Aff��rsv��rlden

Sunday, 09 December, 23:14

Nyheter om Aff��rsv��rlden

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 28 nov 18 kl. 22:25

Affärsvärlden: Dags att köpa kosmetikbolaget

Köp Oriflame och Orkla, men vänta med Itab. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret..

Affärsvärlden - 28 nov 18 kl. 21:35

Affärsvärlden nummer 48, 2018

Årets affärsmodeller ● Lönegåtan ● Den alpina ambassadören.

DI - 28 nov 18 kl. 09:18

Affärsvärlden: Köp Oriflame

Affärsvärlden anser tvärtemot blankare att kosmetika-aktien är köpvärd..

Dagens PS - 15 nov 18 kl. 06:41

Triss i köpråd till börsspekulanter

Affärsvärlden rekommenderar köp av Essity, Dometic och Telenor i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Troax. Hygienbolaget Essity brottas med stigande råvarupriser som kortsiktigt pressar lönsamheten.

PrivataAffärer - 15 nov 18 kl. 07:36

Två färska köptips

”Hygienkoncernen brottas med stigande råvarupriser som kortsiktigt pressar lönsamheten. Investerare som inte stirrar sig blinda på kvartalssiffror ser ett bra långsiktigt köpläge”, skriver tidningen om Essity, där tidningen ser ett bra förhållande mellan risk och avkastning. Tidningens analys av Dometic mynnar ut i att aktien i underleverantören har fallit för mycket.

VA - 15 nov 18 kl. 08:33

3 heta aktier du borde plocka in i portföljen

Här är tre aktier med starka köpsignaler – och en som är värd att hålla sig borta från, enligt Affärsvärlden..

VA - 16 nov 18 kl. 11:22

Här är de svenska teknikbolagen som växer snabbast just nu

Affärsvärlden har rankat de svenska teknikbolagen växer snabbast just nu. I toppen hamnar Global Gaming .

Dagens PS - 14 nov 18 kl. 09:14

AFV tipsar om het tillväxt-aktie

Telenor har framtida tillväxt säkrad och lönsamhet som brädar branschen, skriver Affärsvärlden i en analys. Tidningen ser aktien som en billig exponering mot Asien och noterar att efter försäljningen av operatörsverksamheten i Central- och Östeuropa hämtas nu knappt hälften av intäkterna och tre femtedelar av kassaflödet från asiatisk operatörsverksamhet. ”Denna spännande portfölj ger god riskspridning över unga befolkningar som konsumerar alltmer mobiltjänster: från mognande Thailand och Malaysia via Pakistan till framtidsmarknader som Bangladesh och Myanmar”, skriver tidningen.

Dagens PS - 15 nov 18 kl. 07:47

Volvochefen korad till Årets ledare

Bakom utnämningen står Affärsvärlden, där Martin Lundstedt intervjuas och avslöjar att han är hårdrockare. Lundstedt, en av Stockholmsbörsens tyngsta börs-vd:ar, gillar Led Zeppelin, som 2006 mottog Polarpriset för att ha skapat en ny musikgenre: hårdrock. Men det är om möjligt en parentes i just detta sammanhang.

Affärsvärlden - 14 nov 18 kl. 22:40

Fynda underleverantören till rabatt

ANALYS. Fordonsunderleverantörens aktie har fallit omotiverat djupt. Affärsvärlden ser ett köpläge..

Nyteknik - 14 nov 18 kl. 21:30

Lastbilsprofil blir Årets ledare: ”Jag har jobbat i hela kedjan”

När han tillträdde för tre år sedan var målet förbättrade marginaler. Nu har Volvokoncernen passerat hans tidigare arbetsgivare Scania i lönsamhet. Volvos vd Martin Lundstedt har utsetts till Årets ledare 2018 av Affärsvärlden..

Affärsvärlden - 14 nov 18 kl. 22:00

Morgondagens kassakor?

Affärsvärlden listar återigen bolagen där analytiker tror sig skönja lågt prissatta kassaflöden bara något år ut i tiden..

Affärsvärlden - 14 nov 18 kl. 22:00

Utnyttja kurssvackan

Fritidsspecialisten och fordonsunderleverantören Dometics aktie har fallit omotiverat djupt. Affärsvärlden ser ett köpläge..

Affärsvärlden - 14 nov 18 kl. 18:23

Publicering klockan 22.00

Med anledning av Årets ledare publiceras Affärsvärlden digital klockan 22.00..

