AMF

Sunday, 31 May, 21:23

Nyheter om AMF

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 23 apr 20 kl. 14:21

AMF har ökat i Intrum till 5,1 procent av aktierna

AFM Pension har ökat innehavet i Intrum till närmare 6,8 miljoner aktier motsvarande 5,1 procent av kapital och röster..

Cornucopia - 15 apr 20 kl. 11:33

Morningstar sänker ratingen för räntefonder - Spiltan sänks

Morningsstar sänker sin rating för många av räntefonderna i kategorin SEK obligationer företag, inklusive Spiltan Högräntefond Sverige, som tappar sitt högsta betyg. Tidigare har Morningstar rekommenderat Spiltan Räntefond Sverige till flera av sina PPM-portföljförslag.
Alternativ till dasspapper.

Realtid - 05 maj 20 kl. 14:43

Minus 6,4 procent för AMF:s kapitalförvaltning

AMF:s totalavkastning sjönk 6,4 procent under första kvartalet. Bolaget säger sig vara stabilt och kommer att fortsätta stötta bolag genom coronakrisen..

Cornucopia - 01 apr 20 kl. 08:18

Katastrofal utveckling för Spiltans räntefonder under frysningen

Spiltan Fonder kurssatte återigen sina räntefonder Räntefond Sverige och Högräntefond igår. Resultatet visar på en katastrofal utveckling jämfört med de fonder som inte frystes eller togs ur frysen omgående. Uppenbarligen var antingen inte frysningen gynnsam för alla fondandelsägare eller så är Spiltan Fonders ränteförvaltning katastrofalt dålig.

PrivataAffärer - 03 apr 20 kl. 11:31

Hernhag: Fyra långsiktiga kvalitetsbolag

Magnus: Hej Marcus! Kan du nämna fyra stycken kvalitetsbolag som man ska investera nu? Min sparhorisont är långsiktig.

Cornucopia - 30 mar 20 kl. 12:14

Så mycket steg alternativen till frysta Spiltan Räntefond Sverige i fredags

Spiltan Fonder fortsätter att ha fryst sitt "alternativ till sparkonto" Räntefond Sverige. Men deras svenska konkurrenter har öppnat sina fonder för handel igen. Nedan en listning av hur mycket konkurrenternas fonder steg i fredags - uppenbarligen är det inga problem med prissättning på marknaden längre.

PrivataAffärer - 30 mar 20 kl. 10:20

Spararna dumpar företagsobligationsfonder

Turbulensen på marknaden har varit extrem och senaste veckorna har vi fått uppleva såväl historiens snabbaste börskrasch som återhämtning. Det menar Johanna Kull, sparekonom på Avanza. – Senaste veckans starka börs ska emellertid inte tas som en given signal att det nu vänt, enskilda dagar med ordentliga uppstudsar är snarare ett klassiskt mönster i tider av börsoro, säger hon dock.

Cornucopia - 27 mar 20 kl. 13:04

Genomgång likviditetesfonder - finns det penningmarknadsfonder utan företagspapper?

Den krympande svenska statsskulden och stigande börskurser har de senaste tio åren gjort att det inte längre går att investera i statspapper, då kapitalvolymen helt enkelt är för stor i förhållande till statsskulden. Istället har korträntefonderna tvingats köpa på sig företagspapper, vilket nu är vid vägs ände.Frågan blir då om det finns någon likviditetsfond som bara har statspapper?

DI - 27 mar 20 kl. 11:41

Volvo Cars senarelägger utdelningen

Volvo Cars delar ut 35 miljoner kronor till AMF och Folksam som äger preferensaktier i bolaget..

PrivataAffärer - 23 mar 20 kl. 15:34

Massflykt från företagsobligationsfonder

Läs också: Flera fondbolag stoppar handel i företagsobligationsfonder (20 mar) FI i krismöte om företagsobligationsfonder (19 mar)

Varningen: Obligationsmarknaden inte längre en säker hamn (11 mar)   – Man kan lugnt konstatera att spararna rusat mot utgången när det gäller företagsobligationsfonderna. Under mars månad hittills är Spiltan Högräntefond den klart mest nettosålda fonden bland Nordnets sparare. Näst mest såld är Carnegie Corporate Bond och tredje mest Lannebo High Yield Allocation, s

Helsingborgs Dagblad - 20 mar 20 kl. 12:30

Skadeståndshot mot på Swedbanks exstyrelse

AMF pension, en av Swedbanks storägare, vill att bankens nya styrelse ska undersöka möjligheten att kräva tidigare styrelseledamöter på skadestånd, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. AMF ger beskedet efter Finansinspektionens sanktionsavgift mot Swedban.

