Agera RS

Saturday, 20 October, 20:12

Nyheter om Agera RS

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 28 sep 18 kl. 05:00

Fler områdespoliser tillsätts på Söderslätt

SÖDERSLÄTT I höst utökas antalet områdespoliser i Svedala, Trelleborg och Vellinge som ska förstärka i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet.– När vi får tre nya polisaspiranter i vår grupp blir det ett litet lyft för polisen på Söderslätt som gör att vi kan fokusera mer på viktiga fokusområden och agera ute i kommunerna, säger Mats Rindborn, kommunpolis i Trelleborg.
Tillsammans med Jan-Ingvar Nilsson, kommunpolis i Svedala och Jörgen Sjåstad, kommunpolis i Vellinge har han byggt upp ett samarbete med de tre kommunförvaltningarna, näringslivet och föreningarna.

Cornucopia - 29 sep 18 kl. 17:52

Norge har publicerat alla sina skyddsobjekt på Internet

"Security by obscurity is no security."Norge har publicerat en interaktiv karta över samtliga sina militära och civila skyddsobjekt på en interaktiv karttjänst på Internet, i regi av Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Detta för att allmänhet och företag tydligt ska veta var de inte får fotografera någonstans och i synnerhet var de inte får flyga med sk drönare.

DI - 28 sep 18 kl. 14:41

Essitys vd om sparandet: Bäst att agera snabbt och kraftfullt

Hygienkoncernen Essity backar på börsen efter beskedet att man inleder ett nytt sparprogram. ”Råvarupriserna har fortsatt upp under mycket lång tid, till högre nivåer än någonsin förr, och vi ser ingen avmattning i närtid”, säger vd:n Magnus Groth i Di TV..

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 11:00

Hammarlund: Se över din ekonomi

Aktierna Rensa bort ogräset i din aktieportfölj och satsa på de aktier som växer bra. Ett annat tips är att ta rygg på PA-portföljen. När detta skrivs har den gått upp med hela 14 procent i år.

Skånskan - 28 sep 18 kl. 14:18

”Trodde valstugebråket var över”

ESLÖV Socialdemokraternas ordförande i Eslöv Mats Löfström säger att han trodde att bråket i valstugan var uppklarat och utagerat med Sverigedemokraterna.Skånskan berättade i går om den polisanmälan som en kandidat för Sverigedemokraterna gjort mot en socialdemokratisk valarbetare.
Enligt SD-kvinnan blev S-kvinnan alltmer aggressiv, och ifrågasatte hur hon kunde ställa upp för Sverigedemokraterna.

GöteborgsPosten - 28 sep 18 kl. 05:00

Låt oss prata om en ny regering

Låt oss socialdemokratiska, liberala och centerpartistiska göteborgare i riksdagen agera anständigt och ansvarsfullt. Vi behöver gå före och visa på pragmatism i en svår tid, skriver bland andra Anna Johansson (S)..

Skånskan - 26 sep 18 kl. 05:00

Mögel och råttor i studentbostäder

lund Klagomålen har genom åren varit många på de 200 studentbostäderna på Ole Römers väg som blockhyrs av Lunds universitet genom LU Accommodation.Fuktproblem och råttor har varit de största problemen.
– Vi har fått göra mer med de här husen än vad vi har åtagit oss genom hyresavtalet, säger Nikolas Pieta Theofanous, bostadschef på LU Accommodation.

NT - 27 sep 18 kl. 19:15

De vill lära bilister att agera rätt

En förare smet från viltolyckan och en förbipasserande rapporterade senare om ett dött rådjur på vägen..

PrivataAffärer - 27 sep 18 kl. 06:46

Powell: Ytterligare ett steg mot normala räntenivåer

Han sade att räntan är fortsatt låg, men en gradvis återgång till normala nivåer kommer att hjälpa till att förlänga den ekonomiska uppgången. Jerome Powell konstaterade att onsdagens räntehöjning reflekterar en stark ekonomi, och ledamöternas medianprognoser för räntebanan är likartad den som presenterades i juni. Han påpekade också att beslutet att stryka formuleringen om ”ackommoderande” penningpolitik inte signalerar någon förändring i räntebanan.

Expressen - 08 sep 18 kl. 13:28

Handslaget mellan S och L efter Åkessons utspel

Under gårdagens slutdebatt i SVT rök Annie Lööf, C och Jimmie Åkesson, SD ihop kring integrationsfrågan.Efter Åkessons utspel om att invandrare inte passar in på den svenska arbetsmarknaden tar nu två Göteborgspolitiker avstånd – genom ett symboliskt handslag.– Vi skakar hand på att vi står upp för att vi ska samtala våra partier emellan och agera för att hålla Sverigedemokraterna utanför att kunna påverka Sveriges Riksdag, säger Gunilla Carlsson, socialdemokratisk riksdagsledamot..