PrivataAffärer - 07 nov 18 kl. 22:22

Två färska köptips

Köp rekommenderas för internetleverantören Bahnhof, en rekommendation som blev känd via Affärsvärldens analystjänst Analys+ tidigare under onsdagen. Aktien är inget fynd, men tillväxten fortsätter att imponera, resonerar tidningen i analysen. Köp rekommenderas även för norska outsourcingbolaget Zalaris.

VA - 08 nov 18 kl. 08:40

Aktietips: Ta rygg på insynspersoner – köp aktien i tillfälliga svackan

Affärsvärlden köpstämplar Bahnhof och Zalaris i det senaste numret. Samtidigt får Alfa Laval rekommendationen vänta medan sälj rekommenderas för Bonäsudden, Logistri och Västsvensk Logistik..

Dagens PS - 22 nov 18 kl. 06:51

Affärsvärlden tipsar om köpvärd kvartett

Affärsvärlden rekommenderar köp av ÅF, Gränges, Danske Bank och Securitas i den senaste utgåvan av tidningen. Teknikkonsulten ÅF utvecklas starkt operationellt med bra skjuts i tillväxten, inte minst organiskt. Värderingen är tillräckligt attraktiv för en köprekommendation, anser Affärsvärlden som sätter riktkursen till 220 kronor.

PrivataAffärer - 21 nov 18 kl. 22:24

Fyra köptips från Affärsvärlden

Tidningen betonar att 2018 har varit ett bra år för Teknikkonsulten ÅF, men att aktien har varit relativt volatil. ”ÅF utvecklas starkt operationellt med bra skjuts i tillväxten, inte minst organiskt”, skriver Affärsvärlden som anser att värderingen är tillräckligt attraktiv för en köprekommendation med riktkurs 220 kr. Aktien stängde på 183 kr på onsdagen.

DI - 21 nov 18 kl. 21:54

Affärsvärlden köpstämplar Danske Bank

Köp ÅF, Gränges, Danske Bank och Securitas. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret..

Affärsvärlden - 21 nov 18 kl. 18:05

Affärsvärlden nummer 47, 2018

Här är ett urval från veckans nummer av Affärsvärlden..

PrivataAffärer - 01 nov 18 kl. 06:34

Tre köpvärda aktier

Betsson har lyckats vända på skutan efter ett par motiga år, vilket bekräftades av förra veckans kvartalsrapport. ”Betsson är åter på banan med övertygande intäktsökning och kostnader i schack, vilket har lyft resultatet väsentligt. En del riskmoment kvarstår i bolaget, vilket avspeglas i den låga värderingen”, skriver Affärsvärlden som ger en köprekommendation men poängterar att det är ”med relativt hög risk”.

Affärsvärlden - 01 nov 18 kl. 15:59

Sentimentsvändning i gamblingsektorn

SEKTOR Kontantbudet på Mr Green & Co kombinerat med starka q3-rapporter i hela sektorn bekräftar en sentimentsvändning i gamblingsektorn. Affärsvärlden pekar ut favoriterna..

VA - 01 nov 18 kl. 08:36

Aktietips: Tre aktier att lägga i portföljen – och en du ska sälja

Köp Betsson, Millicom och Thule men sälj Bygghemma. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret..

Dagens PS - 31 okt 18 kl. 08:43

AFV tipsar: Det här är snabbväxare

Takboxproducenten Thule är en av Affärsvärldens favoriter och får en köprekommendation med riktkursen 225 kronor. Tidningen blir inte förvånad om kursen når 210 kronor redan till jul, framgår det av en analys på onsdagen. ”Bolaget är något så ovanligt som en snabbväxare med utmärkt lönsamhet, där framtida vinster betalas till cirka 20 gånger pengarna (p/e-tal).

Affärsvärlden - 31 okt 18 kl. 18:00

Oförtjänt nätpremie

Affärsvärlden rådde att avstå Bygghemmas notering. Tre kvartalsrapporter och en tredjedel lägre aktiekurs har snarast sänkt tron på det spretiga förvärvsbygget..

Affärsvärlden - 30 okt 18 kl. 16:18

Årets stora kursförlorare

Affärsvärlden har listan på bolagen som har tappat mest jämfört med sin årshögstanotering..