DI - 20 mar 20 kl. 12:44

Skadeståndshot mot Swedbanks tidigare styrelse

AMF pension, en av Swedbanks storägare, vill att bankens nya styrelse ska undersöka möjligheten att kräva tidigare styrelseledamöter på….

GöteborgsPosten - 20 mar 20 kl. 12:31

Skadeståndshot mot på Swedbanks exstyrelse

AMF pension, en av Swedbanks storägare, vill att bankens nya styrelse ska undersöka möjligheten att kräva tidigare styrelseledamöter på skadestånd, rapporterar Ekot i Sveriges Radio..

Affärsvärlden - 20 mar 20 kl. 12:46

Skadeståndshot mot Swedbanks exstyrelse

AMF pension, en av Swedbanks storägare, vill att bankens nya styrelse ska undersöka möjligheten att kräva tidigare styrelseledamöter på skadestånd, rapporterar Ekot i Sveriges Radio..

Realtid - 18 mar 20 kl. 07:57

”Omöjligt ge ut obligationslån”

Det är i praktiken tvärstopp för företagsobligationer, AMF ser köpläge och amorteringsfria bolån från Skandia. Här hittar du morgonens nyheter..

DI - 17 mar 20 kl. 22:01

Pensionsjätten om coronakrisen: ”Det handlar om att övervintra”

I slutet av januari började pensionsbolaget AMF se över sin portfölj, när oron för Kina spred sig..

Realtid - 21 apr 20 kl. 10:55

Erséus och Gorosch till styrelsen i AMF Fastigheter

AMF Fastigheters bolagsstämma har valt in Thomas Erséus och Daniel Gorosch som ledamöter i AMF Fastigheters styrelse..

Realtid - 08 apr 20 kl. 10:20

AMF investerar 5 miljarder i svenska företag

"Som stor ägare har vi såväl ett ansvar som ett intresse av att säkerställa att våra bra och långsiktigt livskraftiga bolag finns kvar och är konkurrenskraftiga även när pandemin är över," säger AMF:s kapitalförvaltningschef Tomas Flodén.

DI - 10 feb 20 kl. 13:53

Svenska jättarna miljardköpte i Volvo Cars – hyllar nyheten

Folksam och AMF, som nyligen storköpte preferensaktier i Volvo Cars, ställer sig positiva till intentionen att slå ihop biltillverkaren med….

PrivataAffärer - 07 feb 20 kl. 11:11

Hernhag: Fem säkra utdelningsaktier

V: Hej Marcus! Ligger för tillfället ganska tungt i Nobina. Vilka tankar har du om bolaget?

Realtid - 03 apr 20 kl. 14:04

Ny vice vd på AMF

Aino Bunge tar över efter Tomas Flodén som vice vd på AMF..

Realtid - 04 feb 20 kl. 15:41

Bokenberger föreslås som ny ordförande för Wallenstam

Lars-Åke Bokenberger, avgående aktiechef på AMF, föreslås till ny styrelseordförande i Wallenstam..

Skånskan - 29 jan 20 kl. 16:28

Riktiga indexfonder

Svenskarnas intresse för att spara i indexfonder ökar. En indexfond kan till exempel återspegla avkastningen från de 30 mest handlade aktierna på Stockholmsbörsen. Indexfonden består då av just dessa 30 bolag.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 20 kl. 16:00

Inga besked från utpekad köpare efter stoppad affär

AMF: "Vi ger inga kommentarer i nuläget"..

DI - 20 mar 20 kl. 14:52

AMF köper in sig i Scandic hotels

AMF Pension köper över 4 miljoner aktier i Scandic Hotels, enligt ett flaggningsmeddelande. .

Realtid - 20 mar 20 kl. 12:09

AMF överväger skadestånd mot Swedbanks tidigare styrelse

AMF pension vill att Swedbanks nuvarande styrelse ska undersöka om det går att kräva skadestånd av tidigare styrelseledamöter..

SR - 20 mar 20 kl. 11:55

AMF öppnar för skadestånd mot Swedbanks tidigare styrelse

En av storägarna i Swedbank, AMF pension, vill att Swedbanks nuvarande styrelse ska undersöka om det går att kräva skadestånd av tidigare styrelseledamöter. Detta efter Finansinspektionens granskning av den misstänkta penningtvätten i Baltikum..

PrivataAffärer - 27 dec 19 kl. 04:00

Globala indexfonder dominerade 2019

Man kan lugnt säga att 2019 var globalfondernas år, menar Frida Bratt. Anledningarna är två, dels har den globala aktiemarknaden gått väldigt bra, med en uppgång för MSCI World på 25 procent räknat i dollar, dels har den svenska kronan varit så svag att fonder som investerar i utländska aktier har fått mer tillbaka i kronor för varje dollar de köper fondandelar för. – Det har gjort att världsindex räknat i kronor är upp med 32 procent, och det har naturligtvis sparare i globalfonder tjänar på.

