Affärsvärlden

Sunday, 29 November, 14:04

Nyheter om Affärsvärlden

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 14 sep 20 kl. 14:14

AFV: Avråder från att teckna Readly efter avhoppen

Läs också: Jättar säger upp avtal med Readly Det är ett besked Affärsvärlden kallar för ”illa” och som enligt tidningen sätter aktien i en ny dager. ”Vi tyckte värderingen redan innan dagens nyhet var i det mastigaste laget. Vårt råd blir således teckna ej”, skriver Affärsvärlden i den uppdaterade analysen.

PrivataAffärer - 09 sep 20 kl. 13:03

SATS lockar Affärsvärlden

Tidningen ser en avkastningspotential på cirka 35 procent inklusive utdelningar. Och det lockar. ”Till bilden hör dock att risken för en andra virusvåg är mer på tapeten i Norge än i Sverige efter en del bakslag och nya restriktioner i bland annat Bergen.

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 15:10

Affärsvärlden: Köp bryggeribolaget

”Använder vi en lite mer tillväxtbetonad värderingsmultipel på 14 gånger rörelseresultatet finns en uppsida på drygt 30 procent i aktien”, skriver tidningen på tisdagseftermiddagen och ger Kopparbergs en köprekommendation. ”Vi tror många underskattar den tillväxt som Kopparbergs har från nya produkter. Verksamheten är förhållandevis konjunkturstabil och aktien handlas till drygt 12 gånger rörelseresultatet.

PrivataAffärer - 31 aug 20 kl. 07:51

AFV: Veoneer har mer att ge

Den ursprungliga analysen gjordes när bilsäkerhetsföretagets kurs var 93 kronor, men köprådet kvarstår även efter de senaste dagarnas rusning där aktien avslutade förra veckan på 120:70 kronor, enligt en uppdatering från tidningen. Bakom kursuppgången ligger beskedet i förra veckan att Veoneer ska starta ett samarbete med Qualcomm Technologies kring skalbara lösningar för avancerat förarstöd (Adas), så kallad Collaborative driving samt självkörande system. ”Kan avtalet motivera att Veoneers börsvärde ökat med 3 miljarder kr?

PrivataAffärer - 25 aug 20 kl. 16:00

AFV: New Waves avkastningspotential 50 procent

”Man behöver inte räkna särskilt optimistiskt för att tro att aktien ska tillbaka upp dit”, skriver Affärsvärlden i en ny analys och sätter köpråd. I Affärsvärldens ”försiktiga antaganden” finns en avkastningspotential på 50 procent i huvudscenariot. ”Samtidigt är det inte alls långsökt att tänka sig att lönsamheten kan överraska positivt framöver.

PrivataAffärer - 24 aug 20 kl. 07:57

Därför ska du sälja Indutrade

”Många av börsens serieförvärvare har utvecklats starkt sista året. Trots att konjunkturutsikterna är mer suddiga än på länge. Parat med en historiskt hög värdering tycker vi risken i förhållande till avkastningspotentialen är ofördelaktig”, skriver Affärsvärlden i en analys som publicerades på söndagen.

PrivataAffärer - 13 aug 20 kl. 14:32

Köptips från Affärsvärlden

”Trots att aktien har utvecklats starkt de senaste månaderna tror vi det finns goda möjligheterna att aktien står högre om ett år. Vi behåller vårt köpråd och aktien i portföljen, även om kurspotentialen inte är lika lockande som tidigare”, heter det i analysen av bettingbolaget.        .

NT - 09 aug 20 kl. 15:45

Enad opposition en ny trend i Belarus

Bloggar, Youtube och sociala medier. Aktivister i Belarus har helt andra möjligheter i dag än då president Lukasjenko kom till makten. Men än utkämpas striden för ett mer demokratiskt samhälle i stark motvind.

PrivataAffärer - 09 jul 20 kl. 23:20

Allt fler svenskar börjar med daytrading

Trots en tråkig börsvår ökar intresset för börsen och ekonomifrågor. Idag kan man följa många traders via kanaler i sociala medier. I flera olika podcaster kan man höra traders berätta om läget på börsen och vilka bolag de tror på (eller inte tror på).

