Anne Teir-Siltanen

Saturday, 23 March, 16:00

Nyheter om Anne Teir-Siltanen

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 13 sep 17 kl. 19:00

Fotbollsspelaren som vill bli modell

Drömmen är att bli modell, gå på catwalken och att medverka i stora reklamfilmer. Sporrad av andra ortsbor som lyckats är han fast besluten att nå sitt mål. Sam Karlsson, 19, hade lekt med tanken att bli modell också tidigare.

YLE - 08 sep 17 kl. 13:30

Skollivet i Närpes lever med många kulturer

Många har flytt undan oroligheter, andra har kommit för att arbeta. Invandringen har gjort Närpes till en mångkulturell stad och skola. Kallt, tyst och få människor.

YLE - 07 sep 17 kl. 16:00

Tomt energilager blev den största utmaningen i bergslopp på 170 km

I de franska bergen gick Ultra Trail du Mont-Blanc (UTMB) av stapeln i helgen. Bland de 2500 deltagarna fanns Jakobstadsbon Ida Kronholm med målet att springa 170 km på två dygn. Genom lottdragning hade Ida Kronholm fått startplats i UTMB, ett av världens tuffaste lopp.

YLE - 16 sep 17 kl. 14:00

Alkohollagen - en bittersöt reform

Reformen av alkohollagen välkomnas av mikrobryggerierna: ”Det kan inte bli sämre än vad det redan är.” Motståndarna befarar å andra sidan att reformen är ett dråpslag för folkhälsan. Reformen av alkohollagen är av naturliga orsaker en fråga som polariserar.

YLE - 20 aug 17 kl. 10:04

Ekologiskt, miljövänligt, närproducerat? Vi reder ut begreppen!

Som konsument kan det vara svårt att i dag förstå sig på alla begrepp inom odling och näring. Vad är till exempel skillnaden mellan ekologisk och konventionell odling? Vad betyder det om en produkt är miljövänlig och vem bestämmer om någonting är närproducerat?

YLE - 13 jul 17 kl. 12:02

Tolv år i Kenya berikade livet

Egentligen ville Anna Dahlbacka åka till ett annat land. Annas släktingar hade varit i Kenya, och själv hade hon sett fram emot att åka någon annanstans. Ett lockande projekt fick ändå paret att åka iväg för tolv år sedan.

YLE - 14 jul 17 kl. 08:00

Drömmen om en vägg med kungliga assietter

En saga i nutid med prinsar och prinsessor, vackra klänningar och en lyxkantad vardag. En institution som i sig känns omotiverad, men stjärnglans och spänning som upplevs desto större. Linda Forth har ett brinnande intresse för svenska kungligheter.

YLE - 10 jun 17 kl. 08:00

Från man till kvinna – men familjen består

För Daniel var drömmen om att få vara kvinna länge hemlig. Tills den dag då hans fru låste in sig på toaletten och frågade om han ville vara kvinna. Det ville han och det blev han så småningom också.

YLE - 19 apr 17 kl. 17:00

Matfusket ökar med globaliseringen

Livsmedelsförfalskning är en business i miljardklassen och med en global världsmarknad ökar det stadigt. Matfusket är en viktig inkomstkälla för organiserad kriminalitet, men det är du som drabbas när falsk olivolja, bönor, honung, mozzarella eller ruttet kött hamnar på restauranger eller i affärer. Våren 2017 avslöjar Sveriges Televisions grävredaktion att en av landets största importörer av asiatisk mat, Hung Fat Trading Asien Livs AB, låter anställda sila bort döda insekter från kidneybönor som sedan packas om i nya påsar.

YLE - 27 mar 17 kl. 18:08

Storsatsning på idrottskarriär också som gravid

Dressyrryttaren Sophia Backlund, 31, siktar målmedvetet uppåt i ryttarkarriären. Efter många intensiva år på tävlingsbanorna gör hon nu ett kort uppehåll för att bli mamma i juni. Planen är att komma tillbaka med ny häst och satsa mot ännu större mål i framtiden.

YLE - 17 mar 17 kl. 18:59

Freja föddes planerat hemma

För två veckor sedan träffade vi höggravida Carolina Beijar i Korsholm. Hon berättade om sitt beslut att föda sitt första barn hemma, om hennes tilltro till kroppen och trygghet i hemmet. Nu är det dags att träffa henne igen för att höra hur det gick då lilla Freja kom till världen.

