Aktien

Tuesday, 16 July, 23:02

Nyheter om Aktien

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 26 jun 19 kl. 16:14

Ny storblankare i haussade läkemedelsbolaget

Specialistläkemedelsbolaget Orexo vände till vinst i senaste kvartalet och värsta konkurrenten har åtalas i USA för bedräglig marknadsföring. Men en ny storblankare ser nedsida i Aktien som klättrat med 25 procent hittills i år..

DI - 26 jun 19 kl. 15:11

Kurssmocka hotar efter rallyt – sälj före rapporten

Aktien är årets bästa storbolag med en totalavkastning på närmare 90 procent. Men halvårsrapporten riskerar att bli ännu en kalldusch när marknaden nu helt verkar ha förträngt alla problem. Det är dags att sälja..

PrivataAffärer - 26 jun 19 kl. 15:52

DI: Sälj Getinge innan rapporten

Getinge som länge har varit ett framgångsrikt företag på börsen har de senaste tio åren varit bättre på goodwill än att generera kassaflöde, skriver Richard Bråse. Motiveringen till sälj är, bland annat, förvärv som inte gått som tänkt och en ”minst sagt uppskruvad värdering”. Aktien backade 0,7 procent på onsdagseftermiddagen.

Dagens PS - 24 jun 19 kl. 07:22

Glödhet aktiekvartett från Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av CAG Group, John Mattson, Ovzon och Duni i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Bahnhof och JM samt rådet teckna inte Tratons nyintroduktion. Börsveckan gör även två byten i sin utdelningsportfölj.

DN - 26 jun 19 kl. 13:34

Investerare avvaktar om pris på Scania-aktien

Orderboken för samtliga aktier till salu i Volkswagens lastbilsenhet Traton, där svenska Scania ingår, är övertecknad, men investerarna är avvaktande när det gäller prisfrågan, enligt källor till nyhetsbyrån Reuters..

DI - 26 jun 19 kl. 11:51

Nya vd:n: Sparprogram och färre butiker ska vända dystra trenden

Kapp-Ahl-Aktien störtdök på onsdagsförmiddagen efter en kvartalsrapport som visar att bolaget fortfarande inte har hittat rätt när det kommer till de viktiga damkläderna. Trots fler butiker än för ett år sedan, omsatte klädkedjan mindre.  Nu är det upp till nya vd:n Elisabeth Peregi att vända trenden..

DI - 26 jun 19 kl. 10:22

Forskningsbolaget rusar i börsdebuten

Forskningsbolaget Selectimmune Pharma, som fokuserar på infektionsbekämpande immunterapier utan användning av antibiotika, rusade uppåt med 38 procent under sin första handelsdag i samband med listningen på Spotlight Stock Market. Aktien handlades efter drygt en timmes handel till kursen 10:35 kronor..

PrivataAffärer - 24 jun 19 kl. 08:26

Tre köpvärda aktier – och en du inte ska teckna

  Konsultbolaget CAG, på First North, växer fint och har en bra lönsamhet. Med ev/ebit på runt 9,5 för 2020 handlas Aktien med ”en hygglig rabatt mot andra konsulter på börsen (med förvisso längre historik) samtidigt som vi ser goda förutsättningar till hög vinsttillväxt de kommande åren”, skriver Börsveckan. Tidningen tycker att ”Aktien lockar” och den köper ”en post till utdelningsportföljen”.

Dagens Media - 26 jun 19 kl. 09:47

Svag utveckling för Nent på börsen

Knappt tre månader har gått sedan Nent Groups börsnotering. Men trycket på Aktien har varit lågt..

PrivataAffärer - 24 jun 19 kl. 08:04

Här är måndagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets sänker riktkursen för Veoneer till 205,53 kr från 241,99 kr. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på kursen 162 kr på torsdagen.

DI - 25 jun 19 kl. 20:23

Jefferies höjer riktkursen för Billerus Korsnäs efter rally

Jefferies International har höjt riktkursen för Billerud Korsnäs från tidigare 110 till 134 kronor. Det är efter att Aktien steg 7,6 procent på tisdagen..

