Aff��rsv��rlden

Tuesday, 19 June, 23:52

Nyheter om Aff��rsv��rlden

Sortering: Relevans | Senaste
Affärsvärlden - 30 maj 18 kl. 18:00

Sälj dansk kurskraschare

Den forna danska börsraketen Genmab var måndagens förlorare på Köpenhamnsbörsen. Aktien föll mer än 20 procent. Inte undra på det när aktien är så dyr.

Affärsvärlden - 30 maj 18 kl. 18:00

För tidigt att kliva av

First North-noterade doldisen Absolent levererade ett urstarkt första kvartal. Trots kursrallyt bedömer Affärsvärlden att aktien har mer att ge..

Dagensanalys.se - 29 maj 18 kl. 10:13

Det är bara att le och vinka om du vill lyckas

Att nå framgång inom Corporate-världen är en konst som är svårbehärskad och få förunnat. Du måste kunna tillräckligt mycket om det du jobbar med och dessutom skall du ha en fin utbildning i fickan. Men viktigast av allt, du måste du behärska det sociala spelet till fullo om du vill lyckas.

Dagens PS - 29 maj 18 kl. 10:33

Kupp väntas på Fingerprints bolagsstämma

Det är turbulent hos företaget Fingerprint Cards. Den nya finanschefen som skulle ha tillträtt den 7 juni hoppar av jobbet innan hon ens hunnit börja. I ett pressmeddelande uppger Pernilla Linde´n att det är ”personliga skäl” som ligger bakom avhoppet från tjänsten.

Dagens PS - 29 maj 18 kl. 10:33

Kupp väntas på stämman

Det är turbulent hos företaget Fingerprint Cards. Den nya finanschefen som skulle ha tillträtt den 7 juni hoppar av jobbet innan hon ens hunnit börja. Idag ska Fingerprint Cards ha bolagsstämma och tumult är att vänta.

Affärsvärlden - 08 jun 18 kl. 13:34

Affärsvärlden i Almedalen

Hur säkrar vi ett framgångsrikt Sverige? Affärsvärlden arrangerar i samarbete med Deloitte åtta seminarier och två frukostträffar under Almedalsveckan 2017. Vi har bjudit in näringslivstoppar, politiker, och experter att diskutera viktiga framtidsfrågor för Sverige.

Affärsvärlden - 28 maj 18 kl. 14:24

Sälj dansk kurskraschare

ANALYS Den forna danska börsraketen Genmab är måndagens förlorare på Köpenhamnsbörsen. Affärsvärlden ser ytterligare nedsida..

Dagens PS - 07 jun 18 kl. 14:20

Affärsvärlden bjuder på köpvärd duo

Affärsvärlden rekommenderar köp av Clas Ohlson och Recipharm i den senaste utgåvan.
Tidningen ger rådet avvakta för HMS Networks samt lämnar säljråd för Hoist, Hoist har byggt en finansieringsapparat som kan hävda sig i nollräntehaussens huggsexa om europeiska bankers vildvuxna soptippar av förfallna problemlån. Börsen tycks dock ha glömt bort att ta ut baksmällerabatt, anser Affärsvärlden som till dagens kurs ser mer risk än potential i Hoist och rådet blir därmed sälj.

DI - 28 maj 18 kl. 05:00

Detta händer måndag 28 maj

Dagens viktigaste händelser i affärsvärlden..

DI - 07 jun 18 kl. 08:09

Affärsvärlden: Clas Ohlsons ras överdrivet - köp

Köp Clas Ohlson och Recipharm, avvakta med HMS Networks och sälj kredithanteringsbolaget Hoist, de råden ger Affärsvärlden i sitt senaste nummer..

PrivataAffärer - 07 jun 18 kl. 08:12

Två köpråd från Affärsvärlden

Köp Clas Ohlson och Recipharm, avvakta med HMS Networks och sälj kredithanteringsbolaget Hoist, de råden ger Affärsvärlden i sitt senaste nummer....

Affärsvärlden - 25 maj 18 kl. 15:44

Övervärderad e-handlare

ANALYS Nätmodehandlaren Boozt växer snabbt, men lönsamheten är det sämre med. Affärsvärlden ser mer risker än möjligheter..

DI - 25 maj 18 kl. 16:04

Affärsvärlden ger säljrekommendation för Boozt

Boozt gör många saker rätt och det finns säkerligen utrymme för bolaget att växa framåt. Vilken lönsamhet som Boozt kan nå, som en nätmodehandlare utan egna varumärken, är dock mycket ovisst..

Dagensanalys.se - 24 maj 18 kl. 11:02

Har tryckt media spelat ut sin roll?

