Anne Swärd

Wednesday, 26 February, 21:38

Nyheter om Anne Swärd

Sortering: Relevans | Senaste
SmålandsPosten - 05 feb 20 kl. 18:20

Älmhult: Krögarpar öppnar hamburgerbar

Älmhults nya krögarpar satsar på hamburgare, barhäng och luncher. – Vi vill att det ska bli en häftig samlingsplats, säger Anne Mitrovic och Rickard Walldén, som öppnar Blackbird Burgers and Bar i Café Olés gamla lokaler..

Skånskan - 05 feb 20 kl. 13:30

60-talshus på 91 kvadratmeter sålt i Lövestad

Lövestad Anne Marie Malmberg, 61 år, från Sjöbo är ny ägare till fastigheten på adressen Grönegatan 1 i Lövestad. Det 91 kvadratmeter stora huset är byggt 1967. Säljare är Malin Boel Nilssons dödsbo.

Skånskan - 05 feb 20 kl. 07:00

Musikens dolda kvinnor får nytt liv

Musikhistoria som sträcker sig över hundra år bakåt i tiden och där kvinnor som aldrig fick den plats och uppmärksamhet de förtjänade nu får stå i centrum. Det är precis vad Violet Greens musikföreställning A tribute to women pioneers in blues and rock and roll handlar om. I kväll intar de Folk å rock i Malmö.

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 20 kl. 06:00

Konsertkväll i Östra Ljungby för att minnas Marie Fredriksson

”Vi kände att vi måste göra något”, säger Anne Ferm, kantor i Östra Ljungby kyrka..

UNT - 04 feb 20 kl. 11:30

Anne Sofie von Otter tillbaka i höst

Georg Friedrich Händels oratorium "Solomon" kommer att framförs i Uppsala – men inte i mitten av februari, utan först till hösten..

Expressen - 13 feb 20 kl. 20:00

Anne Lundbergs utrop över smuggelfyndet: ”I behån”

Ett gosedjur med en olaglig historia fångar Anne Lundbergs intresse när ”Antikrundan” slår läger i Östersund.Så pass att programledaren konstaterar i SVT:– Så dom här är smugglade från nuvarande Iran..

Skånskan - 28 jan 20 kl. 10:00

Spännande läsvår

Romandebut av Annika Norlin, monster i terapi, ny serie av Ann Cleeves, klassiker i Lina Wolffs språkskrud, 80-tal i fokus och mycket annat. Bokvåren 2020 är här och Gunilla Wedding tipsar om böcker hon är nyfiken på.Svensk skönlitteratur Renheten
av Andrzej Tichý
(Albert Bonniers, februari)
I Malmöförfattaren Tichýs sjunde bok möter vi ”människor som fallit och som väntar på att falla”.

BT - 30 jan 20 kl. 14:26

Borås stads nya tjänst: Cedern erbjuder chattfunktion

Borås stad inför en ny chattfunktion. Syftet med tjänsten är att ge hjälp till människor som har frågor eller vill prata om missbruk och beroende. – Vi vill göra oss tillgängliga för alla, säger Anne Redin från Cerdern..

Skånskan - 30 jan 20 kl. 09:01

Nya ägaren ärver huset på Pärup 7409 i Hörby

Hörby Karl Erik Jimmy Lindal, 37, ärver fastigheten på adressen Pärup 7409 i Hörby efter Gurli Anne-Christine Lindal. Ägarbytet blev klart i november 2019. Huset byggdes 1930 och har en boyta på 90 kvadratmeter samt en tomt på 6 200 kvadratmeter.

Sydöstran - 30 jan 20 kl. 07:00

Nu visas Antikrundan från Ronneby: ”Levererar alltid”

Det har gått nästan fem månader sedan SVT:s långkörare Antikrundan spelades in. Under torsdagskvällen kommer det att avslöjas vilka föremål som värderades – och om det dök upp några dyrgripar. – Ronneby levererar alltid, säger programledaren Anne Lundberg..

SVT - 29 jan 20 kl. 11:46

SVT-chef: ”Ingen självcensur mot Kina”

SVT Nyheters divisionschef Anne Lagercrantz har ifrågasatt att en SVT-medarbetare ska vittna i den kommande rättegången mot Anna Lindstedt, tidigare ambassadör i Peking. Åklagaren anser att det kan vara ett uttryck för självcensur från SVT:s sida..