YLE - 18 mar 17 kl. 09:12

Skydda ögonen i vårsolen

Det är viktigt att skydda ögonen från solens starka strålar. För den som önskar vara trendig är det färger, former och fina detaljer som gäller i vårens och sommarens solglasögonlook. Viktigast är dock att solglasögonen är CE-märkta och har ett tillräckligt UV-skydd.

YLE - 22 feb 17 kl. 14:00

Etthundra mammalådor reste till Tanzania

Berg, dalar, gropiga sandvägar. ”Men det är jättevackert och människorna är så vänliga”, säger Ella Vahtiala, 27 år, med en suck. Hennes beundran för det afrikanska folket i byn Mufindi i Tanzania fick henne att starta en insamling av moderskapsförpackningar som skulle delas ut i utbyte mot att gravida kvinnor hiv-testar sig.

YLE - 01 mar 17 kl. 15:43

”En frihet att få föda i hemmet”

Hemmet upplevs av hemföderskor som en trygg och bra plats att föda på jämfört med sjukhusmiljö. Under de senaste 20 åren har antalet hemförlossningar stigit mycket snabbt. Förutsatt att inga katastrofer i samband med hemförlossningar når nyhetsrubrikerna kommer antalet att öka, tror forskningsprofessor.

YLE - 07 mar 17 kl. 18:08

Rädda världen från norovirus med ett kedjebrev

Kedjebrev med varierat innehåll sprids bland unga på WhatsApp. Löften om livslång kärlek, framgång och en värld utan norovirus. Men också hot om döda hundar och clowner bredvid sängen på natten.

YLE - 07 feb 17 kl. 17:00

På nattdagis sover alla utom dagistanten

Gråt, skratt, bus och en gäspning. Kvällsmat, tandborstning, pyjamas, nattsaga och god natt. I vilorummet på Björnboets avdelning på Rödluvans daghem i Vasa släcks lampan.

YLE - 14 feb 17 kl. 11:00

I nattens mörker blir polisens arbete mer krävande

Svansen slår hårt i burens galler, tassarna trampar och det hörs ett målmedvetet gnyende. Kvällsskiftet inleds och polishunden Nasu går till polisbilen bredvid husse och äldre konstapel Björn Borg. Vart hundpatrullen styr i natt vet ännu ingen.

YLE - 02 feb 17 kl. 11:53

Lär dig om Vasa under promenaden

Promenadappen Vasa Walks ska ge dig information och historiska fakta under din promenad i Vasa centrum. Förhoppningen är att kunna utvidga appen att omfatta hela staden och till och med Kvarkens världsnaturarv. Appen har tagits fram via samarbete mellan företaget ReThink, Folkhälsan, Vasa stad, Visit Vaasa och Experience Lab på Åbo Akademi i Vasa.

YLE - 07 feb 17 kl. 17:00

På nattdagis sover alla utom personalen

Gråt, skratt, bus och en gäspning. Kvällsmat, tandborstning, pyjamas, nattsaga och god natt. I vilorummet på Björnboets avdelning på Rödluvans daghem i Vasa släcks lampan.

YLE - 06 nov 15 kl. 06:00

Är Svenskfinland ett brand för dig?

Svarade du nej på frågan i rubriken? Borde i så fall Svenskfinlands "marknadsföringschef" få sparken? Frågan går till Erik Bäckman, strategidirektör på kommunikationsbyrån Milton.

YLE - 08 maj 15 kl. 09:00

Närpes är igen en stafettstad att räkna med

Länge dominerades flickornas korta stafett av Närpes högstadieskola. Nu hoppas man på en ny generation som ska ta Närpes till final på 4x100m. Under åren har många snabba flickor från Närpes sprungit i Stafettkarnevalen.

YLE - 06 mar 15 kl. 08:00

Mental styrka bakom Eirin Losviks framgång

- Jag vill att det ska gå lika bra som i fjol, så jag är förstås lite nervös, men det ska nog gå bra, säger fälttävlansryttaren Eirin Losvik hemma i stallet i Nykarleby. Fjolårssäsongen blev mycket framgångsrik. Tillsammans med hästen Faith vann Eirin FM-guld för unga ryttare och guld i NM i lag för juniorer.

YLE - 24 sep 14 kl. 07:54

Grönsakshandeln går bra trots ryskt importstopp

Finländska grönsaksproducenter har inte drabbats märkbart av de ryska motsanktionerna mot EU. Däremot finns det fortfarande en risk för att odlarna drabbas av prissänkningar om det kommer mer polska och spanska produkter till Finland. Polen har tidigare exporterat stora mängder grönsaker till Ryssland, men på grund av sanktionerna sprids de här produkterna nu över den europeiska marknaden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.