Annette Carlson

Saturday, 20 January, 08:21

Nyheter om Annette Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 04 dec 17 kl. 18:41

Kommunalrådet: ”Inga extra kostnader framöver”

Kommunstyrelsen godkänner fördyringarna på 500 miljoner i Sobackenprojektet, men bolaget kommer sättas under lupp för att förhindra framtida överraskningar. ”Vi måste verkligen följa det här projektet för att se till inte behövs ytterligare tillskott.” säger kommunalrådet Annette Carlson (M)..

BT - 09 okt 17 kl. 18:11

Fler utredningar kan krävas

Kommunalrådet Annette Carlson (M) kan komma att kräva en oberoende utredning av varför projektet på Sobacken blir så mycket dyrare..

BT - 17 sep 17 kl. 06:59

P-skyltar –men vad står det?

BT testade kommunalrådet Tom Andersson (MP) och oppositionsrådet Annette Carlson (M) på fem p-skyltar. Båda klarade sig med godkänt..

BT - 01 sep 17 kl. 17:34

Alliansen: Lägg ut Orangeriet på entreprenad

Allianspartierna i Borås vill lägga ut driften av Orangeriet på en privat entreprenör. Därmed vill man helt släppa tanken på kommunal verksamhet i huset. – Det går inte att kombinera kommunal verksamhet med en fristående aktör, säger kommunalrådet Annette Carlson (M)..

BT - 25 aug 17 kl. 10:22

Kommunalrådet: "Rimlig konsekvens av drevet"

Anna Kinberg Batras avgång förvånade inte kommunalrådet Annette Carlson (M) i Borås. "Det här var den rimliga konsekvensen av drevet som dragits igång.".

BT - 15 jun 17 kl. 10:31

HBT-rättigheter är mänskliga rättigheter

Den norm som styr i dag leder till en oacceptabel diskriminering och uteslutning av människor som inte kan identifiera sig i den, skriver Annette Carlson (M)..

BT - 01 jun 17 kl. 10:35

Kommunalrådet (M): "Hoppas vi har planat ut nu"

Moderaterna rasar i SCB:s opinionsmätning. – Jag hoppas vi har planat ut nu, säger kommunalrådet Annette Carlson (M) i Borås..

BT - 02 maj 17 kl. 01:00

Hon gillar att kunna vara nära

Hon passerade byggbranschen och skolans värld - och är nu politiker på heltid. I dag är Annette Carlson en av Borås fem kommunalråd. Hon gillar att vara med och påverka hela vägen från idéer till färdiga projekt..

BT - 05 sep 17 kl. 13:04

Borås: Carlson (M) kluven till tiggeriförbud

– Lagstiftningen behöver ses över, men jag tycker inte att vi ska lagstifta för lagstiftningens skull. Så kommenterar kommunalrådet Annette Carlson (M) sitt partis förslag att förbjuda tiggeri..

BT - 28 jan 17 kl. 04:32

Minnesdagen är en ständig väckarklocka

Värdegrundsarbetet måste vara ständigt pågående i våra skolor, skriver Annette Carlson..

BT - 24 jan 17 kl. 04:02

Borås stad stöder högskolans strävan

Vi är övertygade om att ett universitet i Borås skulle förstärka forsknings- och innovationskraften i staden och regionen, och därmed möta företagens krav på kompetens, skriver Ulf Olsson och Annette Carlson..

BT - 02 nov 16 kl. 17:29

"Helt överens om att det krävs omtag"

Miljöpolitikernas begäran om att få slippa driftsansvaret för Orangeriet kommer att underlätta en förutsättningslös diskussion om framtiden, säger oppositionsrådet Annette Carlson (M)..

BT - 02 nov 16 kl. 04:20

Släpper ni fram en folkomröstning?

Svar till Ulrik Nilsson (M) och Annette Carlson (M), BT 25/10..

BT - 22 okt 16 kl. 04:17

Ett kongresshus gynnar inte medborgarna i Borås

Svar till Ulrik Nilsson (M) och Annette Carlson (M), BT 19/10..

BT - 21 okt 16 kl. 04:14

Hur ställer sig M till en folkomröstning om Folkets hus?

Svar till Ulrik Nilsson (M) och Annette Carlson (M), BT 19/10..