PrivataAffärer - 11 sep 20 kl. 15:07

Affärsvärlden: En aktie att köpa på sikt

Det skriver Affärsvärlden på fredagseftermiddagen och delar ut en köprekommendation. ”Vi ser viss risk för bakslag under andra halvåret. Den försiktige kan med fördel syna ytterligare något kvartal eller två för att se om utvecklingen håller i sig.

PrivataAffärer - 24 jun 20 kl. 21:00

Därför kommer krisstöden förmodligen inte påverka börsen negativt

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Den här artikeln tittar närmare på hur aktiemarknaden historiskt sett har reagerat på olika statsskuldsnivåer i USA.

DI - 17 jun 20 kl. 15:48

Affärsvärlden: SAS-aktien är många gånger för dyr

Flygbolaget SAS börskurs är sannolikt många gånger för hög..

DI - 11 jun 20 kl. 14:23

Affärsvärlden: Oklarheter kring Claes Hembergs fond

Det saknas stöd för flera påstående kring fondbolaget Neox där Avanzas före detta sparekonom Claes Hemberg är partner, rapporterar….

DI - 08 jun 20 kl. 08:43

AFV: SAS väntas överleva men dagens ägare späds ut rejält

Tidningen Affärsvärlden tror att flygbolaget SAS överlever och går ur krisen som ett mer lönsamt företag, men att aktierna tillhörande….

PrivataAffärer - 02 sep 20 kl. 14:27

Affärsvärlden: En aktie att köpa och en att vänta med

Affärsvärlden känner sig hyfsat säker i bedömningen att kontanter kommer vara ett frekvent betalmedel i många år framöver på merparten av Loomis marknader, enligt en analys på onsdagseftermiddagen där kontanthanteringsbolaget ges en köprekommendation. I sin värdering tar Affärsvärlden höjd för att andelen problemmarknader kan öka något framöver. ”Värderar vi de potentiella problemmarknaderna till 5 gånger rörelseresultatet och övriga marknader till 12 gånger landar vi i en rimlig värdering på 10-11 gånger för helheten.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 20 kl. 15:57

Högt uppsatt företrädare för Balder häktad

En av de två högt uppsatta företrädarna för fastighetsbolaget Balder som gripits har häktats i två veckor av tingsrätten, rapporterar Affärsvärlden. Mannen är enligt åklagare Pontus Hamilton på sannolika skäl misstänkt för grovt insiderbrott. Under fred.

PrivataAffärer - 28 maj 20 kl. 13:40

Fem varningsflaggor inför börsintroduktion

Tidningen varnar bland annat i kategorin ”Hög emissionskostnad” och pekar här på att Nanoforms emissionsutgifter kommer uppgå till cirka 132 miljoner kr, eller runt 16 procent av erbjudandet. En flagga reses även vad gäller ”Tveksamma incitament”. Ersättning upp till 39 miljoner ”Nanoforms CFO och dess IR-ansvarige har båda rörliga incitament i aktuell IPO.

PrivataAffärer - 28 maj 20 kl. 13:25

Affärsvärlden: En aktie att köpa

  ”Om Saab skulle närma sig marginalmålet på 10 procent är uppsidan i aktien sannolikt betydande. Även om bolaget inte når ändå dit så är värderingen inte speciellt hög och uppsidan attraktiv. En viktig sak att hålla koll på framöver är att kassaflödet stärks.

PrivataAffärer - 25 maj 20 kl. 08:51

AFV sänker Fortnox

Affärsvärlden anser fortfarande att Fortnox tillväxtutsikter är ljusa på lång sikt men att värderingen just nu är för hög. ”På våra prognoser för nästkommande räkenskapsår (2021e) handlas aktien till 45 gånger rörelsevinsten (EV/Ebit) och hela 60 gånger årsvinsten (P/E). Varje försäljningskrona värderas till 17 gånger”, står det i analysen.

YLE - 22 maj 20 kl. 04:53

"Affärsvärlden kommer att resa allt mindre" - coronakrisen har tvingat fram fungerande digitala lösningar

Företag har tagit stora digitala hopp framåt..