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:00

SPI tackar nej till Alliansen – vill värna sin fria roll

HÖRBY
Samtidigt som SD försöker bilda majoritet sonderar Alliansen förutsättningarna för att bilda ett minoritetsstyre tillsammans med SPI.
Men SPI säger nej, och vill hellre ha ett valtekniskt samarbete med i först ahand Sverigedemokraterna, vilket kan stjälpa de borgerliga partiernas planer på att ta över makten.
Om SPI fortsätter det valtekniska samarbetet med SD, som man har sedan tidigare, bildar dessa partierna ett samlat block med 17 mandat.

GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 14:58

SJ agerar inför stormen Knud

Stormen Knud som väntas slå hårt mot Västsverige under fredagen kan komma att ställa till med stora problem för kommunikationerna. Det har fått SJ att agera. Under torsdagseftermiddagen ska ett varningsmeddelande skickas ut och tågresenärer erbjuds gratis ombokning av sina resor.

Sydöstran - 26 sep 18 kl. 13:20

Centerledaren: ”Kd blir knävärmare”

Kristdemokraternas allianskamrater Centern och Moderaterna är besvikna efter dagens besked. – De kommer väl att agera knävärmare, det är klart att jag är besviken, säger Centerns gruppledare Rolf Jönsson..

Dagen - 26 sep 18 kl. 13:37

KD förtydligar om samarbete med SD

På vilket sätt kan Kristdemokraterna tänka sig agera med stöd av SD? Här är partiets svar på sex konkreta frågor..

Affärsvärlden - 26 sep 18 kl. 06:42

Trump: Opec måste agera för att få ner oljepriset

USA:s president Donald Trump anklagade i ett anförande i FN:s generalförsamling på tisdagen Opec för att "skörta upp resten av världen" och Saudiarabiens motvilja att öka produktionen..

GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 17:03

SHL:s krisdrag efter supporterilskan - mejlat klubbarna

Hockeysäsongen han inte ens bli en månad gammal innan "SHL – hockeymördare" skanderats under flertalet matcher.
Detta har fått SHL att agera genom att skicka ut ett mejl till samtliga klubbar, det uppger Expressen..

DI - 25 sep 18 kl. 09:21

Danske Bank är statens husbank

Trots den gigantiska penningtvättshärvan ser Danske Bank ut att kunna fortsätta agera husbank åt svenska staten. Riksgälden, som är upphandlade myndighet för statens bankavtal, ser i nuläget ingen anledning att fundera kring hållbarhets- och förtroendeaspekter..

Cornucopia - 25 sep 18 kl. 09:28

Live: Statsministeromröstningen

Klockan 09:30 drar statsministeromröstningen igång. Om alliansen och SD röstar mot Löfven som statsminister måste han avgå. Något regeringsalternativ finns dock ej då dagisbarnen vägrar samarbeta.

Expressen - 09 sep 18 kl. 06:56

Rösta på oss sa politikerna – dra åt helvete sa väljarna

Allt började nog med klockringningen.Till tjänsten som lärare i Ransäter hörde plikten att agera klockare i kyrkan. Det var ett lönsamt extraknäck.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 05:00

Bedragare lurade ­­ till sig 1,5 miljoner

Eslöv En man och en kvinna i Eslöv har polisanmält att en bedragare kommit över en och en halv miljon kronor från deras bankkonto.Mannen och kvinnan är i 80- respektive 70-årsåldern.
Det var den 17 september som händelsen ska ha ägt rum.

Jönköpingsnytt - 24 sep 18 kl. 19:43

Nu tas krafttag mot viltolyckorna

Slutet av september och början av oktober är inledningen på den värsta tiden på året för viltolyckor. I veckan specialsatsar polisen därför på att sprida information om hur bilförare ska agera vid olyckor med till exempel älg och vildsvin.
.

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 10:08

S ger snart besked om talmansval

Allt verkar klart för att Alliansens kandidat Andreas Norlén (M) i dag väljs till ny talman i riksdagen. Mer oklart är det i valet om andre vice talman. Socialdemokraterna har nu möte för att besluta hur de ska agera..

Sydsvenskan - 24 sep 18 kl. 06:59

S ger snart besked om talmansval

Allt verkar klart för att Alliansens kandidat Andreas Norlén (M) i dag väljs till ny talman i riksdagen. Mer oklart är det i valet om andre vice talman. Socialdemokraterna har nu möte för att besluta hur de ska agera.

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 13:06

MP-politiker utesluts – vill klona människor

Ttelas avslöjande om att förstanamnet på Miljöpartiets kommunlista i Lilla Edet, Kenny Stolpe, är kontaktperson för Raëliska rörelsen i Sverige har fått Miljöpartiet att agera.
– Jag kommer själv att se till att ett uteslutningsärende ska upprättas. Han behöver lämna, han kan inte kandidera och inte heller vara medlem, säger Amanda Lindh, partisekreterare för Miljöpartiet, till GP..

DN - 04 sep 18 kl. 13:50

Vallöfte från S: Stopplag ska förhindra fler NKS-affärer

Socialdemokraterna går till val på att införa en stopplag för OPS-lösningar inom sjukvården.  – När vi ser hur man slösar bort skattebetalarnas pengar på ett ideologiskt experiment så måste vi agera, säger Anders Ygeman, gruppledare för Socialdemokraterna. Civilminister Ardalan Shekarabi menar att NKS-upphandlingen är ökänd i Europa..

