Analys

Tuesday, 19 February, 07:27

Nyheter om Analys

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 22 jan 19 kl. 06:02

Rådgivaren: Se upp för obligationer

När jag jobbade i USA var obligationsmarknaden stor för att kontrollera risken i portföljer. Tillgängligheten på obligationer av hög kvalitet var god även för mindre investerare, men i Sverige kräver oftast obligationer med lägre risk en större investering (1 miljon kr eller mer). Många konsumenters innehav i obligationer består ofta av motsatsen, obligationer med väldigt hög risk och ofta betydligt högre risk än många aktier.

Dagen - 22 jan 19 kl. 17:28

”Låt de unga peka ut riktningen framåt”

Håkan Arenius: En 16-årig Greta med kompromisslös Analys och orädd vältalighet kanske är precis vad världen behöver..

Dagensanalys.se - 28 jan 19 kl. 16:40

Den digitala inkompetensen är sjukt stor hos svenska chefer

Svenska chefer måste bli mer insatta och intresserade och första vad digital marknadsföring är Det värsta jag vet är när styrelsen eller CEO säger ”vi måste bli mer digitala” allvarligt vad menar de med det. Ska man ta fram en ny app, ska man öka närvaron på Facebook eller skall man få ordning på CMS och Copy så att man fångar sökträffarna på Google, ska man börja med e-handel eller ska man börja jobba med influensers allt är digitalt idag. Allvarligt man måste förstå det digitala landskapet och sin affär för att matcha sitt erbjudande med de digitala kanaler där dina kunder finns och välja rätt, man kan inte finnas i alla digitala kanaler man måste prioritera.

Barometern - 22 jan 19 kl. 13:19

Här grävs skelettet fram ur källaren på Stortorget

Det skelett som hittades i källaren under Appeltofftska huset på Kvarnholmen är en man. Fyndet ska nu grävas fram och skickas till Lund för Analys..

YLE - 29 jan 19 kl. 05:00

Alla inte nöjda med kanslichefernas roll

Kanslichefernas rapport om framtidens utmaningar får både ris och ros. De driver högerpolitik, lyder en Analys..

Expressen - 24 jan 19 kl. 06:40

Så här ska polisen gripa fler mördare

En utökad dna-Analys ska hjälpa polisen att lösa fler grova brott. Det hela har möjliggjorts efter en ändring av polisdatalagen vid årsskiftet.Polisen i region Syd har redan skickat in två mordfall till Nationellt forensiskt center, NFC, för bedömning.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 13:36

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

  Rapporter tisdag 29/1: Billerud Korsnäs (kl 7.00)
Swedbank (kl 7.00)
HIQ (kl 7.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 08:54

Många nya analyser under måndagen

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Lifco till 390 kr från 370 kr. Rekommendationen öka upprepas. Det framgår av Bloomberg.

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 19 kl. 06:00

Revisionen: Kommunens målstyrning fungerar inte

De övergripande målen bryts inte ner, det saknas uppföljning och Analys..

GöteborgsPosten - 28 jan 19 kl. 05:00

Upp till bevis för Collectors nya vd

Det har varit ett år av vd-karuseller, kraftigt aktieras och förlorad fart och förtroende. Nu är det upp till bevis för Collectors nya vd Martin Nossman att visa han är rätt man att lyfta verksamheten, skriver GP:s Marie Kennedy i en Analys..

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 11:12

Hernhag: Teslaaktien bättre än måltipset

Ananastjejen: Vad tror du om Tesla? Mycket skriverier, men är aktien köpvärd?
Marcus: Utifrån vad jag hör om finanserna och Elon Musk skulle jag aldrig våga vara långsiktig i den aktien.

Dagen - 27 jan 19 kl. 22:34

Präster gör teologisk analys av artificiell intelligens

Kommande vecka samlar Svenska kyrkan till en konferens om artificiell intelligens..

YLE - 15 jan 19 kl. 16:39

Analys: Nu skyndar regeringen på samtyckeslag - först efter händelserna i Uleåborg tas kvinnornas initiativ på allvar

Många kvinnor har sagt det i åratal. En samtyckeslag behövs för att komma åt en del av våldtäktsproblemet. Men först efter de uppmärksammade sexualbrotten i Uleåborg skyndar regeringen på frågan, skriver Svenska Yles politiska kommentator Ingemo Lindroos..

Sydöstran - 24 jan 19 kl. 06:00

Chocknotan: Skolflytt kan kosta 205 miljoner

Flytten av 800 elever från Rosenholm kan kosta Karlskrona kommun 205 miljoner kronor. Enligt en ny Analys kan samtliga skolor vara borta från området inom 5-10 år..