PrivataAffärer - 25 okt 18 kl. 07:40

Fyra färska köptips

Analysen av New Wave blev känd under onsdagsförmiddagen genom Affärsvärldens tjänst Analys+. ”New Wave har hamnat lite i skymundan, trots att bolaget återhämtat sig väl efter finanskrisen. Skuldsättningen är lägre liksom värderingsmultiplarna, vilket motiverar ett köp”, enligt Analys+.

Dagens PS - 24 okt 18 kl. 08:48

AFv tipsar om aktie i skymundan

Profilklädesbolaget New Wave har hamnat lite i skymundan, trots att bolaget återhämtat sig väl efter finanskrisen. Skuldsättningen är lägre liksom värderingsmultiplarna, vilket motiverar ett köp, skriver Affärsvärlden i en analys. Affärsvärlden spår att tillväxten 2018 väntas bli i linje med 2017 års 7 procent för att därefter avta något de kommande åren.

VA - 25 okt 18 kl. 06:27

Tipset: 4 stekheta aktier du borde plocka in i portföljen

Köp aktier i Byggmax, Nilfisk, Note och New Wave. Det rekommenderar Affärsvärlden i sitt senaste nummer..

Nyteknik - 19 okt 18 kl. 16:05

Tysklands mäktigaste svensk tar över Daimler

Svensken Ola Källenius får nästa år ett av bilvärldens absoluta toppjobb - högste chef på Daimlerkoncernen. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

Affärsvärlden - 17 okt 18 kl. 18:00

Köp låsjätten

Prispress? Glöm det. Affärsvärlden har hittat verkstadsbolaget som lever i den bästa av världar..

DI - 17 okt 18 kl. 20:09

AfV: Köp Hexatronic, Assa och Tobii men sälj Skistar

Köp Hexatronic, Assa Abloy och Tobii men sälj Skistar. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret..

Affärsvärlden - 17 okt 18 kl. 18:00

Tysklands mäktigaste svensk

En ambitiös påläggskalv och solid industrialist. Affärsvärlden träffar Ola Källenius, som i maj tar över vd-posten på fordonkoncernen Daimler..

PrivataAffärer - 11 okt 18 kl. 06:44

Två köpvärda verkstadsaktier

En stark balansräkning och en värdering som är omotiverat låg. Det är två bra anledningar att investera i Sandvik, anser tidningen. ”Vinstlyftet som kommit av den stärkta lönsamheten innebär att aktien trots en dubblering de senaste tre åren fortfarande inte har en särskilt utmanande värdering”, skriver Affärsvärlden och rekommenderar köp med riktkurs 190 kronor på ett års sikt.

Affärsvärlden - 12 okt 18 kl. 11:52

Pausläge i kursdubblaren

ANALYS Swedencare har dubblat kursen i år. Förvärvsambitionerna haltar dock i nuläget och Affärsvärlden har vissa frågetecken kring tillväxtmöjligheterna på medellång sikt. Aktien är fullvärderad.

SR - 12 okt 18 kl. 12:12

Misstänkt journalistmord: Affärsvärlden nobbar Saudiarabien

USA:s president Donald Trump har sagt att USA kommer att fortsätta sälja vapen till Saudiarabien, trots de skakande rapporterna om den försvunne Saudiske journalisten Jamal Khashoggi..

VA - 11 okt 18 kl. 08:56

Aktietips: H&M är fullvärderat – köp uträknade lågriskaktien istället

Köp SKF och Sandvik, men avvakta med Fagerhult och H&M. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret..

Affärsvärlden - 10 okt 18 kl. 18:00

Vinsten olika mycket värd

Affärsvärlden har listan över hur börsen värderar de trettio största bolagens vinster vid de olika vändlägena på börsen sen supercykeln 2007..

Affärsvärlden - 10 okt 18 kl. 18:05

Affärsvärlden nummer 41, 2018

Stockholmsbörsen - en vinstmaskin ● Staten och kapitalet ● Vad göra med H&M-aktien?.

Dagens PS - 08 nov 18 kl. 08:13

Affärsvärlden råder placerare: Sälj aktien!

Affärsvärlden varnar generellt för enfastighetsbolag i den senaste utgåvan. Att jaga den här passiva gruppen av bolag till substanspremier är att vara förblindad av kortsiktigt höga utdelningar, bedömer tidningen. Affärsvärlden ger säljråd för fastighetsbolaget Västsvensk Logistik.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.