��kesson

Wednesday, 17 January, 23:09

Nyheter om ��kesson

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 28 dec 17 kl. 06:00

Mönsterås 2017: ”Maktskifte – efter 30 år”

2017 var året då Mönsterås kommun fick nytt kommunalråd för första gången på mer än 30 år sedan Roland Åkesson valt att avgå och lämna över till Anders Johansson..

Expressen - 28 dec 17 kl. 02:01

Olycka i tunnelbanan – person kan ha blivit påkörd

Räddningstjänsten har larmats till tunnelbanan – efter en misstänkt olycka där en person ska ha blivit påkörd. – Det har sprungit folk på spårområdet och när ett tåg passerade har något dunsat i tåget, säger Tobias Åkesson, ledningsoperatör. .

DN - 27 nov 17 kl. 16:12

Hatet är aldrig en avvikelse i SD

DN 28/11 2018. Jimmie Åkesson kommer aldrig att utmana sin egen rörelse, sina medlemmar eller väljare. En verklig uppgörelse med hatet vore att göra våld på den egna själen..

Trelleborgs Allehanda - 21 dec 17 kl. 15:00

”Vi blir insläppta nästan hos vem som helst”

För drygt ett år sedan, efter mycket slit, publicerade arkeologen Birgitta Åkesson och hembygdsforskaren Claes Lindahl sin första gemensamma bok om bronsåldersbygden Söderslätt. Nu är det dags för nästa bok i ämnet..

GöteborgsPosten - 26 nov 17 kl. 21:45

Martin Strid lämnar SD efter muslimuttalande

SD-politikern Martin Strids uttalande om att muslimer inte fullt ut är människor har fått partiet att reagera. Jimmie Åkesson kallar uttalandet "det värsta jag har hört i sådana här sammanhang". Nu lämnar Strid SD på egen begäran..

GöteborgsPosten - 22 dec 17 kl. 17:00

Carin fängslas av musikens kraft

Omtumlad och fylld av energi efter ett möte med André de Quadros och hans manskörer på amerikanska fängelser, kastade Carin Åkesson loss från sitt fasta jobb och startade körverksamhet på Sagsjöns kvinnoanstalt söder om Göteborg..

Expressen - 10 nov 17 kl. 05:43

Åkesson övervägde att lämna som partiledare

I 12 år har Jimmie Åkesson varit partiledare för Sverigedemokraterna. Under de åren har både hot från meningsmotståndare och skandaler inom det egna partiet varit vardag, senast i form av riksdagsledamoten Pavel Gamovs (SD) skandalresa till Ryssland. Efter valkampanjen 2014 sjukskrevs Jimmie Åkesson på grund av stress.

BT - 21 dec 17 kl. 09:13

Alla högerpopulisters moder tar plats i Österrike

I januari 2017 fick Österrike i Alexander van der Bellen en president ur det gröna partiet. Han hade vunnit över en kandidat som kunde ha lanserats av Jimmie Åkesson..

Barometern - 16 dec 17 kl. 06:00

Stora politiska skillnader

Landstingspolitik/ ”Sverigedemokraterna föreslog besparingar, trots att Jimmie Åkesson pratar om att SD ska vara det nya sjukvårdspartiet. Över 130 miljoner kronor ska skäras bort.”.

DN - 25 nov 17 kl. 13:16

Ewa Stenberg: Åkessons hårda linje får alliansens plan att vackla

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson har bytt linje i regeringsfrågan. I sitt tal på partiets landsdagar gick han till hårda angrepp på Moderaterna och Centern och kallade det en plikt att försöka avsätta varje regering som inte samarbetar med SD.  Det får också alliansens strategi i regeringsfrågan att vackla betänkligt, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

Sydöstran - 19 dec 17 kl. 14:16

Sorgligt vi inte kan välja Sveriges statschef

Att försvara monarkin är minsann inte lätt. Det visade rojalistiska föreningens P Åkesson häromdagen i denna spalt. Inte ett enda rationellt argument för monarkin kunde han prestera förutom påståendet att en majoritet av befolkningen i landet vill ha monarkin..

