Annette Carlson

Sunday, 24 June, 15:06

Nyheter om Annette Carlson

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 31 maj 18 kl. 20:30

Så ska Alliansen ta makten i Borås: ”Vi är vana”

Alliansen har målet klart inför valet i höst: Att ta makten i Borås. – Vi har styrt Borås tidigare och är vana att arbeta tillsammans, säger Moderaternas kommunalråd Annette Carlson..

BT - 11 maj 18 kl. 07:27

Kommunalrådet: ”Skolorna behöver ta initiativ”

Ökad segregation får inte Alliansen att ompröva sin inställning till skolvalet. Kommunalrådet Annette Carlson (M) ser outnyttjad potential i skolornas profileringsarbete..

BT - 09 maj 18 kl. 04:00

Polisen bör stå för tryggheten – inte ersättas av vakter

Svar till Annette Carlson (M), Morgan Hjalmarsson (L), Kerstin Hermansson (C) och Falco Güldenpfennig (KD), BT 3/5..

BT - 23 apr 18 kl. 17:37

Ordningsvakter kan få patrullera gatorna i Borås

Delar av centrala Borås kan bli så kallat paragraf 3-område, där ordningsvakter ska kunna patrullera och ingripa. – Det kan förhindra skador på både egendom och individer, säger Annette Carlson (M).

BT - 15 apr 18 kl. 06:56

Politikerna om skolan: ”Finns inget quick-fix”

Samma skola – olika lösningar. BT har ställt fem frågor om skolan till kommunalråden Malin Carlsson (S) och Annette Carlson (M)..

BT - 21 feb 18 kl. 14:45

Alliansen står enade i Boråsvalet

Allianspartierna i Borås ska samarbeta i valrörelsen - och vill fortsätta efter valet i höst. – Budskapet är klart och tydligt; vi vill arbeta tillsammans, säger Annette Carlson (M).

BT - 16 feb 18 kl. 07:40

LIVE-DEBATT: Ställ politikerna till svars om skolvalet

BT har tidigare rapporterat om hur det obligatoriska skolvalet lett till att barn hamnar på skolor flera kilometer bort och skiljs från sina syskon. Här kan du ställa dina frågor till Annette Carlson (M) som försvarat det obligatoriska skolvalet och Per Carlsson (S) –varit desto mer kritisk. 10.

BT - 08 jan 18 kl. 04:00

SD: Testa lämpligheten hos blivande lärare

Svar till Annette Carlson (M) och Ulf Sjösten (M), BT 29/12..

BT - 11 jan 18 kl. 06:57

Trots löften om satsning – tuffa besparingar hotar skolor i Borås

När Borås stads budget klubbades utlovade politikerna både satsningar på skolan och på utsatta områden. Nu hotar istället tuffa besparingar. – Det resonemanget är det sista Borås skolor behöver, säger kommunalråd Annette Carlson (M)..

BT - 04 dec 17 kl. 18:41

Kommunalrådet: ”Inga extra kostnader framöver”

Kommunstyrelsen godkänner fördyringarna på 500 miljoner i Sobackenprojektet, men bolaget kommer sättas under lupp för att förhindra framtida överraskningar. ”Vi måste verkligen följa det här projektet för att se till inte behövs ytterligare tillskott.” säger kommunalrådet Annette Carlson (M)..

BT - 10 mar 18 kl. 06:39

Annette Carlson (M): ”Vi måste uppmuntra människor att faktiskt byta skola”

Friheten att påverka sitt eget liv drog henne till Moderaterna. Nu har Annette Carlson suttit i kommunfullmäktige i 29 år - och valfriheten är fortfarande den viktigaste frågan. "Vem ska styra ditt liv - vem avgör vad som är bäst för dig?

BT - 09 okt 17 kl. 18:11

Fler utredningar kan krävas

Kommunalrådet Annette Carlson (M) kan komma att kräva en oberoende utredning av varför projektet på Sobacken blir så mycket dyrare..

BT - 17 sep 17 kl. 06:59

P-skyltar –men vad står det?