Dagens PS - 24 jun 19 kl. 16:10

Hög risk i Swedbank – nytt högsta för Bitcoin

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Sparekonomer varnar för Swedbank-Aktien
Efter penningtvättshärvan har det varit rusning till Aktien, men riskerna är höga, menar experterna. Experter: ”Kronan inte så svag som det verkar”
De senaste åren har kronan försvagats betänkligt, och många har försökt gå till botten med orsakerna.

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 15:56

Kronras straffar företag och Gates öppnar upp

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Storföretagen slår larm: Kronraset skadar oss
Det här uppger nästan hälften av de svenska storföretagen i en ny rapport. Swedbank står bakom den nya rapporten där storföretagen uppger att kronförsvagningen slår mot deras vinster.

DI - 25 jun 19 kl. 16:11

Vestas når överenskommelse gällande patenttvister i USA

Vindkraftsbolaget Vestas och General Electrics affärsområde Renewable Energy Business har kommit överens om en vänskaplig uppgörelse i alla tvister relaterade till patentintrång i USA. Vestas-Aktien stiger i Köpenhamn..

DI - 25 jun 19 kl. 11:05

Leovegas rusar på Stockholmsbörsen

Mobilspelbolaget Leovegas nedpressade aktie klättrar med runt 9 procent på tisdagsförmiddagen. DNB Markets har höjt riktkursen för Aktien i samband med en analysuppdatering..

VA - 25 jun 19 kl. 09:21

Börsen öppnar på rött – Billerud i miljardaffär

Stockholmsbörsen vänder nedåt. Billerud Korsnäs Aktien stiger med 7,65 procent. Företaget säljer av Bergvik Skog Öst.

DI - 24 jun 19 kl. 17:44

Hoodin steg på avtal med amerikanska Scientist

Spotlight-listade Hoodin har tecknat ett partneravtal med amerikanska Scientist.com. Aktien steg på på beskedet..

DI - 05 jul 19 kl. 06:58

Analytiker: Gyllene eran över för Geely – sälj aktien

Geely Automobiles ”gyllene era” är över enligt analytiker på Citi. Storbanken sänker Aktien till sälj med hänvisning till ett åldrande produktutbud och ökande kostnader enligt Bloomberg..

DI - 24 jun 19 kl. 14:18

Röd dag för Skistar – största nedgången i år

Måndagen ser ut att bli en röd dag för skidturismbolaget Skistar. Under eftermiddagen är Aktien ner 5,6 procent och Skistar är därmed på väg mot sin största nedgång under en enskild handelsdag i år. .

VA - 24 jun 19 kl. 11:44

Aktien tokrasar 20% inför uppgifter om stämning av batteribolaget

Kunder fruktar att de blivit lurade när Alelion köpte inkråmet till bolaget Caterva, våren 2018. .

DI - 24 jun 19 kl. 11:20

Biogaia-grundare lovar ännu en gång att inte sälja mer aktier

Biogaias grundare Peter Rothschild och Jan Annwall har via bolaget Annwall & Rothschild sålt 130.000 B-aktier i bolaget, enligt Finansinspektionens insynslista. Aktien tappar 1,5 procent på måndagsförmiddagen..

DI - 24 jun 19 kl. 10:21

H&M-aktien drar uppåt på nedåtpressad börs

Stockholmsbörsen vände till minus efter omkring en timmes handel på måndagen, efter att ha stigit med som mest 0,5 procent i öppningen. Defensiva Astra Zeneca parkerade i den röda änden av index och fick sällskap av ett antal verkstadsbolag i botten av storbolagsindexet. H&M, som rapporterar senare i veckan, gick mot strömmen.