DN - 01 nov 17 kl. 06:00

Ulf Kristersson: ”Nej, jag tänker inte samtala med Sverigedemokraterna”

○ Moderaternas nya partiledare Ulf Kristersson sänder ett tydligt budskap till statsministern: Regeringens dagar är räknade. ○ Men han tänker inte ta hjälp av SD-ledaren Jimmie Åkesson för att nå regeringsmakten. ○ – Jag tänker inte samtala eller förhandla eller kompromissa med Sverigedemokraterna, säger Ulf Kristersson i en stor DN-intervju..

SVT - 25 nov 17 kl. 11:51

Jimmie Åkesson till attack mot Moderaterna ”De är komplett skamlösa”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson riktade hård kritik mot Moderatarena under sitt tal på partiets landsmöte. Och höjde ett varande finger inför höstens val. – Känn dig inte alltför säker, sa Jimmie Åkesson..

Expressen - 06 dec 17 kl. 18:58

Lööfs nya angrepp mot SD: "Aggression"

Centerledaren Annie Lööf går i kvällens "Bara Politik" till nytt angrepp mot Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmie Åkesson: – Deras aggression följer ett mönster som vi kan se i hela västvärlden, säger hon. Samtidigt kallar hon Åkesson för "en väldigt duktig debattör". .

Sydsvenskan - 08 dec 17 kl. 11:00

Inget händer med problemen inom färdtjänsten

Rita Åkesson fick inget svar trots en rad anmälningar..

Expressen - 16 dec 17 kl. 18:26

Ingmansons protest  – vill inte till Sverige

Affärsmannen Emil Amir Ingmanson protesterar mot att bli utlämnad till Sverige.Varken han eller hans affärskompanjon, en 40-årig stockholmare, vill bli förda till Stockholm för att förhöras i PPM-härvan kring skandalbolaget Falcon Funds.– Båda motsätter sig utlämning, bekräftar chefsåklagare Anna Åkesson för Expressen..

Sydsvenskan - 26 nov 17 kl. 21:05

Martin Strid lämnar SD efter muslimuttalande

SD-politikern Martin Strids uttalande om att muslimer inte fullt ut är människor har fått partiet att reagera. Jimmie Åkesson kallar uttalandet "det värsta jag har hört i sådana här sammanhang". Nu lämnar Strid SD på egen begäran.

Sydöstran - 05 dec 17 kl. 12:25

”Försvunnen” blir amerikansk thriller

En amerikansk version av thrillern Försvunnen håller just nu på att färdigställas. – Vi är mycket glada och stolta, säger producenten Henrik JP Åkesson..

Expressen - 10 okt 17 kl. 06:00

I vårt Sverige möter vi polisen med respekt

SD presenterar nu fyra fokusområden som vi anser vara de viktigaste politiska områdena att fokusera på över valåret och den närmaste framtiden, skriver Jimmie Åkesson tillsammans med fyra andra ledande Sverigedemokrater. .

Sydöstran - 05 dec 17 kl. 16:25

Printfabriken sålt – tryggade arbetstillfällen

Printfabriken i Karlskrona säljs – till CA Andersson med verksamhet både i Skåne, Göteborg och Örebro. – Vi får tryggade anställningar och nya muskler, kan inte bli bättre, jublar vd:n Stefan Åkesson..

Blekinge Läns tidning - 05 dec 17 kl. 14:27

Filmdrömmen blir sann även på amerikanska

Drömmen om en långfilm blev sann för Karlskronafilmarna Henrik JP Åkesson och Mattias Olsson för sex år sedan – nu blir filmen även amerikansk. – Det känns förstås som en pojkdröm att få stå på en amerikansk filminspelning, säger Åkesson..

DN - 05 nov 17 kl. 21:00

”Lånefinansiera stambanor för svenska höghastighetståg”

Sverige behöver nya stambanor för höghastighetståg som kan knyta ihop landet. Genom ett separat offentligägt bolag, som får möjlighet att lånefinansiera med svenska staten som garant, kan en ny stambana för höghastighetståg färdigställas snabbare än vad som diskuteras i dag, skriver Annie Lööf (C), Emil Källström (C) och Anders Åkesson (C)..

