Analytiker

Sunday, 16 June, 02:18

Nyheter om Analytiker

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 25 maj 19 kl. 08:52

Analytiker spår prisras: ”Bostadskarriärerna går åt skogen”

Nya prisfall väntar där bostadsmarknaden står som högst – det vill säga Stockholm. Vissa områden hotas av prisras på 10 procent eller mer, enligt en ny dyster rapport. ”Frågan är var köparna ska komma ifrån”, säger bostadsAnalytikern Lars Strömqvist.

DI - 25 maj 19 kl. 06:56

Analytiker: Huawei leveranser kommer rasa

Flera experter förväntar sig att Huaweis leveranser av mobiler kommer att rasa det kommande halvåret. Nedgången kan hamna mellan 4 och 24 procent, enligt Fubon Research och Strategy Analytics..

DI - 04 jun 19 kl. 10:30

Analytiker: Starka produktionsdata tvättar bort krisstämpel

Tisdagens oväntat starka produktionssiffra från näringslivet ger en ny bild av läget i den svenska ekonomin. Det uppger Analytiker på Nordea och Swedbank..

DI - 24 maj 19 kl. 17:17

Höjd riktkurs för H&M men sänkningar för SAS och Veoneer

Amerikanska JP Morgan höjer riktkursen för modejätten H&M. Samtidigt skriver Analytiker ned riktkurserna för flygbolaget SAS och bilsäkerhetsbolaget Veoneer..

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 13:57

Stort skattefel för reseavdraget

Under perioden 2014-2016 var skattefelet för reseavdrag till och från jobbet 1,8 miljarder kr, enligt en ny rapport från Skatteverket. De flesta som yrkar reseavdrag har kostnader för resa med bil. Reseavdraget är det avdrag som yrkas av flest privatpersoner i deklarationen.

VA - 24 maj 19 kl. 14:30

Här är veckans kursraketer – och proffsens favoritaktier

Börsen pendlade mellan moll och dur under veckan. Största vinnaren blev bioteknikbolaget Nuevolution som rusade efter ett bud från ett amerikanskt bolag. Rekommendationsindex steg svagt under veckan.

VA - 24 maj 19 kl. 10:23

Analytiker: Huawei går under utan amerikansk teknik

Telekomtillverkaren Huawei har tillräckliga inventarievolymer för att klara sig i flera månader utan viktiga amerikanska leverantörer. Men på lång sikt bedöms den amerikanska teknologin vara kritisk, enligt en analysfirma..

DI - 23 maj 19 kl. 12:00

Latours Kapitalmarknadsdag 2019

Investment AB Latour arrangerar varje år en kapitalmarknadsdag där man bjuder in Analytiker, investerare, representanter inom bank- och finanssektorn samt media. I år äger eventet rum den 23 maj på Stockholm Waterfront Congress Centre. Alla presentationer publiceras på Latours hemsida, www.

DI - 23 maj 19 kl. 10:39

Analytiker: Kassaklirr bäddar för extrautdelning i Tele2

Efter avyttringarna i Kazakstan och Nederländerna kan Tele2 ha stöd för att lämna en extrautdelning om 3 kronor per aktie..

DI - 23 maj 19 kl. 08:29

Följ torsdagens börsöppning

Programledare Anna Ekelund lotsar Di tv tittare genom denna börsmorgon, där utköpsbudet på Oriflame är fortsatt i fokus. Charlotta Faxén från Lannebo Fonder, och Di:s Analytiker Agnetha Jönsson, synar budet och marknadens reaktion. Dessutom avhandlas fyra aktier som enligt Charlotta Faxén är intressanta att äga på sikt..

Dagensanalys.se - 22 maj 19 kl. 20:18

Aller media rekryterar analyschef från ICA

Aller media rekryterar analyschefen Sofie Perslow från ICA. Sofie Perslow kommer senast från ICA där hon i rollen som bland annat Head of Market Insights lett ett team av 35 Analytiker och varit ansvarig för dataanalys samt arbetet med konsument och marknadsinsikter. Sofie tillträder sin tjänst i augusti.