Dagens PS - 24 jun 19 kl. 07:44

Di spår skakig vecka på börsen

Fem börsförlorare släpper kvartalsrapporter och mest fokus ligger på H&M. Här är bolagen som Di:s Ulf Petersson beskriver som ”en kvintett börsförlorare” och som denna vecka redovisar siffrorna i sina kvartalsrapporter: VRG, RNB, Kapp-Ahl, Nobina och H&M. Dessa bolag har efter de senaste rapporterna i mars eller april samtliga backat betydligt mer än Stockholmsbörsen gjort under perioden, framgår det, liksom att Kapp-Ahl är det bolag vars aktie tappat mest.

PrivataAffärer - 24 jun 19 kl. 07:55

Dukat för tillväxt i Duni

Tidningen pekar bland annat på att Duni har ett nytt tillväxtområde med hållbara förpackningar, en konjunkturstabil affär och stark huvudägare. Tidningen rekommenderar därför köp av Duni-Aktien..

DI - 23 jun 19 kl. 18:58

Rusning till Swedbank – sparekonomen varnar för utdelningssmäll: "Stor osäkerhet"

Antalet aktieägare i Swedbank har mer än fördubblats hos nätmäklarna Nordnet och Avanza efter de tidigare skandalerna och kursraset. Men Aktien är långt ifrån riskfri. ”Det är en stor osäkerhet vart det här landar”, säger Frida Bratt, sparekonom Nordnet.

Skånskan - 21 jun 19 kl. 12:08

Allt fler börsrekord i skakig omvärld

Eolus Vind i Hässleholm på Stockholmsbörsens tredje lista för mindre bolag blev en av veckans vinnare med en kursuppgång på 6 procent. Detta sedan bolaget tecknat avtal med danska Vestas om köp av 13 vindkraftverk för placering i en amerikansk vindpark i Kalifornien.
Vindparken ägs till 60 procent av Eolus som tecknat avtal med Amazon Web Services om elförsörjning, USA:s snabbväxande postorderföretag.

DI - 04 jul 19 kl. 13:44

Game Chest köper spelutvecklare – aktien rusar

Spotlighthandlade Game Chest, som tillhandahåller digitala distributionstjänster för pc-spel, har förvärvat 82,9 procent av aktierna i Code Club. Aktien stiger med nästan 25 procent..

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 12:01

Blankarna fortsatt intresserade av Fingerprint

Den 15 maj släppte biometribolaget en rapport där förlusten på rörelsenivå minskade till 1,9 miljoner kr, en stor förbättring jämfört med motsvarande kvartal i fjol då förlusten var hela 175 miljoner. Redan då var Aktien en av börsens mest blankade med 8,3 procent av kapitalet. Men till blankarnas förtret gjorde rapporten att Aktien rusade över 40 procent.

DI - 20 jun 19 kl. 13:22

Goldman Sachs sänker riktkursen för Tesla med 21 procent

Goldman Sachs sänker sin riktkurs på elbilstillverkaren Tesla med 21 procent, från 200 dollar till 158 dollar. Trots de senaste veckornas börsrusning i Aktien kommer den långsiktiga nedåtriktade trenden att hålla i sig, spår investmentbanken. Aktien stängde vid 226:43 dollar på onsdagen..

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 10:40

Global Gaming får inte tillbaka licens under överklagandet

Det framgår av ett pressmeddelande från Förvaltningsrätten i Linköping. Bolaget överklagade beslutet att återkalla licensen samt yrkade på att bolaget skull få tillbaka tillståndet att bedriva spel under tiden som överklagande pågår. Global Gaming ska överklaga beslutet Global Gaming kommer att överklaga förvaltningsrättens beslut att Spelinspektionens återkallelse av Global Gamings dotterbolag Safeents spellicens ska gälla även under tiden domstolen handlägger bolagets överklagande.

DI - 21 jun 19 kl. 12:48

Halvledarbolag vinstvarnar – rasar på börsen

Brittiska halvledarbolaget IQE varnar för att omsättningen för helåret 2019 kommer bli lägre än väntat. Aktien rasar efter beskedet..

