Andra AP

Sunday, 23 February, 13:47

Nyheter om Andra AP

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 04 feb 20 kl. 19:30

Våldsamt och hotfullt tjejgäng trängde sig in

ESLÖV Under två skoldagar ska elever på en högstadieskola i Eslövs kommun ha angripits av tjejgäng som trängt sig in på skolan.Den första av tre incidenter på skolan inträffade i fredags under förra veckan, enligt de polisanmälaningar som skolledningen nu har gjort.
Den händelsen är polisanmäld som olaga hot mot grupp.

YLE - 04 feb 20 kl. 19:37

Fin utmärkelse för Kimmo Timonen – invald i IIHF:s Hall of Fame

Kimmo Timonen blir den 21:a finländaren att väljas in i det internationella ishockeyförbundets IIHF:s Hall of Fame. Timonen och fyra andra ishockeylegendarer blir officiellt invalda i samband med hockey-VM i Schweiz i maj..

SVT - 04 feb 20 kl. 19:47

Så hanterar andra länder Huawei

I många länder är frågan om att låta kinesiska Huawei vara med och utveckla 5G-nätet i landet en fråga på regeringsnivå. Europeiska länder har valt helt olika sätt och i varierande grad gett företaget rött, grönt eller gult ljus..

Skånskan - 04 feb 20 kl. 18:32

Kritiseras för porrhanteringen

Kävlinge En förälder har anmält Kävlinge till Skolinspektionen. Kritik framförs mot kommunens sätt att hantera avslöjandet att en timanställd vikarie nu är misstänkt för innehav av barnporr.Anmälan är inlämnad dagen efter att kommunen gick ut med information om att en timanställd vikarie nu var misstänkt för innehav av barnpornografi.

Expressen - 04 feb 20 kl. 19:00

Mandelmanns relationsknep – kroppsliga rytmen: ”Väldigt bra”

Paret Mandelmann har hittat knepet för att få relationen fungera – nämligen att spendera tid utan varandra.En av dem älskar morgnar, medan den andra föredrar egentid på kvällen.– Ska man leva tillsammans är det väldigt bra att man har olika dygnsrytm, säger Marie Mandelmann i ”Mandelmanns”.

Expressen - 04 feb 20 kl. 19:00

Angelica, 27, drabbades av virus – efter bröstoperationen i Turkiet

Liksom många andra åkte Angelica Isaksen, 27, till Turkiet för en plastikoperation.Men hon fick oväntade komplikationer och drabbades av en elak bakterie som angrep hennes hud.– Min kropp är helt förstörd, säger Angelica Isaksen..

Skånskan - 04 feb 20 kl. 19:15

Forskning om cancer samlas i nytt centrum

lund På tisdagen invigdes ett nytt centrum för den omfattande cancerforskningen vid Lunds universitet, LUCC.
Vinsten är att forskningen kan samordnas på ett bättre sätt, menar de ansvariga.– Vi har 500 cancerforskare vid Lunds universitet.

Skånskan - 04 feb 20 kl. 05:30

Coronaviruset påverkar världsekonomin

Det krävs ingen större kunskap om ekonomi för att förstå att coronavirusets härjningar inte bara påverkar mänskliga kroppar utan också hela samhällssystem. Flygbolag ställer in flygningar till och från Kina, människor evakueras och isoleras i bostaden, potentiella turister låter bli att resa. Smittskyddsläkare i Sverige tycker till exempel att det är klokt att stanna hemma från den planerade Thailandsresan, då den thailändska sjukvården skulle ha svårt att klara av att kurera turister utöver den egna befolkningen.

Aftonbladet - 04 feb 20 kl. 17:51

Polisen varnar: ”Gå inte ut på balkongen”

▸ Ett misstänkt farligt föremål har hittats i Örebro. Polisen har utrymt flera fastigheter och varnar andra boende i….

