Analytiker

Tuesday, 16 July, 22:56

Nyheter om Analytiker

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 26 jun 19 kl. 08:30

Följ onsdagens börsöppning

Följ börsöppningen live med inbjudna gäster och tidningens experter. I studion: Magnus Dagel, Analytiker Di, och Johanna Kull, sparekonom Avanza, samt Mikael Olsson, CPO Modular Finance. Intervjuer med vd:arna Elisabeth Peregi och Magnus Håkansson på Kappahl respektive RnB efter bolagens delårsrapporter..

DI - 26 jun 19 kl. 08:30

Börsen öppnar ner - klädbolag rasar efter rapport

Följ börsöppningen live med inbjudna gäster och tidningens experter. I studion: Magnus Dagel, Analytiker Di och Johanna Kull, sparekonom Avanza, samt Mikael Olsson, CPO Modular Finance. Intervjuer med vd:arna Elisabeth Peregi och Magnus Håkansson på Kappahl respektive RnB efter bolagens delårsrapporter..

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 08:18

Analys: Wallenbergs aktie proffsens favorit

”Ta rygg på Wallenberg – aktien ska upp 30 procent”, heter det i Di:s rubrik. Tidningen har kikat närmare på de 43 svenska aktier som sorterar under indexet Stoxx 600 Europe. Här är några av dem och mest poppis bland Analytikerna är försvarsmaterielbolaget Saab vars största ägare är Wallenbergs maktbolag Investor.

DI - 05 jul 19 kl. 06:58

Analytiker: Gyllene eran över för Geely – sälj aktien

Geely Automobiles ”gyllene era” är över enligt Analytiker på Citi. Storbanken sänker aktien till sälj med hänvisning till ett åldrande produktutbud och ökande kostnader enligt Bloomberg..

Sydsvenskan - 24 jun 19 kl. 10:08

Försämrat affärsklimat i Tyskland

Affärsklimatet i Tyskland låg i linje med förväntningarna under juni. Det visar statistik från Münchenbaserade institutet Ifo. Ifo-index sjönk till 97,4.

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 19 kl. 10:08

Försämrat affärsklimat i Tyskland

Affärsklimatet i Tyskland låg i linje med förväntningarna under juni. Det visar statistik från Münchenbaserade institutet Ifo. Ifo-index sjönk till 97,4.

DI - 23 jun 19 kl. 21:28

Finansmarknaden håller andan – Johnson mot storseger: ”Blir mycket stökigt”

Slutkampen om att bli brittiska Tories partiledare och premiärminister har startat. Allt tyder på seger för lämnaledaren Boris Johnson, som hotar med avtalslöst EU-utträde i oktober. ”Det blir mycket stökigt i september och oktober”, varnar en brittisk Analytiker..

SR - 21 jun 19 kl. 11:42

Varnar för storkrig mellan USA och Iran

USA var på väg att anfalla Iran i natt, men ändrade sig i sista stund, skriver amerikanska medier. President Donald Trump verkar ha svårt att bestämma hur han ska hantera situationen, enligt Analytiker..

DI - 03 jul 19 kl. 07:58

Analytiker: Ingen kursändring för ECB under Lagarde

IMF-toppen Christine Lagarde skulle inte innebära någon omsvängning för Europeiska centralbanken om hon godkänns som Mario Draghis efterträdare. Den slutsatsen drar Analytiker på Danske Bank..

DI - 20 jun 19 kl. 14:00

Missa inte börsfesten i sommar – analytikern listar tre köpvärda aktier

Danske Banks strateg Maria Landeborn dammar av börsvisdomar och bjuder på köptips för kommande veckor.  ”Man ska köpa nu”, säger hon, men avslöjar också när det är dags att sälja. Di:s Analytiker Ulf Petersson bjuder också på tre köpvärda aktier för sommaren..

Dagens PS - 20 jun 19 kl. 11:33

Asiens rikaste hyrde in Beyoncé till ett bröllop

Asiens rikaste man är Mukesh Ambani. Företagsmannen är god för nästan 500 miljarder kronor – och nu efter investeringar i olje- och telekombranschen vill han nu ta sig an e-handel. Det skriver Dagens Nyheter.

