��resundsbron

Saturday, 22 September, 07:38

Nyheter om ��resundsbron

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 20 aug 18 kl. 20:16

”Stort engagemang för Öresundsmetro”

Öresund På måndagen hölls det första mötet med partnerskapet Öresundsmetro Executive i Köpenhamn.
– Det var ett väldigt postitivt möte, säger Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).Hon har precis klivit av tåget vid Triangeln efter en 40 minuter lång tågresa på väg hem från mötet när Skånskan pratar med henne.

Barometern - 28 aug 18 kl. 14:42

Moderater lyfter frågor om Ö-förbindelse

Ölandsbron har lika mycket trafik som Öresundsbron, men hälften av kapaciteten. Om något händer med bron får det stora återverkningar. Det uppmärksammar nu M-politiker..

Skånskan - 27 aug 18 kl. 11:40

Stort nar­ko­ti­ka­mål över­klagas till HD

MALMÖ/STOCKHOLM Riksåklagaren vill att Högsta dom­stolen, HD, prövar om en ku­rirs smugg­ling av 775 kilo nar­ko­ti­ka till landet ska leda till en strängare på­följd än fäng­el­se i sju år.
Den 63-åri­ge ku­riren greps av tullen på Ler­nac­ken i mars för­ra året.Det var vid 03.

Skånskan - 24 aug 18 kl. 16:17

Avtalet om Öresundstrafiken klart

MALMÖ Detta ögonblicket är historiskt! Det utropade Skånetrafikens direktör Linus Eriksson när Henrik Fritzon från Region Skåne och den danska transportministern Ole Birk Olesen skrev under samarbetsavtalet som betyder att trafiken över bron blir Skånes ansvar om två år.Från och med december 2020 sker övertagandet, som innebär att Skånetrafiken ansvar för all tågtrafik över bron och fram till Österbro.

Expressen - 21 aug 18 kl. 20:30

Skånetrafiken tar över all trafik över Öresundsbron

Danmark lämnar över makten till Skånetrafiken för all tågtrafik över Öresundsbron.Tanken är att det ska leda till effektivare resor och färre förseningar.– Det är ett förtroende som den danska staten visar för oss, säger Stefan Svalö (S), kollektivtrafiknämndens ordförande, Region Skåne..

Expressen - 14 aug 18 kl. 21:57

Långa fängelsestraff för knarksmugglarna

Två dagar före julafton stoppade polisen vid Öresundsbron en bil med två män i 30-årsåldern från Singapore.Helt öppet i baksätet hade de en kartong med knark värt nära nio miljoner kronor.Männen påstod att de inte visste något om saken – men de döms nu till fem respektive fyra och ett halvt års fängelse..

Skånskan - 15 aug 18 kl. 05:00

Smugglade knark värt 8,7 miljoner

Lernacken När de två männen stoppades vid Lernacken hade de en låda med ecstasy i baksätet värt 8,7 miljoner kronor. Nu döms de till fleråriga fängelsestraff och utvisning.Det var två dagar före julafton som tullen stoppade en bil på Lernacken.

Skånskan - 10 aug 18 kl. 07:52

Kraftiga vindar på Öresundsbron

Öresund Enligt Öresundsbrons Trafikcenter råder det kraftiga vindar på bron. Mindre fordon avråds därför för att köra över under fredagsmorgonen. Avrådan gäller båda riktningarna..

Skånskan - 02 aug 18 kl. 15:15

Dansk polis jagar terrormisstänkt man

Dansk polis spärrade under onsdagskvällen av allt tågtrafik till och från Huvudbangården i Köpenhamn i jakt på mannen som lyckats fly från Vestre Fängelse i Köpenhamn utan resultat. Mannen är misstänkt för terrorbrott i Italien och har tidigare varit bosatt i Sverige. Vid klockan 20.

Expressen - 17 jul 18 kl. 21:01

Winnie, 47, drack cola – och fastnade i tullen

Winnie Andersen fastnade i tullen på Öresundsbron, misstänkt för rattfylla – trots att hon bara hade druckit Coca-Cola.Under en hel natt försökte tullpersonalen bevisa Winnies skuld, något som slutade med blodprovsstuckna armar och en vansinnesfärd i civilbil.– Allting strulade den natten, det var fruktansvärt, säger hon..