DI - 22 maj 19 kl. 15:19

Teslaaktien handlas ner – Citi förutspår 36 dollar i värstascenario

Citis Analytiker har sänkt sitt lägstascenario för Teslas aktie till 36 dollar för att återspegla risken om det värsta inträffar för elbilstillverkaren: att skuldsättningen inte möts av förväntad efterfrågan och sätter bolaget och aktien i en ond cirkel..

DI - 22 maj 19 kl. 11:50

1) Inbjudan G&W Småbolagsfrukost, 2-3) teckningserbjudande Lumito och Acosense, 4) Save-the-date G&W Stockholm Open event

1) G&W Småbolagsfrukost tisdag 28 maj G&W Småbolagsfrukost är ett samarbete mellan G&W Fondkommission och Financial Hearings. Bolagen presenterar sin verksamhet och därefter följer en frågestund ledd av journalist Johan Widmark. Det är ett perfekt tillfälle för investerare, media och Analytiker att träffa bolagen och det finns även möjlighet att arrangera kortare enskilda möten med bolagen under dagen..

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 11:55

Analys: 500 miljoner nya dollar räcker inte för Veoneer

Det hävdar Deutsche Bank, som läst bolagets rapportering till amerikanska myndigheter (”S1 filing”) och som upprepar sin säljrekommendation för aktien. ”Baserat på S1-rapporten ser vi tydligare tecken på att de 500 miljoner dollarna inte kommer att vara nog. Vi tror att detta innebär att nytt kapital kan krävas nästa år”, skriver bankens Analytiker.

Dagens PS - 22 maj 19 kl. 10:36

Här är länderna som vill kontrollera vädret

I dagens techbrief kan du läsa om ”fake news” på Facebook, Space X nya Mars-raket och länder som vill kontrollera vädret. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Kineser uttrycker sitt stöd för Huawei på sociala medier Flera har sagt att de ska byta från Apple till Huawei på grund av förbudet från USA, rapporterar CNBC.

Dagens PS - 22 maj 19 kl. 09:44

PRI: Höga tullar kan bli katastrof för USA

Trumps handelskrig med Kina fortsätter att rasa. Public Radio International har djupdykt i Amerikas historia för att försöka blotta landets protektionistiska rötter. Public Radio International (PRI) är en en välgörenhetsorganisation som främjar fri journalistik.

Dagens PS - 22 maj 19 kl. 08:06

Jackpot: Kanonrapport från svenska spelstudion

THQ Nordic redovisar en omsättning och ett ebitda-resultat som var högre än väntat under januari-mars vilket är det femte kvartalet. Bolaget har ett förlängt räkenskapsår fram till sista mars. Omsättningen ökade 158 procent till 1 630,5 miljoner kronor (632,9), att jämföra med Bloombergs sammanställning av fyra Analytikers estimat som var 1 509 miljoner kronor.

DI - 21 maj 19 kl. 22:06

Efter börssuccén: Spänd väntan på Sandviks nya siffror

I slutet av april skulle Sandvik ha presenterat sina nya finansiella mål. Men så blev det aldrig. I stället kommer de troligtvis att presenteras på kapitalmarknadsdagen i Tammerfors på onsdag.

DI - 20 maj 19 kl. 10:25

Di:s expertråd får tre aktier på fall i måndagshandeln

Veckans aktieråd från Di:s Analytiker Richard Bråses får hela tre aktier på fall i måndagshandeln. .

Sydsvenskan - 20 maj 19 kl. 03:07

Starka japanska tillväxtsiffror

Japans ekonomi växte med 0,5 procent under årets första kvartal. Det är andra kvartalet i rad som ekonomin växer. Analytiker hade inför att siffrorna släpptes gissat på 0,2 procents tillväxt, och ökningen motsvarar en årstillväxt på 2,1 procent.

