��kesson

Monday, 10 December, 16:16

Nyheter om ��kesson

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 19 nov 18 kl. 14:15

Ledarkollen: Fortsatt SD-fixering

Dagens ledarkoll handlar om att även oppositionen har makt, om läkare i mobilen, om SD och om sexism i skolan. Och om en grym lagkapten i fotboll. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Skånskan - 17 nov 18 kl. 05:00

Skyfall och flera Malmöbor ger höjd va-taxa

MALMÖ Nästa år höjs va-taxan med 4,5 procent. Höjningen kommer troligen att bli densamma varje år fram till 2021.
Stora investeringar och underhåll av ledningsnätet gör att Va syd måste ta mera betalt.

DI - 14 nov 18 kl. 12:47

Åkesson ser omröstningen som ett genombrott för SD

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ser onsdagens votering som ett genombrott för hans eget partis möjligheter till politiskt inflytande. .

BT - 09 nov 18 kl. 04:00

Upp till var och en att välja identitet

Det är sannerligen inte lätt att fullt ut förstå vad som försiggår i huvudet på Jimmie Åkesson, anser Yogi Andersson..

Sydsvenskan - 25 okt 18 kl. 10:33

Bilden som får Jimmie Åkesson att jubla – och Ulf Kristersson att gnissla tänder

För Kristersson måste Emilie PIlthammars tummen upp kännas som ett långfinger rakt i ansiktet..

Skånskan - 16 nov 18 kl. 18:00

Mindre hus på 58 kvadratmeter i Karups sommarby, Blentarp har fått ny ägare

Blentarp Försäljningen av fastigheten på Klövvägen 8 i Karups sommarby, Blentarp är nu klar. Ny ägare är Karl Martin Anders Åkesson, 35, och säljare är Tomas Christer Rydberg. Husets byggår är 1973 och det har en boyta på 58 kvadratmeter.

BT - 16 nov 18 kl. 04:00

Är jag som invandrare välkommen i kyrkan?

Jimmie Åkesson får nog vänja sig vid att vi lever i ett mångkulturellt samhälle, menar skribenten..

Expressen - 27 sep 18 kl. 18:14

Åkesson kan rädda alliansen – om Kristersson ringer upp

Jimmie Åkessons plan är att "trycka på röd knapp" och säga nej till både Stefan Löfven och Ulf Kristersson.Men om Moderatledaren ringer upp honom kan det förändras.I en tv-intervju för Expressen några timmar efter mötet med talmannen öppnar SD-ledaren även för att släppa igenom en regering med Annie Lööf och Jan Björklund:– Det är inte helt uteslutet..

DN - 29 aug 18 kl. 08:56

Jimmie Åkesson: ”Jag hade lagt ner P3 för länge sedan”

På onsdagsmorgonen var Jimmie Åkesson gäst i programmet Morgonpasset i P3. Han var inte nådig i sin kritik mot kanalen. – Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 för länge sedan, för jag tycker det är vänsterliberal smörja rakt igenom..

Skånskan - 15 nov 18 kl. 15:43

Klart vilka som får stipendier

Kävlinge Politikerna i bildningsnämnden har beslutat vem som ska få årets stipendier ur stiftelsen Nils Andréassons minnesfond.Totalt får 20 studenter dela på 591 500 kronor ur fonden, ur vilken studenter med rötter i främst Furulund och Stävie kan söka.
Den högsta stipendiesumman, 91 000 kronor, får Maxine Persson som studerar till civilingenjör med inriktning på väg och vatten.

Expressen - 29 okt 18 kl. 19:00

Åkessons öppning: Beredd att stödja Kristersson – även utan förhandling

Jimmie Åkesson (SD) är beredd att släppa fram en regering som leds av Ulf Kristersson (M) – även utan förhandlingar. Det meddelade han på måndagen. Nyckeln som kan "ändra spelplanen" är, enligt Åkesson, budgeten.

GöteborgsPosten - 15 nov 18 kl. 09:26

SD vill att stödet för Löfven prövas

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson vill att Stefan Löfven (S) ska bli näst på tur att prövas som statsministerkandidat. Det sade han på väg in till riksdagens talman..

UNT - 15 nov 18 kl. 09:26

SD vill att stödet för Löfven prövas

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson vill att Stefan Löfven (S) ska bli näst på tur att prövas som statsministerkandidat..

GöteborgsPosten - 15 nov 18 kl. 09:45

SD vill pröva Löfven som statsminister

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson vill att Stefan Löfven (S) ska bli näst på tur att prövas som statsministerkandidat..

UNT - 15 nov 18 kl. 09:45

SD vill pröva Löfven som statsminister

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson vill att Stefan Löfven (S) ska bli näst på tur att prövas som statsministerkandidat..

NSD - 15 nov 18 kl. 06:36

SD vill att stödet för Löfven prövas

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson vill att Stefan Löfven (S) ska bli näst på tur att prövas som statsministerkandidat..

NSD - 15 nov 18 kl. 06:36

SD vill pröva Löfven som statsminister

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson vill att Stefan Löfven (S) ska bli näst på tur att prövas som statsministerkandidat..

Nyteknik - 12 nov 18 kl. 10:37

Tiogramsfågeln lövsångaren flyger 1300 mil – enkel väg

Sveriges vanligaste fågel, den lilla lövsångaren, är en rekordflygare av stora mått. För när deras artfränder i nordöstra Ryssland flyttar gör de det med besked. Då flyger de inte mindre än 1.