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 20 kl. 18:18

”Vilsna” laxar hittade nytt hem i skånsk å

I jakten på förökning verkar laxarna ha simmat till "fel" vattendrag. Snedsteget verkar dock ha varit lyckat – laxarna trivs utmärkt i Vege å i Skåne. Till skillnad mot många andra vattendrag på den svenska västkusten har Vege å i nordvästra Skåne länge.

Aftonbladet - 04 feb 20 kl. 17:51

Fyra anhållna efter bomblarm i Örebro

▸ Ett misstänkt farligt föremål har hittats i Örebro. Polisen har utrymt flera fastigheter och varnar andra boende i….

Skånskan - 04 feb 20 kl. 05:00

Plastpåsar förbjuds även på festivalen

MALMÖ Plastpåsar är sedan i våras förbjudna i torghandeln i Malmö. Snart kommer nästa steg och det blir att ta bort plastpåsar i samband med arrangemang som Malmöfestivalen, motionslopp, cirkus, loppmarknader med mera.– När Malmö stad upplåter mark kommer det inte att vara tillåtet att använda plastpåsar.

Barometern - 04 feb 20 kl. 17:00

Ordning och reda är när inget händer

Migrationsverket måste få åtkomst till andra myndigheters data..

Sportal - 04 feb 20 kl. 17:02

Inför Mountfield – Frölunda CHL final 2020

Frölunda reser ner till Tjeckein för att möta Mountfield i finalen av Champions Hockey League 2020.  En av säsongens stora höjdpunkter är äntligen här. Frölunda representerar ännu en gång Sverige i finalen av Champions Hockey League.

Skånskan - 04 feb 20 kl. 17:07

Bergendahls säger upp i stort sparpaket

Hässleholm Det går dåligt för Bergendahls Food, som ska spara 200 miljoner kronor kommande två år. Många kommer att bli av med sina jobb i sparprogrammet.– Vi hade ett negativt resultat, som vi redovisade i november.

NT - 04 feb 20 kl. 17:30

Så hanterar skolan chocken efter olyckan

Efter helgens tragiska olycka har en krisgrupp startats på Vikbolandsskolan, men kommunen går också ut med information på andra skolor, inte minst för att hålla nere "olycklig ryktesspridning"..

Barometern - 04 feb 20 kl. 16:00

Ny JO-anmälan mot socialtjänsten

För andra gången på kort tid JO-anmäls socialtjänsten i Högsby kommun. Den här gången gäller det ett överklagat beslut..

BT - 04 feb 20 kl. 16:37

Då kan skidspåren öppna igen

Så kom den, vintern. Efterlängtad av vissa, oönskad av andra. Barnen på Ansgars förskola gladdes i alla fall åt snön, likaså spårexperterna på Borås skidstadion.

Skånskan - 04 feb 20 kl. 16:42

Kanske en klassfråga

Frågan om hur mycket man kan trakassera personer i utanförskapsområden eller på andra sätt kriminellt belastade områden har blivit relevant efter polisens insatser under Operation Rimfrost. Ett större nedslag under rubriken Hagelstorm har fått kriminologiprofessorn Janne Flyghed att ifrågasätta legitimiteten i en så stor insats. Hagelstorm är en av de största samlade insatserna någonsin, med polis, tull och kronofogde inblandade och Flyghed säger till Sydsvenskan att det vore intressant att se insatsen utvärderad av Justitieombudsmannen.

YLE - 04 feb 20 kl. 16:42

Drömdebut för Emil Ruusuvuori på ATP-touren – vidare till andra omgången i Montpellier

Emil Ruusuvuori har spelat sin första match i en ATP-turnering. Och det blev vinst direkt för det finländska tennislöftet. 20-åringen besegrade österrikaren Dennis Novak med siffrorna 7–6 (7–3), 4–6, 6–2 i den första omgången av ATP 250-turneringen i Montpellier..

