Ann-Sofie Hermansson

Monday, 10 December, 02:43

Nyheter om Ann-Sofie Hermansson

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 09 nov 18 kl. 04:50

Bättre sent än aldrig

Det är bra att Socialdemokraterna har vaknat i frågan om hedersförtryck. Och vi delar den kritik som riktas mot Göteborgs stads handlingsplan. Synd, dock, att inte Ann-Sofie Hermansson (S) och Marina Johansson (S), vågar tala tydligare klarspråk, skriver Maria Nilsson (L) och Kristina Bergman Alme (L)..

GöteborgsPosten - 07 nov 18 kl. 13:01

Hermansson (S) kritiserar Alliansen och rödgrönrosa

S-ledaren Ann-Sofie Hermansson riktar skarp kritik mot att Alliansen och rödgrönrosa planerar att dela upp stadens tunga politiska poster mellan blocken..

GöteborgsPosten - 23 okt 18 kl. 15:24

Osäkert politiskt läge – Göteborg kan få tillfällig borgmästare

På torsdag ska nya kommunfullmäktige välja en ny ordförande.
Men eftersom det inte finns något nytt styre i sikte är partierna överens om en unik lösning.
– Jag har aldrig upplevt något liknande under mina år som politiskt aktiv, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) om det politiska läget..

GT - 28 sep 18 kl. 19:32

Trafikpolitisk extremism ska hållas kort

Att Martin Wannholt hellre vill se Ann-Sofie Hermansson (S) som kommunstyrelseordförande än Axel Josefson (M) är ett svek mot de som röstade för förändring i Göteborg..

GöteborgsPosten - 02 okt 18 kl. 15:00

Terrorexperten backar Hermansson: "De är extrema"

Två muslimska debattörer har stämt Ann-Sofie Hermansson (S) för grovt förtal med hatbrottsmotiv då de kallats "extrema". Nu får S-politikern stöd av terrorexperten Magnus Ranstorp.
– Jag önskar att fler politiker hade haft den ryggraden, säger han..

Världen Idag - 09 okt 18 kl. 18:03

Kommunalrådet stäms av två muslimska debattörer

Kommunalstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson (S), har stämts för förtal av två muslimska kvinnor. De menar att politikern "jämfört dem med nazister och terrorister" på sin blogg, och att det skett på grund av deras muslimska tro..

GöteborgsPosten - 11 okt 18 kl. 15:00

Abdullahi och Doubakil inte vilka röster som helst

Hanna Högstedt, regissör för Burka Songs 2.0 svarar GP:s kulturchef Björn Werner om stämningsansökan mot kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson..

GöteborgsPosten - 11 okt 18 kl. 15:00

Inte viljan till samtal som saknas hos Abdullahi och Doubakil

Hanna Högstedt, regissör för Burka Songs 2.0 svarar GP:s kulturchef Björn Werner om stämningsansökan mot kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson..

GöteborgsPosten - 23 sep 18 kl. 00:09

Sonesson: Soffans kamp mot islamistisk extremism angår alla demokrater

Två aktivister från Muslimska mänskliga rättighetskommittén hotar med att stämma Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal med hatbrottsmotiv utan stöd av polis eller åklagare. De kräver att kommunstyrelsens ordförande raderar formuleringar om dem på sin blogg och publicerar en offentlig ursäkt. Hermansson viker inte en tum.

GT - 03 okt 18 kl. 20:36

Fortsatt låst läge i Göteborgspolitiken

Demokraterna avbröt förhandlingarna med Moderaterna i fredags efter låst läge gällande Västlänken.Och för Socialdemokraterna ligger landet fortfarande öppet. Något nytt styre för Göteborg syns ännu inte till.

Expressen - 07 nov 18 kl. 12:24

Efter alliansens uppgörelse – Ann-Sofie Hermansson, S, håller presskonferens

Tidigare i dag meddelade alliansen i Göteborg att de tar över styret av staden – genom en valteknisk överenskommelse med V, MP och Fi.Efter 24 år ser Socialdemokraternas tid vid makten alltså ut att vara över i Göteborg.Vid klockan 12.

GT - 20 sep 18 kl. 18:42

Ann-Sofie Hermansson hotas med stämning: ”Ses i rätten"

Konflikten som uppstått efter att filmen "Burka songs 2.0" och det efterföljande panelsamtalet stoppats fortsätter.Nu hotas kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson, S, med stämning.

Expressen - 10 sep 18 kl. 12:34

Nya planen: Så ska S ha kvar makten i Göteborg

Socialdemokraterna har inte gett upp tanken på att styra Göteborg.Trots rekordlågt stöd inleder nu Ann-Sofie Hermansson arbetet för att sy ihop ett nytt styre. Och förfrågan går ut till alla partier – utom Sverigedemokraterna.