Dagens PS - 05 nov 18 kl. 12:37

Annie Lööf om sin djupa besvikelse

”Jag och Centerpartiet beklagar att jag inte fått möjligheten att sondera”. Det skriver Lööf på sin Instagram efter att talmannen meddelat att riksdagen nu får rösta om moderatledaren Ulf Kristersson ska bli statsminister. Som Dagens PS berättat sker omröstningen som avgör moderatledarens öde nästa vecka.

DI - 14 nov 18 kl. 12:38

Sjöstedt: Allianskrisen “en Norén-pjäs”

Riksdagens nej till Ulf Kristerssons M- och KD-regering var ett viktigt vägval för Sverige, enligt Vänsterledaren Jonas Sjöstedt.  “Jimmie Åkesson är en av dagens stora förlorare”, säger han. .

Hela Gotland - 14 nov 18 kl. 11:00

De tittar djupt in i Sonja Åkessons själ

Sonja Åkesson tystnade för 40 år sedan, men hennes röst talar fortfarande till oss..

Expressen - 01 sep 18 kl. 09:31

Wallström: Hotet mot svenska kvinnor är SD

Socialdemokraterna vill bedriva en "schysst valrörelse" där man pratar om sin egen politik snarare än motståndarnas.Men med en dryg vecka kvar till val går partiet nu till dubbelattack – mot M och SD.– Jimmie Åkesson pratar ofta om att svenska kvinnors rättigheter är hotade.

DN - 13 nov 18 kl. 18:27

Åkesson: Vi har goda skäl att tro att vi får ett betydande inflytande

Sverigedemokraterna beslutade på tisdagskvällen att rösta ja till Ulf Kristersson som statsminister och en minoritetsregering bestående av M och KD..

Sydsvenskan - 30 aug 18 kl. 17:27

Moa Berglöf: Ingen kan längre säga att de inte visste.

För en gångs skull släppte Åkesson garden, lät irritationen rinna över..

Västerbottens Folkblad - 12 nov 18 kl. 16:08

”Alliansens värsta vecka”

På onsdag skrivs historia när två borgerliga partier i riksdagen röstar nej till sin egen statsministerkandidat. Hur Alliansen ska kunna resa sig ur askan efter det är en gåta. Som väntat sade Jan Björklund (L) och Annie Lööf (C) nej till att ingå i en regering som blir beroende av stöd från Jimmie Åkesson och […].

Expressen - 19 aug 18 kl. 23:26

SVT och TV4 säger nej till Jimmie Åkesson

SD växlar mellan att vara landets näst och tredje största parti i opinionsmätningarna.Trots det ser varken TV4 eller SVT någon anledning att bjuda in Jimmie Åkesson till sina statsministerdueller.– Vad SVT inte verkar förstå är att det finns tre block i svensk politik och därmed tre statsministerkandidater, säger Jimmie Åkesson via sin stabschef, Mikael Eriksson..

Expressen - 24 okt 18 kl. 18:59

Så firar Louise Erixon segern med Åkesson

På onsdagen kom beskedet om att Louise Erixon (SD) blir ny kommunstyrelseordförande i Sölvesborg, efter att fyra partier gått ihop i samverkan.Erixon, som är sambo med partiledaren Jimmie Åkesson, hoppas nu att fler kommuner följer efter.– Det här skickar en tydlig signal till väljarna, att till slut måste övriga partier lyssna, säger hon..

Skånskan - 11 nov 18 kl. 15:01

Nu kan invånarna fimpa med en kanin

Kävlinge Cigarettfimpar på marken är ett miljöproblem, inte minst när de hamnar i våra vattendrag.
För att minska nedskräpningen i Kävlinge medverkar kommen i projektet Nikotinkaninen, där rökare leds till askkoppar via gröna steg.– Vi behöver ta krafttag mot nedskräpningen av fimpar.

Skånskan - 11 nov 18 kl. 18:59

Smygstartade julen

Stenestad Så var det jul igen. I alla fall i Stenestad som arrangerade sin årliga julmarknad i helgen.Men trots att vi bara är i början av november, var inte Stenestad först ut i Skåne med julmarknad.

Nyteknik - 12 nov 18 kl. 10:37

Tiogramsfågeln lövsångaren flyger 1 300 mil – enkel väg

Sveriges vanligaste fågel, den lilla lövsångaren, är en rekordflygare av stora mått. För när deras artfränder i nordöstra Ryssland flyttar gör de det med besked. Då flyger de inte mindre än 1 300 mil enkel väg.

Expressen - 16 aug 18 kl. 06:43

Regeringens krav: Släpp asylprognos på en söndag

Regeringen tvingade i somras Migrationsverket till en unik åtgärd: Publicera den sista känsliga asylprognosen före valet på en söndag.Migrationsverket ville släppa prognosen på en vardag men regeringen vägrade.– Detta mörkande från nuvarande regering skapar ju bara konstigheter, säger Sofia Arkelsten.

Sydsvenskan - 12 nov 18 kl. 16:22

Läsarbrev: "En feminist bekämpar patriarkatet och strukturerna som gynnar män."

Therese Green om feminism, Ingvar Åkesson om klimatförändringar och Eva Kullenberg om skolmaten..

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 18 kl. 16:22

Läsarbrev: "En feminist bekämpar patriarkatet och strukturerna som gynnar män."

Therese Green om feminism, Ingvar Åkesson om klimatförändringar och Eva Kullenberg om skolmaten..

Skånskan - 09 nov 18 kl. 09:00

Berättelsen om en gård som blev museum

hög Den 16 juni 1972 brann Ravlundagården på Skansen ner till grunden. Jakten på en ny tidstypisk Skånegård inledde, och spåren ledde till en liten by utanför Kävlinge. Där stod gården Hög nummer 18.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.