Tryckt marknadsföring, behövs det ens? Den fråga ställer sig särskilt yngre människor som vuxit upp i den digitala tidsåldern med Internet och mobilkommunikation. De är vana att ta del av reklam och marknadsföringskampanjer digitalt via sociala nätverk, online-butiker eller bloggar.

Dagens PS - 24 maj 18 kl. 14:05

Analys: Inget köpläge i kursförlorare

Det skriver Affärsvärlden på nätet och råder börsspekulanter att avvakta. Tidningen analyserar it-säkerhetsbolaget Clavister, som uppges vara en årets börsförlorare efter en klen resultatutveckling. ”Vi är inte övertygade om att det är köpläge ännu”, skriver AFV, som råder dig att vänta med att satsa på aktien.

VA - 24 maj 18 kl. 09:04

Dagens hetaste aktietips: Köp verkstadspärlan som kan lyfta 50 procent

Köp Volati, Pandora och Gunnebo men vänta med en investering i nätsäkerhetsbolaget Clavister. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva. Rekommendationen för Gunnebo är känd sedan tidigare via tidningens tjänst Analys+..

PrivataAffärer - 24 maj 18 kl. 06:47

Tre heta köptips

Köp Volati, Pandora och Gunnebo men vänta med en investering i nätsäkerhetsbolaget Clavister. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva....

Affärsvärlden - 23 maj 18 kl. 18:00

”Schibsted undervärderat”

Per Johansson förvaltar hedgefonden Bodenholm. För Affärsvärlden pekar han ut vinnare och förlorare och berättar om sina val i bettingsektorn. Dessutom berättar han om en tv-marknad som är på väg söderut..

Affärsvärlden - 23 maj 18 kl. 18:20

Köp skickliga allokerare

Volati har efter en lyckad börspremiär fallit ihop och handlas med en stor rabatt mot relevanta jämförelse-bolag. Affärsvärlden ser ett långsiktigt köpläge..

Affärsvärlden - 23 maj 18 kl. 18:00

Rabatt på skickliga allokerare

Volati har efter en lyckad börspremiär fallit ihop och handlas med en stor rabatt mot relevanta jämförelse-bolag. Affärsvärlden ser ett långsiktigt köpläge..

Dagensanalys.se - 23 maj 18 kl. 12:31

AI stöttar valet av bilder till din annons

Nu lanserar bildbanken Getty Images en funktion tillsammans med AI-plattformen Cortex som ska hjälpa annonsörer och marknadsförare att välja bilder till sina annonser på sociala medier. Genom att låta en AI ge rekommendationer hittas bilder både snabbare och mer anpassat efter annonsens budskap och målgrupp. Med över 80 miljoner bilder i databasen kan det vara svårt att hitta rätt bild, men genom samarbetet med Cortex kommer det nu gå både snabbare och ge bättre resultat lovar Getty Images.

Länstidningen i Jämtland - 16 maj 18 kl. 14:17

Åreföretag bland de 33 hetaste teknikbolagen i Sverige

Zero Parallax i Åre nämns i samma andetag som Spotify, Klarna och Truecaller. Nu finns de på Ny Teknik och Affärsvärldens lista på de 33 främsta teknikbolag som kan slå i världen..

Affärsvärlden - 21 maj 18 kl. 15:37

Då listas Midsummer

Redan i slutet av april kunde Affärsvärlden avslöja att en börsnotering var nära för solpanelsbolaget Midsummer. Under måndagen meddelade bolaget att man listas på First North i juni..

Dagens PS - 21 maj 18 kl. 12:48

JUST NU: Småspararfavorit har raketfart på börsen

Mångmiljonorder för ”folkaktien” och energilagringsbolaget SaltX får aktiemarknaden att jubla – kursen stack direkt. Stockholmsbörsen inleddes på plus på måndagsmorgonen efter nyheten om att USA pausar handelskriget mot Kina tillfälligt. Både OMXS30 och det bredare indexet var efter drygt 10 minuters handel upp 0,4 procent och har sedan dess ökat ytterligare till upp 0,8 procent vid 12.

Dagens PS - 21 maj 18 kl. 12:48

JUST NU: Småspararfavorit har raketfart på börsen

Mångmiljonorder för ”folkaktien” och energilagringsbolaget SaltX får aktiemarknaden att jubla – kursen stack direkt. Stockholmsbörsen inleddes på plus på måndagsmorgonen efter nyheten om att USA pausar handelskriget mot Kina tillfälligt. Både OMXS30 och det bredare indexet var efter drygt 10 minuters handel upp 0,4 procent och har sedan dess ökat ytterligare till upp 0,8 procent vid 12.

