ALLA

Friday, 16 November, 09:08

Nyheter om ALLA

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 25 sep 18 kl. 19:13

Kaffebuss ska göra Nordstan mer säkert

En ”skyddsbuss” som serverar kaffe och pratar med ALLA som vill det ska göra området kring Nordstan tryggare.Nordstan har länge varit en problematisk samlingspunkt för unga.–  Vi vill skapa trygghet för ALLA på stan, främst ungdomar men inte enbart, säger Emma Forseth, verksamhetsutvecklare på Skyddsvärnet.

GöteborgsPosten - 28 okt 18 kl. 13:07

Snön föll över Råsjölördagen

I går var det Råsjölördag i Grebbestad där ALLA samlades för att ta del av allt som handlarna lade upp på borden..

DN - 22 okt 18 kl. 17:05

”Norska exemplet visar snabb väg till bättre primärvård”

REPLIK DN DEBATT 20/10. På relativt kort tid gick Norge från att bara halva befolkningen hade en fast läkarkontakt i till att nästan ALLA har det i dag. En av de viktigaste förändringarna som Norge gjorde var att ge läkare möjlighet att driva egna verksamheter i liten skala, skriver Anders W Jonsson (C), sjukvårdspolitisk talesperson..

Nyan - 24 okt 18 kl. 19:06

Inte omöjligt fixa SVT Play

Landskapsregeringen träffade representanter för svenska och finländska upphovsrättsorganisationer på måndagen och tisdagen. Minister Mika Nordberg (MSÅ) kALLAr mötet givande. – Vi fick mycket nyttig information och kontakter för att gå vidare i frågan, säger han.

Barometern - 28 okt 18 kl. 12:17

Folk fick vända hem när BeGe Hockeycenter var utsålt

ALLA som ville se IK Oskarshamn möta MoDo fick inte komma in i arenan som var utsåld..

Cornucopia - 28 okt 18 kl. 12:18

Rikspolischefen vill fokusera på brott - inte sociala uppgifter och djur

Under gårdagens lördagsintervju i Public Service sade nye rikspolischefen Anders Thornberg att polisen ska bekämpa brott och inte ägna sig åt sociala uppgifter eller bortsprungna djur. I praktiken förespråkar han ett återinförande av kommunal ordningspolis, men kanske ska det ske via en ny nivå av befogenheter för privata ordningsvakter/väktare/säkerhetsvakter.
Rikspolischef Anders Thornberg.

Skånskan - 22 okt 18 kl. 19:11

Sommarteatern årets kulturpristagare

ystad Sommarteatern Ystad på Åbergs trädgård har tilldelats kommunens kulturpris 2018.
– Hur vi ska fira det har vi inte hunnit tänka på ännu. Nu fokuserar vi oss på manuset för nästa år och att spela på Ystads teater om en månad, säger regissör Hilda Ståhl.

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 18 kl. 08:39

Dansande skelett hedrar migranter i Mexiko

"Det finns drömmar på den här sidan också", står det på ett grått plakat som ska representera den mexikanska delen av muren mot USA. De dödas dag i Mexico City tillägnas i år ALLA de människor som lämnat sina hem, på jakt efter ett bättre liv antingen i.

Sydsvenskan - 28 okt 18 kl. 10:35

Kraftig brand i trähus i Göteborg

En kraftig brand rasar på UddevALLAgatan i centrala Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten rör det sig om ett så kALLAt landshövdingehus. – Det är en brand i en källare, med rökspridning till två trapphus.

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 18 kl. 10:35

Kraftig brand i trähus i Göteborg

En kraftig brand rasar på UddevALLAgatan i centrala Göteborg. Enligt Göteborgs-Posten rör det sig om ett så kALLAt landshövdingehus. – Det är en brand i en källare, med rökspridning till två trapphus.

GöteborgsPosten - 06 okt 18 kl. 05:05

Effektivare välfärd sparar miljarder

Det behövs ett perspektivskifte i svensk politik. Mer pengar är inte lösningen på ALLA de problem som existerar i statlig och kommunal verksamhet. Verksamheterna behöver i stället bli effektivare, skriver Christian Ekström, Skattebetalarna..

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 18 kl. 08:57

De lever gömda – riskerar tvångsgifte

Flera hundra ensamkommande flickor har de senaste åren fått avslag på sina asylansökningar. Men ALLA åker inte hem. Över hundra har inte kunnat utvisas – och de som gått under jord lever ofta ett riskfyllt liv helt utan skyddsnät.

GöteborgsPosten - 28 okt 18 kl. 08:57

De lever gömda – riskerar tvångsgifte

Flera hundra ensamkommande flickor har de senaste åren fått avslag på sina asylansökningar. Men ALLA åker inte hem. Över hundra har inte kunnat utvisas – och de som gått under jord lever ofta ett riskfyllt liv helt utan skyddsnät..