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 09:04

Rekordfå annonser om nyproduktion

”Nya annonser för nyproducerade bostadsrätter i Stockholms län är hittills i år på den lägsta nivån så långt tillbaka som vi har en sammanhängande tidsserie. Den uppåtgående trenden fram till 2017 har brutits kraftigt. Vi ser att utbudet av nyproduktion i Stockholm också har minskat tydligt från toppen, framför allt för att det byggs mindre och därmed kommer ut färre nya bostadsrätter på marknaden”, säger Erik Holmberg, Analytiker vid Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt.

Dagens PS - 20 jun 19 kl. 08:30

Nordea: Inte en chans att klara klimatmålen

Banken avfärdar i rapport att det går att infria klimatmålen med endast kraftigt minskad konsumtion. Får mothugg av expert. Dagens Industri (obs, inloggning krävs) refererar bankens rapport där Nordea slår fast att klimatmålen inte ens kan nås även om alla svenskar slutar flyga, åka bil och upphör med att äta kött.

Dagens PS - 18 jun 19 kl. 14:21

Di: Fem aktier med bara köprekommendationer

Det kan kännas tufft att navigera den skakiga sommarbörsen – men här kommer tips om fem aktier som fått köprekommendationer från flera Analytiker. Dagens Industris sammanställning fokuserar på aktier på Stockholmsbörsen och First North som bara fått rekommendationen ”köp” av experter – en lista med stor uppsida helt enkelt! Bland annat smyger Tobii in på övre halvan av listan.

DI - 20 jun 19 kl. 06:57

Dystra utsikter för svenska ståljätten

Flera av den svenska stålkoncernen SSAB:s konkurrenter har vinstvarnat de senaste dagarna. Industrin pressas av fallande stålpriser och stigande järnmalmspris. ”Utsikterna för det tredje kvartalet är svaga för SSAB:s Europadivision”, säger Ola Södermark, Analytiker på Kepler Cheuvreux..

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 01:41

Fonderna som fått guldmedalj av Morningstar

För varje parameter tilldelas fonden antingen ett positivt, neutralt eller negativt betyg, vilket sedan mynnar ut i ett övergripande betyg. De absolut bästa fonderna tilldelas ett guldbetyg, de näst bästa får silver och därpå brons. Nästa steg på betygstrappan är neutral och sist kommer negativ som är det sämsta betyget.

PrivataAffärer - 17 jun 19 kl. 13:00

Här är bolagen som analytikerna tror mest på

Det visar en genomgång som Finwire genomfört och som publicerats av Nordnetbloggen. Underlaget har hämtats från Bloombergs databas och visar bland annat att Autolivavknoppningen Veoneer är den aktie på Stockholmsbörsen som Analytiker anser ha störst potential. Tvåa och trea i den grenen är Hansa Biopharma och Leovegas.

Realtid - 19 jun 19 kl. 14:52

Lena Österberg och Carnegie bäst – igen

Carnegie behåller toppositionen som Sveriges högst rankade analyshus. Lena Österberg toppar listan över årets bästa Analytiker. Och Realtid rankas som Sveriges tredje bästa finanssajt.

PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 14:09

HSBC varnar för fler vinstvarningar i flygsektorn

Enligt analysen är det en dämpad efterfråga, i spåren av en ökad miljömedvetenhet hos konsumenter och en förväntan på varmt väder, som ligger bakom det låga antalet flygresenärer, skriver tidningen. Flygbolagen lyckas fylla sina plan, men endast efter prissänkningar vilket drabbar intäkterna, framkommer vidare. Lufthansa vinstvarnade i måndags och tappade drygt 12 procent på börsen, något som också drog med sig den europeiska flygbranschen.

DI - 19 jun 19 kl. 13:21

Di:s Henrik Mitelman årets bästa ekonomijournalist

Lena Österberg utses för femte året i rad till årets bästa Analytiker av Financial Hearings. Carnegie är återigen årets bästa analyshus..

PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 09:42

Analytiker ser uppåtrisker mot prognos om stabila bopriser

Läs också: Valueguard: Bopriserna steg i maj ”Bostadspriserna steg något i maj. Efter en period av stabilisering och mer nyligen överlag uppgångar på månadsbasis, är årstakten nu stadigt i positivt territorium och bostadspriserna stiger i takt med den svenska inflationen. Det innebär att det finns en viss uppåtgående risk för vårt antagande om stabila priser för helåret 2019”, skriver Handelsbankens seniorekonom Johan Löf i ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - 19 jun 19 kl. 09:56

Pareto: Essity för högt värderad efter stark kursutveckling

”Aktien har naturligtvis stigit till följd av hygienprodukternas defensiva egenskaper, men fallande massapriser (som vi dock tror är tillfälliga) kan minst lika gärna försämra möjligheterna att höja försäljningspriserna på kort sikt”, skriver Paretos Analytiker. Mäklarfirman har tidigare argumenterat för att marknaden bör titta på Essitys tillväxtmöjligheter på längre sikt. Nu är dock vinsttillväxten under 2019 och 2020 redan intecknad i dagens aktiekurs, enligt Analytikern.

DI - 19 jun 19 kl. 08:52

Analytiker ser risker för boprisprognoser efter prisuppgångar

Efter Valueguards boprisstatistik för maj ser flera bedömare uppåtrisker mot sina prognoser om stabila priser..

Affärsvärlden - 19 jun 19 kl. 09:07

Analytiker ser uppåtrisker för boprisprognoserna

Efter Valueguards boprisstatistik för maj ser flera bedömare uppåtrisker mot sina prognoser om stabila priser..

DI - 19 jun 19 kl. 08:31

Följ onsdagens börsöppning

Onsdagens Börsmorgon bjuder på ett fullspäckat program med nyheter, analyser och kommentarer. Bland annat kommenterar Di:s Johan Wendel Skistars rapport och Nils Brobacke, Analytiker på CMC Markets, ger sina rekommendationer om S&P 500. Sändningen börjar 08.

DI - 02 jul 19 kl. 14:06

Analytiker: Centralbankerna kan inte rädda världens börser på egen hand

Federal Reserve kan inte rädda börsuppgången om vinsterna viker. Den slutsatsen drar Analytiker på storbanken Nordea i en ny analys där varningslamporna blinkar rött..

YA - 19 jun 19 kl. 04:04

Insändare: Avtalsrörelsen är över – nu måste det bli verkstad

Vårdförbundet har tecknat ett nytt avtal med Sveriges kommuner och landsting och Sobona för drygt 90 000 barnmorskor, biomedicinska Analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor. Nu är det dags att omsätta avtalet i praktisk handling..

PrivataAffärer - 17 jun 19 kl. 08:08

H&M:s försäljning ökade mer än väntat

H&M:s försäljning steg med 6 procent i det andra kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019, jämfört med samma kvartal året innan då försäljningstillväxten var oförändrad. Försäljningssiffran är i lokala valutor. Enligt Infront Datas sammanställning av 17 estimat hade Analytikerna i genomsnitt räknat med att försäljningen skulle öka med 5,5 procent.

Sydsvenskan - 18 jun 19 kl. 11:35

Stämningsläget i tysk ekonomi rasar

Stämningsläget bland tyska investerare faller markant i juni, visar ett index för affärsklimatet från forskningsinstitutet ZEW. ZEW-index föll till minus 21,1 i juni från minus 2,1 i maj. Nedgången var större än väntat.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 19 kl. 11:35

Stämningsläget i tysk ekonomi rasar

Stämningsläget bland tyska investerare faller markant i juni, visar ett index för affärsklimatet från forskningsinstitutet ZEW. ZEW-index föll till minus 21,1 i juni från minus 2,1 i maj. Nedgången var större än väntat.

PrivataAffärer - 18 jun 19 kl. 10:16

Analytiker: USA-utredning nyckel till uppvärdering av Swedbank

”Vi har tidigare bedömt att aktien prisar in en bot från USA på omkring 5 miljarder dollar. För oss är ett fullbordande av USA-utredningen fortsatt nyckeln för en uppvärdering av aktien och det är något som fortsatt ligger långt fram i tiden”, fortsätter analyshuset. Resultatet från svenska och baltiska myndighetsutredningar väntas i oktober i år.

