��stersj��n

Thursday, 18 April, 12:22

Nyheter om ��stersj��n

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 28 mar 19 kl. 16:15

Linnéprofessor tog miljökonferens till Guatemala

Från Kalmar, via Östersjöns länder till Guatemala. Linnéuniversitetets miljökonferens Eco-Tech hölls i början av mars på 3 000 meters höjd i det mellanamerikanska landet..

Cornucopia - 28 mar 19 kl. 15:42

Ny moderatorrobot på plats

Mindre en ett dygn från offertförfrågan är en ny moderatorrobot på plats och raderar bannade kommentatorers inlägg. Leverantör var Raul Bache.
We are the robots.

Helsingborgs Dagblad - 27 mar 19 kl. 09:26

Nya ägare till hus vid Västersjön

2 195 000 kronor blev priset för Lyckåkersvägen 8..

Cornucopia - 24 mar 19 kl. 11:25

Scenario: Nedskjutning av svenskt signalspaningsplan

Nedan följer ett scenario där den fascist-kleptokratiska Putin-diktaturen i Kreml beordrar en nedskjutning av ett svenskt signalspaningsplan över Östersjön, för att höja populariteten för diktaturens president i Ryssland. Scenariot är hypotetiskt.
Ryska Mig-31 Foxhound.

Expressen - 23 mar 19 kl. 12:16

USA baserar strategiska bombplan i Europa

USA förstärker sin militära närvaro i Europa.Nu har sex strategiska bombplan med kapacitet för kärnvapen placerats i Storbritannien, rapporterar SVT Nyheter.Ett av planen ska redan ha gjort en flygning över Östersjön nära Gotland..

Blekinge Läns tidning - 25 mar 19 kl. 05:00

Marinen är inget särintresse

Marinen får inte glömmas bort i kommande försvarsbeslut. Sverige har en av Europas längsta kuster. Ungefär 90 procent av all export och import går via sjöfart.

Blekinge Läns tidning - 21 mar 19 kl. 17:34

Marinmuseum tilldelas Sida-pengar

Marinmuseum i Karlskrona är en av 27 sökande i Sverige som får pengar från Sida. Pengarna ska gå till projektet ”Vårt hav, vårt arv” som går ut på att belysa Östersjöns ekologiska utmaningar..

Dagens PS - 19 feb 19 kl. 12:37

Expert: En cyberattack hotar Sverige

Angriparna mobiliserar nu för att släcka ned landet, enligt farhågorna. ”Utan el stannar Sverige, så helt klart är det så att en angripare som funderar på oss tittar på elfrågan”, säger Fredrik Blix, lektor vid Stockholms universitet och expert på cybersäkerhet, till SVT Nyheter. Elnätet bedöms alltså vara måltavlan för den förestående attacken, och om elen lamslås innebär det en samhällskollaps, i synnerhet vintertid.

Sydöstran - 17 mar 19 kl. 16:00

Efter laxdöden i Mörrumsån – förslag på tuffare fiskekontroller

Havs- och vattenmyndigheten vill öka skyddet för laxbestånden i Östersjön. De vill säkerställa att Sveriges laxkvot inte överskrids genom bättre kontroller..

YLE - 16 mar 19 kl. 11:03

Sveriges Radio: Dioxinhalten i lax som fångats i Bottniska viken på väg ner

Lax som fångas i Bottniska viken innehåller mindre dioxin än tidigare, rapporterar Sveriges Radio P4 Gävleborg. Samma trend har noterats i dansk Östersjölax..

YLE - 18 mar 19 kl. 05:15

#femtioelvafrågor: Vad ska vi göra för att rädda Östersjön? – “Vi kan inte peka på vad våra grannar gör och inte gör – Finland är sämst i klassen”

Östersjön mår lite bättre än vad den mått på 30 år, men mår fortfarande dåligt. Vad kan vi som väljare göra för att påverka det här? Hur ska vi rädda Östersjön?.

Blekinge Läns tidning - 29 mar 19 kl. 10:18

Karlskrona tar hjälp av Reinfeldt för att stärka samarbetet runt Östersjön

Karlskrona ska bli den ledande världsarvsstaden i Östersjöregionen. Startskottet till det blir att bjuda in representanter från alla kustnära världsarv runt Östersjön till en stor konferens i höst..

Skånskan - 01 apr 19 kl. 15:00

Östersjötorsken håller på att utrotas

Läget ser ut att ha blivit än värre för Östersjötorsken. Den är nu så liten och tunn att den gått under gränsen för livskraftigt bestånd. I klarspråk betyder det alltså att prognosen är att den inte överlever i Östersjön.

