Andersson

Friday, 22 November, 01:16

Nyheter om Andersson

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 01 nov 19 kl. 05:00

”Beskyllningarna helt orimliga och felaktiga”

ESLÖV/HARLÖSA Den fastighetsägare i Harlösa som av Eslövs kommun anklagats för att ha tillåtit ett stort antal företag att deponera vad som kan vara förorenade jordmassor från olika byggen runt om i Skåne har nu överklagat kommunens förelägganden till Länsstyrelsen. Fastighetsägaren anser att kommunens beskyllningar och åtgärdskrav är orimliga, felaktiga och oproportionerliga, men får inget gehör från politikerna i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.Markägaren har tillåtit olika företag att leverera cirka 50 000 kubikmeter massor till området, vilket motsvarar cirka 4 200 lastbilslass.

BT - 02 nov 19 kl. 02:00

19.00: En försmak på SM-finalen – ”Det kan absolut bli så”

I våras stod Södertälje mellan Borås Basket och klubbens första SM-guld. Sedan dess har de båda finalisterna byggt om. – Men Södertälje är fortfarande det tuffaste laget – laget att slå, säger Borås lagkapten Fredrik Andersson..

Sydsvenskan - 11 nov 19 kl. 16:01

Andersson öppnar för att lämna Guldbollenjury

Janne Andersson är med i juryn som röstar kring vem som ska få Guldbollen, priset till Sveriges bäste manlige fotbollsspelare. Förbundskaptenen har röstat på vem han vill ska få priset i år, men nästa år kan juryn få klara sig utan honom. – Nästa år tro.

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 19 kl. 16:01

Andersson öppnar för att lämna Guldbollenjury

Janne Andersson är med i juryn som röstar kring vem som ska få Guldbollen, priset till Sveriges bäste manlige fotbollsspelare. Förbundskaptenen har röstat på vem han vill ska få priset i år, men nästa år kan juryn få klara sig utan honom. – Nästa år tro.

SVT - 11 nov 19 kl. 16:08

Andersson: ”Får se om jag röstar nästa år”

I kväll ska den 73:e Guldbollen delas ut där förbundskaptenen Janne Andersson varit med i juryn för att fram vinnaren. Något som kan komma att försvinna. – Det ingår i förbundskaptensrollen att vara med och rösta.

NSD - 01 nov 19 kl. 22:29

Hyllar lagkamraten: "Måste buga"

Denzel Andersson slog sitt personliga poängrekord med stor marginal när BC Luleå krossade Djurgården..

Barometern - 01 nov 19 kl. 21:50

Recension: Jämn match när Lyran lyfte fram två musikgiganter

Kalmars orkester Lyran bjöd på en underhållande match mellan musikmästarna Benny Andersson och Leroy Anderson på Kalmar teater på torsdagskvällen..

Dagens PS - 11 nov 19 kl. 07:28

Tunga instanser stöttar Magdalena Andersson

Både LO och Svenskt Näringsliv sympatiserar med S-finansministern. Överskottsmålet bör slopas, anser LO och Svenskt Näringsliv i likhet med Magdalena Andersson, skriver SvD. Visserligen tycker Svenskt Näringsliv att regeringen kan vänta med att skrida till verket.

Skånskan - 31 okt 19 kl. 21:12

Zombies intog Klågerup

KLÅGERUP Åtskilliga var i går kväll sugna på att bli skrämda när Klågerupfamiljen Gustins läskiga halloweenfirande lämnade carporten och flyttade in i KGIF:s klubbstuga.– Jag gillar inte att bli skrämd, men det är kul att skrämmas säger Nic Persson, ett av åtskilliga barn och vuxna som på torsdagen bidrog till att omvandla Klågerup GIF:s klubbstuga till ett läskigt spökhus.
Den grundmurade lusten för att just skrämma det som vuxit till att vara hundratals Klågerupsbor startade för åtta år sedan.

Blekinge Läns tidning - 01 nov 19 kl. 17:57

Bromölla hämtar forward från Mörrum

Axel Andersson lämnar Mörrums GoIS FK för spel i Ifö Bromölla IF. ”Det finns en otrolig potential i honom”, skriver Bromölla på sin hemsida..

Sydöstran - 01 nov 19 kl. 17:57

Bromölla hämtar forward från Mörrum

Axel Andersson lämnar Mörrums GoIS FK för spel i Ifö Bromölla IF. ”Det finns en otrolig potential i honom”, skriver Bromölla på sin hemsida..

SVT - 11 nov 19 kl. 11:27

Janne Andersson om Zlatans attack: ”Det är fult”

Få har nog missat Zlatan Ibrahimovics attack på Janne Andersson. Det var ord som skar djupt i själen på förbundskaptenen som blev upprörd. – Jag tycker att det är orättvist, att det är fel, att det är fult, säger han till Aftonbladet..

