;finansbranschen

Saturday, 29 February, 14:33

Nyheter om ;finansbranschen

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 22 jan 20 kl. 21:51

De driver Nordens första cannabisfond - ”Större intresse än vi trott”

Med bakgrund inom finansbranschen driver nu David Bonnier och Amaury de Poret  Nordens första cannabisfond efter att de….

DI - 21 jan 20 kl. 05:04

Börshajen: ”Finansbranschen behöver tänka om”

En ny undersökning från JP Morgan befäster bilden av kvinnor som mer försiktiga och avvaktande investerare än män. ”Om….

DI - 18 jan 20 kl. 18:58

Förvaltare: Blackrocks klimatbesked pressar finansbranschen – ”Historiskt”

Beskedet om att världens största kapitalförvaltare Blackrock nu ska prioritera hållbarhet i sina investeringar – sätter….

YA - 17 jan 20 kl. 22:26

Fler i finansbranschen straffas

BT - 17 jan 20 kl. 22:26

Fler i finansbranschen straffas

Sydsvenskan - 10 jan 20 kl. 08:15

Skånsk utmanare av storbankerna siktar på notering

Ny uppstickare inom finansbranschen lanserar betal- och lojalitetskort..

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 20 kl. 08:15

Skånsk utmanare av storbankerna siktar på notering

Ny uppstickare inom finansbranschen lanserar betal- och lojalitetskort..

Realtid - 09 jan 20 kl. 09:48

Realtid söker reportrar

Sveriges främsta branschtidning online för finansbranschen söker vassa nyhetsreportar för fast anställning. Heltid i Stockholm..

Nyan - 06 jan 20 kl. 10:30

Ny chef för LokalTapiola Åland

Lukas Augustsson har utsetts till ny chef och ansvarig för LokalTapiolas operativa verksamhet på Åland. Augustsson är 44 år, bor i Lemland och har över 10 års erfarenhet av försäkrings- och finansbranschen. – De åländska privat- och företagskunderna gynnas av LokalTapiolas engagemang på Åland, bolaget erbjuder ett brett utbud av moderna försäkringstjänster och digitala lösningar på den åländska marknaden, säger han i ett pressmeddelande.

Realtid - 13 dec 19 kl. 12:35

”Det måste bli mer omständligt att genomföra transaktioner”

Kortbedrägerier och id-kapningar är ämnet för veckans panel. Åklagare, Klarna, Swedbank och Bankföreningen svarar på frågor om utvecklingen, vad branschen gör och hur detta påverkar finansbranschen..

Ekonomistas - 11 dec 19 kl. 07:08

Så kan svensk ekonomijournalistik stärkas

Media är viktigt. Ekonomi är viktigt. Ekonomijournalistik borde därmed vara väldigt viktigt.

Affärsvärlden - 20 jan 20 kl. 07:17

Fler i finansbranschen straffas

Under 2019 anmäldes rekordmånga disciplinärenden i finansbranschen, 56 fall. Det är mer än dubbelt så många som för sex år sedan..

PrivataAffärer - 09 dec 19 kl. 09:58

SPP gör alla fonder fossilfria

– För att minska den globala uppvärmningen och klara 1,5-gradersmålet krävs en kraftfull omställning mot en fossilfri värld. Klimatfrågan är en ödesfråga och finansbranschen spelar en nyckelroll i omställningen och för att målen i Parisavtalet ska uppnås. Som investerare ska vi bidra på det sätt vi kan.

Realtid - 08 dec 19 kl. 08:10

“Resan från Gällivare till Stureplan var inte spikrak”

Lars Söderfjell är killen från Lappland som ville bli auktoriserad revisor, men hamnade vid Stureplan och finansbranschen. Vad har varit hans bästa karriärbeslut och vad har varit hans sämsta? Och hur var det att vara misstänkt för marknadsmissbruk?

SR - 18 jan 20 kl. 03:00

Börsjättens klimatbesked skakar om finansbranschen

Världens största kapitalförvaltare Blackrock lägger om sin strategi och satsar på hållbara investeringar – ett besked som sätter press på finansbranschen..