Skånskan - 01 aug 18 kl. 14:00

Stoppa utförsel av stöldgods

Traktorer, maskiner och verktyg som stjäls i Skåne fraktas rakt ut ur landet. Trots att Tullverket misstänker att det är stöldgods som passerar kan de bara stå bredvid och se på. Detta är helt orimligt och måste förändras omgående.

Skånskan - 01 aug 18 kl. 05:00

Fast med 780 kilo knark

MALMÖ När lastbilen stoppades vid Lernacken upptäckte tulltjänstemännen en dold gps-sändare.
Vid en mer omfattande kontroll hittades tre lastpallar med 780 kilo narkotika.
Allt till ett värde av 90 miljoner i missbrukarledet.

Skånskan - 26 jul 18 kl. 14:18

Stoppades med knark för miljoner

Två män misstänks för att ha försökt att smuggla MDMA värt uppemot nitton miljoner kronor in i Sverige. Båda förnekar brott.Den 22 december i fjol stoppades en danskregistrerad bil på lernacken vid Öresundsbron.

Sydsvenskan - 12 jul 18 kl. 16:27

Byggde om bil för att smuggla cannabis – avslöjades på Öresundsbron

62 kilo narkotika upptäcktes bakom en svetsad plåt..

Skånskan - 21 jul 18 kl. 14:00

Textilkonstnär som trycker på tyg

KULÖRER. Färg och handkraft på samma gång – när Ellen Odin fick se en utställning med textiltryck fastnade hon direkt. – Det är det här jag vill göra!

Helsingborgs Dagblad - 19 jul 18 kl. 13:34

Skövdebo får fängelse för narkotikabrott

En 48-årig man från Skövde har av Malmö tingsrätt dömts till tre år och sex månaders fängelse för narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Natten till den 24 mars påträffade tullen vid Öresundsbron 4,5 gram heroin i anslutning till en av passagerarna.

Helsingborgs Dagblad - 27 jun 18 kl. 14:30

Fler lastbilar väljer båten hellre än bron

Första gången sedan 2012 som HH-förbindelsen är populärare än Öresundsbron..

Sydsvenskan - 16 jul 18 kl. 16:43

Tullen upptäckte specialbyggd knarkgömma – 33-åring döms till fängelse

Tio kilo amfetamin var gömt i bilen när en 33-årig man körde över Öresundsbron. Arkivbild..

Skånskan - 16 jul 18 kl. 16:35

Smugglade 14 liter flytande amfetamin

MALMÖ Fängelse i fem och ett halvt år blev straffet för den 33-årige man som smugglade 14 liter flytande amfetamin gömt i två lönnfack i bilens bagageutrymme.
Mannen döms nu vid Malmö tingsrätt för grov narkotikasmuggling.Den stora mängden narkotika hittades vid en kontroll i tullen vid Lernacken.

Expressen - 09 jun 18 kl. 06:30

De frikändes trots tio gånger för mycket öl

Två män och en kvinna åtalades för smuggling sedan de stoppats i tullen vid Öresundsbron med nära 3000 liter öl. Tio gånger tillåten mängd.Men Malmö tingsrätt frikänner dem – på grund av att de är stordrickare.

Sydsvenskan - 14 jul 18 kl. 13:44

Långa köer på Bron – oklart varför

Flera läsare har hört av sig till Sydsvenskan om långa bilköer på Öresundsbron i riktning mot Sverige. Enligt Trafikverkets störningskarta är det "faror på vägen”..

Sydsvenskan - 11 jul 18 kl. 16:02

Försökte föra ut unikt glasansikte – stoppades vid Öresundsbron

Konstverket av Bertil Valliens stals i Småland..

SmålandsPosten - 12 jul 18 kl. 11:23

Försökte smuggla ut dyrbart Vallien-konstverk ur landet

En unikt glaskonstverk av Bertil Vallien hittades under lördagen då en 33-åring försökte smuggla det ur landet via Öresundsbron. Konstverket är enligt uppgifter värt cirka 175 000 kronor..

Skånskan - 11 jul 18 kl. 18:31

Smugglade 62 kilo knark

MALMÖ Bilen stoppades i tullen och togs ut för kontroll. Gömt i lönnfack hittades över 62 kilo cannabis.
Nu står två män 22 och 32 år gamla, åtalade vid Malmö tingsrätt för grov narkotikasmuggling.

Skånskan - 10 jul 18 kl. 21:18

”Hittade” 320 vattenpipstobak vid vägkanten

Malmö Den 25-årige mannen hävdade att han hittat 320 kilo vattenpipstobak vid vägkanten. Vid Lernacken upptäckte tullen den väl gömd i en bil under både mattor och säten.
Malmö tingsrätt har nu dömt mannen till åtta månaders fängelse.