BT testade kommunalrådet Tom Andersson (MP) och oppositionsrådet Annette Carlson (M) på fem p-skyltar. Båda klarade sig med godkänt..

BT - 01 sep 17 kl. 17:34

Alliansen: Lägg ut Orangeriet på entreprenad

Allianspartierna i Borås vill lägga ut driften av Orangeriet på en privat entreprenör. Därmed vill man helt släppa tanken på kommunal verksamhet i huset. – Det går inte att kombinera kommunal verksamhet med en fristående aktör, säger kommunalrådet Annette Carlson (M)..

BT - 25 aug 17 kl. 10:22

Kommunalrådet: "Rimlig konsekvens av drevet"

Anna Kinberg Batras avgång förvånade inte kommunalrådet Annette Carlson (M) i Borås. "Det här var den rimliga konsekvensen av drevet som dragits igång.".

BT - 15 jun 17 kl. 10:31

HBT-rättigheter är mänskliga rättigheter

Den norm som styr i dag leder till en oacceptabel diskriminering och uteslutning av människor som inte kan identifiera sig i den, skriver Annette Carlson (M)..

BT - 01 jun 17 kl. 10:35

Kommunalrådet (M): "Hoppas vi har planat ut nu"

Moderaterna rasar i SCB:s opinionsmätning. – Jag hoppas vi har planat ut nu, säger kommunalrådet Annette Carlson (M) i Borås..

BT - 02 maj 17 kl. 01:00

Hon gillar att kunna vara nära

Hon passerade byggbranschen och skolans värld - och är nu politiker på heltid. I dag är Annette Carlson en av Borås fem kommunalråd. Hon gillar att vara med och påverka hela vägen från idéer till färdiga projekt..

BT - 28 jan 17 kl. 04:32

Minnesdagen är en ständig väckarklocka

Värdegrundsarbetet måste vara ständigt pågående i våra skolor, skriver Annette Carlson..

BT - 24 jan 17 kl. 04:02

Borås stad stöder högskolans strävan

Vi är övertygade om att ett universitet i Borås skulle förstärka forsknings- och innovationskraften i staden och regionen, och därmed möta företagens krav på kompetens, skriver Ulf Olsson och Annette Carlson..

BT - 05 sep 17 kl. 13:04

Borås: Carlson (M) kluven till tiggeriförbud

– Lagstiftningen behöver ses över, men jag tycker inte att vi ska lagstifta för lagstiftningens skull. Så kommenterar kommunalrådet Annette Carlson (M) sitt partis förslag att förbjuda tiggeri..

BT - 02 nov 16 kl. 17:29

"Helt överens om att det krävs omtag"

Miljöpolitikernas begäran om att få slippa driftsansvaret för Orangeriet kommer att underlätta en förutsättningslös diskussion om framtiden, säger oppositionsrådet Annette Carlson (M)..

BT - 02 nov 16 kl. 04:20

Släpper ni fram en folkomröstning?

Svar till Ulrik Nilsson (M) och Annette Carlson (M), BT 25/10..

BT - 22 okt 16 kl. 04:17

Ett kongresshus gynnar inte medborgarna i Borås

Svar till Ulrik Nilsson (M) och Annette Carlson (M), BT 19/10..

BT - 21 okt 16 kl. 04:14

Hur ställer sig M till en folkomröstning om Folkets hus?

Svar till Ulrik Nilsson (M) och Annette Carlson (M), BT 19/10..

BT - 12 sep 16 kl. 04:29

Hur ska lärarna känna motivation om de stämplas som sämre?

Svar till Annette Carlson (M) och Ulf Sjösten (M), BT 3/9..

BT - 16 jun 16 kl. 04:00

Handslag i morgon: Äntligen tar Borås plats på tåget

I morgon, fredag, sker ett historiskt handslag i Borås. Ulf Olsson (S) och Annette Carlson (M) tar emot Sverigeförhandlingen för att bekräfta uppgörelsen: Borås får ett centralt eller centrumnära stationsläge – mot ett löfte om att bygga minst 12 000 bostäder fram till år 2035..

