Analytikern

Thursday, 19 September, 16:37

Nyheter om Analytikern

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 27 aug 19 kl. 13:57

Stjärnförvaltaren: "Stora möjligheter trots skakig börs"

Förvaltaren och Analytikern Peter Lagerlöf på Lannebo om favoritbolagen i portföljen, möjligheterna inom förnybar energi och den svaga kronans påverkan på börsen. .

DI - 27 aug 19 kl. 11:02

Analytikern avslöjar: ”Vi har fyra favoritbolag inför hösten”

Fastighetsaktier har redan stigit i vädret med räntefallet som bränsle. Men i väl valda aktier finns fortfarande uppsida, enligt fastighetsanalytiker Erik Granström..

DI - 14 aug 19 kl. 07:40

Analytikern: Låt lågkonjunkturen komma – “positiv effekt”

Samtidigt som bistrare tider i konjunkturen väntas finns det en ännu större fara som lurar – att för mycket krut läggs på att bromsa avmattningen, menar Anders Elgemyr på M&A-rådgivaren Carlsquare.  ”Det är inget fel med lågkonjunktur”, säger han. .

GöteborgsPosten - 14 aug 19 kl. 05:00

Arbetslösheten i länet ökar – för första gången på sex år

Analytikern: "Vi har fått ett tydligt trendbrott på arbetsmarknaden".

DI - 13 aug 19 kl. 14:33

Analytiker: Apple rusar på vikande smartphonemarknad i Kina

Analytikern Matthew Cabral uppger att Iphone-försäljningen i Kina i juli för Apple steg med 42 procent jämfört med samma period föregående år, skriver The Fly. .

DI - 13 aug 19 kl. 12:44

Analytikern räknar med värre börssmäll – ”svaga signaler”

Ytterligare börsfall lär vänta innan botten är nådd, tror IG:s analytiker Erik Hansén. Men han ser ändå aktier som kan bli vinnare i turbulensen. ”Den sektorn visar starkt momentum just nu”, säger han till Di.

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 07:07

Klas Eklund varnar för penningpolitiken

Den seniora Analytikern förstår inte varför Riksbanken inte höjt räntan under högkonjunkturen. ” Vi lever nu i en värld med nollräntor eller till och med negativa räntor, där man alltså får betalt för att låna. Det betyder att penningpolitiken, alltså Riksbankens politik, inte kommer att fungera särskilt väl.

DI - 11 aug 19 kl. 10:38

Analytiker: Disney kommer vinna tv-kriget

Analytikern Laura Martin har utsett Disney som vinnare av det stora kriget mellan olika strömmande tv-tjänster som inleds i höst. Det uppger Marketwatch..

PrivataAffärer - 06 aug 19 kl. 08:52

Här är Swedbanks nya sektorfavoriter

Inom konsumentsektorn ryker Essity till förmån för Storytel. Bolaget är marknadsledande i Norden när det gäller strömmande ljudböcker och växer även globalt. ”På kort sikt är försäljningstillväxt i fokus, med 9 nya marknader avverkade under 2017-2018 och 3-6 ytterligare under 2019.

DI - 08 aug 19 kl. 19:29

Analytiker: Dåliga nyheter för Trump – USA går sämre än Europa

Europeiska aktier har större chans att ticka uppåt än de som handlas på den amerikanska marknaden, uppger Analytikern Huberg de Barochez för CNBC.  ”I euroområdet, givet att många dåliga nyheter redan har prisats in, har aktier möjlighet att klara sig bättre”, skriver han i ett mejl till nyhetskanalen..

PrivataAffärer - 07 aug 19 kl. 09:31

”Kursnedgången i IPC är överdriven”

”Aktien har fallit 12 procent under den senaste veckan och var ned 6,4 procent på rapportdagen. Mot bakgrund av den svaga utvecklingen menar vi att det finns åtminstone 3 procents ‘gratis’ omedelbar kurspotential”, skriver bankens analytiker, som alltså inte anser att kursfallet är motiverat. IPC:s ebitda-resultat och justerad vinst per aktie var 5 respektive 7 procent under bankens förväntningar.

