om mötet

Ännu finns ingen lösning på dödläget i Borås kommunpolitik. Men i dag träffades företrädare för Alliansen och Socialdemokraterna för nya överläggningar om makten i Borås. De sista dagarna innan jul var dramatiska i Boråspolitiken.

BT - 29 dec 14 kl. 12:45

Alliansen bjuder in S till samtal om makten

I början av januari har allianspartierna bjudit in Socialdemokraterna till ett samtal om hur den politiska makten i Borås ska se ut. Den 7 januari, direkt efter helgerna, vill allianspartierna träffa Socialdemokraterna för ett möte. – Vi har inte fått någon återkoppling än, men det är inte så formellt att vi har satt ett sista svarsdatum heller, säger Annette Carlson (M), kommunalråd.

BT - 27 dec 14 kl. 11:36

Boråspolitiker välkomnar beskedet

De ledande politikerna i Borås är positiva till att det finns en överenskommelse som förhindrar nyval. Men om det påverkar det låsta läget i Borås är oklart. Ett bra ansvarstagande från alla partier, kommenterar Ulf Olsson (S), kommunalråd i Borås, uppgörelsen mellan regeringen och allianspartierna.

BT - 28 dec 14 kl. 07:40

Osannolikt med uppgörelse i Borås ? på kort sikt

Från käbbel till Decemberöverenskommelsen. En orolig höst i svensk inrikespolitik slutade i samförstånd över blockgränsen. Följer politikerna i Borås efter med Januariuppgörelsen?

BT - 22 dec 14 kl. 16:57

Vändningen: Bjuder in rivalen

I dag har kaoset inom Boråspolitiken pågått i hundra dagar. Samtidigt går Alliansen ut med beskedet att man tänker kontakta Socialdemokraterna. Den politika ovissheten är fortsatt massiv efter förra veckans brev från de rödgröna till Alliansen – det brev som Ulrik Nilsson (M) döpt till "politikens variant på att göra slut via sms" (BT 20/12).

BT - 20 dec 14 kl. 09:34

Därför föll den rödgröna budgeten

De rödgrönas budget föll inte på grund av Sverigedemokraterna. Den rödgröna budgeten föll inte heller på grund av allianspartierna. Den föll inte heller på att Borås stad skulle vara ostyrbar.

BT - 21 dec 14 kl. 11:11

Alliansens politik bygger Sverige

Grundbulten i vår budget är ansvar för ekonomin. Alliansen har presenterat en politik för hur Sverige ska nå en procents överskott år 2018. Vi ser nu att jobben växer till i Sverige, men vi behöver göra mer för att jobben ska kunna bli ännu fler, anser skribenterna.

BT - 20 dec 14 kl. 08:58

Pinsamt billiga poäng från Moderaterna i Borås

De båda moderaterna, Annette Carlson och Ulrik Nilsson, skriver i en slutreplik (15/12) till Lennart Andreasson att kommunister måste portförbjudas i partier som vill kalla sig demokratiska. Så kan det låta när man inte kan sin egen historia. Därför blir det enbart pinsamt och skrattretande när moderater försöker framstå som någon slags demokratins härförare.

BT - 17 dec 14 kl. 22:46

Citerade Palme: "Inte vi och dem..."

Vi och dem. Vi mot dem. De orden präglade alla timmarna Borås politiker tillbringade vid den inledande dagen av budgetfullmäktige.

BT - 18 dec 14 kl. 07:51

Söndrat fullmäktige i budgetdebatt

Vi och dem. Vi mot dem. De orden präglade alla timmarna Borås politiker tillbringade vid den inledande dagen av budgetfullmäktige.