Skånskan - 18 jun 19 kl. 05:30

Verkstad efter avtalsrörelsen

Vårdförbundet har nyligen tecknat ett nytt avtal med Sveriges kommuner och landsting, SKL, och Sobona för drygt 90 000 barnmorskor, biomedicinska Analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor. Nu är det dags att omsätta avtalet i praktisk handling. Vi har kallat till enskilda möte med samtliga kommuner, Region Skåne och Sobona-företag för samtal om hur vi utifrån avtalet tillsammans kan trygga vårdens kompetensförsörjning och leverera en säker vård för invånarna.

Kristianstadsbladet - 18 jun 19 kl. 05:00

Debatt: Avtalsrörelsen är över, nu måste det bli verkstad

Vårdförbundet har tecknat ett nytt avtal med Sveriges kommuner och landsting och Sobona för drygt 90 000 barnmorskor, biomedicinska Analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor. Nu är det dags att omsätta avtalet i praktisk handling. Vi har kallat till enskilda möte med samtliga kommuner, Region Skåne och Sobona-företag för samtal om hur vi utifrån avtalet tillsammans kan trygga vårdens kompetensförsörjning och leverera en säker vård, skriver Malin Tillgren, Vårdförbundet, Kristianstad..

Trelleborgs Allehanda - 18 jun 19 kl. 00:01

Avtalsrörelsen är över, nu måste det bli verkstad

Vårdförbundet har nyligen tecknat ett nytt avtal med Sveriges kommuner och landsting, SKL, och Sobona för drygt 90 000 barnmorskor, biomedicinska Analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor. Nu är det dags att omsätta avtalet i praktisk handling..

DI - 17 jun 19 kl. 15:06

Små rörelser inför USA-öppning - Fed i fokus

Terminerna för de ledande USA-börserna visade små rörelser inför måndagens öppning. Blickarna riktas mot Federal Reserves möte på tisdagen och onsdagen. Räntan förväntas lämnas oförändrad men enligt Analytiker kommer räntebanan visa att fler ledamöter är öppna för lägre räntor i framtiden.

Dagens PS - 17 jun 19 kl. 15:52

Nätcasino tappar licens – rasar på börsen

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. ”Mardrömsbesked” – Aktien rasar 50 procent
Spelinspektionen återkallar licenserna för Safeent, som är ett helägt dotterbolag till det börsnoterade bolaget Global Gaming 555 och som driver internetkasinot Ninja Casino. Orsaken är att Spelinspektionen har upptäckt allvarliga brister i bolagets verksamhet, bland annat gällande spelansvar och åtgärder mot penningtvätt.

DI - 17 jun 19 kl. 14:36

Svagare signaler från den amerikanska tillverkningsindustrin

Empire State Index, New York Feds index över tillverkningssektorn, föll mer än väntat i juni. Utfallet på minus 8,6 var klart lägre än de 11 som Analytiker räknat med enligt Bloombergs prognossammanställning..

DI - 16 jun 19 kl. 09:57

Lista: 15 aktier där alla säger köp – uppsida på 132 procent

Att köprekommenderas av samtliga Analytiker är få bolag förunnat – I nuläget handlar det om blott 15 av de bolag på Stockholmsbörsen och First North som bevakas av minst tre Analytiker. Di går igenom aktierna som alla experter älskar – varav en väntas lyfta med 132 procent..

DI - 17 jun 19 kl. 10:27

Analytiker: Fortsatt press på Lufthansa kan uppmuntra konkurrenter

Att flygkoncernen Lufthansas lågprisdel Eurowings går med förlust kan tänkas uppmuntra konkurrenter. Det skriver Credit Suisse i en snabbkommentar efter flygkoncernens vinstvarning på måndagen..

Dagens PS - 17 jun 19 kl. 08:30

H&M spöar proffsens prognos

Så mycket ökar den svenska klädjättens försäljning under andra kvartalet. I ett pressmeddelande nu på måndagsmorgonen uppger H&M att försäljningen steg med 6 procent under den aktuella rapportperioden. Det är bättre än prognosen från 18 Analytiker i Infront Datas sammanställning.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.