Dagen - 27 jan 19 kl. 15:24

450 präster gör teologisk analys av artificiell intelligens

Kommande vecka samlar Svenska kyrkan till en konferens om artificiell intelligens. På DN-debatt varnar biskop Johan Tyrberg för faran att mänsklig ondska smyger sig in i AI-systemen..

Dagen - 09 jan 19 kl. 11:26

Skapade jämlika och olika

Vi behöver inte en kristen radikalfeministisk Analys. I den helige Ande äger vi trons fullhet. Och varför skulle inte män få uttala sig om jämställdhet?

GöteborgsPosten - 26 jan 19 kl. 19:00

"Var finns Erlingmarks plats 2019?"

Ny seger – men det blomstrande anfallsspelet uteblev. Och var ska egentligen August Erlingmark spela 2019? Här är Linus Peterssons Analys av IFK Göteborgs andra match 2018..

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 10:55

Olika syn på guldpriset under 2019

Ett antal geopolitiska risker tenderar att pressa upp guldpriset under året. Det amerikanska investmentbolaget WisdomTrees Analyschef sätter priset till 1370 dollar per uns vid slutet av året. Det skulle innebära en uppgång på 90 dollar från priset vid lunchtid på fredagen.

GöteborgsPosten - 26 jan 19 kl. 14:51

"Häcken står och faller med honom"

En blek insats mot Sarpsborg från Häcken. Något som gör det tydligt vilka spelare som absolut inte får gå sönder den här säsongen – om det ska bli ett roligt år för Häcken. Här är Fredrik Janlinds Analys av Häckens andra match för säsongen..

GöteborgsPosten - 26 jan 19 kl. 14:08

Tillräckligt för att spela till sig ett kontrakt?

Gais föll i årets första match när Halmstad var på besök. Här är Philip Trollérs Analys av Gais första träningsmatch 2019..

GöteborgsPosten - 26 jan 19 kl. 14:08

"Fortsätter han såhär blir 2019 hans år"

Gais föll i årets första match när Halmstad var på besök. Här är Philip Trollérs Analys av Gais första träningsmatch 2019..

DI - 26 jan 19 kl. 13:32

Analyschefen ser guldrusch – därför ska priset upp mer

Guldpriset kommer att fortsätta stiga under året, spår kapitalförvaltaren Wisdom Tree i en ny Analys. Här är tre faktorer som bäddar för guldrally. .

UT - 26 jan 19 kl. 04:00

Skolchefen: budgetramen för Tingsholm ”rimlig”

Barn- och utbildningschefen Gülsen Özdenkos hänvisar till kommande Analys och konsekvensbeskrivning på frågan om hur väntade nedskärningar på skolområde Tingsholm påverkar elevernas måluppfyllelse..

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 19:39

Analytikernas fokus inför fredagens rapporter

Rapporter fredag 25 januari: Telia (kl 7.00)
Ericsson (kl 7.30)
Byggmax (kl 8.

SVT - 18 jan 19 kl. 07:21

Marmorstein: En av de svagaste regeringarna sedan efterkrigstiden

I dag tros Stefan Löfven bli Sveriges statsminister, när riksdagen för tredje gången håller statsministeromröstning. Den nya regeringen blir den tredje svagaste sedan efterkrigstiden, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein i Morgonstudion. Se hennes Analys om hur politiken blir kommande år i klippet ovan..

DI - 25 jan 19 kl. 14:46

Apples prissänkningar gynnar iPhone-försäljningen i Kina – aktien stiger i förhandeln

Prissänkningar inför det kinesiska nyåret hjälper Apples försäljning av iPhone XR i Kina, enligt en Analys från Rosenblatt..

Affärsvärlden - 25 jan 19 kl. 15:00

Billigt hos Byggmax – men är aktien billig?

RAPPORTKOMMENTAR Byggmax faller tungt på börsen. Affärsvärlden Analys+ har synat rapporten och räknat på aktien..

YLE - 24 jan 19 kl. 15:38

Analys: Det ska mycket till för att det ska bli en vårdreform

Vård- och förvaltningsreformen har stötts och blötts hela regeringsperioden. Kritiken har varit hård och ställvis driven av politiska syften. De senaste dagarnas händelser får ändå också den mest inbitna ”Sote”-anhängaren att tappa tron, skriver Svenska Yles politiska reporter AG Karlsson..

