Adblock

Thursday, 25 April, 11:51

Nyheter om Adblock

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 11 mar 19 kl. 18:00

Höjdpunkterna från Orvesto Konsument 2018

Hur många har en digital röstassistent hemma? Hur stor andel kopplar upp sig på internet via mobilen? Vilka tjänster använder vi mest på internet?

Dagensanalys.se - 29 mar 19 kl. 01:15

Adblock-användare fattar visst att annonserna är viktiga

Bolaget bakom världens mest älskade och hatade reklamblockerare, Adblock Plus, har genomfört en studie som kartlägger intentionen bakom användningen. Enligt studien är relationen inte svart och vit utan har fler nyanser än vad många ofta vill tro. För flera publicister finns det bara två lägen – en avstängd eller påslagen reklamblockerare.

Dagensanalys.se - 18 feb 19 kl. 14:58

Google vill prioritera sin egna reklamblockerare

Google vacklar just nu gällande stöd för externa reklamblockerare som Adblock Plus. Det visar kommande ändringar i sin API som används av tilläggen. Reklamblockerare som Ghostery, uBlock, Origin och Adblock Plus använder Chromes API för att kunna blockera reklam.

Dagensanalys.se - 03 feb 19 kl. 18:55

Varför tillåter Google reklamblockerare i sin webbläsare men inte i appar

En fjärdedel av alla svenskar har upptäckt att de kan ladda ned ett tillägg från Google som blockerar reklam i sin webbläsare. Men att ladda ned samma funktion som app till sin mobil är inte tillåtet i Googles Play Store. Så varför tillåter Google att du kan ladda ned Adblock till din webbläsare från Chrome Web Store men inte ifrån Google Play Store i din mobil?

Dagensanalys.se - 15 jan 19 kl. 01:22

Företaget bakom WordPress lanserar plattform för nyhetssajter

WordPress är världens i särklass största plattform för webbsidor. Nu ska man utveckla en plattform som ska hjälpa nyhetssajter. Företaget bakom WordPress.

Dagensanalys.se - 21 nov 18 kl. 12:49

Anti-blockerarna går samman för att bli starkare

Blockthrough som jobbar med anti-blockerare har köpt PageFair. Tillsammans ska de nu kämpa emot reklamblockerarna. “The combination of Blockthrough’s proven revenue recovery tools and PageFair’s powerful analytics solution creates the industry’s most comprehensive and effective Adblock recovery platform,” förklarar bolaget efter köpet..

Dagensanalys.se - 18 okt 18 kl. 15:44

Ny våg av produkter ser till att hela familjen blir reklamfri

En fjärdedel av alla svenskar använder en reklamblockerare. Nu ska fler företag sko sig på att allt fler svenskar väljer att blockera reklamen. Ett av dessa är AdGuard Home som ser till att hela familjen blir reklamfri, hela tiden.

Dagensanalys.se - 12 aug 18 kl. 16:41

Reklamblockeraren som installeras på din router

Nu behöver du inte längre ladda ned en reklamblockerare till din dator, mobil eller surfplatta. En ny lösning gör det möjligt att blockera all reklam redan i din router. Eftersom merparten av internetanvändarna har mer en enhet när de surfar på nätet kan det vara jobbigt att ladda ned en reklamblockerare som Adblock till mobilen, plattan och din dator.

Dagensanalys.se - 27 jun 18 kl. 10:16

Microsoft hånar annonsbranschen med Edge till mobilen

Att 25 procent av svenskarna använder en annonsblockerare i sin webbläsare på desktop är jobbigt nog. Nu vill Microsoft hjälpa dem att även blockera annonser i mobilen. Idag är det bara runt 5 procent som blockerar annonser i mobilen.

Dagensanalys.se - 15 jun 18 kl. 20:46

Det här händer när webbläsare blockerar tredjepartskakor

Flera mätsystem använder tredjepartskakor (cookies) för att hålla reda på när en besökare kommer till webbplatsen. Men vad händer om mätsystemet inte kan sätta en kaka? Det här är en kärnfråga när nu Safari sätter tonen på marknaden och börjar blockera mätkakorna.