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 09:28

Kepler: Därför är det köpläge i industrikonglomeratet

  ”Att växa genom förvärv, i kombination med en operativ diversifiering genom 146 dotterbolag, erbjuder en bra risk-/avkastningsprofil enligt vår mening”, skriver Kepler som menar att förvärv är en huvuddel i affärsmodellen och borde också därför vara en del i värderingen av bolaget. Lifcos modell har genererat en genomsnittlig ebita-tillväxt på 18,6 procent mellan åren 2006 och 2018 och Kepler Cheuvreux räknar med att bolaget kan komma att öka vinsten per aktie med i genomsnitt 9 procent de kommande tre åren. På torsdagsmorgonen handlades Aktien till drygt 500 kronor, upp 8 kronor från onsdagens stängningskurs.

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 08:40

Här är torsdagens analyser

Pareto Securities höjer sin rekommendation för SKF till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 190 kr. Kepler Cheuvreux tar upp industrikonglomeratet Lifco för bevakning och rekommenderar köp.

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 07:16

Tre färska aktieråd

I fallet Dedicare konstaterar Affärsvärlden att bolaget har tappat nära tre fjärdedelar av börsvärdet från toppen och tidningen testar ”ett bottenfiske”. I prognoserna har Affärsvärlden skissat på en återgång till normal lönsamhet och 7 procents rörelsemarginal så snart som nästa år. ”Det kan vara väl optimistiskt tidsmässigt, men illustrerar hur lågt Aktien värderas på en normaliserad lönsamhet.

Dagens PS - 03 jul 19 kl. 07:38

Nytt leveransrekord för Tesla – aktien stiger

Elbilstillverkaren levererade 95.200 bilar under andra kvartalet i år – ett nytt rekord. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 03 jul 19 kl. 09:48

Insiderköp i Oncopeptides – aktien stärks

Per Wold-Olsen, ordförande i läkemedelsbolaget Oncopeptides, har köpt 8.000 aktier till ett pris på 144,54 kronor styck. Aktien stärks några tiondelar på onsdagsmorgonen..

DI - 20 jun 19 kl. 19:31

Slack fortsätter uppåt – värderas till 217 miljarder

Värdet på amerikanska Slack Technologies aktie steg kraftigt när bolaget börsnoterades på onsdagen i New York. Aktien i det San Francisco-baserade företaget, som står bakom en meddelandeplattform för företag, såldes för 38:50 dollar när Wall Street öppnade – betydligt över det så kallade referenspris på 26 dollar som tidigare satts av börsen..

Dagens PS - 20 jun 19 kl. 14:25

Goldman Sachs kapar Teslas riktkurs rejält

Goldman Sachs kapar riktkursen för Tesla till 158 dollar från 200 dollar. Det motsvarar en nedsida på 30 procent från bolagets stängning på 226,43 dollar per aktie på onsdagen. Banken sätter ett stort frågetecken kring Teslas efterfrågan och om den är hållbar.

PrivataAffärer - 18 jun 19 kl. 10:16

Analytiker: USA-utredning nyckel till uppvärdering av Swedbank

”Vi har tidigare bedömt att Aktien prisar in en bot från USA på omkring 5 miljarder dollar. För oss är ett fullbordande av USA-utredningen fortsatt nyckeln för en uppvärdering av Aktien och det är något som fortsatt ligger långt fram i tiden”, fortsätter analyshuset. Resultatet från svenska och baltiska myndighetsutredningar väntas i oktober i år.

Dagens PS - 20 jun 19 kl. 10:40

Global Gaming fortfarande utan licens

Förvaltningsrätten i Linköping har beslutat att Global Gaming inte kommer att få tillbaka sin licens under tiden som bolagets överklagan mot Spelinspektionens beslut prövas. I måndags återkallade Spelinspektionen licenserna för Safeent, som är ett helägt dotterbolag till Global Gaming och som driver internetkasinot Ninja Casino. Detta på grund av allvarliga brister i bolagets verksamhet, bland annat gällande spelansvar och åtgärder mot penningtvätt.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.