BT - 10 jun 16 kl. 04:09

Ingen kan få frikort i klimatomställningen

Svar till Annette Carlson, BT 4/6..

BT - 08 jun 16 kl. 15:44

Kameror ska öka tryggheten i Hässle och Hulta

Moderaterna vill göra ett nytt försök att kameraövervaka Hässle och Hulta torg. – Polisens övervakning i Hulta har gett resultat, säger Annette Carlson (M)..

BT - 17 maj 16 kl. 09:00

Olsson kritisk till delar i skolutrednings förslag

Kommunalrådet Ulf Olsson (S) är kritisk till att skolkommissionen duckar i frågan om friskolornas påverkan på segregationen. Annette Carlson (M) vinner gehör för obligatoriskt skolval..

BT - 03 maj 16 kl. 19:03

TV: "Vi orkar inte mer – varför handlar det alltid om pengar?"

BT satsar på debatten, nu i rörligt format. I premiären drabbade Annette Carlson (M) och Per Carlsson (S) samman i BT:s studio..

BT - 14 maj 17 kl. 16:25

Carlson: Det är hög tid att kliva upp ur barnbassängen

Vårt förslag innebär inget annat än att vi ska jämföra den föreslagna ombyggnationen av Stadsparksbadet med andra alternativ, skriver Annette Carlson (M)..

BT - 28 jan 16 kl. 04:59

Skapa nya bostäder – bebygg vindar

Moderaterna i Borås ser vindslägenheter som ett innovativt och bra sätt att öka bostadsbeståndet i staden, skriver Annette Carlson..

BT - 28 dec 15 kl. 14:27

Annette Carlson: Jultraditionerna kan förändras och integreras

Kokt, rökt och gravad lax. Kalv-, press-, och rullsylta. Saltrulle, revben, köttbullar, prinskorv, rödkål och skinka.

BT - 09 okt 15 kl. 04:02

Mitt i prick för Borås City

Annette Carlson (M) hyllar visionerna för centrala Borås..

BT - 09 feb 17 kl. 20:38

Carlson: "Får inte drabbas av panik"

Moderaterna gör ett dramatiskt tapp i Demoskops senaste opinionsundersökning, som är gjort efter beskedet om samtal med SD. – Det är svårt att dra några som helst slutsatser av enskilda mätningar, säger kommunalrådet Annette Carlson (M)..

BT - 12 jan 15 kl. 14:31

Alliansen: "De har abdikerat"

Maktstriden i Borås blommar upp på nytt. Konflikten mellan blocken i Borås ökar markant. Alliansen menar nu att de rödgröna abdikerar från styret av Borås.

BT - 18 jan 15 kl. 16:18

Spadtag med karolinsk salut

Nu har det första spadtaget tagits för Regementsstaden. Och för att markera den historiska kopplingen sköts salut med karolinska musköter. Byggbolaget Peab var på plats liksom arkitektfirman Tengbom, alltmedan mäklaren Fastighetsbyrån delade ut broschyrer om nya Brf Kaserngården med säljande bilder över de 24 lägenheterna som ligger på den plats som bostadsrättsföreningen fått sitt namn ifrån.

Supermiljöbloggen - 21 dec 14 kl. 17:34

Allianspartierna i Borås rasar mot ”tvångsvegetariska matdagar”

Ser det som ett exempel på socialistisk politik. När Naturvårdsverket för tre år sedan kom med sin rapport Köttkonsumtionens klimatpåverkan förklarade regeringens expertmyndigheten på miljöområdet att det finns flera fördelar med en minskad köttkonsumtion. En viss minskning av svensk köttkonsumtion skulle utöver minskad klimatpåverkan även kunna gynna folkhälsa och ge bättre förutsättningar för den globala livsmedelsförsörjningen.

BT - 14 jan 15 kl. 14:29

Alliansen i Borås ger upp försöken att bilda majoritet

Alliansen ger upp försöken att bilda ett majoritetsstyre. – Det finns inga möjligheter för oss att bilda en majoritet, säger kommunalrådet Annette Carlson (M). De rödgröna tycker att de jobbar bra tillsammans och de vill inte bryta det samarbetet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.