BT - 14 maj 17 kl. 16:25

Carlson: Det är hög tid att kliva upp ur barnbassängen

Vårt förslag innebär inget annat än att vi ska jämföra den föreslagna ombyggnationen av Stadsparksbadet med andra alternativ, skriver Annette Carlson (M)..

BT - 12 sep 16 kl. 04:29

Hur ska lärarna känna motivation om de stämplas som sämre?

Svar till Annette Carlson (M) och Ulf Sjösten (M), BT 3/9..

BT - 16 jun 16 kl. 04:00

Handslag i morgon: Äntligen tar Borås plats på tåget

I morgon, fredag, sker ett historiskt handslag i Borås. Ulf Olsson (S) och Annette Carlson (M) tar emot Sverigeförhandlingen för att bekräfta uppgörelsen: Borås får ett centralt eller centrumnära stationsläge – mot ett löfte om att bygga minst 12 000 bostäder fram till år 2035..

BT - 10 jun 16 kl. 04:09

Ingen kan få frikort i klimatomställningen

Svar till Annette Carlson, BT 4/6..

BT - 08 jun 16 kl. 15:44

Kameror ska öka tryggheten i Hässle och Hulta

Moderaterna vill göra ett nytt försök att kameraövervaka Hässle och Hulta torg. – Polisens övervakning i Hulta har gett resultat, säger Annette Carlson (M)..

BT - 17 maj 16 kl. 09:00

Olsson kritisk till delar i skolutrednings förslag

Kommunalrådet Ulf Olsson (S) är kritisk till att skolkommissionen duckar i frågan om friskolornas påverkan på segregationen. Annette Carlson (M) vinner gehör för obligatoriskt skolval..

BT - 03 maj 16 kl. 19:03

TV: "Vi orkar inte mer – varför handlar det alltid om pengar?"

BT satsar på debatten, nu i rörligt format. I premiären drabbade Annette Carlson (M) och Per Carlsson (S) samman i BT:s studio..

BT - 09 feb 17 kl. 20:38

Carlson: "Får inte drabbas av panik"

Moderaterna gör ett dramatiskt tapp i Demoskops senaste opinionsundersökning, som är gjort efter beskedet om samtal med SD. – Det är svårt att dra några som helst slutsatser av enskilda mätningar, säger kommunalrådet Annette Carlson (M)..

BT - 28 jan 16 kl. 04:59

Skapa nya bostäder – bebygg vindar

Moderaterna i Borås ser vindslägenheter som ett innovativt och bra sätt att öka bostadsbeståndet i staden, skriver Annette Carlson..

BT - 28 dec 15 kl. 14:27

Annette Carlson: Jultraditionerna kan förändras och integreras

Kokt, rökt och gravad lax. Kalv-, press-, och rullsylta. Saltrulle, revben, köttbullar, prinskorv, rödkål och skinka.

BT - 09 okt 15 kl. 04:02

Mitt i prick för Borås City

Annette Carlson (M) hyllar visionerna för centrala Borås..

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

Alliansen: "De har abdikerat"

Maktstriden i Borås blommar upp på nytt. Konflikten mellan blocken i Borås ökar markant. Alliansen menar nu att de rödgröna abdikerar från styret av Borås.

BT - 18 jan 15 kl. 16:18

Spadtag med karolinsk salut

Nu har det första spadtaget tagits för Regementsstaden. Och för att markera den historiska kopplingen sköts salut med karolinska musköter. Byggbolaget Peab var på plats liksom arkitektfirman Tengbom, alltmedan mäklaren Fastighetsbyrån delade ut broschyrer om nya Brf Kaserngården med säljande bilder över de 24 lägenheterna som ligger på den plats som bostadsrättsföreningen fått sitt namn ifrån.

Supermiljöbloggen - 21 dec 14 kl. 17:34

Allianspartierna i Borås rasar mot ”tvångsvegetariska matdagar”

Ser det som ett exempel på socialistisk politik. När Naturvårdsverket för tre år sedan kom med sin rapport Köttkonsumtionens klimatpåverkan förklarade regeringens expertmyndigheten på miljöområdet att det finns flera fördelar med en minskad köttkonsumtion. En viss minskning av svensk köttkonsumtion skulle utöver minskad klimatpåverkan även kunna gynna folkhälsa och ge bättre förutsättningar för den globala livsmedelsförsörjningen.