Helsingborgs Dagblad - 17 jan 20 kl. 22:26

Fler i finansbranschen straffas

Under 2019 anmäldes rekordmånga disciplinärenden i finansbranschen, 56 fall. Det är mer än dubbelt så många som för sex år sedan. Sammanlagt återkallades 17 yrkeslicenser, vilket i praktiken innebär yrkesförbud under tre år, skriver Dagens industri (Di).

GöteborgsPosten - 17 jan 20 kl. 22:28

Fler i finansbranschen straffas

Under 2019 anmäldes rekordmånga disciplinärenden i finansbranschen, 56 fall. Det är mer än dubbelt så många som för sex år sedan..

Realtid - 06 dec 19 kl. 14:55

Tyder fastighetsboomen på finansiell demens?

Samhällsfastigheter är det nya svarta inom finansbranschen. Realtids krönikör Per Lindvall undrar om inte om många investerare drabbats av kollektiv finansiell demens..

Realtid - 06 dec 19 kl. 06:25

M&A dålig affär för aktieägarna

Europa utmärker sig på ett negativt sätt enligt en ny rapport från PWC om fusioner och förvärv i finansbranschen. Aktieägarna förlorar stort – både på köpar- och säljarsidan – två år efter affären..

PrivataAffärer - 04 dec 19 kl. 13:00

Flera fondbolag vill stoppa andra steget i PPM-reformen

”Fondbolagen anser att Premiepensionsmyndighetens fondtorg har tjänat pensionsspararna väl och att de åtgärder som vidtagits inom ramen för det första steget av omgörningen har höjt kvaliteten och konsumentskyddet för spararna”, skriver Realtid. Remisstiden för det planerade andra stegets begränsning och ombyggnad av fondtorget går ut den 14 februari, vilket innebär att tiden är knapp för finansbranschen om den ska lyckas skrinlägga den statliga utredarens långtgående planer. ”Man bör utvärdera effekterna och efter en period, som vanligen brukar uppgå till tre till fem år, se vilken effekten varit på systemet, spararna och övriga intressenter”, säger Carneos vd Christoffer Folkebo till Realtid.

Realtid - 04 dec 19 kl. 06:25

Ökad tveksamhet kring molntjänster

Finansbranschen har den högsta mognadsgraden för molntjänster visar en ny undersökning. Samtidigt märks en tydligt ökad generell tveksamhet till molnet i spåren av nya lagar och regler..

Skånskan - 27 nov 19 kl. 17:01

Skuldklappar

Snart är det dags för Cyber Monday, en av årets största shoppingdagar via nätet och finaldagen av Black Friday då näthandeln förväntas att öka med 20 procent i jämförelse med 2018. Och där vi uppskattar att det på en enda dag kommer att köpas för mer än 3 miljoner på delbetalningar och kreditkort – bara av Malmöbor. Utvecklingen av konsumentkrediter på mindre köp under tusenlappen väntas öka, inte minst i kategorier som elektronik och heminredning som lockar många fyndjägare under denna period.

PrivataAffärer - 01 nov 19 kl. 11:19

Hernhag: Fem aktier inför 2020

Köp Marcus Hernhags nya bok: Här köper du Marcus Hernhags nya bok Tillgångarna som gör dig rik! Serö: Hej! Ifall du fick välja fem aktier för 2020, vilka skulle du välja?

Nyan - 29 okt 19 kl. 08:14

Crosskey köper miljon-mjukvarubolag

Ålandsbanken Abps dotterbolag Crosskey har köpt finska mjukvarubolaget Model IT Oy. Nyförvärvet kommer med 13 anställda.
Crosskey Banking Solutions Ab Ltd är verksamt inom utveckling och drift av IT-plattformar för bank- och finansbranschen.

