Analys

Monday, 16 July, 04:45

Nyheter om Analys

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 25 jun 18 kl. 14:05

Teknisk analys: Tre aktier du ska sälja omgående

Börsen står och väger – men just nu verkar pessimisterna sitta i förarsätet.  Investtech har identifierat tre svaga kort på börsen – som du bör sälja direkt..

PrivataAffärer - 25 jun 18 kl. 07:32

DI ser köpläge i polymertillverkaren

Med ny vd, ett gammalt framgångsrecept och några lätt positiva injektioner tror tidningen att aktien kommer att börja studsa uppåt igen. Det framgår av en Analys i måndagens tidningsutgåva. ”Stigande vinster, ett fungerande recept för fortsatt framgång och den relativt låga värderingen summerar mer än väl till ett köp”, resonerar Dagens Industri.

Världen Idag - 14 jun 18 kl. 12:35

SVT: Vår rapportering är saklig

Att rapporteringen om tisdagens historiska Koreatoppmöte skulle ha varit ensidig tillbakavisas av SVT. Hade det varit Barack Obama som suttit vid förhandlingsbordet skulle liknande kritiska Analyser ha fått ta plats, skriver man. Att det förekom faktafel i Erika Bjerströms Analys beskriver man som ”olyckligt”..

Nyteknik - 21 jun 18 kl. 09:35

”Huaweis P20 Pro får mig att tänka på mobiltelefonins död”

Analys. Det här skulle bli en recension av Huaweis nya telefon, P20 Pro. I stället blev det visst en text om mobiltelefonins död, skriver Ny Tekniks Peter Ottsjö..

Sydöstran - 22 jun 18 kl. 09:49

Här är vägarna du ska undvika i midsommar – risk för kö på E22

Midsommar är årets mest trafikintensiva helg. På E22 mellan Karlshamn och Kalmar finns det risk för köbildning – enligt en Analys av Motormännen..

GöteborgsPosten - 24 mar 18 kl. 05:00

Teodorescu: Öka kunskapen om sexualbrott

Det kan tyckas märkligt i dessa #Metoo-tider, i ett land som styrs av en uttalat feministisk regering, att så grova övergrepp som gruppvåldtäkter renderar så lite intresse för Analys..

PrivataAffärer - 21 jun 18 kl. 10:29

Analytiker: Det värsta ligger bakom H&M

Hennes & Mauritz försäljning i det andra kvartalet var lägre än väntat och ogynnsamma valutakurser samt ökade råvarukostnader väntas påverka resultatet negativt även under 2019, men det värsta ligger sannolikt bakom bolaget. Den bilden ger Kepler Cheuvreux i en ny Analys, i vilken rekommendationen köp upprepas och riktkursen justeras ned till 160 kronor från tidigare 170 kronor. ”Vi tror /…/ fortfarande att botten vad gäller den jämförbara försäljningen nåddes under det fjärde kvartalet och väntar oss förbättringar under det andra halvåret”, skriver analytikern, som tror på en vinsttillväxt om 20 procent under årets andra hälft.

DN - 21 jun 18 kl. 17:04

Tyske stjärnan: Vi måste sluta spela som skolpojkar

Tyskland är skakat. VM-favoriten har vridit och vänt på allt som gick fel i Mexikomatchen. Sami Khediras Analys är enkel.

Skånskan - 20 jun 18 kl. 10:25

Betygen för Malmös nior blir bättre

Malmö En Analys visar att betygen blir bättre för eleverna i nian. "Glädjande", säger grundskoledirektören i Malmö stad.Betygen blir bara bättre för Malmö stads niondeklassare.

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 14:01

DI: Netflix – en klassisk värderingsbubbla

Ingenting verkar kunna stoppa streamingbolaget Netflix aktie som bara fortsätter upp, upp och upp. Men nu är det drömmarnas marknad som gäller och precis som under it-bubblans glada dagar har vanliga värderingsprinciper lagts i byrålådan. Det skriver Dagens Industri i en Analys i onsdagens utgåva.