BT - 19 dec 14 kl. 09:32

Här är de rödgrönas besked ? ord för ord

Läs hela brevet från de rödgröna. Så här låter det i beskedet som kom tidigt på fredagsmorgonen: "Vi kan nu konstatera att Kommunfullmäktige har antagit en budget som gemensamt stöds av Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Sverigedemokraterna. Det är därför rimligt att dessa partier nu också ges möjlighet att bilda ett gemensamt styre, byggt antingen på de fem partier som gemensamt antog budgeten eller genom annan konstellation med egen majoritet i Kommunfullmäktige.

BT - 07 dec 14 kl. 07:59

"Vi tar ansvar för vår politik och våra väljare"

Kommunalråd Annette Carlson (M) är beredd att ta över ansvaret för Borås tillsammans med allianskollegorna. På måndag presenterar de sin budget. Precis som i riksdagen kan Sverigedemokraterna avgöra hur det går i Borås.

BT - 15 dec 14 kl. 18:04

Förslaget: Stäng korttidsboendet

Korttidsboendet Skogslid kan komma att avvecklas. Den rödgröna sidan har lyft ett sådant ärende till kommunstyrelsen och ville agera omedelbart. Alliansgruppen däremot ville bromsa.

BT - 15 dec 14 kl. 14:52

Vi står långt från både SD och V

Det kanske farligaste antagandet som finns och som har lett till stort lidande världen över är påståendet ”att min fiendes fiende är min vän”. Lennart Andreasson försöker utmåla oss i Alliansen som opålitliga eftersom vi inte är redo att skriva under på att vi stödjer V bara för att vi inte delar SD:s åsikter. Tesen om fiendens fiende är lika farlig i Borås som på alla andra platser.

BT - 10 dec 14 kl. 17:48

SD bjöd in till budget- samtal ? alla tackade nej

Sverigedemokraterna i Borås bjöd in både Alliansen och de rödgröna till sitt kansli för samtal om deras respektive budget. Men bägge sidor har nu tackat nej. I ett brev bjuder Patric Silfverklinga (SD) in både Alliansen och de rödgröna till partiets kansli på torsdag kväll för att "ta del av eran syn på budgeten samt beredas tillfälle att ställa frågor kring denna".

BT - 09 dec 14 kl. 14:45

M i Borås på väg att svänga om SD

Vad har hänt inom Moderaterna i Borås när det gäller renhållningen mot rasismen? När rasister och nazister gästade staden i samband med Jönssonsligans musikfestivaler i början av 2000-talet hade vi en moderat kommunstyrelseordförande som hette Ulf Sjösten. Då tågade alla fullmäktiges partier sida vid sida i ett gemensamt demonstrationståg mot rasism och främlingsfientlighet, och ett gemensamt dokument mot rasismen togs fram, en ”deklaration” som undertecknades av samtliga partier.

BT - 18 nov 14 kl. 08:19

Nu: Alliansen kräver att Vänsterpartiet utesluts

Alliansen ställer nu ultimatum för att ens sätta sig vid förhandlingsbordet. De vill inte förhandla med Vänsterpartiet och kräver att partiet inte får presidieplatser i nämnder och bolag. Fler bilder i artikeln.

BT - 02 dec 14 kl. 20:12

Carlsons känga till Olsson

– Ska vi andra block låta Sverigedemokraterna styra vårt agerande eller ska vi agera utifrån vår egen politik? Kommunalrådet Annette Carlsons (M) besked är att i Borås lägger Alliansen fram en egen budget. Annette Carlson ser likheter mellan budgetkaoset på riksplanet och den stundande budgetdebatten i Borås – Situationen är jämförbar på det sättet att det finns tre grupper.

BT - 02 dec 14 kl. 20:12

Carlsons känga till Ulf Olsson

– Ska vi andra block låta Sverigedemokraterna styra vårt agerande eller ska vi agera utifrån vår egen politik? Kommunalrådet Annette Carlsons (M) besked är att i Borås lägger Alliansen fram en egen budget. Annette Carlson ser likheter mellan budgetkaoset på riksplanet och den stundande budgetdebatten i Borås – Situationen är jämförbar på det sättet att det finns tre grupper.