PrivataAffärer - 30 jul 19 kl. 10:30

Analytiker: Överraskande svag svensk BNP

”Det är ett snabbestimat som ofta revideras, så man får ta siffrorna med en nypa salt, men det är inte bara det andra kvartalet som är ett bekymmer. Inhemsk efterfrågan har stått still i drygt ett år nu. Hushållens konsumtion går trögt och det verkar som om nedgången i investeringarna breddas, det handlar inte bara om bostäder nu.

Dagensanalys.se - 29 jul 19 kl. 19:35

Youtube värderat till 200 miljarder dollar

Google-ägda Youtube har, som eget företag, blivit värderad till 200 miljarder dollar av Analytikern Laura Martin. Martin beräknar att Google, genom att dela upp företaget i flera delar, kan vara värt 50 procent mer än vad det är idag. Enbart Youtube är på så vis värderat till 200 miljarder dollar, vilket är 30 procent mer än vad det är värderat till inom Google.

PrivataAffärer - 26 jul 19 kl. 10:16

Analys: Bonus-malus blev lyft för Bilia

Det skriver Kepler Cheuvreux i en färsk analys, i vilken rekommendationen höjs till köp från behåll och riktkursen skruvas upp till 92 kr från 87 kr. ”Implementeringen av bonus-malus har lett till ett ökat intresse för begagnade bilar, som inte påverkas av de högre bilskatterna, och därmed högre priser. Bilia gynnas och köper även aktivt in begagnade bilar”, skriver mäklarfirman.

Sydsvenskan - 25 jul 19 kl. 06:00

Bra för byggbolagen – men få nystarter oroar

Efter ett par tröga år verkar byggföretagen nu fått igång försäljningen av nyproduktion. Marknaden tycks ha stabiliserats och bolagen levererade starka rapporter under det andra kvartalet. – Men nystarterna är alldeles för få, säger Analytikern Martin G.

Helsingborgs Dagblad - 25 jul 19 kl. 06:00

Bra för byggbolagen – men få nystarter oroar

Efter ett par tröga år verkar byggföretagen nu fått igång försäljningen av nyproduktion. Marknaden tycks ha stabiliserats och bolagen levererade starka rapporter under det andra kvartalet. – Men nystarterna är alldeles för få, säger Analytikern Martin G.

PrivataAffärer - 20 aug 19 kl. 10:00

Analytikern: Sagax en aktie att undvika i fastighetssektorn

Sektorfavoriter består av Swedbank / Kepler Cheuvreux favoriter i olika sektorer men innehåller stundtals också aktier som du definitivt INTE ska ha i portföljen. I tisdagens utgåva av ”Sektorfavoriter” pekas Sagax ut som en sådan aktie. Sagax är ett fastighetsbolag som främst investerar i kommersiella fastigheter inom segmentet lager och lätt industri.

Sydsvenskan - 17 jul 19 kl. 20:25

Konjunktursvängning knackar på dörren

Hexagon vinstvarnar och Sandvik tvingas banta personalstyrkan. Båda är tydliga tecken på en konjunkturavmattning som nu drabbar svenska bolag, enligt en verkstadsanalytiker. – Det är en väldigt klassisk konjunkturnedgång, säger Analytikern Markus Almeru.

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 19 kl. 20:25

Konjunktursvängning knackar på dörren

Hexagon vinstvarnar och Sandvik tvingas banta personalstyrkan. Båda är tydliga tecken på en konjunkturavmattning som nu drabbar svenska bolag, enligt en verkstadsanalytiker. – Det är en väldigt klassisk konjunkturnedgång, säger Analytikern Markus Almeru.

