Aff��rsv��rlden

Wednesday, 26 September, 07:04

Nyheter om Aff��rsv��rlden

Sortering: Relevans | Senaste
Affärsvärlden - 05 sep 18 kl. 18:00

”Hemfosa kan bli utköpt”

Jonas Andersson förvaltar Alfred Berg Fastighetsfond Norden. För Affärsvärlden berättar han om varför han har börjat köpa bostadsutvecklare igen och hans sämsta investering..

Affärsvärlden - 05 sep 18 kl. 18:00

”Ideologiskt renläriga vinner mark”

Fika med Affärsvärlden: Niklas Ekdal, författare och krönikör.

PrivataAffärer - 05 sep 18 kl. 12:01

Ett köptips från Affärsvärlden

”Bulten är åter i en stark tillväxtfas och snart följer även rörelsemarginalförbättring. Bra läge att utnyttja kurssvackan”, heter det där. Riktkursen på ett års sikt sätts till 125 kr.

DI - 14 sep 18 kl. 10:37

Affärsvärlden: Köpläge i kontanthanteringsbolaget

Kontanthanteringsbolaget Loomis har haft ett trögt år med svackor i främst Sverige och Frankrike. Värderingen är dock relativt låg och tillväxtutsikterna trots allt relativt ljusa. Det skriver Affärsvärldens analystjänst Analys+ på fredagen och ger Loomis rekommendationen köp..

Dagens PS - 30 aug 18 kl. 06:23

AFV bjuder på köpvärd kvartett

Affärsvärlden rekommenderar köp av kvartetten Aspire Global, Traction, Kinnevik och Recipharm i den senaste utgåvan av tidningen. Aspire Global växer snabbt, har stor spridning av intäkterna och dessutom en stor förvärvskassa. Aktien är billigast i bettingsektorn och definitivt köpvärd.

Dagens PS - 31 aug 18 kl. 11:18

Aktietips: Nu blir det medvind

Consilium har haft motvind inom såväl olje- och gassektorn som nybyggnationsmarknaden av fartyg men mycket talar dock för att vändningen i efterfrågan är här. Kombinerat med kostnadsbesparingsprogrammet är aktien köpvärd, skriver Affärsvärlden i en analys. Nyckeln för tidningens syn på marinelektronikbolaget är att nedgången som varit inom olja & gas och varvens orderingång har nått botten och börjat vända upp och AFV bedömer att de uppdaterade finansiella mål som presenterades i samband med bokslutet 2017 är realistiska.

PrivataAffärer - 30 aug 18 kl. 06:30

Starka Kinafonder trots kinesiska börsnedgångar

Börsen i Shenzhen var i början av veckan ned cirka 21 procent sedan årsskiftet, medan Shanghaibörsen var ned nästan 16 procent. Börsen i Hongkong klarat sig bättre – ned 5,5 procent på åtta månader. Kinafonderna däremot har klarat sig betydligt bättre – en genomsnittlig Kinafond är upp 3,76 procent sedan årsskiftet enligt fondutvärderaren Morningstar.

Dagens PS - 30 aug 18 kl. 12:09

Trump stoppar Ikeas kräftskivor

Möbeljättens planerade festligheter stöter på patrull. Och ytterst är det den amerikanska presidenten Donald Trumps fel. Ikea i USA har av tradition varje år arrangerat kräftskivor på svenskt vis.

Dagensanalys.se - 29 aug 18 kl. 14:50

Såthe blir chefredaktör på Realtid

Johan Såthe (tidigare Resume) blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Realtid.se. – Jag ser fram mot att arbeta tillsammans med Realtids redaktion och ledning för att tillsammans utveckla sajtens journalistik och affär, säger Johan Såthe.

Affärsvärlden - 11 sep 18 kl. 12:48

Affärsvärldens stipendiat: "Man måste ligga ett steg före"

Teknik- och ekonomijournalisten Kaianders Sempler fick i våras stipendium av Affärsvärlden för att besöka den europeiska vetenskapskonferensen, ESOF2018, i Toulouse. Studiebesök på Airbus varvades med seminarier om växtförädling, allt i syfte att fördjupa sina kunskaper..

DI - 28 aug 18 kl. 05:00

Detta händer tisdag 28 augusti

Dagens viktigaste händelser i affärsvärlden..