Sydöstran - 01 nov 19 kl. 15:38

Iris Anderssons konstutställning

Under fredagen den 1 november visade Iris Andersson upp sin konst i Duvans mötesplats i Sölvesborg..

Sydsvenskan - 01 nov 19 kl. 15:58

Jättehummer slipper bli festmat

En prakthummer på nästan fem kilo har fångats utanför Varberg. Om inte unik, så i alla fall ovanligt stor, enligt en expert. Och den slipper hamna på tallriken.

GT - 01 nov 19 kl. 16:04

Johnnys monsterfångst: Jättehummer – på 5 kilo

En hummer på nästan fem kilo.Fiskaren Johnny Andersson drog upp ”monstret” ur havet. – Jag har aldrig sett en sån stor hummer, säger han om bjässen..

Helsingborgs Dagblad - 01 nov 19 kl. 15:58

Jättehummer slipper bli festmat

En prakthummer på nästan fem kilo har fångats utanför Varberg. Om inte unik, så i alla fall ovanligt stor, enligt en expert. Och den slipper hamna på tallriken.

Politologerna - 01 nov 19 kl. 16:22

Väljarideologi 1982-2018

Det här inlägget har samförfattats av
JAKOB AHLBOM och HENRIK EKENGREN OSCARSSON   Ideologiska orienteringar är en central drivkraft bakom valet av parti. Ofta räcker det att använda sig av några väl utvalda indikatorer på sakfrågeåsikter eller ideologi för att nå anständig förklaringskraft i modeller för partival. Vänster-högeridentifikation — var väljare själva placerar sig längs en skala från vänster till höger — är ett bra exempel.

Expressen - 01 nov 19 kl. 15:02

”Det kommer bli extremt viktigt att sno den platsen”

Med en kostnadskostym i storlek XL och dalande publikintäkter riskerar AIK en baksmälla efter guldet förra året.För att fortsätta sin storsatsning måste klubben nu rädda spel i Europa – genom Svenska cupen.I annat fall väntar sannolikt ett ekonomiskt vägskäl under 2020.

Kristianstadsbladet - 01 nov 19 kl. 15:14

Bromöllas första nyförvärv på plats

Fredagen var officiellt Jonas Anderssons första dag på nya jobbet i Ifö/Bromölla IF. Då presenterades första nyförvärvet. Forwarden Axel Andersson, 21, som gjorde fyra inhopp i Mjällby i division 1 så sent som 2018, ansluter till Strandängen..

Skånskan - 01 nov 19 kl. 15:30

Delar av Georg Oddners berömda fotografier ställs ut

höör Han släpptes in i gamla Sovjet, åkte på reportageresor i Japan och Vietnam och rörde sig samtidigt i den svenska kändiseliten. Nu ställs delar av Georg Oddners fotografier ut i konsthallen.Georg Oddner från Stockholm men under lång tid bosatt i Malmö gick bort 2007, 83-år gammal.

Trelleborgs Allehanda - 01 nov 19 kl. 14:36

Mittbackskris i TFF inför avgörandet i superettan

På söndag möter TFF Gais i superettans sista omgång. TFF, som för närvarande ligger två poäng från negativt kval, behöver poäng för att vara säkra på fortsatt spel i superettan. Samtidigt är båda mittbackarna Isak Jönsson och Hugo Andersson avstängda..

Sydsvenskan - 01 nov 19 kl. 13:34

Redhawks tror på en mental kamp: ”Attackpsyket påkopplat”

Andersson om klassikermötet: ”Fattat galoppen.”.

GöteborgsPosten - 01 nov 19 kl. 11:56

Tjuvkika på årets julkalender

Pernilla Wahlgren och Per Andersson som tomtemor och tomtefar försöker rädda julen i "Panik i tomteverkstan"..

Expressen - 01 nov 19 kl. 09:14

JULPEPPEN: Här är första trailern för årets julkalander

”Panik i tomteverkstan”, årets julkalender i SVT, har en diger rollista med kända svenska skådespelare. Nu bekräftar SVT att bland andra Suzanne Reuter, Helge Skoog, Allan Svensson, Malin Cederbladh och Leif Andrée medverkar i serien, där Pernilla Wahlgren och Per Andersson spelar huvudrollerna. .

GöteborgsPosten - 01 nov 19 kl. 08:13

Ingenting är tråkigt med Danny Saucedo

”Som att trycka i sig en påse lösgodis” tycker GP:s recensent Sofia Andersson..

