Agera RS

Wednesday, 23 January, 19:47

Nyheter om Agera RS

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 15 dec 18 kl. 04:50

Exkludering i inkluderingens namn

När ska regering och skolmyndigheter bryta tystnaden kring hemmasittande elever och agera? Hittills har det varit en kompakt tystnad, skriver Rolf Agaton, pedagog/behandlare Skifo..

SVT - 17 dec 18 kl. 12:55

Kommuner får förbjuda tiggeri – men gatumusik omfattas inte

Dagens dom gör det möjligt för Sveriges kommuner att själva besluta om lokala förbud mot tiggeri. Men domen omfattar inte den som spelar gatumusik. En annan fråga är hur polisen ska agera om någon skulle få för sig att bryta mot ett förbud..

Skånskan - 27 dec 18 kl. 18:38

Taxikurir tar över skolskjutsar

MALMÖ När vårterminen startar efter helgerna tar Taxikurir över alla skolskjutskörningar för de 270 elever som går i grund- och gymnasiesärskolan. Malmö stad har hävt sitt avtal med Ringduvetaxi eftersom bolaget är på obestånd.Ringduvetaxi har kört skolskjutsar för särskoleleverna sedan 2012.

Cornucopia - 02 jan 19 kl. 12:34

15 minuter till helvetet - stöd film om spelberoende och spelmarknaden

Vi överöses av reklam för hasardspel, där giriga företag förstör människors liv för profitens skull utan att tillföra mänskligheten något. Det har nu dragits igång en kickstarter för filmen Femton minuter till helvetet, som handlar om spelberoende och spelmarknaden i Sverige. Allt som krävs är femton minuter för att ett hushålls ekonomi och liv helt ska slås sönder.

GöteborgsPosten - 02 jan 19 kl. 09:58

Modetrend 2019: Ta hand om dina kläder

Slit- och slängmode tappar sin dragningskraft i takt med att klimatmedvetenheten ökar. Ett sätt att agera mer hållbart är att förlänga livet på dina favoritplagg och det behöver varken vara dyrt eller krångligt..

SVT - 18 dec 18 kl. 04:42

Leksand sparkar Leif Carlsson – Roger Melin tar över

Efter nio raka förluster i hockeyallsvenskan väljer Leksand att agera. Klubben sparkar nu tränaren Leif Carlsson – beskedet kom sent på måndagskvällen, strax före midnatt. Erfarne tränarprofilen Roger Melin tar över laget resten av säsongen..

SVT - 23 okt 18 kl. 21:42

Sjöstedt till Löfven: ”Visa ryggrad som Merkel”

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt anklagar statsminister Stefan Löfven för att inte agera mot Saudiarabien efter Jamal Khashoggis död. –Jag tycker att regeringen borde frysa all vapenexport, säger han till SVT Nyheter..

Expressen - 06 dec 18 kl. 21:05

Stella, 14, fixade fram 100 miljoner – kallas för hjälte

Stella Bowles från Kanada var bara 11 år gammal när hon för första gången såg vidden av föroreningarna i LaHave River. Det fick henne att agera. Tre år senare är hon nu i Malmö för att inspirera andra att göra likadant.

Skånskan - 01 jan 19 kl. 06:00

Gps-armband testas på dementa i Höör

HÖÖR Tre äldre dementa personer i Höör provar just nu gps-armband. De gör att de kan röra sig friare som de vill utan att vara beroende av ledsagare. Samtidigt sparar Höörs kommun in personalpengar och de dementas anhöriga kan känna sig tryggare.

Cornucopia - 31 dec 18 kl. 13:02

Överlever Klarna en lågkonjunktur?

Klarna har drabbats av storhetsvansinne och grundaren säger i en mediaintervju att man ska knäcka storbankerna, som inte kommer finnas kvar om fem år. Detta genom att härnäst ta över lönekontonischen och med det mycket av grunden för att vara kund till en bank. Frågan är dock hur Klarna kommer klara den kommande lågkonjunkturen - det är inte bara börsen som är lätt att tjäna pengar på när allt pekar uppåt - det är inte så att klarna är enormt lönsamma.

Expressen - 21 nov 18 kl. 06:03

Nära varannan vuxen i Sverige har farligt dålig kondition

Nära hälften, 46 procent, av svenskarna i yrkeslivet har en hälsofarligt låg kondition. Andelen har ökat dramatiskt sedan mitten av 90-talet, visar en ny stor studie gjord vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm.– Nu måste samhället agera.

DN - 03 dec 18 kl. 11:30

15-åriga Greta Thunberg träffar FN-chefen

Klimataktivisten och världsfenomenet Greta Thunberg träffar FN-chefen António Guterres på klimatmötet i Katowice i dag, måndag. Hon har ett beskt budskap med sig: politikerna har svikit, det är dags att själva agera. ”Vi har kommit hit för att säga att en förändring är på väg, vare sig de vill eller inte.