Dagensanalys.se - 23 apr 18 kl. 10:02

Reklamblockeraren vinner i högsta domstol och lättnadens suck hörs på internet

I Tyskland har det pågått ett rättsfall där den tyska mediekoncernen Axel Springer stämt företaget bakom Adblock Plus, i hopp om att få bort dem från marknaden och olagligförklara reklamblockerare. Som du kan läsa i rubriken förlorade idioterna än en gång. Axel Springer med stöd av hela mediebranschen har försökt att på alla sätt olagligförklara världens mest använda reklamblockerare, Adblock Plus.

Dagensanalys.se - 20 sep 18 kl. 01:23

Nu ska Adblock Plus börja fightas igen

Trots att du inte hört så mycket om Adblock Plus så är världens mest använda reklamblockerare ett fortsatt problem för världens annonsörer och nu tänker minsann gänget bakom tjänsten börja fightas ännu hårdare. I Sverige är det så många som 25 procent som använder en reklamblockerare. I de yngre åldrarna är siffran så hög som 60 procent.

Dagensanalys.se - 14 feb 18 kl. 13:57

Imorgon kommer Google Chrome lansera sin inbyggda adblocker

Chrome’s inbyggda annosblockerare går live imorgon. Det är första gången Google automatiskt blockerar vissa annonser i Chrome. En hel del publicister kommer att drabbas av detta i sin annonsaffär, samtidigt som vanlig användare kanske inte ens märker av det.

Dagensanalys.se - 15 dec 17 kl. 10:21

Så tycker användarna om reklamblockerare

Företaget Statista genomförde nyligen en stor undersökning i USA för att ta reda på vad internetanvändarnas inställning till reklam och reklamblockerare är. Resultaten är delvis väntade, och delvis förvånande. Statista fick omkring 1000 svar på sin undersökning om hur användare uppfattar reklam och reklamblockerare.

Dagensanalys.se - 28 nov 17 kl. 11:30

Så här slipper du alla retargeting-annonser

Vi alla hatar retargeting-annonser, men ändå fortsätter publicister och andra att använda dem. Men det finns lösningar och den här gången är det Apples webbläsare Safari som kommer till undsättning. Senaste versionen av webbläsaren Safari från Apple har nämligen byggt in, med hjälp av artificiell intelligens, en process som gör att annonserna inte följer efter dig på nätet.

IDG - 10 okt 17 kl. 13:59

Fejkad annonsblockerare hämtades av 37 000 användare och lusade ned dem med reklam


Bluffprogrammet utgav sig för att vara Adblock Plus och hamnade på Chrome Web Store..

Dagensanalys.se - 14 jun 18 kl. 13:01

Företaget bakom Adblock Plus avslöjar troll- och fejknyheter

Eyeo, som är företaget bakom Adblock Plus, tar till ny teknik för att avslöja nyheter som är fejk eller skrivna av troll. Med hjälp av ett tillägg som du laddar ned till din webbläsare kommer Eyeo visa upp vilka nyheter som du kan lita på och vilka som är fejkade trollnyheter. Tillägget heter Trusted News och finns i skrivande stund endast till Google Chrome.

Dagensanalys.se - 11 jun 18 kl. 09:45

Adblock Plus hänger på trenden som Apple drog igång och blockerar spårning från sociala medier

Den hyperpopulära reklamblockeraren Adblock Plus har lagt till ny funktion som hindrar spårning från sociala medier. Sociala medier spårar användare både i och utanför sina plattformar med hjälp av gilla- och dela-knappar. Knapparna agerar som en synlig spårningspixel och gör det som har gjorts på internet sedan den första countern dök upp.

IDG - 15 jul 17 kl. 13:07

Apple stoppar för vpn-baserade reklamblockerare på App Store


När Future Mind skickade in en uppdatering av sin vpn-baserade reklamblockerade Adblock sade Apple oväntat nej – ”vi har ändrat vår policy”..

Dagensanalys.se - 02 jun 17 kl. 09:31

Googles Ad-blocker kommer inom sex månader

För bara en månad sedan kom rykten om att Google höll på att utveckla sin egen reklamblockerare. Nu har Google gått ut med en ”heads upp” till sina publicister så de kan vara redo när reklamblockeraren lanseras, om bara sex månader. Kampen mellan reklamblockerare och annonsörer har pågått länge.

Sydsvenskan - 03 jun 17 kl. 06:00

Linus Olsson: ”Vi har gjort allting fel”

Med nya ägaren Adblock Plus ska Linus Olsson hjälpa mediehusen att tjäna pengar..