Dagens PS - 02 jul 18 kl. 11:55

JUST NU: Sverige inför utökade gränskontroller

I dag inför polisen utökade inre gränskontroller i Sverige, där bland annat de fem största flygplatserna berörs och fler nya hamnar. Det rapporterar Sveriges Radio. Enligt Patrik Engström, chef för nationella gränspolissektionen, har situationen ändrats sedan de tillfälliga gränskontrollerna infördes 2015.

Skånskan - 28 jun 18 kl. 12:53

Smugglade 270 kilo knark – nu döms de

Malmö Långa fängelsestraff plus utvisning. Det blev domen för de två män, 35 respektive 47 år gamla, som smugglade in narkotika för över 60 miljoner kronor via Öresundsbron.35-åringen, en belgisk medborgare, anses ha varit mest involverad i smugglingen, och skött kundkontakter och styrt upp leveranserna.

Cornucopia - 03 jul 18 kl. 11:11

Flera nya Öresundsförbindelser aktuella

Det pågår just nu arbete för flera nya Öresundsförbindelser, men åsikter och önskemål går isär. Helsingborg vill ha tunnlar Helsingborg-Helsingör och Malmö vill ha tunnelbana Malmö-Köpenhamn.
Öresundsbrons kapacitet går i taket år 2030.

Skånskan - 02 jul 18 kl. 10:28

Polisen utökar inre gränskontrollerna

Den återinförda gränskontrollen utökas från och med 2 juli till flera hamnar och flygplatser, däribland Malmö Airport och Ystads hamn.Sedan november 2015 har Sverige haft tillfälligt återinförda gränskontroller vid inre gräns. Från och med i dag utökas gränskontrollerna till bland annat Ystads hamn och Malmö Airport efter att regeringen beslutat att fortsätta kontrollerna då de bedömer att det finns ett hot mot den allmänna ordningen och inre säkerheten, skriver polisen på sin hemsida.

Skånskan - 02 jul 18 kl. 05:00

Vapensmugglare dömda till fängelse

Malmö En 25-åring dömdes på fredagen till två års fängelse för medhjälp till grov smuggling. En 37-åring fick tre och ett halvt år för smuggling.Efter avtjänade straff ska de utvisas från riket.

Expressen - 30 jun 18 kl. 11:01

Bil i olycka på Öresundbron – trafikstörningar

En bil uppges ha krockat på Öresundsbron i riktning mot Danmark.Enligt Öresundsbron egen hemsida är det trafikstörningar på platsen..

Sydsvenskan - 30 jun 18 kl. 11:09

Trafikolycka på Öresundsbron – trafiken påverkas

Olyckan har inträffat vid brofästet, i riktning mot Lernacken..

Sydsvenskan - 28 jun 18 kl. 10:56

Försiktig trafikökning på Öresundsbron – men inte bland jobbpendlarna

Många trogna resenärer har återvänt till Öresundstågen..

Sydsvenskan - 10 aug 18 kl. 09:29

Blåsigt på Öresundsbron – vindkänsliga fordon varnas

Det är hårda vindar över Öresund. Trafikverket går ut med en varning om att vindkänsliga fordon avråds från att köra över Öresundsbron..

Sydsvenskan - 30 maj 18 kl. 15:56

EU-parlamentet: Gränskontrollen vid Öresundsbron olaglig

Fredrick Federley (C): "Påverkar pendlande och tillväxt i Öresundsregionen.".

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 18 kl. 10:56

Försiktig trafikökning på Öresundsbron – men inte bland jobbpendlarna

Många trogna sundsresenärer har återvänt till Öresundstågen..

Skånskan - 27 jun 18 kl. 12:24

Smugglade 41 fåglar på turistbuss

Malmö De båda männen hade 41 kanariefåglar gömda i sin packning när de kom åkande med en turistbuss över Öresundsbron. Nu åtalas de.Det var den 30 november i fjol som tullen klev ombord på en buss vid Lernacken med en narkotikahund som genast fattade intresse för de båda männens packning.

Skånskan - 26 jun 18 kl. 21:57

Limoncello en solskenshistoria

TRAV Det finns många solskenshistorier inom travet. En av dem är Rydens Limoncello, som ingen ville ha. Men 87-årige (!


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.