Aktierna

Saturday, 26 May, 00:36

Nyheter om Aktierna

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 04 maj 18 kl. 17:10

Tesla fortsätter leverera - men alltjämt högt värderad

Teslas kvartalsrapport kom in bättre än förväntat, men efter att VD:n Elon Musk sagt åt investerare som inte tål volatilitet att sälja aktien föll aktien hårt, men mindre än vid tidigare ras. Överlag verkar Musk ha tröttnat på de i hans ögon orättfärdiga angreppen på bolaget. Man ska samtidigt komma ihåg att Tesla är det mest blankade bolaget i USA och det finns alltså starka krafter som vill snacka ner kursen för att kunna köpa tillbaka och stänga sina blankningar.

Dagens PS - 03 maj 18 kl. 17:13

Svensken cashar hem efter veckans drömbud

Det tog inte många minuter innan Victoria Parks storägare och styrelseledamot, Anders Pettersson, fingrade på säljknappen. Anders Pettersson har den 3 maj via bolaget Paramax Investments sålt 2,2 miljoner A-aktier i fastighetsbolaget Victoria Park där han är styrelseledamot och storägare. Aktierna såldes till kursen 38 kronor per aktie, en affär på 83,6 miljoner kronor.

DI - 03 maj 18 kl. 09:07

Bolagen som faller efter utdelning

Securitas, SAS och Oscar Properties hör till bolag som handlas exklusive rätt till utdelning i dag. Det innebär att Aktierna bör fall lika mycket som bolaget delar ut..

DI - 02 maj 18 kl. 13:54

Affärsenhetschef köper aktier för 0,5 miljoner kronor i JM

Pär Vennerström har på onsdagen köpt 3.000 stycken aktier i JM där han är affärsenhetschef. Aktierna köptes till kursen 170,35 kronor per aktie, till ett totalt pris av 511.

DI - 30 apr 18 kl. 17:32

Månadens bästa och sämsta aktie

April har varit en rapportintensiv och överlag munter månad på Stockholmsbörsen. Här är Aktierna som gått bäst och sämst. .

DI - 30 apr 18 kl. 09:46

Dags att sälja Lundin Petrolium-aktierna, enligt Carnegie

Carnegie sänker sin rekommendation för Lundin Petroleum till sälj från köp. Riktkursen höjs dock något till 220 från 210 kronor. Det framgår av en analys..

Alingsås tidning - 28 apr 18 kl. 05:30

Herrljunga kommun säljer hotellet

Under måndagens sammanträde i Kommunstyrelsen sade man ja till en försäljning av kommunägda Herrljunga hotell och konferens.
Det handlar om en så kallad aktieöverlåtelse, som innebär att köparen betalar ett pris för Aktierna och samtidigt tar över både fastigheterna och lånet i bolaget. Köparen är Ciboney AB, som är ett dotterbolag till Herrljunga cider, som sedan knappt fem år tillbaka driver Herrljunga hotell och konferens.

Nyan - 27 apr 18 kl. 06:00

Röststrid om hembudsklausul i Alandia-bolag

Försäkringsbolaget Alandias tre största ägare ville slopa hembudsklausulen i bolagsordningen på stämman nyligen. Men tre mindre ägare röstade emot och fällde förslaget.
Försäkringsbolaget Alandia – som före bolagiseringen för några år sedan hette Redarnas Ömsesidiga försäkringsbolag – höll bolagsstämma den 12 april.

DI - 11 maj 18 kl. 06:58

Aktierna som handlas exklusive utdelning

Utdelningssäsongen rullar vidare och på fredagen handlas sex aktier exklusive rätt till utdelning. Enligt skolboken bör Aktierna, allt annat lika, därmed falla lika mycket som bolagen delar ut. .

VA - 27 apr 18 kl. 14:27

Färsk ranking: Här är 10 köpvärda aktier på väg uppåt

Dags att fylla på portföljen? Spana in nordiska Aktierna med starkast köpsignaler enligt teknisk analys..

PrivataAffärer - 27 apr 18 kl. 11:04

Hernhag: Aktierna som gynnas av den svaga kronan

I veckans aktiechatt resonerade Marcus Hernhag om vilka bolag som gynnas av den svaga svenska kronan. Dessutom berättade han vad han anser om Johan Carlströms ordförandepost i Fingerprint....

Dagens PS - 27 apr 18 kl. 07:57

Kina ger grönt ljus för Geelys köp i Volvo

Kinesiska tillsynsmyndigheterna har godkänt Geelys köp av Aktierna i Volvo AB, enligt Ekot som fått uppgifterna hämtade i en intervju med Geelys finanschef Daniel Li. ”Vi har fått kinesiska myndigheters godkännande för detta aktieköp. Vi förväntar oss att slutföra affären någon gång före juni.