Världen Idag - 29 jan 20 kl. 12:02

Mindfulnessutbildare: ”Buddism är ingen religion”

Det är Region Jönköpings län som har stått för utbildningen i mindfulness för skolpersonal i Habo kommun. Folkhälsoutvecklare Anne Wilderoth håller inte med om att metoden innehåller några buddhistiska eller religiösa inslag. – Buddismen är en filosofi, ingen religion, säger hon till Världen idag..

Aftonbladet - 28 jan 20 kl. 21:43

Anne Kulle har dött – blev 76 år gammal

▸ Dottern: ”En av mina närmsta vänner”.

BT - 28 jan 20 kl. 20:31

Skådespelaren Anne Kulle är död

YA - 28 jan 20 kl. 20:31

Skådespelaren Anne Kulle är död

SVT - 27 jan 20 kl. 10:59

Dom i dag mot NMR-medlem som misstänks för nazist-sms till debattörer

I dag kommer domen mot en medlem i Nordiska motståndsrörelsen som anklagas för att ha skickat hundratals grova sms med nazistisk propaganda till tre kvinnliga debattörer. -Det var synnerligen obehagligt. Jag hoppas givetvis att han blir fälld, säger Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare för Advokatsamfundet som är en av de målsägande..

Expressen - 27 jan 20 kl. 11:01

Åtalet: Nazisten Anders Jonsson ofredande kvinnor

NMR-nazisten Anders Jonsson, 54, åtalades för ofredanden mot Anne Ramberg, Helle Klein och Maria Ripenberg och för 21 fall av hets mot folkgrupp.Under rättegången har nazisten vägrat dyka upp i domstolen.Nu faller domen i Solna tingsrätt..

UNT - 27 jan 20 kl. 07:00

"Jag var en som råkade överleva"

Bara ett strömförande taggtrådsstängsel skilde honom från Anne Frank i Bergen-Belsen..

Kristianstadsbladet - 27 jan 20 kl. 05:00

Läsartext: Att leva i dödens skugga – 75 år sedan Auschwitz befriades

Idag, den 27 januari, är det exakt 75 år sedan som Förintelselägret Auschwitz-Birkenau i Polen befriades. Kvar i lägret fanns då drygt 7 500 människor, en av dem var Otto Frank, far till den världsberömda dagboksförfattaren Anne Frank, skriver Jan Lindelöf och Mari Larson från FN-föreningen i Kristianstad..

YLE - 26 jan 20 kl. 13:26

Nytt finländskt magplask i världscupssprinten – Iivo Niskanen uppgiven: ”Kändes onormalt, benen blev till sten”

Åtta finländare i kvartsfinal. Noll av dem avancerade. Världscupssprinten på den kommande VM-orten Obertsdorf blev ytterligare en misslyckad tävling för den blåvita längdåkningseliten.

DN - 10 feb 20 kl. 10:18

Michaela Anne har tagit med sig drömmen om Nashville ända hit

Som låtskrivare håller sig Michaela Anne skickligt till formulären, vilket i hennes fall också innebär en väl beprövad countryfeminism..

Skånskan - 25 jan 20 kl. 17:27

Populär biograf och teater

Malmö Biografteatern Amiralen visade sin sista film 1964 och blev därefter en teatersalong som fick namnet Nya teatern.
– Bion hade fyra bänkrader med de billigaste biljetterna och där satt jag ofta, berättar Ann-Marie Isberg som även uppträdde på teaterscenen när hon var med i Amatörparaden.I dag heter teatersalongen Nöjesteatern men på den nyöppnade utställningen på teatermuseet handlar det om biografteatern Amiralen och Nya teatern.

Expressen - 24 jan 20 kl. 23:14

Nyckel saknades efter Hagens försvinnande

Efter miljardärshustrun Anne-Elisabeth Hagens försvinnande för drygt ett år sen saknades en husnyckel.Det har hennes make berättat för polisen, enligt VG.Och polisen utesluter inte att gärningsmännen kan ha tagit sig in med hjälp av den..