DI - 29 dec 18 kl. 14:01

Nu rensas fondtorget – så påverkas ditt sparande

Fredag är sista dagen för fondbolag att ansöka om en plats på premiepensionens omdebatterade fondtorg. Sedan påbörjas den stora utrensningen, som påverkar tusentals sparare. Några faktorer styr hur du bör agera, säger sparekonomen Johanna Kull..

Dagen - 11 dec 18 kl. 15:30

Så kan kyrkan bli klimatneutral

Kyrkor måste agera skyndsamt och med kraft, skriver Pether Nordin och Frida Gårdmo, Linköpings stift..

Sydsvenskan - 21 nov 18 kl. 05:30

Varannan vuxen har farligt dålig kondis

Nära hälften, 46 procent, av svenskarna i yrkeslivet har en hälsofarligt låg kondition. Andelen har ökat dramatiskt sedan mitten av 90-talet, visar en ny stor studie gjord vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. – Nu måste samhället agera.

Skånskan - 22 dec 18 kl. 13:43

Folktandvården höjer taxorna kraftigt 2019

Skåne Det blir dyrare att undersöka och laga sina tänder hos Folktandvården 2019.
Flera taxor höjs med mellan 20 och 56 procent.Det är priserna för de vanligaste åtgärderna som höjs.

Supermiljöbloggen - 16 dec 18 kl. 12:20

Otillräckliga besked från klimattoppmötet – nu måste länderna agera

På lördagskvällen avslutades det två veckor långa klimattoppmötet i Katowice. Förhandlingarna resulterade i en svag regelbok, och fortfarande saknas många viktiga bestämmelser.  Efter att ha gått in på övertid kunde världens länder igår sätta punkt för förhandlingarna under klimattoppmötet COP24, som hölls i polska Katowice.

DN - 19 dec 18 kl. 18:31

Arbetsförmedlingen stoppar beslut till långtidsarbetslösa efter ny budget

Den nya M/KD-budgeten som klubbats i riksdagen ger mindre pengar till Arbetsförmedlingen. I dag, onsdag, fattade myndigheten beslut som kan slå mot långtidsarbetslösa.  – Vi är tvungna att agera oerhört snabbt, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg.

DI - 06 dec 18 kl. 17:47

SD gör som sina väljare och stöder M

LEDARE. På torsdagen berättade Sverigedemokraterna hur de kommer att agera i nästa veckas budgetomröstning. Som väntat kommer partiet att rösta på Moderaternas och Kristdemokraternas budget när det egna förslaget har fallit..

SmålandsPosten - 17 dec 18 kl. 11:33

Tenje (M) om tiggeriförbud i Växjö: ”Inte aktuellt”

Vellinge kommun får klartecken att förbjuda tiggeri på vissa platser. Den nya given från Högsta förvaltningsdomstolen är dock inget Anna Tenje (M) tror att Växjö kommun kommer agera på..

DN - 28 nov 18 kl. 21:00

”V tar ansvar och lägger ingen egen budgetmotion”

DN DEBATT 29/11. Moderaternas budgetmotion ser ut att leda till att övergångsregeringens budget faller. Vilket medför att den tillfälliga regeringen tvingas styra ­landet med en M-budget eftersom den inte kan avgå.

DI - 22 dec 18 kl. 10:03

Sparekonomerna efter räntehöjningen – så rustar du för högre boräntor

På torsdagen kom Riksbanken med den väntade höjningen av reporäntan. Så här ska du agera med ditt bolån, enligt Avanzas sparekonom Johanna Kull och Nordnets nya sparekonom Frida Bratt. .

GöteborgsPosten - 21 dec 18 kl. 17:12

Guldhedsmordet: Mördarna följde offret med gps-sändare

Mördarna visste exakt var, när och hur de skulle agera. Under bilen som offret disponerade hade de nämligen satt fast en gps-sändare.
Den är nu en del i bevisningen efter det så kallade Guldhedsmordet..

Sydsvenskan - 17 dec 18 kl. 19:00

Läsartext: Var det rätt eller fel av mig att gå in och agera?

Viveka Hanson diskuterar civilkurage..

SVT - 03 dec 18 kl. 20:26

FN-chefen António Guterres på klimattoppmötet i Katowice: ”Vi är illa ute”

I dag invigdes klimatmötet i polska Katowice. FN-chefen António Guterres larmade om hur allvarlig situationen är och sa att det är dags att agera..