Dagens PS - 24 apr 18 kl. 11:47

Storbankerna säljer UC till finskt företag

Det finska kreditinformationsbolaget Asiakastieto köper de fyra svenska storbankernas innehav i kreditupplysningsföretaget UC. Prislappen för UC ligger på 3,5 Miljarder kronor, skriver Affärsvärlden. Handelsbanken äger 24,5 procent av Aktierna i UC.

DI - 26 apr 18 kl. 09:05

Kinnevik köper storpost i hemleveransbolag

Kinnevik har förvärvat 20 procent av Aktierna i hemleveransbolaget Budbee. Andelen kostade 80 miljoner kronor.  Det framgår av investmentbolagets rapport för det första kvartalet.

Dagens PS - 26 apr 18 kl. 07:56

Bankbossen köper aktier – trots resultatmissen

Pär Boman börstankar portföljen för över 6,6 miljoner kronor. Handelsbankens styrelseordförande gjorde aktieköpet i går, onsdag, enligt Finansinspektionens insynslista, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Boman shoppade då 70.

DI - 25 apr 18 kl. 22:01

Pär Boman köper SHB-aktier för 6,65 miljoner kronor

Handelsbankens ordförande Pär Boman har den 25 april via närstående bolaget Hulabo köpt 70.000 A-aktier i banken. Aktierna köptes till kursen 95,03 kronor per aktie, en affär på 6,65 miljoner kronor.

DI - 25 apr 18 kl. 09:12

Spelbolagen faller efter sina rapporter

De bägge spelbolagen Kindred och Betssons rapporter för det första kvartalet var överlag något under analytikernas prognos. Kvartalssiffrorna fick ett svalt mottagande på Stockholmsbörsen och Aktierna faller i den inledande handeln. .

DI - 25 apr 18 kl. 16:11

Spelbolagstoppar tonar ner norskt hot

Kindreds vd Henrik Tjärnström och sektorkollegan Betssons vd Pontus Lindwall tonar ner betydelsen av det norska förslaget om en stramare spellagstiftning som fick Aktierna att falla på tisdagen. .

DI - 25 apr 18 kl. 15:00

Mats Lundstedt: Nitlotter för spelbolagens aktieägare

Aktieägarna i spelbolagen Betsson och Kindred drog nitlotter när företagen redovisade rapporterna för det fösta kvartalet. Siffrorna nådde inte upp förväntningarna och Aktierna sattes under förnyad kurspress.    .

Dagens PS - 25 apr 18 kl. 11:14

VD storköper aktier – tänker du ta rygg?

Fredrik Karlsson har den 25 april köpt 50 000 aktier i Lifco där han är vd. Aktierna köptes till kursen 320 kronor per aktie, till ett totalt pris av 16 miljoner kronor. Affären gjordes på Nasdaq Stockholm.

DI - 25 apr 18 kl. 10:13

Vice vd miljonköper aktier i Lifco

Per Waldemarson har den 25 april köpt 5.000 B-aktier i industrikoncernen Lifco där han är vice vd och affärsområdeschef för Dental. Aktierna köptes till kursen 320 kronor per aktie, en affär på 1,6 miljoner kronor.

DI - 25 apr 18 kl. 10:13

Vd:n miljonköper aktier i Lifco

Fredrik Karlsson har den 25 april köpt 50.000 aktier i Lifco där han är vd. Aktierna köptes till kursen 320 kronor per aktie, till ett totalt pris av 16 miljoner kronor.

DI - 24 apr 18 kl. 09:00

Astra Zeneca utökar ägandet i Circassia

Astra Zeneca utökar sitt ägande i Circassia Pharmaceuticals, mot bakgrund av tillägg till ett kommersialiseringsavtal. Det framgår av ett pressmeddelande. Astra Zeneca äger för närvarande 14,2 procent av bolaget och efter denna transaktion stiger ägandet till 19,9 procent av de utestående Aktierna i Circassia.

Expressen - 15 apr 18 kl. 10:42

Spotify-ägaren Felix Hagnös exfru går miste om miljarderna

Som storägare och en av de första investerarna i Spotify har Felix Hagnös värde på Aktierna i bolaget ökat med omkring 300 gånger insatsen, skriver Dagens industri.Bara tre månader före den framgångsrika börsnoteringen gick skilsmässan med hans före detta fru, Sara Hagnö, igenom.Nu får Sara – som har sadlat om från läkare till skådespelare – inte del av Spotifymiljarderna..

Dagens PS - 23 apr 18 kl. 07:29

Skidgalen miljardär har hittat ”okänt paradis”

Byggbolaget Serneke har köpt in sig i skidanläggningen Fjätervålen i Dalarna och planerar nu att rusta upp den med investeringar på fyra miljarder kronor. Det skriver Dagens industri. ”Fjätervålen är redan känt bland många skidåkare för att ha fantastisk skidåkning och underbar natur.