Dagens PS - 17 maj 18 kl. 06:45

Rykande aktietips: Dags att tacka för kaffet

Affärsvärlden ger köpråd för Christian Berner i den senaste utgåvan. Tidningen ger säljråd för norska Protector, Beijer Ref och HiQ. Säljrådet för HiQ publicerades dock redan i onsdags.

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 12:51

Rea på brittiska aktier – guldläge för dig?

Enligt medieuppgifter skrämmer brexit börsinvesterare. Samtidigt bäddar det för klipp. Affärsvärlden citerar The Telegraph, som berättar att brittiska aktier inte varit så billiga som nu sedan de två världskrigen.

Affärsvärlden - 18 maj 18 kl. 15:27

Protectors vd: Utmanar "nolltillväxtbolag"

INTERVJU Långversion av analysintervjun med norska försäkringsutmanaren Protectors grundare och vd Sverre Bjerkeli. Exklusivt på Affärsvärlden Analys+..

Dagens PS - 18 maj 18 kl. 09:48

Qviberg avslöjar: Aktien vi blankar mest

Norska försäkringsbolaget Protector är en av investmentbolaget Öresunds största blankningspositioner. Det skriver Mats Qviberg, styrelseordförande och storägare i Öresund i en tweet på fredagen. Inlägget kommer som en kommenterar på Affärsvärlden som i går torsdag gav en säljrekommendation för Protector.

DI - 18 maj 18 kl. 05:00

Detta händer fredagen 18 maj

De viktigaste händelserna i affärsvärlden..

PrivataAffärer - 17 maj 18 kl. 06:52

Fyra skarpa aktieråd

Affärsvärlden rekommenderar köp av aktier i Christian Berner samtidigt som Protector, Beijer Ref och HiQ får säljrekommendationer. Det framgår av tidningens senaste nummer....

Dagens PS - 17 maj 18 kl. 07:52

Di: Nu är det aktierea i hennes nischbank

Dagens Industri ger en köprekommendation för nischbanken Collector som under det senaste året är rejält nedtryckt på börsen. Bolaget har tappat en tredjedel av börsvärdet medan bankindex är ned 12 procent. Den större nedgången har varit delvis kopplad till att Collectors tillväxtsiffror bromsat in, även om de växte med fortsatt imponerande 28 procent under 2017.

DI - 17 maj 18 kl. 05:00

Detta händer torsdag 17 maj

Dagens viktigaste händelser i affärsvärlden..

Dagens PS - 16 maj 18 kl. 08:44

Här är Sveriges mest lovande startupbolag

Listan innehåller 33 företag med stark framtidstro. Bakom listan står ny Teknik och Affärsvärlden, och det är elfte året i följd som den presenteras. Dataanalys, artificiell intelligens och maskininlärning är några tydliga trender bland årets deltagande företag – och det som förenar entreprenörerna är att deras affärsverksamheter ”bygger på egen teknisk  innovation som har potential att nå en internationell marknad”, skriver AFV på nätet.

Affärsvärlden - 16 maj 18 kl. 18:00

Uppskattat spel på börsen

Den snabbväxande och höglönsamma gamingsektorn älskas av aktiemarknaden. Affärsvärlden listar branschens största bolag..

Affärsvärlden - 16 maj 18 kl. 18:05

Affärsvärlden nummer 20, 2018

Fintech och börsen ● Ljudet av framgång ● Farligt valutaspel.

DI - 01 jun 18 kl. 15:19

Affärsvärlden: För högt pris på Pricer

Aktien i prismärkningsbolaget Pricer framstår som dyr.  Det menar Affärsvärlden som via sin rekommendationstjänst Analys+ sätter sälj på aktien. .

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 10:40

Stora luckor i börskunskaperna

Svenskarna gillar aktier men många vet inte hur risk påverkar avkastning. Enligt en Sifo-undersökning på uppdrag av Swedbank sparar en tredjedel av de svenska spararna i aktier. Men fyra av tio vet inte hur risk påverkar avkastning, skriver Affärsvärlden på nätet och berättar – med hänvisning till rapporten – att nio av tio svenskar uppger att de sparar.

Dagens Media - 01 jun 18 kl. 07:34

350 000 till Affärsvärldens stipendiater

Stiftelsen Affärsvärlden delar ut stipendier för att stötta ekonomi- och näringslivsjournalistik – här är alla stipendiater..

DI - 14 maj 18 kl. 05:00

Detta händer måndagen 14 maj

De viktigaste händelserna i affärsvärlden..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.