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 13:16

Carnegie: Europeiska spelmarknader utmanande för Catena Media

Det påpekar Carnegie i sin Analys för affiliatebolaget Catena Media där rekommendationen sänks till behåll från köp med sänkt riktkurs till 90 kr. Vidare understryker investmentbanken att Catena Medias balansräkning är tämligen ansträngd vilket hämmar möjligheten till förvärv under 2019, där förvärv historiskt varit bolagets signum för tillväxt. Rapporten för det fjärde kvartalet tror Carnegie kommer att vara en ganska blek tillställning med ett kvartal i stort sett i linje med det tredje kvartalet trots traditionell stark säsongsmässig effekt i det avslutande kvartalet.

Affärsvärlden - 25 jan 19 kl. 09:49

Avanza behöver avancera

Analys Med en värdering på 30 gånger vinsten behöver Avanza öka takten i omvandlingen från courtageberoendet för att bli en attraktiv placering..

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 10:58

Trading Direkt: Ericsson och Telias rapporter

Vi nämner Ericssons konkurrent Huawei som är marknadsledande inom 5G nätverk men som på senaste tiden har haft stora bekymmer. Utöver börsuppdateringen gör Tobbe Rosén teknisk Analys på era tittarönskemål, bland annat Nokia och SEB. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska Analyser: Telia, Ericsson, Huawei, Byggmax, Boozt Tobbe Roséns tekniska Analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P500 Aktier: Tobii, Eltel, Sensys Gatso, Assa Abloy Valutor: USD/SEK, EUR/SEK Råvaror: Koppar, guld, råolja (Brent) Tittarönskemål: Redwood Pharma, Addlife, Garo, SEB A, Combigene, Bactiguard, S2Medical, Advanced Stabilized Technologies Group, Nokia, Poolia, Rec Silicon, Smart Energy, Precise Biometrics, Aptahem.

SVT - 25 jan 19 kl. 08:07

Kruse inför VM-premiären: ”Ovisst, mega-spännande och nervöst”

I dag inleds rally-VM i Monte Carlo, den första av mästerskapets 14 deltävlingar. Läs expert Jonas Kruses Analys av VM-teamen och förarna inför årets VM-säsong..

PrivataAffärer - 23 jan 19 kl. 09:20

Här är onsdagens färska analyser

ABG Sundal Collier höjer sin rekommendation för Stora Enso till köp från behåll. Det framgår av Bloomberg. Pareto Securities höjer sin rekommendation för SSAB till köp från behåll.

DI - 23 jan 19 kl. 17:01

FOREX Bank undersöker strategiska alternativ

FOREX Bank har inlett en Analys av strategiska alternativ för verksamheten. Denna Analys kan omfatta, men begränsas inte till, strategiska partnerskap, allianser, samarbeten, försäljning av delar av verksamheten eller annan transaktion. Rådgivare har engagerats som stöd i processen.

Västerbottens Folkblad - 24 jan 19 kl. 22:37

Misstänkt för narkotikabrott

Polisen stannade en bil för kontroll av fordon och upptäckte ett misstänkt narkotikabrott. Sent på torsdagskvällen stannade polisen ett fordon i Alvik, Umeå. Föraren var en man i 20-årsåldern.

Västerbottens Folkblad - 23 jan 19 kl. 17:05

Nya beskedet om mässlingsfallet

På onsdagseftermiddagen kom beskedet från Folkhälsomyndigheten: Det barn i Umeå som misstänktes vara smittad med mässling är inte sjukt. Enligt Folkhälsomyndigheten, som gjort en fördjupad Analys av provresultatet, är det nu konstaterat att det tidigare påvisade mässlingsviruset är ett så kallat bifynd efter vaccination. – Barnet har inte haft mässling och har aldrig varit smittsamt.

GöteborgsPosten - 24 jan 19 kl. 19:27

"Har gjort ett mål på 534 minuters speltid ..."

Serbiske anfallaren Nikola Asceric, 27, är Gais senaste tillskott.
GP:s Philip Trollér ger sin Analys av värvningen..

DI - 24 jan 19 kl. 11:25

Analys: Stark grovplåtsmarknad väntas lyfta SSAB

Ståltillverkaren SSAB står inför en kvartalsrapport där ovanligt stora planerade underhållskostnader drar ned resultatet, men där en stark nordamerikansk grovplåtsmarknad och ett någorlunda stabilt Europa ändå väntas leda till ett resultatlyft, spår analytikerna. Alla bedömare är dock inte lika optimistiska..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.