PrivataAffärer - 18 maj 20 kl. 08:01

”Electrolux låga värdering är befogad”

I numret återfinns även köprekommendationer av Platzer och Bilia, vilka dock publicerades online av Affärsvärlden tidigare i förra veckan. Electrolux guidade för en betydande förlust i andra kvartalet i delårsrapporten för det första kvartalet där effekterna av pandemin med covid-19 syntes tydligt. Efterfrågan väntas visserligen återhämtas med start ganska snart i takt med att världen börjar öppnas upp igen, men arbetslösheten kommer att vara fortsatt hög och därmed kommer fokus att ligga på lägre priser, något som kan innebära extra motlut för Electrolux som försöker skjuta försäljningsmixen mot premiumprodukter, resonerar tidningen.

PrivataAffärer - 11 maj 20 kl. 07:51

En aktie att köpa och en att sälja

Billerud Korsnäs ledning och ägarbild inger inga övertygande signaler just nu, skriver Affärsvärlden och pekar på att bolaget sedan ett halvår tillbaka letar en ny permanent vd efter att Petra Einarsson fick gå på dagen den 4 november ifjol, och att österrikiska Frapag valt att minska sin post som största ägare från 15 till 12 procent av aktierna och att ingen ny icke-institutionell ägare ännu har dykt upp i ägartoppen. Billerud Korsnäs nya jätteinvestering KM7 kommer snart att öka exponeringen mot konjunkturtålig vätskekartong, skriver Affärsvärlden. Samtidigt lever förpackningsindustrin med sina återkommande produktionsstörningar, priskrig och stora återinvesteringsbehov, enligt tidningen.

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 20 kl. 15:31

Marginalens vd lånar stort av egna banken

Marginalen Bank ökade utlåningen under fjolåret, men bara till bankens vd Ewa Glennow och det egna moderbolaget, skriver Affärsvärlden. I årsredovisningen skriver hon nöjt att bankens utlåning ökade med 232 miljoner kronor. Men det är först i noterna so.

DI - 08 maj 20 kl. 15:58

Marginalen Banks vd lånar stort av egna banken

Marginalen Bank ökade utlåningen under fjolåret, men bara till bankens vd Ewa Glennow och det egna moderbolaget, skriver Affärsvärlden..

PrivataAffärer - 06 maj 20 kl. 21:26

En färsk köprekommendation

Vidare har Affärsvärlden gått ut med neutrala rekommendationer för tre bolag: hotellfastighetsbolaget Pandox, medicinteknikbolaget Addlife och nischbanken Collector. Beträffande Pandox är värderingen av bolagets hotellfastigheter just nu mycket osäker på grund av den rådande pandemin. ”Att köpa aktien idag är en chansning som bara passar den mest risktålige.

PrivataAffärer - 14 aug 20 kl. 15:49

Affärsvärlden: En aktie med potential

En konkret risk i sammanhanget är också att det kan krävas en nyemission för att klara krisen. Gunnebo vars skuldsättning på 1,1 miljarder kr är nämligen hög jämfört med nuvarande vinstnivå, enligt tidningen. Bolagets egen uttalade bedömning är dock att man har säkerställd finansiering och marginal för att hantera volymnedgångar till följd av pandemin.

Realtid - 24 apr 20 kl. 10:23

Uppgift: Hemlig utredning av statliga aktieköp pågår

Finansdepartementet utreder hur staten ska kunna gå in som aktieägare i krisande företag, rapporterar Affärsvärlden..

Expressen - 23 apr 20 kl. 19:58

Mystiske miljardären slåss om toppjobbet

Skidvärlden är på väg att förändras.Redan i höst kan Johan Eliasch, 58, ta över som ny ordförande i internationella skidförbundet.Vem det är?

Dagensanalys.se - 22 apr 20 kl. 10:17

Dagens Analys ändrar om på redaktionen

Likt Affärsvärlden möblerar Dagens Analys om på redaktionen. Till redaktionschef utses Mikael Karlsson, som efterträder Mikael Karlsson som numera är biträdande redaktör. Till analyschef tillsätts kollegan Mikael Karlsson som rapporterar till redaktionschefen som också får rollen som annonschef.