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 19 kl. 03:07

Starka japanska tillväxtsiffror

Japans ekonomi växte med 0,5 procent under årets första kvartal. Det är andra kvartalet i rad som ekonomin växer. Analytiker hade inför att siffrorna släpptes gissat på 0,2 procents tillväxt, och ökningen motsvarar en årstillväxt på 2,1 procent.

Cornucopia - 18 maj 19 kl. 11:14

Stockholms lägenhetspriser lägre än på tre år

Priserna på lägenheter i Stockholm är alltjämt lägre än de varit för tre år sedan, dvs lägre än i april 2016. Samtidigt varnar experter nu för att det helt enkelt inte finns pengar längre för att köpa lägenheter till dagens priser i Stockholm.
Den pulserande storstadspulsen på trendiga Scandic Continentals skybar på Stockholms centralaste adress.

Realtid - 17 maj 19 kl. 14:55

“Strukturell motvind för hela banksektorn”

Nordeas problem är främst strukturella där ledningsförändringar inte skulle göra så stor skillnad, säger investerare och Analytiker till Realtid efter att Dagens Industri citerat  anonyma investerare missnöjda med Nordeas ledning..

Dagens PS - 17 maj 19 kl. 14:43

Svajig bostadsmarknad och Brexit-kollaps

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Analytiker varnar för tickande bomb i Stockholm
Slår larm om en bostadsmarknad i ”stor obalans” och att insikten om det ännu inte ”slagit ner” i Stockholm. Bopriserna går upp och affärerna ökar
Allt fler signaler kommer nu om att den svenska bostadsmarknaden sakta men säkert börjar återhämta sig.

PrivataAffärer - 17 maj 19 kl. 13:45

Thomas Cooks aktie kraschar efter nollad riktkurs

Thomas Cook, som bland annat äger den svenska reseoperatören Ving, har under en längre tid befunnit sig i kris, en kris som fördjupades i och med torsdagens kvartalsrapport. Under fredagsmorgonen, där Citis Analytiker sågat en nedskrivning som gjort skuldsättningen lika stor som börsvärdet och Easyjet avfärdat antaganden om ett utköp av Thomas Cooks flygdel med 105 plan, kraschade aktien med 30 procent. En försäljning av flygdelen är avgörande för bolaget, som har en kreditfacilitet om 300 miljoner pund innestående vid ett lyckat genomförande.

PrivataAffärer - 17 maj 19 kl. 08:16

Bitcoin: Återhämtning efter kurskrasch i natt

Under den tidiga morgonen återhämtade sig bitcoin från den kraftiga slagsidan för att åter handlas vid kursnivåer över 7.000 dollar. Spekulationssnurran runt vad som orsakat den senaste tidens närmast paraboliska uppgång i bitcoin-priset har gått varma.

Dagens Medicin - 16 maj 19 kl. 21:41

Nytt avtal mellan SKL och Vårdförbundet

Till slut har parterna enats om ett nytt avtal för 90 000 sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor, barnmorskor, och biomedicinska Analytiker..

DN - 16 maj 19 kl. 19:14

Löner klara för 90.000 vårdanställda

Förhandlingarna är klara mellan Vårdförbundet och arbetsgivarparterna SKL och Sobona, berättade parterna på en presskonferens på torsdagen. Det handlar om färdigförhandlade löner för 90 000 sjuksköterskor, barnmorskor biomedicinska Analytiker och röntgensjuksköterskor inom Vårdförbundet..

Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 18:19

Nytt kollektivavtal för vårdanställda

Ett kollektivavtal för uppemot 90 000 vårdanställda är klart, bekräftar en av parterna för Ekot i Sveriges Radio. Det innebär nya löner för sjuksköterskor, barnmorskor biomedicinska Analytiker och röntgensjuksköterskor inom facket Vårdförbundet. Innehål.