Cornucopia - 28 okt 18 kl. 09:13

Sista omställningen till normaltid avklarad

I natt ställde vi ALLA inom EU om klockorna till normaltid (så kALLAd vintertid) för sista gången. En sista omställning till sommartid kan ske i vår, om vi i Sverige vill köra sommartid permanent. EU tog tidigare i höst beslutet att tidsomställningarna upphör, men att varje enskilt land avgör vilken tid de vill köra på framöver.

Nyan - 26 okt 18 kl. 18:55

Hon fick treskift som sin första uppgift

Som mångårig chef på Odalgården är Pernilla Karlsson veteran inom äldreomsorgen i Mariehamn. Nu har hon fått förtroendet att leda hela verksamheten fram till nästa höst. Den första uppgiften blir att lösa turbulensen kring planerna på treskift för all personal.

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 18 kl. 11:00

Alla helgons blodiga mat

Inled halloweenfesten med en Bloody Carrie och avsluta den med Babadooks glasstårta..

Sydsvenskan - 28 okt 18 kl. 08:17

Landslaget åker vidare på miljöskadlig valla

De svenska längdstjärnorna tävlar på skidvALLA som är skadlig både för miljön och för hälsan. Snart förbjuds den, men det är inte aktuellt att slopa vALLAn redan i dag. – Vi måste ha samma konkurrenskraft som ALLA andra, säger vALLAchefen Urban Nilsson..

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 18 kl. 08:17

Landslaget åker vidare på miljöskadlig valla

De svenska längdstjärnorna tävlar på skidvALLA som är skadlig både för miljön och för hälsan. Snart förbjuds den, men det är inte aktuellt att slopa vALLAn redan i dag. – Vi måste ha samma konkurrenskraft som ALLA andra, säger vALLAchefen Urban Nilsson..

Sydsvenskan - 28 okt 18 kl. 08:39

Dansande skelett hedrar migranter i Mexiko

"Det finns drömmar på den här sidan också", står det på ett grått plakat som ska representera den mexikanska delen av muren mot USA. De dödas dag i Mexico City tillägnas i år ALLA de människor som lämnat sina hem, på jakt efter ett bättre liv antingen i.

GöteborgsPosten - 28 okt 18 kl. 08:39

Dansande skelett hedrar migranter i Mexiko

"Det finns drömmar på den här sidan också", står det på ett grått plakat som ska representera den mexikanska delen av muren mot USA. De dödas dag i Mexico City tillägnas i år ALLA de människor som lämnat sina hem, på jakt efter ett bättre liv antingen innanför eller bortom landets gränser..

NSD - 28 okt 18 kl. 08:45

"Alla roliga har väl flyttat – tack och lov"

Hantverkare börjar arbeta tidigt på dagen..

BT - 28 okt 18 kl. 08:39

Dansande skelett hedrar migranter i Mexiko

"Det finns drömmar på den här sidan också", står det på ett grått plakat som ska representera den mexikanska delen av muren mot USA. De dödas dag i Mexico City tillägnas i år ALLA de människor som lämnat sina hem, på jakt efter ett bättre liv antingen innanför eller bortom landets gränser.(TT).

Sydsvenskan - 26 sep 18 kl. 21:31

Alla gymnasietreor får Roslings bok gratis

När Barack Obaka tipsade om en rad böcker i slutet på sommaren fanns "Factfulness: Tio knep som hjälper dig att förstå världen" av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund med i samlingen. Nu får samtliga gymnasietreor i Sverige chans att läs.

Expressen - 17 okt 18 kl. 19:26

London vill porta bilar i centrala staden

London tar upp kampen mot luftföroreningar.Nu vill världsmetropolen porta ALLA motorfordon från hälften av gatorna i stadens mest centrala delar.– Det är ett ambitiöst steg, men London är ett unikt område, säger Chris Hayward, ordförande för stadens transportmyndighet, till Evening Standard..

Skånskan - 19 okt 18 kl. 20:38

Minnesstund hölls för Patrik

Eslöv På fredagen samlades många Eslövsbor vid Badhusparken för att minnas Patrik France som gick bort bara dagarna innan hans 15-års dag.Skymningen hade nyss lagt sig på fredagskvällen när folk började samlas i Badhusparken för att minnas Patrik France.
Hans kropp hittades i måndags vid ett koloniområde i Eslöv.

YA - 21 okt 18 kl. 00:01

Lugna oaser mitt i stan – tre innergårdar och en strandvilla till salu

Drömmer du om en oas mitt i stan? Eller alldeles intill havet? Nu kan du kika in bakom portarna till tre gathus med magiska innergårdar – och i en drömlik strandvilla i Sandskogen.

GöteborgsPosten - 26 okt 18 kl. 17:06

"Göteborgarna omfamnade händelsen"

Hur påverkade katastrofen vår stad? Det var temat vid ett lunchseminarium om diskoteksbranden.
– Göteborg stad och göteborgarna som individer omfamnade händelsen.