PrivataAffärer - 10 aug 20 kl. 07:58

Affärsvärlden: En aktie att köpa

”GHP har nu ett börsvärde på drygt 1,3 miljarder och intresset från fonder borde öka vilket kan driva multipelexpansionen ytterligare. Den riktige optimisten kan även hoppas på att konsolideringen i sektorn fortsätter och att GHP är ett tänkbart uppköpsobjekt”, står det i analysen. I den negativa vågskålen finns den ständigt närvarande politiska risken och att GHP:s avtal i Mellanöstern inte förlängs, skriver Affärsvärlden.

Affärsvärlden - 17 apr 20 kl. 12:24

Det dolda mönstret i allt

Vad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..

PrivataAffärer - 16 apr 20 kl. 07:06

Tre köpvärda aktier

Danske Banks aktie har sjunkit 70 procent de senaste tre åren, vilket delvis kan tillskrivas den penningtvättsskandal som avslöjades 2017. Men trots risken för fler otrevliga överraskningar i härvan anses aktien köpvärd till nuvarande nivåer, skriver Affärsvärlden. Även den som vill investera i omsorgsbolaget Attendo bör vara beredd på risken för negativ publicitet under det kommande året.

Affärsvärlden - 15 apr 20 kl. 18:00

”Första krisen i oredans tid”

En pandemi kräver ett starkt globalt samarbete. I dag är det bara viruset som är globaliserat – det internationella samarbetet hänger inte med, säger Carl Bildt i en exklusiv intervju med Affärsvärlden..

PrivataAffärer - 09 apr 20 kl. 07:22

En köpvärd aktie för långsiktiga

Konsultleverantörer som Ework har blivit hårt drabbade av den pågående pandemin och Affärsvärlden räknar med att det blir ett rejält intäktstapp under 2020. ”Den som orkar se igenom en djup cyklisk nedgång ser något bra”, påpekar dock tidningen som menar att Eworks digitala mäkleri kommer att fortsätta vinna marknadsandelar. Även friluftsbolaget Thule står inför prövningar vilket dock inte reflekteras i nuvarande värdering, anser Affärsvärlden, och därför blir rådet att avvakta.

PrivataAffärer - 02 apr 20 kl. 06:57

Tre köpvärda aktier

Affärssystemsbolaget Fortnox lockar till köp trots utmaningarna under den pågående coronapandemin. ”Vi ser de tillfälliga orosmolnen som ett bra läge att få köpa ett kvalitativt bolag. En aktie för byrålådan”, skriver tidningen.

Affärsvärlden - 01 apr 20 kl. 18:00

Spiltan storägare i Marginalen-obligationer

Marknaden för företagsobligationer har de senaste veckorna satts under stor press och Spiltan Fonder har stängt flera av sina fonder för uttag. Nu kan Affärsvärlden avslöja att fondbolaget äger stora obligationsposter i Marginalen Bank..

Affärsvärlden - 01 apr 20 kl. 18:00

Affärsvärlden nummer 14, 2020

Lånar ut miljardbelopp till ägare och närstående ● Spiltan storägare i Marginalen-obligationer ● Ödesår för Daniel Sachs.

Affärsvärlden - 26 mar 20 kl. 08:07

Speljuvel kan lyfta mobilspelbolaget

Affärsvärlden rekommenderar köp i ett mobilspelbolag medan rådet för ett verkstadsbolag är neutral..

PrivataAffärer - 26 mar 20 kl. 08:09

Affärsvärlden: En aktie att köpa

G5 har knappt påverkats av coronaviruset då flertalet anställda kan arbeta hemifrån. Mobilspebolagets framtid ser ljus ut där marknaden väntas växa med 10-15 procent årligen de kommande fem åren. Tidningen ger rådet köp och framhåller särskilt spelet Jewels of Rome som hittills varit en succé, men betonar att investeringen är för den riskvillige.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.