Nerikes Allehanda - 04 feb 20 kl. 16:43

Därför förlängde han kontraktet – Örebrobacken hyllar tränaren: ”Utvecklar mig som spelare och person”

Det fanns lockelser från andra klubbar men till slut valde Gustav Backström att stanna i Örebro.....

Skånskan - 04 feb 20 kl. 15:23

Dan Beutler tillbaka i HK Malmö

HK Malmös förre målvakt Dan Beutler åkte fast i ett dopningstest den 28 mars i fjol, mitt under den brinnande kvartsfinalserien, efter att tagit kokain. Nu är han tillbaka i klubben igen.HK Malmö meddelar att man har skrivit ett korttidskontrakt med Dan Beutler för resten av den här säsongen, det vill säga till maj månads utgång.

Mobil - 04 feb 20 kl. 15:47

Test: Xiaomi Mi Smart Band 4 - Hälsomätning på budget

Xiaomis aktivitetsarmband når inte riktigt upp till de bästa, men å andra sidan betalar du bara en bråkdel..

Skånskan - 04 feb 20 kl. 15:53

Bildvisning från fjällen

ESLÖV Naturfotograf Curt Leidig håller bildföreläsningen ”Mellan fjord och fjäll” på Eslövs stadsbibliotek 10 februari kl 19.
Curt Leidig är medlem i Biofoto sedan 2010. Han fotograferar mycket på Söderåsen och andra platser i Sydsverige.

Barometern - 04 feb 20 kl. 14:42

Elever fick vara riksdagsledamöter för en dag

Sju elever från Mönsteråsgymnasiet fick prova på hur det är att vara riksdagsledamot när de tillsammans med 342 andra ungdomar från hela landet tog plats i riksdagskammaren i Stockholm på måndagen..

Sydsvenskan - 04 feb 20 kl. 14:54

Regeringen stoppar slentrianköp på krita

Nu ska det bli stopp för slentrianköp på krita när du nätshoppar. Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen som innebär att kreditalternativ som betalning inte ska få presenteras före andra betalningssätt. Ofta är kreditalternativet förval.

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 20 kl. 14:54

Regeringen stoppar slentrianköp på krita

Kreditalternativ som betalning ska inte få presenteras före andra betalningssätt..

Trelleborgs Allehanda - 04 feb 20 kl. 15:00

Akkas matgäster sörjer nedlagda bistrot

Besvikelsen var stor på Akka, dagen efter den plötsliga stängningen av träffpunktens restaurang. För många av de boende i husen kom beskedet som en blixt från klar himmel, medan andra menar sig ha känt av vartåt det lutade..

GöteborgsPosten - 04 feb 20 kl. 14:16

"Jägarna" får en andra säsong

Tv-serien "Jägarna", med Rolf Lassgård i huvudrollen, får en fortsättning. Expressens tv-blogg.

GöteborgsPosten - 04 feb 20 kl. 14:55

Regeringen stoppar slentrianköp på krita

Nu ska det bli stopp för slentrianköp på krita när du nätshoppar. Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen som innebär att kreditalternativ som betalning inte ska få presenteras före andra betalningssätt..

Barometern - 04 feb 20 kl. 13:34

Misstänkt corona-fall utreds i Blekinge

Sverige kan ha fått sitt andra corona-fall. En patient med luftvägssymptom som nyss hemkommit från Kina utreds på Blekingesjukhuset. Men smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö säger att misstanken ännu är låg..

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 20 kl. 14:00

Höganäsare frias för jakt med skyffeljärn

Men döms för andra brott..

Sydöstran - 04 feb 20 kl. 14:00

”Jag kommer föreslå att vi lägger ner klubben”

Kulturrådet ratar Olofströms jazzklubbs bidragsansökan. Det för andra året i rad. – Det här är nog spiken i kistan.

YA - 04 feb 20 kl. 14:15

"Jägarna" får en andra säsong

BT - 04 feb 20 kl. 14:15

"Jägarna" får en andra säsong


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.