GöteborgsPosten - 26 sep 18 kl. 16:00

Stämningar hör inte till det offentliga samtalet

GP:s kulturchef Björn Werner tycker inte det är rätt av Burka songs 2.0-deltagarna att stämma Ann-Sofie Hermansson (S) för förtal..

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 10:02

Sälja Liseberg är vansinne

Alliansen i Göteborg är på säljhumör. De har gjort klart att de vill sälja kommunala bolag och tillgångar i stor skala. Nu har KD-ledaren Lega riktat in sig på Liseberg.

GT - 09 sep 18 kl. 07:00

Ödesvalet som delar Göteborg

Socialdemokraternas historiska ras, uppstickarpartiet Demokraterna som kan bli största parti, den infekterade frågan om Västlänken.Göteborg går mot ett dramatiskt val.– Att starta ett parti är inget jag rekommenderar.

GöteborgsPosten - 14 sep 18 kl. 13:48

Prio ett är att göra det bästa för Göteborg

Det kniviga parlamentariska läget efter valet kommer att ställa krav på pragmatism och konstruktivitet. Jag är beredd att prata med alla utom SD. I fråga om Demokraterna ser jag en lång rad idéer som är möjliga att diskutera och jobba med, dock inte frågan om Västlänken, skriver Ann-Sofie Hermansson (S)..

GöteborgsPosten - 14 aug 18 kl. 15:23

Cwejman: Nu behövs handlingskraft och inte känslor från politiker

Vad erbjuds de drabbade konkret när det brinner i Frölunda? En ilsken Stefan Löfven (S) och en "mycket beslutsam" Ann-Sofie Hermansson (S). Det är klen tröst för de som sitter i telefonkö till försäkringsbolagen, skriver Adam Cwejman..

GöteborgsPosten - 17 sep 18 kl. 16:34

Elen kommer att räcka till alla

Det finns ingen anledning till oro, elen kommer att räcka även med den storskaliga elektrifieringen av fordonssektorn som har inletts, skriver Ann-Sofie Hermansson (S) och Shahbaz Khan (S)..

SR - 25 sep 18 kl. 16:21

S-politiker i Göteborg stäms för förtal med hatbrottsmotiv

Göteborgspolitikern Ann-Sofie Hermansson, socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande, stäms enligt SVT av de två kvinnor som i våras skulle ha deltagit visningarna av dokumentären Burka songs 2.0..

GT - 07 sep 18 kl. 18:30

Vård handlar om att möta behov

En underfinansiering av offentligt driven verksamhet får finansiera en överfinansiering av privata verksamheter, skriver Ann-Sofie Hermansson (S) och Håkan Linnarsson (S) i en replik till Johnny Magnusson (M)..

GöteborgsPosten - 13 sep 18 kl. 14:02

120 000 nya jobb i Göteborgsregionen kräver samarbete

Svenskt Näringsliv slår an en konstruktiv ton när de i ett debattinlägg kommenterar valresultatet i Göteborg. Denna pragmatism är högst välkommen, skriver Ann-Sofie Hermansson (S)..

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 12:44

Vi bygger ett jämlikt, tryggt och dynamiskt Göteborg

Göteborg är nu en av Europas mest dynamiska städer. Parallellt med den fysiska förnyelsen handlar vår stadsutveckling om jämlikhet och att väva ihop staden genom att minska klyftorna och bryta segregationen, skriver Ann-Sofie Hermansson (S)..

Expressen - 08 aug 18 kl. 17:57

Göteborgs starka kvinna: ”Vi har allvarliga problem”

Ann-Sofie Hermansson, Göteborgs starka kvinna, får både applåder och kritik för sin kamp mot extremister och moralpoliser.- Det är smärtsamt att erkänna det, men vi har allvarliga problem, säger hon i tv-programmet Ledarsnack..

GT - 30 aug 18 kl. 06:00

Wannholts besked: Nej till samarbete med S eller M

Budskapet från Demokraterna är tydligt:– Vi går inte i koalition med någon som tänker bygga Västlänken, säger partiets ordförande Martin Wannholt som också stänger dörren helt för V och SD.Moderaterna hoppas på en majoritet för alliansen – och Socialdemokraterna inväntar valresultatet innan de pekar ut några samarbeten.– Man får helt enkelt vara väldigt öppen, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson, S..

GT - 22 aug 18 kl. 21:17

Hermanssons rädsla – vädjar till göteborgarna

Drogliberala göteborgare måste rannsaka sig själva.Det tycker kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson, S.– Knarket är motorn i nästan all gängkriminell verksamhet.

GT - 05 sep 18 kl. 14:30

Sahlgrenska går bättre för var dag

Har Socialdemokraterna ens läst de senaste utredningarna om Sahlgrenska, undrar Johnny Magnusson (M) i en replik till Ann-Sofie Hermansson (S) och Håkan Linnarsson (S)..