Dagens PS - 22 aug 18 kl. 14:52

Sluta grubbla – här är dagens lilla börsguide

I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som kommit i dag. Aktie Rekommendationer och riktkurser ABB Day by Day sänker ABB till behåll (köp) Autoliv Berenberg sänker riktkursen för Autoliv till 100 dollar (145), upprepar behåll B3 Consulting B3 Consulting ingen favoritaktie, erhåller neutral rekommendation – SvD Börsplus Cellavison Affärsvärlden ger säljråd Elekta ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Elekta till 145 kronor (135), upprepar köp H&M Jefferies sänker riktkursen för H&M till 130 kronor (140), upprepar behåll Hufvudstaden ABG Sundal Collier sänker Hufvudstaden till sälj (behåll) Hufvudstaden Handelsbanken sänker Hufvudstaden till öka (köp), riktkurs 165 kronor (160) Hufvudstaden Kepler Cheuvreux höjer rikt

Dagens PS - 22 aug 18 kl. 11:02

AFV listar bolag som kan köpas upp

Affärsvärlden listar bolag som kan stå inför uppköp, och man bedömer att vägen för bud i antingen Autoliv eller avknoppade Veoneer står fortsatt vidöppen. Det framgår av en analys. Det rör sig om bolag som saknar enskilda storägare med över 10 procent av kapitalet, som därmed saknar möjligheten att egenhändigt blockera upp- och utköp från börsen.

Dagens PS - 22 aug 18 kl. 11:02

AFV listar bolag som kan köpas upp

Affärsvärlden listar bolag som kan stå inför uppköp, och man bedömer att vägen för bud i antingen Autoliv eller avknoppade Veoneer står fortsatt vidöppen. Det framgår av en analys. Det rör sig om bolag som saknar enskilda storägare med över 10 procent av kapitalet, som därmed saknar möjligheten att egenhändigt blockera upp- och utköp från börsen.

Dagens PS - 22 aug 18 kl. 11:48

AFV: Rabatten gör aktien köpvärd

Det är hög tid att slå till, anser tidningen i en analys. Det är norska Wihl.Wilhelmsen Holdings (WWI) B-aktie som just nu har en attraktiv aktie, enligt Affärsvärlden.

Affärsvärlden - 22 aug 18 kl. 18:00

Blankarnas önskelista

Affärsvärlden har tagit fram listan med de 20 mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen. Teknik­bolaget hamnar högst upp..

Affärsvärlden - 22 aug 18 kl. 18:00

”Tror detta är ett mini-Nibe”

Erik Brändström förvaltar Spiltan Aktiefond Stabil. För Affärsvärlden berättar han om varför H&M kan plockas in i portföljen och ett innehav som kan vara på väg att säljas..

Affärsvärlden - 22 aug 18 kl. 18:00

”Det behövs en nyhet varje år”

Fika med Affärsvärlden: Christer Fogelmarck, vd på Parks and Resorts..

Affärsvärlden - 22 aug 18 kl. 11:00

Väntläge i fastighetsförvärvaren

Fastighetsbolaget Hemfosa hakar på avknoppningstrenden och delas upp i två bolag. Affärsvärlden avvaktar när Engwalls jaktlag laddar förvärvsbössan..

DI - 22 aug 18 kl. 11:28

Affärsvärlden: Sälj industrigrossisten

Köp norska Wilhelm Wilhelmsen, vänta med Hemfosa, men sälj Indutrade och Cellavision.  .

Affärsvärlden - 22 aug 18 kl. 10:27

Affärsvärlden nummer 34, 2018

Hur ska välfärden räddas? ● Migrantlandet ● Sälj kursraketen.

Dagens PS - 17 aug 18 kl. 11:55

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.

DI - 06 sep 18 kl. 06:56

Affärsvärlden: Slå till på modebolaget

Köp MQ och Bulten men sälj Boliden och Stillfront. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. .

Affärsvärlden - 15 aug 18 kl. 18:00

Nytt år för uppköpskorgen

Bolagen utan budblockerande corner-positioner avkastade starkt det senaste året. Affärsvärlden presenterar den nya listan med de storäg­arlösa aktierna..

Affärsvärlden - 15 aug 18 kl. 18:00

”Lindabs kurs kan dubblas”

Carl Rydin förvaltar Origo Quest 1 på Origo Capital. För Affärsvärlden berättar han om varför han har få innehav i portföljen och vilken börs-vd som inte svarar när han ringer..