PrivataAffärer - 22 okt 19 kl. 11:28

McKinsey: De flesta banker klarar inte lågkonjunkturen

McKinsey, som genomför en liknande undersökning varje år, anser att bankernas avkastning på eget kapital inte håller jämn takt med kostnadsökningarna. Företaget uppmanar därför bankerna att vidta åtgärder såsom att utveckla sin teknik, outsourca verksamheter och att skaffa sig tillräcklig storlek genom förvärv och fusioner, inför en potentiell kommande avmattning. Fintech-konkurrensen hotar ”Vi tror att vi ligger sent i den ekonomiska cykeln och bankerna behöver genomföra tuffa åtgärder nu, eftersom de inte är i särskilt god form.

YLE - 20 okt 19 kl. 14:25

Populära placeringsbloggare föreläste i Vasa: "Många tycker det är skamligt att inte veta vad ränta betyder"

Pia-Maria Nickström och Hanna Tikander har gjort succé med sin blogg och podd Mimmit sijoittaa där de lär kvinnor att placera pengar. I lördags besökte de Vasa. Finansbranschen är full av svåra termer men det är egentligen simpla saker, säger Nickström..

Realtid - 15 okt 19 kl. 06:05

Alla vinner på att kvinnor tar mer plats i finansvärlden

Framgång i finansbranschen kommer inte gratis. Det skriver Alexandra Morris, investeringsdirektör för Skagen Fonder, som uppmuntrar kvinnor att sätta sig i förarsätet och ta mer plats..

VA - 09 okt 19 kl. 10:05

"Hög tid för jämställt ledarskap i finansbranschen"

Enligt statistik från SCB är fortfarande endast 37 procent av finans- och försäkringsbranschens chefer kvinnor, och på högre chefsposter landar siffran på bleka 33 procent. Ska det vara så, och vad krävs för förändring? På den positiva sidan växer en ny rörelse fram där allt fler svenska företag inser vikten av ökad jämställdhet.

Realtid - 18 dec 19 kl. 06:05

Så kan finansbranschen minska riskerna

"Finansbranschen är en av de branscher som har allra mest att vinna på att utveckla sin datahantering." Det skriver Anna Winberg, Category Manager, HPE Sverige. .

DI - 01 okt 19 kl. 10:13

Nya bank-vd:n ryter till: Lagstifta om kvotering – ”kan kvotera i alla led”

Danske Banks nya Sverige-vd tvekar inte kring hur kvinnor ska ta större plats i finansbranschen. ”Min åsikt är att man….

Realtid - 29 sep 19 kl. 08:00

“Efter 18 år med telekom var det dags att göra något annat”

Ett mångårigt aktieintresse och en gammal bekantskap gjorde det möjligt för Lars-Åke Norling att byta telekom mot finansbranschen och högsta posten på Nordnet. .

Dagens PS - 26 sep 19 kl. 14:00

Kända investerare öppnar sin tech-aktie för sparare

Ett snabbväxande svenskt företag, framstående på det globalt heta området regtech, öppnar sig nu som investeringsmöjlighet för allmänheten – efter att ha ägts inom en mindre grupp av välrenommerade investerare. I våras trefaldigades försäljningen jämfört med ett år tidigare, och i oktober debuterar ZignSecs aktie på First North. Där blir den ett svenskt tillskott till investeringsvärldens nya megatrend regtech – det snabbväxande fältet av bolag som levererar de nödvändiga tekniklösningarna när finansbranschen och andra sektorer ska klara av allt hårdare och mer komplicerad reglering.

Realtid - 24 sep 19 kl. 06:00

Så förändrar open banking finansbranschen

Open banking öppnar stora möjligheter för svenska banker. David Dahlgren på Deposit Solutions pekar på fördelen med att behålla kundrelationen när man erbjuder andra bolags tjänster..

Realtid - 17 sep 19 kl. 06:00

"Finansbranschen spelar en viktig roll för en hållbar ekonomi"

Finansbranchen har stora möjligheter att påverka ekonomin i en mer hållbar riktning. Det är PWC:s experter Angelica Berg och Viktor Lindroth överens om. "Ekonomin kräver lönsamhet, men även hållbarhet" säger de.

Realtid - 16 sep 19 kl. 16:45

Mikael Näslund slutar på Aktieinvest

Mikael Näslund, som efter elva år lämnar Aktieinvest, säger att han hoppas på en ny utmaning inom finansbranschen under nästa år..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.