BT - 14 jan 15 kl. 14:29

Alliansen i Borås ger upp försöken att bilda majoritet

Alliansen ger upp försöken att bilda ett majoritetsstyre. – Det finns inga möjligheter för oss att bilda en majoritet, säger kommunalrådet Annette Carlson (M). De rödgröna tycker att de jobbar bra tillsammans och de vill inte bryta det samarbetet.

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

"Plötsligt väljer han konfrontation"

Maktstriden i Borås blommar upp på nytt. Alliansen menar nu att de rödgröna abdikerar från styret av Borås. Avgå eller ta ansvar, är kravet Alliansen riktar till de rödgröna.

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

Mötet har avbrutits

Helt oväntat har eftermiddagens kommunstyrelsesammanträde nu avbrutits. Orsaken är det oklara maktläget i Borås. Sammanträdet inleddes med att kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S) ville dra ur tre ärenden.

BT - 10 jan 15 kl. 11:33

Ledare: Har det slutat regna i Borås?

När det slutade regna i Borås – om en stads självkänsla” var titeln på programmet i Sveriges Radio P 1. Den skulle kanske ha kunnat vara ”Så fixar du 82 minuter fantastiskt PR för en stad i Public Service-radion”. Nej, nu ska vi inte vara tykna, sånt får göteborgarna ägna sig åt.

BT - 07 jan 15 kl. 21:19

Vägrar avslöja något om mötet

Ännu finns ingen lösning på dödläget i Borås kommunpolitik. Men i dag träffades företrädare för Alliansen och Socialdemokraterna för nya överläggningar om makten i Borås. De sista dagarna innan jul var dramatiska i Boråspolitiken.

BT - 29 dec 14 kl. 12:45

Alliansen bjuder in S till samtal om makten

I början av januari har allianspartierna bjudit in Socialdemokraterna till ett samtal om hur den politiska makten i Borås ska se ut. Den 7 januari, direkt efter helgerna, vill allianspartierna träffa Socialdemokraterna för ett möte. – Vi har inte fått någon återkoppling än, men det är inte så formellt att vi har satt ett sista svarsdatum heller, säger Annette Carlson (M), kommunalråd.

BT - 27 dec 14 kl. 11:36

Boråspolitiker välkomnar beskedet

De ledande politikerna i Borås är positiva till att det finns en överenskommelse som förhindrar nyval. Men om det påverkar det låsta läget i Borås är oklart. Ett bra ansvarstagande från alla partier, kommenterar Ulf Olsson (S), kommunalråd i Borås, uppgörelsen mellan regeringen och allianspartierna.

BT - 28 dec 14 kl. 07:40

Osannolikt med uppgörelse i Borås ? på kort sikt

Från käbbel till Decemberöverenskommelsen. En orolig höst i svensk inrikespolitik slutade i samförstånd över blockgränsen. Följer politikerna i Borås efter med Januariuppgörelsen?

BT - 22 dec 14 kl. 16:57

Vändningen: Bjuder in rivalen

I dag har kaoset inom Boråspolitiken pågått i hundra dagar. Samtidigt går Alliansen ut med beskedet att man tänker kontakta Socialdemokraterna. Den politika ovissheten är fortsatt massiv efter förra veckans brev från de rödgröna till Alliansen – det brev som Ulrik Nilsson (M) döpt till "politikens variant på att göra slut via sms" (BT 20/12).

BT - 20 dec 14 kl. 09:34

Därför föll den rödgröna budgeten

De rödgrönas budget föll inte på grund av Sverigedemokraterna. Den rödgröna budgeten föll inte heller på grund av allianspartierna. Den föll inte heller på att Borås stad skulle vara ostyrbar.

BT - 21 dec 14 kl. 11:11

Alliansens politik bygger Sverige

Grundbulten i vår budget är ansvar för ekonomin. Alliansen har presenterat en politik för hur Sverige ska nå en procents överskott år 2018. Vi ser nu att jobben växer till i Sverige, men vi behöver göra mer för att jobben ska kunna bli ännu fler, anser skribenterna.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.