Västerbottens Folkblad - 10 dec 17 kl. 18:10

Resultat från Skelleftespelen

Här är länsresultaten från Skelleftespelen. D9, 1 km (f): 1) Vilma Åkesson, Täfteå IK, 3.33…4) Lisa Grundström, do, 4.

Expressen - 20 nov 17 kl. 05:00

Tre av fyra miljöbovar kan släppas igenom

Transportstyrelsens nya förslag är dyster läsning för oss som värnar om miljön, skriver Centerpartiets Anders Åkesson och Rickard Nordin.Vi kräver därför besked av regeringen: Vad gör ni för att stoppa dessa miljöfientliga förändringar i reglerna för kontrollbesiktning?.

Expressen - 25 nov 17 kl. 12:24

"Var närmast ett osannolikt strategibyte"

Jimmie Åkesson gick till hårt angrepp mot Moderaterna på partiets landsdagar.Nu analyserar Expressens politiske krönikör K-G Bergström SD-ledarens tal.– Det var ett närmast osannolikt strategibyte han lanserade, säger han..

Sydsvenskan - 01 dec 17 kl. 11:11

Så ska Kent Ekeroth fortsätta locka väljare till SD

"En stor tillgång för Jimmie Åkesson – och en tung börda.".

SVT - 26 nov 17 kl. 16:41

Jimmie Åkesson: Utgår från att Strid blir utesluten

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson säger i en intervju med SVT:s Agenda att han utgår från Martin Strid blir utesluten ur Sverigedemokraterna om han inte väljer att lämna frivilligt..

Expressen - 18 nov 17 kl. 10:06

Åkesson har inte träffat Wigh – trots löfte

Partiledaren har tidigare lovat att träffa den avhoppade riksdagsledamoten Hanna Wigh efter att hon riktat anklagelser mot en högt uppsatt partimedlem som ska ha utsatt henne för ett sexuellt övergrepp. I en intervju med TV4:s Nyhetsmorgon berättar han varför det inte skett.– Jag har inte haft den möjligheten.

DN - 29 nov 17 kl. 19:20

Hundratals miljoner i skattemedel till svettkliniker

Kostnaderna för planerad vård utomlands har fyrdubblats under 2017. Hittills i år har 286 miljoner skattekronor betalats ut – varav 80 procent gått till ett enda bolag, en svenskägd koncern, som behandlar svettningar.  – För vår del kan det innebära att andra delar av vården behöver dra ner, säger Anders Åkesson (MP) – regionråd i region Skåne..

Skånskan - 06 dec 17 kl. 22:40

Liss frälste Pantern

Ishockey Huvudtränaren Håkan Åhlund kvar på hemmaplan. Då tappade IK Pantern ledningen två gånger, men kom tillbaka och tog två poäng borta mot nästjumbon Troja/Ljungby, 3-2.
Olle Liss satte avgörandet 2.

DN - 23 okt 17 kl. 09:27

Johan Schück: Registret över svenska judar är en del av SD:s mörka historia

Erik Walles var nazisten som lät registrera judar under andra världskriget och senare blev sverigedemokrat. Johan Schück berättar historien som Jimmie Åkesson och dagens parti inte vill kännas vid..

Expressen - 20 nov 17 kl. 01:54

Åkesson: Löfven har bättre politik än Lööf

Det blir inget passivt stöd till alliansen.Det säger Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i en intervju med SvD.Invandringspolitiken blir avgörande för var SD lägger sina röster – och Stefan Löfven lockar mer än Annie Lööf..

Sydsvenskan - 25 nov 17 kl. 07:46

SD vill bli sjukvårdsparti

Sverigedemokraterna vill bli "det nya sjukvårdspartiet". Vårdgarantier ska kortas, den statliga styrningen ska bli större och samarbete ska minska vårdköerna. I en debattartikel i Expressen skriver Jimmie Åkesson och Per Ramhorn att SD kommer att kalla.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.