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 19 kl. 18:19

Nytt kollektivavtal för vårdanställda

Ett kollektivavtal för uppemot 90 000 vårdanställda är klart, bekräftar en av parterna för Ekot i Sveriges Radio. Det innebär nya löner för sjuksköterskor, barnmorskor biomedicinska Analytiker och röntgensjuksköterskor inom facket Vårdförbundet. Innehål.

SR - 16 maj 19 kl. 17:15

Nya löner klara för Vårdförbundets medlemmar

Nu är lönerna klara för 90 000 sjuksköterskor, barnmorskor biomedicinska Analytiker och röntgensjuksköterskor inom Vårdförbundet. Det bekräftar en av parterna för Ekot..

DI - 16 maj 19 kl. 11:00

Analytiker: Kulmen i handelsbråk mellan USA och EU inte nådd än

Europas fordonstillverkare faller på torsdagen trots uppgifter om att USA:s president Donald Trump kommer att skjuta upp eventuella biltullar. I en analys varnar storbanken Citi för att spänningarna mellan USA och EU kommer att forsätta stiga..

DI - 16 maj 19 kl. 10:58

Analytiker: ”Bokunder borde oroas av bolag som Oscar Properties”

Potentiella bostadsköpare borde oroa sig för att ingå köpeavtal med bostadsutvecklare som har sämre finansiell ställning, exempelvis Oscar Properties..

PrivataAffärer - 16 maj 19 kl. 10:41

Analytiker: Bokunder borde oroa sig för bolag som Oscar Properties

”Oron för det finansiella läget som märks på börsen riskerar att sprida sig till kunder och försämra försäljningen ytterligare. Det är något som nästan borde ske eftersom det är riskabelt att köpa en bostad av en aktör med en så pass dålig finansiell ställning som Oscar Properties”, säger denne. Oscar Properties redovisade att det sålt 20 bostäder under det första kvartalet.

DI - 16 maj 19 kl. 08:40

Rekar: Höjda riktkurser för Atlas Copco

Atlas Copco får höjda riktkurser från flera Analytiker. Ytterligare en storbank höjer byggbolaget Veidekke till köp..

Sydsvenskan - 15 maj 19 kl. 15:18

Oväntat bakslag för detaljhandeln i USA

Detaljhandeln i USA sjönk oväntat i april, då konsumenter drog ned på bilköp och annan konsumtion. Detaljhandeln i april minskade 0,2 procent jämfört med månaden före, enligt USA:s handelsdepartement. Analytiker hade räknat med en ökning på 0,2 procent,.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 19 kl. 15:18

Oväntat bakslag för detaljhandeln i USA

Detaljhandeln i USA sjönk oväntat i april, då konsumenter drog ned på bilköp och annan konsumtion. Detaljhandeln i april minskade 0,2 procent jämfört med månaden före, enligt USA:s handelsdepartement. Analytiker hade räknat med en ökning på 0,2 procent,.

Dagens PS - 15 maj 19 kl. 14:13

Klarnabedrägerier, bolag börsrusar och vd avgår

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Äldre och företag luras i falska Klarna-köp
Klarna säger att det går att vidta ganska många åtgärder mot bedrägeriförsöken men menar samtidigt att brottsligheten inte går att stoppa helt. Klarna är den dominerande betaltjänsten i Sverige men vill inte uppge hur många bedrägliga betalningar bolaget upptäcker.

DI - 15 maj 19 kl. 13:53

Experternas favorit: Skördetid väntar folkaktien

Den populära börsbjässen har tagit ett nytt grepp – och börjat skapa feta aktieägarvärden. Men Analytikerna är fortsatt optimistiska och ser mer uppsida för aktien. ”Det är ett mycket mer positivt sentiment än vad det var för 8-10 år sedan”, säger en Analytiker.

PrivataAffärer - 15 maj 19 kl. 13:00

Så tolkar du bostadsprisstatistiken

Vad är det som skiljer olika bostadsmätningar och statistik från varandra? Även när statistiken omfattar samma tidsperioder skiljer de sig åt rent siffermässigt. Vilken kan man lita på?


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.