DI - 09 maj 18 kl. 08:28

Aktierna som handlas exklusive utdelning

På onsdagen handlas fyra aktier på Stockholmsbörsen - däribland H&M - exklusive rätt till utdelning, vilket bör leda till att Aktierna tappar på börsen. .

DI - 23 apr 18 kl. 14:42

Teknisk analys: Varningssignaler i börsjätten

Investtech analyserar tre heta bolag som rapporterar i veckan. I två av Aktierna finns bra chanser till fortsatta kurslyft, sett till säsongsmönster och tidigare rapportreaktioner. För en av börsens riktiga bjässar ser det dystrare ut – aktien brukar i snitt backa runt 9 procent fram till sommaren..

DI - 23 apr 18 kl. 11:51

Anders Hägerstrand: Håll koll på SSAB

Prisskillnaden mellan SSAB:s A- och B-aktie steg till en ny rekordnivå på nästan 25 procent förra veckan. Det var nytt årshögsta och i dag fortsätter prisskillnaden mellan Aktierna att öka. Möjligen prisar marknaden in stora utförsäljningar av B-aktier..

SmålandsPosten - 20 apr 18 kl. 20:54

Affärsliv: Takföretag köps upp - köparna betalar 153 miljoner

Det Vislandabaserade företaget Veg Tech köps av Nordic Waterproofing. Köparna betalar 153 miljoner kronor för 83 procent av Aktierna.

YA - 18 apr 18 kl. 00:01

Ystads saltsjöbad: Så mycket är det anrika hotellet värt

Aktierna i fastighetsbolaget Ystads saltsjöbad värderas till mellan 1350 och 1650 kronor stycket. Värderingen visar i sin tur att marknadsvärdet på fastigheten är 190 miljoner kronor..

Dagens PS - 20 apr 18 kl. 06:50

Telia inför återköpsprogram om totalt 15 miljarder kronor över tre år

Teleoperatören Telia meddelar att styrelsen har beslutat att införa ett återköpsprogram av aktier. Ambitionen är att återköpa aktier för ett årligt belopp om 5 miljarder kronor över en kommande treårsperiod, totalt 15 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Cornucopia - 17 apr 18 kl. 11:12

Diversifiering i alternativa investeringar

Detta inlägg är sponsrat av Trine.

Grunden i en tryggare portfölj är diversifiering i olika tillgångsslag. Dit räknas också valutor och i takt med fintech utvecklas också allt fler alternativa investeringar.

DI - 18 apr 18 kl. 11:37

Affärsvärlden: Avvakta med Spotify

Avvakta med Spotify men köp de finländska Aktierna Altia och Pöyry.  Så lyder aktieråden i det senaste numret av Affärsvärlden.  .

PrivataAffärer - 18 apr 18 kl. 11:45

"Därför ska du avvakta med Spotify"

Avvakta med Spotify men köp de finländska Aktierna Altia och Pöyry. Så lyder aktieråden i det senaste numret av Affärsvärlden....

DI - 17 apr 18 kl. 16:09

Aktierna som väntas ge högst direktavkastning nästa år

Utdelningssäsongen forsar vidare med full fart och det går knappt en dag utan att ett antal aktier handlas exklusive rätt till utdelning. Di har gått igenom vilka aktier analytikerna tror kommer leverera högst direktavkastning nästa år. .

Realtid - 17 apr 18 kl. 10:44

Mangold lägger bud på 25 procent av Resscapital

Mangold lägger bud på 25 procent av Aktierna i Resscapital, en förvaltare av alternativa investeringsfonder. Den totala summan för affären uppgår till 9,3 miljoner kronor..

Dagen - 17 apr 18 kl. 10:10

Fortsatt förtroende för Tomas Brunegård i Mentor medier

Mentor mediers styrelseordförande Tomas Brunegård sitter kvar. Men vid måndagens extra bolagsstämma fick han bara stöd från ägarna av knappt 53 procent av Aktierna..

Dagen - 17 apr 18 kl. 10:10

Fortsatt förtroende för Tomas Brunegård i Mentor medier

Mentor mediers styrelseordförande Tomas Brunegård sitter kvar. Men vid måndagens extra bolagsstämma fick han bara stöd från ägarna av knappt 53 procent av Aktierna..

DI - 16 apr 18 kl. 20:00

Ulf Petersson: Nytt steg krävs i Kinnevikbolagen

Intresset för MTG och Tele 2-Aktierna har avstannat efter vinterns storaffärer. Ska köparna återvända krävs att bolagsledningarna lyckas knyta ihop säcken eftersom affärerna bara delvis löser de strategiska utmaningarna. De stundande kvartalsrapporterna bör ge en hint om hur arbetet går..

Dagens PS - 16 apr 18 kl. 12:01

Vältajmat aktieköp – nu kan vd:n casha hem

I dag har aktien rusat och toppchefen blivit nästan 2,5 miljoner rikare. Di.se berättar om Anders Holmgren, vd för Cherry, som den 23 mars köpte 200.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.