DI - 15 aug 18 kl. 05:00

Detta händer onsdag 15 augusti

Dagens viktigaste händelser i affärsvärlden. .

Dagens PS - 14 aug 18 kl. 08:56

Svensk-vd får lämna efter bara ett halvår

Carl Ekvall blir inte långlivad på posten som han tillträdde i slutet av februari i år. Nyhetsbyrån Direkt och Affärsvärlden rapporterar på tisdagsmorgonen att Carl Ekvall, färsk vd för bolaget medicinteknikbolaget Integrum, nu lämnar bolaget. Nyheten kom i ett kort pressmeddelande på måndagskvällen och innebär att Carl Ekvall bara blir knappt ett halvår gammal på posten som han tillträdde i slutet av februari.

DI - 14 aug 18 kl. 05:00

Detta händer tisdagen den 14 augusti

De viktigaste händelserna i affärsvärlden..

DI - 13 aug 18 kl. 05:00

Detta händer måndagen 13 augusti

De viktigaste händelserna i affärsvärlden..

Dagens PS - 10 aug 18 kl. 10:37

Aktieproffs: Avvakta med pappret

Autoliv-avknoppningen Veoneer har en stor potential men många konkurrenter. Samtidigt har den starka starten på börsen gjort att aktien är fullvärderad på dagens nivå och rådet blir att avvakta. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+.

DI - 08 aug 18 kl. 06:07

Detta händer onsdagen den 8 augusti

De viktigaste händelserna i affärsvärlden..

DI - 07 aug 18 kl. 05:00

Detta händer tisdagen den 7 augusti

De viktigaste händelserna i affärsvärlden. .

DI - 06 aug 18 kl. 05:00

Detta händer måndag 6 augusti

De viktigaste händelserna i affärsvärlden..

PrivataAffärer - 30 aug 18 kl. 09:57

Fyra köptips från Affärsvärlden

Aspire Global växer snabbt, har stor spridning av intäkterna och dessutom en stor förvärvskassa, enligt Affärsvärlden. Bettingbolaget noterades på First North i juli 2017 och kursen är i stort sett oförändrad sedan årsskiftet. Trots att det råder en allmän osäkerhet i sektorn inför omregleringen i Sverige anser Affärsvärlden att Aspire Global är värt risken, särskilt med tanke på att bolaget är ”ett av de mest snabbväxande i sektorn”.

DI - 29 aug 18 kl. 22:11

Aktierna som får tummen upp av Affärsvärlden

Köp Aspire Global, Kinnevik och Recipharm. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. Rekommendationen för Traction är känd sedan tidigare via tidningens tjänst Analys+.

Dagens PS - 29 aug 18 kl. 10:42

Affärsvärlden: Bolaget har toppkänning

Affärsvärlden sätter köpråd på investmentbolaget Traction, familjen Stillströms småbolagsinriktade investmentbolag. Det är nu ett bra ingångsläge i bolaget som har över 40 procent i krigskassa till runt 20 procents rabatt på börs med toppkänning. Det skriver tidningen i en analys.

DI - 29 aug 18 kl. 10:37

Affärsvärlden: Köp Traction

Traction är en köpvärd småbolagsstädare.  Det menar Affärsvärlden vars analys publiceras under vinjetten Analys+ på tidningens hemsida på onsdagsförmiddagen.  .

PrivataAffärer - 29 aug 18 kl. 10:51

Ett köptips från Affärsvärlden

”Det råder nu bra ingångsläge för en flerårsplacering i Traction. Stillströms (huvudägare; reds anm) har definitivt motvallspsyket, de finansiella resurserna och metodiken som krävs för lönsamma inhopp i pressade svenska smålistebolag även i nästa lågkonjunktur. Rådet blir köp med 200 kr i ettårig riktkurs, motsvarande Affärsvärldens substansbedömning i dag”, lyder motiveringen.

DI - 02 aug 18 kl. 05:11

Detta händer torsdag 2 augusti

Torsdagens viktigaste händelser i affärsvärlden..

DN - 27 aug 18 kl. 09:26

Bokrecension: ”Dumhetsparadoxen” – ny bok om affärsvärlden

I ”Dumhetsparadoxen” kartlägger ekonomen Mats Alvesson dagens stressiga arbetsliv. Jan Eklund läser en skarp och oroande bok om affärsvärldens brist på långsiktighet, kvalitet och fantasi. .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.