Dagensanalys.se - 01 jun 17 kl. 10:00

Många vill blockera annonser i mobilen men vet inte hur

Adblock Plus var nyfiken på varför människor i Europa och USA blockerar annonser när de surfar på datorn men inte när de använder mobilen. De bestämde sig därför, tillsammans med GlobalWebIndex, att ta reda på varför. Det är idag fler personer som blockerar annonser i mobilen än på datorn, om man räknar in Asien.

Dagensanalys.se - 23 maj 17 kl. 08:59

Retargeting – Retarded Marketing

I princip alla företag där jag har varit inne på deras hemsida förföljer mig på nätet med idiotiska erbjudanden som jag inte är intresserad av. Oavsett om jag har besökt en konkurrent eller om jag har köpt något på nätet blir jag stalkad på nätet av dessa företag. Jag kommer garanterad inte köpa av värsta konkurrenten och jag kommer definitivt inte köpa samma tvättmaskin eller resa till Paris när jag precis har köpt dem.

Dagensanalys.se - 03 maj 17 kl. 10:31

Webinar: Få alla dina frågor om annonsblockerare besvarade!

Är du för eller mot annonsblockerare? Oavsett vilket har du nu chansen att få lyssna till, och även ställa frågor till Ben Willians från Adblock Plus! Torsdag den 11 maj genomför vi ett webinar med Ben, där han dessutom kommer att avslöja hur du gör för att undvika att bli blockerad.

Dagensanalys.se - 04 maj 17 kl. 11:31

Är Googles reklamblockerare en konspiration?

De flesta annonsörer hatar reklamblockerare som förstör möjligheterna att nå ut till konsumenterna. Men nu frågar sig många om Google har en dold agenda med att skapa sin egen reklamblockerare. Google är ett företag som tjänar stora pengar på reklam i sina kanaler.

VA - 04 maj 17 kl. 11:07

Alla pratar om Adblock – hälften hatar och den andra hälften gillar

Frågan om reklamblockerare är hetare än någonsin, skriver Mattias Strandberg..

Dagensanalys.se - 24 apr 17 kl. 17:55

Facebook, Google och IAB i dialog om att utveckla en reklamblockerare

Några av världens största onlinetjänster och annonsörer försöker nu samarbeta för att ta bort de värsta annonsformaten på internet. Bakom initiativet finner vi bland andra Google, Microsoft, WPP, Facebook och överraskande nog IAB. Vad som verkar mest troligt är att man kommer tillsammans utveckla en reklamblockerare som ska städa bort de värsta annonstyperna, de som irriterar konsumenterna mest.

Dagensanalys.se - 18 apr 17 kl. 13:15

Ny adblocker smartare än någonsin

En grupp forskare från Stanford och Princeton har skapat en Adblocker som identifierar annonser på samma sätt som människor, och varnar användaren om att ett inlägg är en annons. Den nya skapelsen kallas Perceptual Ad Blocker och är så effektiv och intelligent att den går runt alla försöka att hindra Adblockers på alla sajter de testat. Genom att titta på inlägget på liknande sätt som människor gör för att identifiera vad som är en annons har forskarna lyckats hitta så gott som alla försök att gömma annonser i vanliga flöden.

Dagensanalys.se - 10 apr 17 kl. 10:31

Är IABs nya forskningschef mogen uppgiften?

IAB meddelade nyligen att deras nya chef för avdelningen ”research and impact” blir Chris Kuist. Målet är att förstå hur människor beter sig, i synnerhet på mobila enheter. Frågan är om han är mogen uppgiften.

Dagens PS - 06 apr 17 kl. 09:36

Piratens startup köps upp

Peter Sunde, som startade Pirate Bay, drog igång startup-bolaget Flattr 2010 tillsammans med medieproducenten Linus Olsson. Bolaget hade från början som affärsidé att användare skulle kunna skänka pengar till innehållsskapare på nätet, det vill säga en mikrodonationstjänst, skriver Breakit som konstaterar att den stora succén för bolaget uteblivit. I fjol inledde bolaget, vars säte är i Malmö, ett samarbete med tyska Eyeo, som i sin tur står bakom Adblockertjänsten Adblock plus – bolagen samarbetar nu kring den nya Flattr plus-tjänsten, ”som automatiskt fördelar pengar till sajter användaren besöker”, enligt Breakit som uppger att tanken är att Flattr på sikt ska bakas in i Adblock plus.