Dagens PS - 21 jun 18 kl. 10:19

Instagram rundar Youtube: “Naturligt steg”

Nu kan du ladda upp och titta på längre videor i Instagram utan att behöva länka till Youtube, skriver CNN Tech. Den Facebook-ägda plattformen Instagram har släppt en ny hubb, IGTV, för längre videor i avlångt format (alltså stående format). I stället för att användarna länkar till Youtube för längre videor kan de nu hålla det inom Instagram-plattformen.

DI - 21 jun 18 kl. 10:26

Kepler Cheuvreux: Det värsta är över för H&M - köp

Hennes & Mauritz försäljning i det andra kvartalet var lägre än väntat och ogynnsamma valutakurser samt ökade råvarukostnader väntas påverka resultatet negativt även under 2019, men det värsta ligger sannolikt bakom bolaget. Den bilden ger Kepler Cheuvreux i en ny Analys, i vilken rekommendationen köp upprepas och riktkursen justeras ned till 160 kronor från tidigare 170 kronor..

DI - 21 jun 18 kl. 08:51

Morgan Stanley: Höga massapriser här för att stanna

De rekordhöga massapriserna - som gynnar producenter från Rottneros till Stora Enso, men som tynger marginalerna för till exempel hygienjätten Essity - är här för att stanna under överskådlig tid. Det hävdar Morgan Stanley i en dagsfärsk Analys..

PrivataAffärer - 21 jun 18 kl. 08:54

Här är torsdagens färska aktieanalyser     

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för hygienbolaget Essity till övervikt från tidigare jämvikt. Riktkursen höjs samtidigt till 266 kr från 255 kr. Den senaste tidens kursnedgång innebär ett köptillfälle.

SR - 21 jun 18 kl. 07:50

Analys: Åkesson skrämmer alliansväljarna

Trots Sverigedemokraternas framgångar vill de flesta borgerliga väljare fortfarande hålla SD borta från makt över regeringspolitiken. Samtidigt vidgas sprickan inom alliansväljarna, konstaterar Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg..

SVT - 09 jun 18 kl. 06:30

Fler köper resan på nätet – dramatisk ökning av kortbedrägerier

Bedrägerier med stulna kortuppgifter har ökat med över 40 procent i år. Enligt polisens nya Analys är det framför allt köp på resesajter och kinesiska e-handelssajter som ligger bakom ökningen..

Dagensanalys.se - 19 jun 18 kl. 15:30

Så här lyckas framgångsrika företag sälja sina produkter och tjänster

Salesforces tredje årliga State of Sales-rapport benar ut vad som skiljer framgångsrika säljteam från de som misslyckas. Över 2 900 personer i olika säljroller världen över har intervjuats som grund för undersökningen och tar pulsen på branschen. Medan resultat och produktivitet är den ständigt ledande faktorn visar undersökningen även hur moderna företag insett kraften i kunddata och Analys av denna.

GöteborgsPosten - 20 jun 18 kl. 05:00

Nu öppnar Volvos bilfabrik i USA – mitt under växande handelskrig

I dag onsdag invigs Volvos första bilfabrik i USA, en investering på närmare 10 miljarder, samtidigt som hotet om höjda tullar är starkare än på länge.
– Ett superläge, och jag vet inte om det är bonnröta eller skicklig Analys som ligger bakom att de öppnar i USA just nu, säger branschorganisationen FKG:s Fredrik Sidahl som menar att de västsvenska underleverantörerna nu måste följa efter..

PrivataAffärer - 20 jun 18 kl. 10:46

Investmentbanken ser köpläge

Det skriver Goldman Sachs i den Analys där investmentbanken höjer sin rekommendation på verkstadsbolaget till köp från sälj med riktkursen uppjusterad från 150 till 190 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under onsdagen. Goldman Sachs ser begränsad ytterligare nedsida och tror att Sandviks tillväxt och intjäning kan överraska positivt. Investmentbanken bedömer vidare att ett Sandvik-intåg på metrologi-området kan skapa betydande värde.