DN - 06 feb 19 kl. 17:18

Så ser Sveriges nya ”spionfartyg” ut

Sverige har beställt ett nytt signalspaningsfartyg och Försvarets radioanstalt (FRA) visar nu hur det ska se ut. Fartyget ska ersätta HMS Orion från 1983 som ibland kallats ”spionfartyg”. Orion spanar normalt i sydöstra Östersjön i tvåveckorspass med en besättning på 25 personer från FRA och marinen..

Sydöstran - 29 mar 19 kl. 09:12

Karlskrona ska stärka samarbetet med Östersjöländerna – tar hjälp av Reinfeldt

I september arrangeras för första gången konferensen Baltic Sea World Heritage Summit i Karlskrona. Där kommer den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt medverka samt representanter från alla kustnära världsarv runt Östersjön..

Västerbottens Folkblad - 26 feb 19 kl. 16:20

[PLUS] Rally runt Östersjön nådde Vilhelmina

På måndagskvällen och tisdagen gästades Vilhelmina av deltagare i rallyt Baltic Sea Cirkle. – Det....

Skånskan - 12 mar 19 kl. 13:02

Han har gjort historisk resa genom Österlen

österlen Författaren Görhan Hellström i Valleberga ger ut boken Österlens historia från år 950 till 1250.
– Det triggar mig att det finns en bortglömd historia att berätta om den plats jag är. Det finns hur många myter som helst men jag letar efter sanningen ur olika kunskapsfält, säger han.

Sydöstran - 05 mar 19 kl. 16:00

Viktigare än på länge ha dialog med ryssarna

Relationen mellan Sverige och Ryssland har varit i fokus till och från under de senaste åren. Senast var det en incident över Östersjön mellan ett rysk jaktplan och en svensk signalspanare..

Kristianstadsbladet - 10 mar 19 kl. 01:13

Nya danska krav kring Nordstream 2

Danmarks skepsis har försenat den ryska gasledningen Nordstream 2. Och nu lutar det åt att danskarna kräver ännu en ansökan om dragningen på Östersjöns botten, skriver Politiken. Enligt Nordstream-konsortiets senaste plan ska ledningen gå mellan Bornholm och Österlen.

DN - 10 mar 19 kl. 01:29

Nya danska krav kring Nordstream 2

Danmarks skepsis har försenat den ryska gasledningen Nordstream 2. Och nu lutar det åt att danskarna kräver ännu en ansökan om dragningen på Östersjöns botten, skriver Politiken..

Hela Gotland - 22 feb 19 kl. 17:23

Ryskt flyg 20 meter från svenskt spaningsplan

I början av veckan flög ett ryskt stridsflygplan mycket nära ett svenskt signalspaningsflygplan under en flygning över Östersjön..

Cornucopia - 08 mar 19 kl. 08:08

Gästkrönika: Jämställdhet mellan kvinnor och män som en väg till fred

Idag är det internationella kvinnodagen, och bloggen publicerar nedan en gästkrönika av professor Erik Melander vid Institutionen för freds- och konfliktforskning på Uppsala Universitet.

Forskning visar att jämställdhet mellan kvinnor och män är en möjlig väg till fred. (Här finns hänvisningar till min egen och andras forskning som denna krönika bygger på under rubriken Forskning.

Hela Gotland - 02 mar 19 kl. 20:17

Visby IBK vann slaget om Östersjön

Jämn match och små marginaler..

Expressen - 03 mar 19 kl. 19:08

Efter snökaoset – stormen Freya drar in kraftiga vindar

Stormen Freya har under helgen slagit till mot Storbritannien och vållar fara för liv, enligt brittiska vädervarningar. Nu närmar sig stormen upp mot Norden och skapar kraftiga vindar ute på Östersjön och nederbörd i hela Sverige de närmaste dagarna. .

SVT - 24 feb 19 kl. 13:27

UD kallar upp Rysslands ambassadör efter flygincident i Östersjön

Rysslands ambassadör har kallats upp till UD och kommer under måndagen tas emot av chefen för UD:s enhet för europeisk flygsäkerhet. Det säger UD:s presskommunikatör Diana Qudhaib till SVT Nyheter..

Skånskan - 05 mar 19 kl. 18:11

Hamnens framtid på agendan

YSTAD Ystad hamn logistik AB bjöd in intressenter från Sverige, Danmark och EU till en konferens i fredags för att diskutera visioner för södra Östersjöregionen. Bakgrunden var det omfattande EU-bidrag som hamnen tagit del av i syfte att bygga ut hamnen och öka sin kapacitet.
– EU-bidraget är tveklöst en milstolpe i Ystad hamns historia och framöver ser vi att de förändringar vi nu kan genomföra kommer att bidra till större rörlighet, ökad konkurrenskraft och bättre internationellt utbyte för både Ystad, Skåne och våra grannländer, säger vd Björn Boström i ett pressmeddelande..