Skånskan - 28 okt 18 kl. 07:00

Med passion för träd

SKÅNE Gunnar Wetterberg är kanske mest känd som historikern som entusiastiskt svarar på frågor i tv-programmet Fråga Lund. Mindre känt är att han är passionerat intresserad av skog och skogsskötsel, så pass att han skrivit en bok om just träd.Fakta: Gunnar Wetterberg
Skriver historiska böcker, bland annat en trilogi om Skånes historia.

NSD - 28 okt 18 kl. 07:00

Lista: Nya företag i länet

Här är en lista över ALLA nya bolag som startat i Norrbotten den gångna veckan, kommun för kommun..

Blekinge Läns tidning - 14 okt 18 kl. 11:38

Nu är han en riktig Ironman

Han är i mål. Karlskronamotionären Bosse Porshed översteg ALLA hinder och klarade Ironman Hawaii, VM i triathlon på tiden 15 timmar och 27 minuter prick..

NT - 21 okt 18 kl. 09:45

Han vill ge stans hemlösa en röst

Vilka är de, ALLA de män och kvinnor som sitter på parkbänkarna runt om i stan?.

SVT - 23 okt 18 kl. 22:53

Trump beskyller Saudiarabien för historiens värsta mörkläggning

USA:s president Donald Trump kritiserar Saudiarabien för att ha försökt mörka mordet på journalisten Jama Khashoggi. Trump kALLAr mordet för den värsta mörkläggningen av ALLA i historien, skriver nyhetsbyrån AP..

Skånskan - 27 okt 18 kl. 06:00

”Det finns en slags värdighet”

Louise Hoffsten tänkte efter både en och två gånger innan hon tackade ja till att vara med i Så mycket bättre.
– Jag visste att det skulle kräva mycket, men jag kunde inte tacka nej, säger hon.I kväll är det Louise Hoffstens tur att stå i centrum i Så mycket bättre.

IDG - 06 nov 18 kl. 09:33

Chrome blockerar alla annonser på sajter där en enda annons är dålig


Googles julklapp till ALLA som avskyr kränkande annonser är att blockera ALLA annonser på de sajter som innehåller en enda annons som uppför sig dåligt..

Skånskan - 09 okt 18 kl. 10:12

Skickliga svängningar mellan ljus och mörker

Scen/recension SCEN
Ensam och Esmeralda
Manus: Martina Montelius
Scen: Sagohuset i Lund 8/10 2018 Regi: Margareta Larsson
Regiassistent: Julia Johansson
Scenografi: Marta Cicionesi Kostym: Leif Persson
Kompositör: Minna Weurlander Ljus: Mikael Wellershaus
Attribut: Elin Kihlström
Mask: Agneta von Gegerfeldt
Medverkande: Regina Baumann, Sonja Lindblom, Jan Vesala, Jerk Ohlson WestinUnder mormors grå morgonrock skymtar en blå- och rödblommig tröja fram och på fötterna har hon faktiskt gula fotbollsstrumpor. Det är de första färgklickarna som publiken får syn på i den gråa vardagen hemma hos pojken Ensam, hans pappa och mormor. Annars är det gråa väggar och gråa ställningar behängda med grytor, kastruller och andra köksredskap,

Sydsvenskan - 15 okt 18 kl. 04:00

"Administration borde ses som riktigt arbete och utföras av administratörer. Inte av riksdagsledamöter, poliser och läkare."

Novus vd, Torbjörn Sjöström, beskriver hur administrationen tynger oss ALLA..

Sydsvenskan - 28 okt 18 kl. 00:51

Trump åker till Pittsburgh

USA:s president Donald Trump säger att han kommer att åka till Pittsburgh, där en ensam gärningsman sköt ihjäl elva människor i en synagoga på lördagen. "Hela USA sörjer massmordet på judiska amerikaner … Vi måste ALLA arbeta tillsammans för att få bort.

BT - 13 okt 18 kl. 15:45

Becker Laurent: ”Stoic är så jävla genial att benen viker sig”

Göteborgsoperans helaftonsföreställning Dust to Dust är pur livsglädje att lägga in under bröstbenet och leva på i vinter. Göteborgsoperans danskompani dansar fram en obotlig tro på människan och en värld för ALLA. Mika Becker är knäsvag..

Blekinge Läns tidning - 18 okt 18 kl. 15:25

Nu är det fritt fram för att bygga de nya lägenheterna

Det har tagit sin tid men nu är väntan över för Svensk Bostadsutveckling AB. För några dagar sedan fick de bygglovet helt beviljat av kommunen för bygget på Kilströms kaj. – Det ger en klarhet för ALLA som bokat eller tänker boka lägenheter, säger byggherren Torsten Kai-Larsen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.