Cornucopia - 20 jun 18 kl. 10:37

Villor nästa? Rekordutbud av småhus i Stockholm

Frågan är nu om villorna i Stockholm är nästa kategori bostäder till slakt i Stockholm. Det råder just nu ett rekordutbud av villor till salu både i Stor-Stockholm och i synnerhet i Stockholms kommun. Grafer i inlägget nedan.

BT - 19 jun 18 kl. 06:18

Skolvalet: Syskonförtur kan införas i Borås

Till nästa skolval i Borås kan det bli aktuellt med syskonförtur. Det är en av punkterna i Borås stads egen Analys av kommunens första skolval..

Nyteknik - 15 jun 18 kl. 08:40

Robotadvokat granskar affärsavtal – ersätter jurister

Ny svensk "robotadvokat" bygger på IBM:s Watson. "Den gör en Analys av avtalet, kollar om något saknas eller är konstigt skrivet.” Nu får ai:n Vinnovastöd..

PrivataAffärer - 18 jun 18 kl. 12:36

”Ett utmärkt sätt att få exponering mot elbilsrevolutionen”

Dagens Industris köprekommendation på Garo för ett år sedan blev inget vidare när bolaget tyngdes av investeringar och aktien drogs med i bostadsfrossan, skriver Di.se. Garo har tvingats ta kostnader för att bygga ut produktionskapaciteten och detta har tyngt vinsten som inte ökat lika mycket som försäljningen.

DI - 18 jun 18 kl. 11:42

Lagerrensning högsta prioritet för H&M enligt UBS

Fokuset ligger just nu på om H&M:s vinst före skatt fortsätter att minska under 2019. Detta är beroende av hur och hur snabbt klädjätten gör sig av med sina lager för att sedan kunna fokusera på fullprisförsäljning.  De nya IT-satsningarna kan hjälpa, även fast de kan leda till kortsiktiga implementeringsrisker, skriver UBS i en Analys.

DI - 18 jun 18 kl. 09:03

VM-skrällar gynnar spelbolagen

Skrällarna är redan ett faktum i fotbolls-VM. Då jublar spelbolagen, enligt en Analys från Pareto. .

Realtid - 18 jun 18 kl. 06:04

Operatörernas hunger efter innehåll är ren desperation

Telias förhoppningar att köpa Bonnier Broadcasting, med TV4 och Cmore, har fått högre energinivå efter att den amerikanska storaffären mellan AT&T och Time Warner har fått grönt ljus och flera efterföljare. Det döljer dock inte det underliggande problemet med att operatörsfunktionen är en basal infrastrukturaffär som passar bäst i gemensam ägo, skriver Realtids krönikör Per Lindvall i en Analys..

Kristianstadsbladet - 17 jun 18 kl. 17:48

Missing People letade efter Lelle Hildebrand

25 personer anslöt sig till Missing Peoples sökinsats. Det var den andra officiella sökningen för allmänheten och nya fynd gjordes som lämnats över till polisen för Analys..

Politologerna - 22 maj 18 kl. 18:17

Den ideologiska spelplanen inför höstens riksdagsval

Detta inlägg är författat av gästpolitologen PER OLESKOG TRYGGVASON. Idag släpper Valforskningsprogrammet rapporten Utvärdering av Sveriges Televisions valkompassfrågor 2018. I rapporten har vi på uppdrag av SVT Analyserat ett stort antal politiska sak- och prioriteringsfrågor med syftet att ge ett underlag till vilka frågor som bäst särskiljer valmanskåren som helhet, samt vilka frågor som är bäst på att separera sympatisörer till ideologiskt närliggande partier.