Länstidningen i Södertälje - 09 feb 20 kl. 06:30

Anne fick drömjobbet – som bibliotekstant i Mölnbo: ”Böcker har hjälpt mig förändra mitt liv”

Med stor lyhördhet och flitig aktivitet på Facebook har Anne Säbom blivit ”Bibliotekstanten” med....

BT - 09 feb 20 kl. 01:00

Anne Swärd: ”Jag måste få vara kreativ för annars exploderar huvudet”

Författaren Anne Swärd hade egentligen lovat sig själv att gå på så många av Svenska akademiens torsdagsmöten som möjligt under sitt första halvår som akademiledamot. Ett av mötena kommer hon i alla fall att missa – på grund av Debutantprisgalan i Borås..

UNT - 23 jan 20 kl. 01:30

Biobränslen eldar på klimatkrisen

Biokraft kan inte jämföras med kärn-, sol- eller vindkraft ur klimathänseende, skriver Henrik Petrén och Anne von Heidemann..

Skånskan - 22 jan 20 kl. 18:00

Gård i Svalöv får ny ägare

Svalöv Emil Lars David Åkesson, 42, har tagit över fastigheten på Åkersnäs 2640 i Svalöv från Eva Anne-Marie Åkesson. Ägarskiftet blev klart i december 2019. På gården finns ett hus med boyta på 325 kvadratmeter samt åkermarker på 35 hektar.

BT - 21 jan 20 kl. 18:21

Chefstränarens larm: ”Två akuta skärskador”

Det är trångt i Borås ishall – så trångt att det börjar bli farligt. – Jag är rädd dagligen. Barnen åker runt med knivar under fötterna och vi har haft två akuta skärskador på kort tid, säger Anne-Marie Lindqvist, huvudtränare i Borås konståkningsklubb..

BT - 21 jan 20 kl. 18:21

Chefstränarens larm: ”Två akuta skärskador”

Det är trångt i Borås ishall – så trångt att det börjar bli farligt. – Jag är rädd dagligen. Barnen åker runt med knivar under fötterna och vi har haft två akuta skärskador på kort tid, säger Anne-Marie Lindqvist, huvudtränare i Borås konståkningsklubb..

YLE - 20 jan 20 kl. 16:33

Hasselhängen pryder redan träden och alen blommar – den milda vintern kan göra pollensäsongen lång: "Väldigt ovanligt att det redan finns pollen i luften"

Dåliga nyheter för alla pollenallergiker: hasseln och alen blommar redan och om vädret fortsätter att vara så här milt kan pollensäsongen bli lång och jobbig, säger Anne Vuorenmaa som är sakkunnig på Allergi-, hud- och astmaförbundet..

DN - 20 jan 20 kl. 09:02

Sös chefläkare svarar på larmet: Vi har små marginaler

Södersjukhuset har små marginaler vid störningar, medger Anne Kierkegaard, chefläkare på Södersjukhuset.

Expressen - 20 jan 20 kl. 07:00

NMR-nazist misstänks ha ofredat kvinnliga debattörer

NMR-nazisten Anders Jonsson, 54, misstänks ha skickat hundratals meddelanden med grov antisemitism och nazistpropaganda till opinionsbildarna Helle Klein, Maria Ripenberg och Anne Ramberg.På måndag hålls rättegången mot Jonsson som åtalats för ofredanden och för att ha spridit nazistpropaganda på nätet.– Det har varit väldigt jobbigt för det är en nazist som bor i Sundbyberg.

Aftonbladet - 19 jan 20 kl. 17:55

”Oförskämt att noja över åldern”

PLUS Anne Lundberg om succén med ”Antikrundan” och kärlekslyckan efter 50.

NSD - 06 feb 20 kl. 20:07

Michaela Anne ska fånga countryfebern i Luleå

Michaela Anne är nästa amerikanska artist att ta plats på scenen i Kulturens hus bar..

Expressen - 06 feb 20 kl. 18:31

Anne Lundbergs kärleksmöte med maken – hade gett upp

Anne Lundberg hittade sitt livs kärlek när hon hade fyllt 50 år – och gifte sig med honom under en sagoceremoni i Grekland.Men det tog tid innan ”Antikrundan”-programledaren och hennes nya kärlek kom till skott.– Vi hade stött på varandra, men då hade vi båda varit i andra relationer.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.