PrivataAffärer - 17 jul 19 kl. 08:53

Här är onsdagens färska analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Castellum till 186 kr från 167 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 19 kl. 07:44

Handelsbanken sämre än väntat – ”Svag rapport”

Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 5 350 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 6 220 miljoner kronor motsvarande period i fjol. En klart svag rapport, anser Analytikern Andreas Håkansson på Danske Bank.

Sydsvenskan - 17 jul 19 kl. 07:44

Handelsbanken sämre än väntat – ”Svag rapport”

Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 5 350 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 6 220 miljoner kronor motsvarande period i fjol. En klart svag rapport, anser Analytikern Andreas Håkansson på Danske Bank.

Mobil - 16 jul 19 kl. 08:57

Analytiker: Huawei säljer bättre än väntat

Den framstående Analytikern Guo Minghao höjer sin prognos när det gäller Huaweis smartphoneleveranser under 2019..

Mobil - 12 jul 19 kl. 08:35

Analytiker: Apple skrotar sensorpanelen först 2021

Apple håller fast vid sensorpanelen ett bra tag till. Det hävdar åtminstone den framstående Apple-Analytikern Ming-Chi Kuo..

Dagens PS - 09 jul 19 kl. 08:11

JUST NU: Hongkong svarar på våldsamma protesterna

Efter vårens våldsamma demonstrationer säger nu Hongkongs ledare Carrie Lam att man skrotar lagförslaget. Det rapporterar SVT. Lagförslaget som låg på bordet skulle ha gjort det möjligt att lämna ut misstänkta brottslingar till Kina.

VA - 13 aug 19 kl. 15:32

Analytikern: Butiksdöden är inte e-handelns fel

I veckans avsnitt av podden Heja framtiden träffar Christian von Essen  Analytikern Rebecca McDonald , som jobbar på brittiska tankesmedjan Centre for Cities i London. .

DI - 08 jul 19 kl. 11:18

Bjässarna utklassade – här är Sveriges starkaste bank

Sparbankerna står i en klass för sig när banksektorns styrka sätts under lupp. ”Man delar ut mindre pengar och sparar mer”, säger Analytikern Henrik Molenius.  Men i den absoluta toppen finns en liten nischaktör..

DI - 05 jul 19 kl. 11:11

Analytikern: Det här har inte hänt sedan finanskrisen

Dyra aktier som Hexagons brukar falla mer på vinstvarningar, konstaterar en analytiker till Di och betecknar marknadsreaktionen på vinstvarningen som rimlig. En annan nämner vad han anser skulle kunna skingra marknadens oro..

DI - 03 jul 19 kl. 06:01

Analytikern: ”Innovationskraften behöver öka”

Blekinge har sjunkit som en sten på listan över regionernas ekonomiska utveckling. Simon Ljungqvist, analytiker på Region Blekinge pekar på flera satsningar som bör göras framöver. .

SVT - 03 jul 19 kl. 01:08

Politikexperten: Regeringen använder Ikea för politiska poäng

En Ikea-anställd i Polen menar att han fått sparken på grund av sina åsikter om hbtq-personer. Händelsen har uppmärksammats av flera polska politiker – och en politiker har till och med uppmanat till bojkott av företaget. Den politiske Analytikern Jacek Kucharczyk menar att regeringen använder händelsen för egen politisk vinning..

PrivataAffärer - 28 jun 19 kl. 06:41

Analytikern: Fyra aktier med goda solchanser

Den första aktien är Husqvarna som är världsledande tillverkare av bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och kapningsutrustning.  ”Husqvarna har en stark tillväxt inom robotgräsklippare vilket är en produkt med bra marginaler. Man har också en tydlig exponering mot batteri- och eldriven utrustning.

PrivataAffärer - 25 jun 19 kl. 08:24

Här är storbankens nya aktiefavoriter

Enligt Swedbank finns i grunden fortsatt stöd för aktiemarknaden även om vi nu är mitt i en mer osäker period. Banken förblir neutral till aktiemarknaden men behåller övervikten för Sverige. ”Vi räknar med att ekonomin håller upp relativt väl och kvarstår överviktade de konjunkturkänsligaste sektorerna samtidigt som vi balanserar dessa med mer defensiva innehav med bra momentum”, skriver banken.