GT - 11 sep 18 kl. 18:01

Kampen om makten: S och D har haft ett möte

Det är fortfarande oklart vilka partier som ska styra Göteborg de kommande fyra åren. Nu har Ann-Sofie Hermansson, S, och Martin Wannholt, D, haft ett möte.– Ett trevligt möte, säger Martin Wannholt, ordförande i Demokraterna..

GT - 08 sep 18 kl. 11:01

Göteborg frisurfar inte

Göteborgs Stad har, på flera olika fronter, en viktig del i de positiva näringslivstrenderna, skriver Ann-Sofie Hermansson (S) i en replik till Jonas Ransgård (M) och Anders Sundberg (M)..

GT - 04 sep 18 kl. 19:30

Med allmännyttan bygger vi ett starkare Göteborg

Vi gör stenhårda men säkra och strategiskt viktiga bedömningar i hur vi hanterar allmännyttan, skriver Ann-Sofie Hermansson i svar till Vänsterpartiet i Göteborg..

GöteborgsPosten - 25 okt 18 kl. 14:07

Hermansson (S) sågar rödgrönrosa utspelet

Trion V-MP-Fi anklagar Socialdemokraterna för att vara passiva och helt ointresserade av förhandlingar.
Ann-Sofie Hermansson (S) menar att partierna vill gå vidare med en rödgrönarosa budget, utan att förhandla över blockgränserna.
– Man får vara öppen för förslag, det går inte att bjuda upp med en rak höger..

GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 13:43

Vi är garanten för rättigheter

Vi kommer aldrig samarbeta med eller göra oss beroende av de krafter som vill begränsa hbtq-personers rättigheter. Vi accepterar aldrig diskriminering på grund av vem du är eller vem du älskar. Socialdemokraterna deltar i Prideparaden för att manifestera just det, skriver Annika Strandhäll (S) och Ann-Sofie Hermansson (S)..

GT - 03 sep 18 kl. 05:00

Medan Moderaterna vill riva, bygger vi stad

Biskopsgården går mot ett genomgripande stadsbyggnadslyft. Det är grundligt och noggrant. Samtidigt vill Moderaterna riva och hänvisar till "dålig karma".

GöteborgsPosten - 07 sep 18 kl. 12:00

Vår vision är ljus och elektrifierad

Vi socialdemokraterna vill se investeringar i elnäten, men vi vill inte längre se oskäliga prishöjningar som ger vinster till elnätsägarna utan motsvarande investeringar i näten, skriver Ibrahim Baylan S) och Ann-Sofie Hermansson (S)..

GT - 07 sep 18 kl. 10:30

Löfte(s)fabriken går på högvarv

Lite självkritik hade inte skadat efter 24 års trångboddhet och decennielånga bostadsköer, skriver Hampus Magnusson (M) och Axel Josefson (M) i en replik till Ann-Sofie Hermansson (S) och Anna Johansson (S)..

GT - 30 aug 18 kl. 15:15

Bolla inte med siffror, det handlar om människor

Johnny Magnussons och moderatstyrets tillskott täcker inte kostnadsstegringarna för bassjukvården, skriver Ann-Sofie Hermansson (S) och Håkan Linnarsson (S) i en replik..

GöteborgsPosten - 02 okt 18 kl. 10:34

Här är stämningsansökan mot Ann-Sofie Hermansson

De muslimska debattörerna Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi kräver Ann-Sofie Hermansson på skadestånd för att ha kränkt dem på grund av deras tro. Det framgår av den stämningsansökan som GP tagit del av..

GöteborgsPosten - 09 sep 18 kl. 21:49

S-valvakan: "Vår politik är väldigt sossig"

Göteborgs Socialdemokrater är samlade i Folkets hus för att följa valresultatet. Opinionssiffrorna för partiet är dystra, men i väntan på att rösträkningen ska dra igång är stämningen hoppfull.
– Jag tycker nog ändå att det har känts väldigt positivt.

DN - 09 sep 18 kl. 22:37

S-ledaren: ”Demokraternas politik mest fria fantasier”

GÖTEBORG. Socialdemokraterna gick mot historiskt dåliga siffror i Göteborg. Valets stora segrare i landets andra stad blev Demokraterna, ett parti som bara funnit i ett drygt år, och som vill stoppa tågtunneln Västlänken.

GT - 10 sep 18 kl. 01:30

Historisk lågt för S – som jublar ändå

Historiskt låga siffror för Socialdemokraterna i Göteborg.Men partiet har gjort en stark valspurt, landar på drygt 20 procent och är kvar som Göteborgs största parti.– Det är väldigt glädjande.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.