BT - 03 dec 14 kl. 14:23

Alliansen i Borås har inte brutit något löfte

Det har nog inte hänt tidigare att just vi skriver att vi håller med Lars Ohly (V), men nu är det ett faktum. Lars Ohly twittrade den 27 november strax efter klockan nio: ”Jag förstår inte varför borgerligheten skall ta ansvar för hur SD röstar. Så resonerade vi aldrig när högeralliansen regerade”.

BT - 27 nov 14 kl. 13:53

Alliansen dribblar bort löfte från valet

Replik på debattartiklar från moderaterna Annette Carlsson och Ulrik Nilsson 19/11 och folkpartisten Anna Svalander 20/11. Gemensamt för de båda debattartiklarna är att de försöker dribbla bort det löfte som gavs till väljarna före valet – att inte ge Sverigedemokraterna något avgörande inflytande över Boråspolitiken. Samma löfte gavs från S, MP och V.

BT - 29 nov 14 kl. 10:42

Vad visste väljarna i Borås?

I en debattartikel den 10 november meddelar Kerstin Hermansson (C) att hon vill fortsätta kämpa för att de äldre skall leva gott och med största möjliga frihet. Kommer det att krävas mer pengar för att uppnå målet? Pengar som kanske istället går till kongresshus, kanal på Västerlånggatan och glashus i Stadsparken.

BT - 19 nov 14 kl. 08:37

Vi gör vad vi lovade inför valet

Allianspartierna föreslås lägga sig för de rödgröna, eftersom de är fler och sedan vinner de rödgröna över SD i fullmäktige. SD:s påverkan blir då att allianspartierna säger att det är fritt fram att socialisera Borås. Det var inte det vi lovade väljarna, skriver Ulrik Nilsson och Annette Carlson.

BT - 10 nov 14 kl. 16:41

"Kommer använda vågmästarrollen"

Förhandlingarna om makten i Borås mellan de rödgröna och allianspartierna har brutit samman. Sedan det komplicerade valresultatatet har Allianspartierna suttit i samtal med de rödgröna partierna om hur Borås ska styras de kommande fyra åren. Via ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen meddelar Alliansen att man nu lägger ner dessa samtal.

BT - 19 nov 14 kl. 06:28

"Man kan undra vad de håller på med"

Roland Andersson (S), med egna erfarenheter av att styra över blockgränserna, kommenterar maktkaoset i Borås. – Så uppträder man inte om man vill nå ett resultat. Man kan undra vad de håller på med.

BT - 11 nov 14 kl. 20:31

Svalander om kaoset: "Spännande"

De rödgröna säger att de är beredda att förhandla om allt. Alliansen hävdar att de inte fått något bud. – Antingen är det Ulf Olsson som ljuger eller så ljuger de som informerat mig om förhandlingarna, säger Anna Svalander (FP).

BT - 12 nov 14 kl. 18:56

Gör upp med de rödgröna!

Kanske har Alliansens partier i Borås fått några hemliga tips från Martin Jacobson, Lidingökillen som vann poker-VM i Las Vegas natten till onsdagen. För de spelar högt inför "samtalen"/"förhandlingarna" med Socialdemokraterna i Stadshuset under torsdagseftermiddagen. Med tanke på hur stukad Alliansen är internt efter valet och hur svårt de haft att alls enas om ett förhandlingsbud till Ulf Olsson & Co, är det svårt att se den vinnande strategin i att gå fram med egen budget.

BT - 14 nov 14 kl. 11:12

Här invigs Borås nya park

I förmiddags invigdes Borås nyaste park. I Generationsparken, som är en del av Ekarängsparken, ska årligen ett träd för alla nya boråsare planteras. Förskolebarn från Tolvskillingen och Torgets förskola hjälpte till att skyffla över jord på den alldeles nyplanterade ek som är det första trädet i den nya Generationsparken.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.