Affärsvärlden - 25 jun 19 kl. 07:30

”Inom tio år är det brist på batterimineraler”

Det kommer inte att finnas tillräckligt med litium, kobolt eller nickel på världsmarknaden för att tillgodose efterfrågan. Det förutspår Analytikern Vivas Kumar, som fram till nyligen var anställd på Teslas Gigafactory..

PrivataAffärer - 24 jun 19 kl. 13:27

Bitcoin på högsta nivån på 15 månader

Under tidig eftermiddag hade priset dock fallit något, till omkring 10.900 dollar. Så sent som i fredags klättrade priset över 10.

DI - 20 jun 19 kl. 14:00

Missa inte börsfesten i sommar – analytikern listar tre köpvärda aktier

Danske Banks strateg Maria Landeborn dammar av börsvisdomar och bjuder på köptips för kommande veckor.  ”Man ska köpa nu”, säger hon, men avslöjar också när det är dags att sälja. Di:s analytiker Ulf Petersson bjuder också på tre köpvärda aktier för sommaren..

PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 09:56

Pareto: Essity för högt värderad efter stark kursutveckling

”Aktien har naturligtvis stigit till följd av hygienprodukternas defensiva egenskaper, men fallande massapriser (som vi dock tror är tillfälliga) kan minst lika gärna försämra möjligheterna att höja försäljningspriserna på kort sikt”, skriver Paretos analytiker. Mäklarfirman har tidigare argumenterat för att marknaden bör titta på Essitys tillväxtmöjligheter på längre sikt. Nu är dock vinsttillväxten under 2019 och 2020 redan intecknad i dagens aktiekurs, enligt Analytikern.

Dagens PS - 17 jun 19 kl. 15:52

Nätcasino tappar licens – rasar på börsen

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. ”Mardrömsbesked” – Aktien rasar 50 procent
Spelinspektionen återkallar licenserna för Safeent, som är ett helägt dotterbolag till det börsnoterade bolaget Global Gaming 555 och som driver internetkasinot Ninja Casino. Orsaken är att Spelinspektionen har upptäckt allvarliga brister i bolagets verksamhet, bland annat gällande spelansvar och åtgärder mot penningtvätt.

Dagens PS - 17 jun 19 kl. 07:34

Huawei tar höjd för jätteras

Bakgrunden är att USA svartlistat den kinesiska mobiltillverkaren. Enligt Bloomberg – som refereras av nyhetsbyrån TT – räknar Huawei med ett internationellt försäljningstapp på 40-60 procent och lika många miljoner exemplar som en effekt av USA:s svartlistning. Som en följd av det här står Huawei, enligt artikeln, beredd att minska på leveranserna av Honor 20 som börjar säljas i Europa den 21 juni, och där USA:s drastiska åtgärd gjort att uppdateringar av systemet uteblir, vilket i sin tur slår mot flera viktiga appar, framgår det.

DI - 14 jun 19 kl. 16:07

Expert om tankerattacken: Ökad risk att krig bryter ut

Iran avvisar kategoriskt USA:s uppgifter om att landet skulle ligga bakom attackerna mot två oljetankers i Omanbukten. Utvecklingen innebär ändå en ökad sannolikhet för en amerikansk attack mot Iran, säger den säkerhetspolitiske Analytikern Jan Hallenberg..

DI - 14 jun 19 kl. 11:20

Expert om oljeattacken: Ett steg närmare krig

Iran avvisar kategoriskt USA:s uppgifter om att landet skulle ligga bakom attackerna mot två tankrar i Omanbukten. Utvecklingen innebär ändå en ökad sannolikhet för en amerikansk attack mot Iran, enligt den säkerhetspolitiske Analytikern Jan Hallenberg..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.