PrivataAffärer - 19 dec 19 kl. 12:59

Var fjärde tjänstepensionsflytt sker utan kundens vetskap

Det framgår av AMF:s Flyttrapport som presenteras för fjärde året i rad, där branschstatistik över flyttar av kollektivavtalade tjänstepensioner kombinerats med intervjuer med kunder som flyttat sin tjänstepension från AMF. Många sparare är förblir omedvetna om att de faktiskt flyttat – det gäller för över en fjärdedel av dem – och drygt tre av tio flyttar till en sparform som inte stämmer överens med vad de säger sig föredra. Flyttströmmarna går från traditionell försäkring till fondförsäkring, och från förvalsbolag till banker och fondbolag och de flesta som flyttar sin tjänstepension gör det på initiativ av en rådgivare eller bank.

Dagens PS - 17 dec 19 kl. 07:36

Volvo Cars sikte på börsnotering kvarstår

Volvo Cars ger ut nya preferensaktier på fem miljarder kronor till institutionsjättarna AMF och Folksam. Liksom i emissionen av de tidigare kommer dessa med möjligheten till konvertering till stamaktier. Det gör att bolaget håller dörren öppen för en börsnotering, enligt Dagens Industri.

PrivataAffärer - 16 dec 19 kl. 13:04

Pensionsjättar investerar miljarder i Volvo Cars

Även AMF återinvesterar i de nya preferensaktierna, 3 miljarder kronor. ”Investeringen ger våra kunder en god riskjusterad avkastning och ett fortsatt engagemang i ett framgångsrikt bolag med stark anknytning till svensk industri”, kommenterar Michael Kjeller, chef Kapitalförvaltning och hållbarhet i Folksamgruppen. Folksamgruppens investering fördelar sig enligt följande: Folksam Liv 1.

Realtid - 16 dec 19 kl. 13:27

Volvo Cars emitterar aktier för 5 miljarder kronor 

Volvo Cars emitterar nya preferensaktier för 5 miljarder kronor till AMF och Folksam. Aktierna kan konverteras till stamaktier om Volvo Cars går till börsen..

DI - 16 dec 19 kl. 12:31

Volvo Cars gör jätteemission – håller dörren för börsnotering öppen

Volvo Cars håller dörren för börsnotering öppen genom att emittera nya preferensaktier för 5 miljarder kronor till AMF….

DI - 11 dec 19 kl. 07:45

Hemlig budgivare i skånsk mångmiljardaffär – ”ett demokratiskt problem”

Riskkapitaljätten EQT var intresserad men det är pensionsförvaltaren AMF som kan gå segrande ur striden om det….

Dagens PS - 10 dec 19 kl. 12:33

Vestberg kan krävas på 90 miljoner

Hans Vestberg var koncernchef under tiden för Ericssons misstänkta korruption. Nu höjs röster för att dra tillbaka hans bonusar.  Korruptionen ska ha pågått i Afrika och Asien under åren 2010-2016 när Hans Vestberg var koncernchef.

DI - 05 mar 20 kl. 09:12

Lars Wedenborn föreslås som ny ordförande för AMF

Lars Wedenbord, tidigare vd för Wallenbergsstiftelsernas ägarbolag FAM, förslås som ny styrelseordförande för pensionsbolaget AMF. .

Affärsvärlden - 05 mar 20 kl. 09:22

Lars Wedenborn tar klubban i AMF

Lars Wedenborn förslås bli ny ordförande i pensionsbolaget AMF..

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 11:08

Hernhag: Tre heta uppköpskandidater

Mathias: Hej Marcus! Har du några bolag, inom valfria brancher, du tror kan vara heta uppköpskandidater framöver? Tack för en grym chatt och trevlig helg!

Cornucopia - 19 nov 19 kl. 15:39

Försvarsmaktens förslag till nya krigsförband och regementen

Med Försvarsmaktens underlag till den försvarspolitiska propositionen, kan man se vilka krigsförband och nya formella regementen, som föreslås. Lista nedan, och du behöver inte betala en betalvägg för det heller.
Svenskt försvar.

PrivataAffärer - 20 nov 19 kl. 09:52

”Pensionsbolagen brister i kvalitet i hållbara investeringar”

Söderberg & Partners granskar årligen pensionsbolagens hållbarhet i alternativa investeringar i form av en rapport. Årets granskning med titeln ”Elefanten i rummet”, konstaterar generellt att pensionsbolagens alternativa investeringar brister i kvalitet när det gäller traditionella tillgångsslag. Rapporten granska pensionsbolagen inom tre olika perspektiv, Process för hållbara investeringar, Påverkansarbete samt Hållbarhetsambitioner och värdeskapande.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.