Kristianstadsbladet - 22 feb 19 kl. 10:08

Här hoppar Kristianstadspoliserna i det kalla vattnet

Skulle du hoppa i Östersjön frivilligt vid den här årstiden? Det gjorde sju poliser från Kristianstad. Syftet?

Barometern - 04 mar 19 kl. 11:02

Hög fart på Östersjövägen

Att hastigheterna är för höga i Oskarshamn är ingen underdrift..

Sydöstran - 01 mar 19 kl. 06:03

Utbyte med rysk vänort lagt på is

I snart 20 år har Ronneby varit vänort med den ryska staden Slavsk. Men under de senaste åren har samarbetet legat på is på grund av den säkerhetspolitiska situationen kring Östersjön..

Expressen - 01 jan 19 kl. 12:01

Varning för hård storm och snöoväder

Håll i hatten under det nya årets första dagar.Nu varnar SMHI för besvärligt väder över hela landet – och i Östersjölandskapen är det risk för storm och snöbyar.– Kommer det snö ihop med de här hårda vindstötarna blir det obehagligt för rätt mycket trafik, säger Bengt Olsson på Trafikverket..

DN - 28 feb 19 kl. 10:10

Hamnstrejken kan stoppa Finlandsfärjorna: ”Helt överraskade”

Hamnarbetarförbundets utlysta strejk i alla landets hamnar påverkar även passagerartrafiken och kan stoppa färjorna över Östersjön.  – Vi blev helt överraskade av budskapet som kom från facket, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör på Viking Line. .

Blekinge Läns tidning - 28 feb 19 kl. 06:00

Nord Stream 2 ingår i Rysslands energikrigföring

Under våren träder ny EU-lagstiftning i kraft som gör att den ryska gasledningen Nord Stream 2, som byggs i Östersjön, måste följa reglerna för den europeiska energimarknaden. Svenska regeringen måste nu ta ett större ansvar för att hantera Nord Stream 2, som ingår i Rysslands energikrigföring mot Europa..

SR - 27 feb 19 kl. 06:07

Tunna torskar - fisket kan stoppas

Torsken i Östersjön är i så dåligt skick att det kan bli ett fiskestopp nästa år..

Sydsvenskan - 22 feb 19 kl. 16:06

Ryskt flyg flög nära svenskt signalspaningsplan

I början av veckan flög ett ryskt SU 27-plan mycket nära ett svenskt signalspaningsflygplan under en flygning över Östersjön i internationellt luftrum, uppger Försvarsmakten på sin hemsida. Det ryska planet flög på ett avstånd av mindre än 20 meter och.

YA - 26 feb 19 kl. 01:01

Insändare: Regeringen måste möta Rysslands energikrigföring

Under våren träder ny EU-lagstiftning i kraft som gör att den ryska gasledningen Nord Stream 2, som byggs i Östersjön, måste följa reglerna för den europeiska energimarknaden. Svenska regeringen måste nu ta ett större ansvar för att hantera Nord Stream 2, som ingår i Rysslands energikrigföring mot Europa..

Barometern - 25 feb 19 kl. 15:38

Sverige markerar mot flygincident över Östersjön

UD har nu framfört till Rysslands ambassadör att Sverige ser allvarligt på förra veckans flygincident. Oprofessionellt, omdömeslöst och dessutom farligt, var det svenska budskapet om det ryska agerandet..

Hela Gotland - 25 feb 19 kl. 16:15

Här räddar de Östersjön från en oljekatastrof

Efter veckor av pumpande verkar dramat på vraket Finnbirch vara över..

Expressen - 24 feb 19 kl. 13:32

UD kallar upp Rysslands ambassadör efter flygincident

UD kallar upp Rysslands ambassadör efter en flygincident i Östersjön, skriver SVT Nyheter.På lördagen bekräftade Försvarsmakten att ett ryskt jaktplan har flugit 20 meter från ett svenskt signalspaningsplan. Händelsen ägde rum strax före lunch på tisdagen..

SR - 24 feb 19 kl. 13:37

UD kallar upp Rysslands ambassadör

UD kallar upp Rysslands ambassadör efter att ett ryskt stridsplan flugit 20 meter från ett svenskt militärflygplan över Östersjön i veckan. Det rapporterar SVT Nyheter..

Sydsvenskan - 13 feb 19 kl. 19:00

Vi som ett välutvecklat land måste ta ett stort ansvar för hur Östersjön mår

”Den jordbrukspolitik som EU för idag fokuserar inte tillräckligt på de viktiga miljöfaktorerna.”.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.