Dagens PS - 20 dec 18 kl. 09:42

Reporäntan höjs – inte hänt på sju år

Riksbanken har i torsdagens penningpolitiska besked beslutat sig för att höja reporäntan till -0,25 procent, från tidigare -0,50 procent. Det är den första räntehöjningen sedan juli 2011. Den andra höjningen väntas enligt Riksbankens prognos i andra halvåret 2019.

Dagens Medicin - 30 nov 18 kl. 11:36

”Det är hög tid att agera”

Psykisk ohälsa ökar bland studenter och bland de värst drabbade är läkarstudenter, skriver Läkarförbundet som tror att den stora arbetsbördan kan vara ett skäl..

Skånskan - 18 dec 18 kl. 01:00

Handla håll­bart, kom­muner!

Valet är bak­om oss, och i Skåne har ny­valda po­li­ti­ker in­lett ar­be­tet med att leda sina kom­muner un­der fyra år. Jäm­fört med lä­get ef­ter för­ra valet syns en dra­ma­tisk skill­nad: En ny med­ve­ten­het om att vi måste tackla stora hot mot vår mil­jö och vårt kli­mat – och att vi måste agera nu.
Det in­ne­bär bland an­nat att vi måste sluta tära på jordens änd­liga re­surser.

Dagensanalys.se - 19 dec 18 kl. 13:50

Gapet mellan upplevd och faktisk konsumtionen har ökat

Svenska konsumenter verkar bli sämre på att uppskatta storleken på sin konsumtion. Sedan 2015 har gapet mellan den upplevda och den faktiska konsumtionen ökat betydligt, visar statistik ur Konsumtionsrapporten 2018. I SOM-institutets årliga undersökningar får ett representativt urval av den svenska befolkningen uppskatta hur mycket pengar de lägger per år på mat, möbler/inredning, hemelektronik och kläder/skor.

Dalarnas tidningar - 12 dec 18 kl. 05:47

Jens Runnberg: Hur blir det kommunala stödet till julfirandet - ska M-, KD- och SD-politiker agera tomtar?

Du är ursäktad om du aldrig hört talas om politikern Magnus Persson, trots att han sitter i....

Dagens Medicin - 10 dec 18 kl. 14:39

Fredspristagare: ”Världen måste agera”

Sexuellt våld som vapen i krig står i fokus vid utdelningen av Nobels fredspris i Oslo. De två pristagarna – den yazidiska aktivisten Nadia Murad och den kongolesiska läkaren Denis Mukwege – hoppas att uppmärksamheten bidrar till brutalitetens slut..

GöteborgsPosten - 08 nov 18 kl. 05:00

Antisemitismen kryper allt närmare oss

80 år efter Kristallnatten trodde de flesta att nazismen hamnat på historiens soptipp. Vi hade fel. Tyvärr hade vi mycket fel.

DI - 17 dec 18 kl. 10:59

Pimco: Rimligt att positioner sig försiktigt – fokusera på möjligheter

Riskerna mot status quo börjar prisas in av marknaden, vilket indikeras bland annat av högre volatilitet. Därför är det rimligt att positionera sig försiktigt och fokusera på likvida tillgångar för att ha möjlighet att agera när möjligheter visar sig. .

Dalarnas tidningar - 12 dec 18 kl. 05:47

Jens Runnberg: Hur organiseras ett politiskt korrekt julfirande egentligen - ska M-, KD- och SD-politiker agera tomtar?

Du är ursäktad om du aldrig hört talas om politikern Magnus Persson, trots att han sitter i....

GöteborgsPosten - 12 dec 18 kl. 09:00

Orden har tagit slut, nu måste vi använda kroppen

America Vera-Zavala menar att det är dags för miljörörelsen att börja agera fysiskt, inte bara i tanken. Här går det att lära av performancekonstnärer som sätter kroppen på spel..

GöteborgsPosten - 16 dec 18 kl. 21:38

Strömstadslokaler: "Sargen ska bytas ut"

Olyckan på Lionshov har fått fastighetsansvariga Strömstadslokaler att agera. Nu meddelar VD:n Göran Wallo att man redan på måndagen ska genomföra en besiktning av sargen som låg bakom skadan på Skärgårdens Jonatan Davidsson..

Nyan - 29 nov 18 kl. 14:05

Namninsamling för lottospel

Spelombuden på Åland har gått samman för att starta ett medborgarinitiativ. Syftet är att få en lösning på Veikkaus-krisen.  
– Det är mycket känslor i det här, många kommer till oss och frågar om spelen.

Skånskan - 14 dec 18 kl. 15:00

Får inte fram LSS-platser – hotas av skyhöga böter

HÖRBY Hörby kommun hotas av viten på hundratusentals kronor för att man inte får fram LSS-platser tillräckligt snabbt. En person har tvingats vänta i två år på ett boende.
– Det är frustrerande, säger socialchefen Eva Klang Vänerklint.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.