Barometern - 16 jun 18 kl. 19:51

Grymt avslut för Färjestaden

Färjestaden hade inte marginalerna med sig i slutminuterna och tappade en ledning till förlust. – Grymt är rätt Analys, säger assisterande tränare Johan Jaensson..

PrivataAffärer - 14 jun 18 kl. 07:23

Ett köpvärt investmentbolag

  Dessutom har Global Gaming fått en köprekommendation via tidningens tjänst Analys+, vilket Nyhetsbyrån Direkt skrev om tidigare på onsdagen. Investor är efter ett mellanår på börsen köpvärd, menar Affärsvärlden i en Analys. ”Under mellanåret som förflutit lyckades Investor inte skapa överavkastning på substansen, som inte växte med mer än 3-4 procent med återlagd utdelning.

Dagens PS - 14 jun 18 kl. 14:02

AFV-tips: ”Rekordhög vinsttillväxt”

Köp aktien, lyder experternas råd. Det är Affärsvärldens digitala Analyskoncept Analys+ som hissar kasinobolaget Global Gaming, som bland annat driver varumärket Ninja Casino. Trots ”rekordhög vinsttillväxt” har mottagandet på börsen varit ”ljummet”, konstaterar Analys+ och förklarar att risken i aktien förvisso ”är högre än i konkurrenterna”.

GöteborgsPosten - 15 jun 18 kl. 05:00

Så blev naturen en lekplats

För sex år sedan attackerades en kvinnlig djurskötare av vargarna på Kolmårdens djurpark. Torgny Nordin läser en djuplodande och seriös Analys av mekanismerna bakom den tragiska dödsolyckan..

PrivataAffärer - 14 jun 18 kl. 13:23

Här är torsdagens färska analyser

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Tele2 till övervikt från undervikt. Riktkursen höjs till 135 från 98 kr. Det framgår av en Analys.

Cornucopia - 13 jun 18 kl. 09:10

Breaking: Kraftigt ras för fastighetsmäklarbranschen

Antalet nyregistrerade fastighetsmäklare rasar skarpt och lönsamheten i branschen är fallande. Detta talar för att de goda åren är över för mäklarkåren. Lönsamheten viker också för entreprenörer för bostadshus och andra byggnader.

Affärsvärlden - 13 jun 18 kl. 18:10

Spara med Wallenbergs

Analys Investors substansrabatt har ökat efter ett mellanår. Det ger förbättrat läge att ackumulera sparaktien..

DN - 14 jun 18 kl. 11:53

Anders Sännås Lundqvist: Allt annat än rysk seger vore katastrof

Analys. Ryssland inleder på torsdagen VM som det sämst rankade laget i turneringen. Så har aldrig tidigare varit fallet med en värdnation.

PrivataAffärer - 12 jun 18 kl. 14:55

Analytikerna om Epirocs debutkurs

Exane BNP Paribas bedömer att Epiroc initialt ska handlas mellan 80 och 90 kr, för att på ett år sikt kunna dra sig uppåt 90 till 100 kr. Jefferies lägger sig mitt i det debutintervallet, på 85 kr, rapporterar Bloomberg News. Pareto Securities ser ett Epiroc-värde om 85 kr per aktie.

Dagens PS - 14 jun 18 kl. 10:52

Systemviktiga banker har backat 20 procent

Hälften av de 30 banker som det internationella organet Financial Stability Board klassificerar som systemviktiga har tappat minst 20 procent på börsen från den senaste toppen, enligt en Analys som framställts av Bloomberg News. Flera av bankerna på listan återfinns i Europa, där svag ekonomiska statistik har inkommit under den senaste tiden. Bland dessa hör Deutsche Bank, BNP Paribas och Nordea.

SR - 14 jun 18 kl. 14:28

Klubbat: Tiggeritillstånd krävs i Eskilstuna

Tillstånd nödvändigt för att få tigga i Eskilstuna. Det har kommunfullmäktige beslutat i dag. Ekot sänder direkt med Analys.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.