Skånskan - 21 sep 18 kl. 16:45

Ovisst tal­mans­val

Det blir vote­ring om tal­mans­posten i riks­dagen på mån­dag. Det står klart ef­ter att Alliansen pre­sen­terat sin kan­di­dat, An­dre­as Nor­lén (M), vid lunch­tid och Socialdemokraterna en dryg tim­me senare lan­serat Åsa Lin­de­stam som sin kan­di­dat.
Det är inte första gången som det blir vote­ring om talmanne, så det är inte så uppseendeväckande.

DN - 22 sep 18 kl. 06:04

Svenskarna var förberedda för den osannolika sekundrysaren

Tryon. När det osannolika blev verklighet var de svenska ryttarna förberedda. Redan kvällen före VM-finalen i laghoppning hade de svenska ryttarna pratat igenom hur de skulle agera vid en omhoppning på tid.

Expressen - 11 sep 18 kl. 13:04

Ulf Kristersson värvar Mikael Sandström

Det är jämt mellan blocken – och i förberedelserna kommer Mikael Sandström, statssekreterare i samordningskansliet i Fredrik Reinfeldts regering agera rådgivare åt Ulf Kristersson.– Ulf Kristersson har bett mig bistå honom som rådgivare under den process som nu vidtar för att bilda en ny regering, säger han till Aftonbladet. .

DN - 11 sep 18 kl. 15:31

FN-chefen: Agera i klimatfrågan innan det är för sent

FN-chefen António Guterres varnade världsledarna i ett tal i New York på tisdagen att det snart är för sent att förhindra uppvärmningen av jorden. – Vi måste byta kurs före år 2020 sade han..

Supermiljöbloggen - 30 aug 18 kl. 09:30

Centerpartiet får greenwashpris

I konkurrens med Svenska skogen och Växjö kommun tog till slut Centerns styrelse hem det föga smickrande Greenwash-priset, utgivet av miljöorganisationen Jordens Vänner. Greenwash eller grönmålning kallas den typ av marknadsföring eller retorik från ett företag eller organisation som beskriver sig som miljövänlig, men samtidigt gör motsatsen eller döljer en verksamhet som är skadlig för miljön. Greenwash är alltså en typ av falsk eller vilseledande marknadsföring.

Kristianstadsbladet - 19 sep 18 kl. 14:19

Det är dags att börja tänka ansvarsfullt och globalt men också att agera lokalt

För en tid sedan kom regeringen med ett utspel om att all krogmat också ska ursprungsmärkas. Det är ett utmärkt förslag men det räcker inte. Det måste också finnas möjlighet till ordentlig kontroll.

DI - 12 sep 18 kl. 18:49

EU startar ”atombomb” mot Ungern och Orbán

STRASBOURG Under onsdagseftermiddagen röstade Europaparlamentets ledamöter för att starta en granskning av om Ungern, med premiärminister Viktor Orbán i spetsen, åsidosätter unionens värderingar. Det innebär att parlamentet för första gången rekommenderar att medlemsstaternas regeringar ska agera mot ett EU-land..

Skånskan - 19 sep 18 kl. 01:00

Riv inte sko­lor och för­sko­lor i onö­dan

Flera sko­lor och åt­skil­liga för­sko­lor stängs just nu på grund av brist­fäl­lig ven­ti­la­ti­on. Många av des­sa rivs och byggs om från grunden. Un­der tiden får barn och elever finna sig i att flytta till pro­vi­so­riska lo­kaler.

Länstidningen i Jämtland - 18 sep 18 kl. 21:27

Tre spelare på ÖIK:s skadelista – då vill klubben agera: "Finns en öppen plats"

Östersunds IK:s säsong har knappt börjat. Men redan nu störs tre spelare av knäproblem. Det har....

Skånskan - 18 sep 18 kl. 05:00

Re­for­mera WTO

Den in­ter­na­tio­nella han­deln präglas just nu av presi­dent Donald Trumps han­dels­krig med främst Kina men ock­så större delen av världen i öv­rigt. Trump har ock­så hotat att lämna världs­han­dels­or­ga­ni­sa­tionen, WTO.
Trump ser som sin upp­gift att upp­häva allt som fö­re­gång­a­ren Ba­rack Obama gjorde.

YLE - 17 sep 18 kl. 16:20

Ishockeyn lever i en dubbelvärld – ”Koden bestämmer hur man ska agera”

Våldet och machokulturen lever kvar inom ishockeyn. Yle Sportens podd vill se en kulturförändring. Alla vet vad som gäller och dit hör slagsmålen, man blir mörkrädd, slår Antti Koivukangas fast..

DI - 03 sep 18 kl. 16:41

Grafnestorn: Kraftiga börsrörelser väntar – så ska sparare agera

Börsen befinner sig i ett ovanligt läge, och framöver väntar sannolikt mycket kraftiga rörelser sett till historiska trender, säger Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie. För Di berättar han hur sparare ska hantera situationen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.