Sydsvenskan - 05 apr 17 kl. 22:37

Peter Sundes Malmö-startup köps av tysk jätte

Malmöbaserade Flattr säljs till det tyska bolaget bakom tjänsten Adblock plus..

Dagensanalys.se - 23 mar 17 kl. 12:31

Ny standard för vad som är en bra annons

Diskussionerna kring Adblockers och hur annonsmarknaden ska ta sig runt dessa har pågått länge. Nu kommer en ny standard som ska hjälpa marknadsförare att skapa bättre annonser och minska annonsblockeringen. Det är organisationen Coalition for Better Ads som nyligen gett ut sin ”Better Ads Standard”.

Dagensanalys.se - 21 feb 17 kl. 12:19

Digital företagskultur tuggar i sig digitala strategier till frukost

Alla talar idag om att sätta en digital strategi, man lusläser allt om digitala nyheter samt de tips och guider som publiceras. Men hur många företag har en digital ledningsgrupp, eller ens en person från den digitala sidan som sitter med i ledningsgruppen? Det funkar inte med en IT-chef som skall sätta den digitala spelplanen.

Dagensanalys.se - 16 jan 17 kl. 11:11

2017 kommer allt fler blockera reklam i mobilen

I år kommer kommer allt fler att installera en annonsblockerare i sin smartphone, annonsörer måste hitta andra sätt än trubbiga bannerannonser för att nå fram. Framförallt är det svårt att nå fram till tech-intresserade, yngre, män och dem i som bor storstad då dessa blockerar reklam i större utsträckning. Om du vill nå fram till yngre män i storstad via bannerannonser, ja då har du problem då 2 av 3 i denna målgrupp blockerar annonser på sin dator och snart även på mobilen.

Dagensanalys.se - 07 nov 16 kl. 13:07

Netflix läskiga annons för dem med reklamblockerade

”Hej reklamblockerare. Du kan inte se annonsen. Men annonsen kan se dig”, kan man läsa i en annons för Netflix-serien ”Black mirror”.

Dagens Media - 30 dec 16 kl. 14:00

Användningen av adblocker minskar

ÅRET SOM GICK. Svenskarnas Adblock-användande började plana ut efter en explosionsartad tillväxt..

Dagensanalys.se - 18 nov 16 kl. 09:10

Programmatic och Retargeting det är e-handlarnas straff mot dig för att du handlar på nätet

Det finns inget som fungerar så dåligt i den digitala annonshandeln som retargeting i kombination med programmatic ur en konsuments synvinkel. Förra veckan la jag en order på e-handelssajten Ridestore, crossutrustning med kläder, hjälm  och skydd. Det är guds straff mot mig att jag handlade på nätet.

Dagensanalys.se - 14 okt 16 kl. 11:38

4 steg hur du lyckas med Facebook Live – från mobil till studio

Att Facebook Live är oerhört effektivt kan inte ha undgått någon, de prioriterar just nu livesändningar för att fler skall sända mer direkt. Troligtvis gör de detta för att få igång användandet så att de senare kan kapitalisera på användarna med annonser i deras online-video sändningar på Facebook. De har redan presenterat olika annonslösningar i Favebook Live.

Dagensanalys.se - 06 okt 16 kl. 10:45

Dagens statistik: Antalet Facebook-användare som använder reklamblockerare

Facebook-annonsering i all ära, men hur många av användarna blockerar annonser hos Facebook? Statistiken nedan presenterar hur många av Facebooks desktop-användare som varje månad använder reklamblockerare världen över, under andra kvartalet 2016. Det visar sig att 37 procent av Facebook-användarna i åldern 35-44 använder reklamblockerare på sina datorer.

Dagensanalys.se - 27 sep 16 kl. 11:55

Vi söker en vass konceptsäljare

Dagensanalys.se har på bara två och ett halvt år lyckats skapa en lojal läsarkrets med 40 tusen unika besökare varje månad, vi säker nu en vass konceptsäljare som vill vara med och utveckla vår intäktsaffär. Vi arbetar med smarta annonslösningar som konverterar mycket bra och ger effekt åt våra samarbetspartners, vi behöver få in fler nöjda kunder.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.