Länstidningen i Jämtland - 01 nov 19 kl. 08:00

Tord Andersson: Renoveringar och chockhöjda hyror - snart har Östersund inga billiga lägenheter kvar

Det blir färre och färre hyreslägenheter med rimliga hyror i Östersund. Rikshem, som köpte 1 700....

Länstidningen i Jämtland - 01 nov 19 kl. 07:00

Tord Andersson: Så kan vårdbolagen mjölka regionen på pengar – och slippa ta ansvar för patienterna

Alliansen i Region JH vill slopa begränsningarna för att starta filialer i primärvården. Det....

Kristianstadsbladet - 01 nov 19 kl. 05:00

Sparkade skolchefen går från ett stålbad till ett annat

Eva Andersson sparkades som skolchef i Hässleholm men har nu återuppstått i samma roll drygt tre mil norrut. Någon bitterhet över det som hände vill hon inte kännas vid..

BT - 01 nov 19 kl. 04:00

Ohållbart att ta emot fler innan integrationen fungerar

Svar till Ulf Olsson (S), Kerstin Hermansson (C), Anna Svalander (L) och Tom Andersson (MP), BT 30/10..

YA - 01 nov 19 kl. 00:01

Här är nya serieindelningen: ”Första reaktionen är att det känns rätt bra”

Skånes fotbollförbunds tävlingsutskott (TU) har kommit med det första förslaget till en serieindelning för säsongen 2020. Förslaget innebär att de lokala lagen i sydöst i mycket stor utsträckning hamnar i samma serie som sina grannar. Undantaget är (som vanligt) Skurups AIF som hamnar i division 5 sydvästra.

Skånskan - 31 okt 19 kl. 21:09

Doder tillbaka på svensk mark

HANDBOLL Efter 14 år utomlands dök Dalibor Doder upp i Ystad arena på torsdagen när YIF städade av Önnered med 32–25.En tumskada har hållit 40-åringen borta från spel i höst, men med sju minuter kvar byttes han in.
– Man är väl nervös fortfarande när man har varit borta så pass länge.

Skånskan - 30 okt 19 kl. 12:01

Biogaia får bygga på Källebergskolans mark

ESLÖV De högsta politikerna i Eslöv går emot tjänstemännen, och låter företaget Biogaia ta över vad som idag är Källebergskolans skolgård, fotbollsplan och en skolbyggnad för att bygga ett kontor där. Företaget lockar med en framtida expansion med ett 100-tal nya jobb.Det handlar om en tomt med fastighetsbeteckningen Skatan 10, ovanför Källebergskolan.

Skånskan - 30 okt 19 kl. 05:00

Digital mötesplats samlar föräldrarna

SJÖBO Vad gör man om man flyttar till en ny ort där man inte känner någon?
Kanske gör man som Björn Andersson och startar en grupp för föräldralediga mammor och pappor.Det visade sig att det fanns fler som tyckte att det var en god idé att träffas och ha en stunds trevlig samvaro.

Skånskan - 31 okt 19 kl. 19:00

M-politiker överklagar beslut om Blentarpsgården

Sjöbo Moderatpolitikern och Blentarpsbon Bertil Hultén överklagar nu fullmäktiges beslut att anta alliansens budget för 2020 – som innebär att Blentarpsgården läggs i malpåse.
Han vill att förvaltningsrätten prövar ärendet då vård- och omsorgsnämnden tidigare beslutat att boendet inte ska stängas.I överklagandet skriver Bertil Hultén att kommunfullmäktige har ”överskridit ett kommunalt organs befogenheter och tidigare fattat beslut”.

SmålandsPosten - 31 okt 19 kl. 18:11

Sjukt målvaktsläge i Öster inför avgörandet

Robin Malmkvist var sjuk i går. Tobias Andersson är sjuk i dag. Öster har målvaktsproblem inför söndagens viktiga hemmamatch mot Frej Täby..

Skånskan - 31 okt 19 kl. 16:58

Salif tillbaka till TFF:s ödesmatch

FOTBOLL Ödesmatch för Trelleborgs FF på söndag. Då hoppas nya huvudtränaren Kristian Haynes att Salif Camara Jönsson ska kunna vara tillbaka i truppen.– Han är på bättringsvägen och jag hoppas att han är tillgänglig till matchen, förklarar Haynes för Skånskan.

DI - 10 nov 19 kl. 21:02

Magdalena Andersson om äldrekrisen: ”Varje kommun har ansvar”

En bostadskris hotar äldrevården. Finansminister Magdalena Andersson (S) lovar mer pengar till kommunerna, som måste ta….

Corren - 31 okt 19 kl. 10:05

Björns och Bennys låtskatt kopplar greppet

Vilken tur att Benny Andersson och Björn Ulvaeus träffades i Linköping den där junikvällen 1966..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.