överväger

Monday, 18 February, 21:27

Nyheter om överväger

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 30 jan 19 kl. 14:30

H&M i fokus inför torsdagens rapporter

Rapporter torsdag 31 januari: Bygghemma (kl 7.00)
Essity (ca kl 7.00)
Nokia (kl 7.

Kristianstadsbladet - 09 feb 19 kl. 05:00

SD har övervägt polisanmälan – ”Det har diskuterats”

Sverigedemokraterna kommer att överklaga till förvaltningsrätten om partiet inte beviljas partistöd av fullmäktige. Ännu kraftigare tag har vädrats. ”Det har diskuterats att göra en polisanmälan, men vi har så pass stort förtroende för förvaltningen så där är vi inte nu”, säger Magnus Persson (SD)..

Cornucopia - 29 jan 19 kl. 08:19

Klickbete från SvD - Nej, Sverige ska inte förbjuda Tesla

"Nu överväger vi att stänga ärendet." - Transportstyrelsen till SvDSvD har satt en klickbetesrubrik att Sverige överväger förbjuda försäljning av Teslabilar på grund av att de kan förbättras via mjukvaruuppdateringar. Men bakom betalväggen de flesta inte kan läsa så står det tvärt om, och det handlar om klickbete från SvD.

Skånskan - 29 jan 19 kl. 16:06

”Har inte funnits tid för eftertanke”

HÖRBY
Roger Larsson säger att orsaken till att han valde att hoppa av uppdraget i Hörby var tveksamheter om hans avtal med Sjöbo kommun tillåter honom att arbeta som kommundirektör på annat håll. – Jag har en pensionslösning med Sjöbo kommun i botten. Ett uppdrag i denna omfattningen var lite för anställningslikt.

DI - 08 feb 19 kl. 12:36

Ny front i handelskriget – USA överväger att dra in handelsstatus för Indien

USA överväger att dra in en viktig handelskoncession till Indien enligt uppgifter till nyhetsbyrån Reuters. Därmed skulle indisk export till USA för 5,6 miljarder dollar kunna utsättas för tullar..

YLE - 29 jan 19 kl. 14:16

Nya Lagmansgården på gång – arkitekttävling kan vara ett alternativ

Skolhemmet Lagmansgården som i dag verkar i Pedersöre ska flyttas till Pirilö i Jakobstad. Nu överväger Senatsfastigheter att ordna en arkitekttävling för det nya hemmet om det byggs i Pirilö..

Dagens PS - 29 jan 19 kl. 09:23

Flygbolaget störtdyker på Oslobörsen

Norwegians aktie faller 30 procent på nyheten om en miljardemission och storförlust. Lågprisflygbolaget planerar en nyemission på 3 miljarder norska kronor och skriver i ett pressmeddelande att fokus nu ändras från tillväxt till lönsamhet. Den nyemission som nu är aktuell och enligt E24 ska klubbas den 3 februari uppges vara garanterad fullt ut och syftet är att det ska öka Norwegians finansiella flexibilitet, heter det.

PrivataAffärer - 29 jan 19 kl. 07:37

Försäljningen av Tesla Model S kan stoppas i Sverige

Transportstyrelsen har ett så kallat artikel 29-förfarande om Tesla, vilket betyder att myndigheten utreder om Sverige ska stoppa Teslas försäljning i landet under ett halvår om det föreligger en allvarlig säkerhetsrisk. Ärendet gäller Teslas lyxvariant, Model S, som 2015 fick en uppdatering som möjliggör för bilen att i stort sett köra sig själv under vissa förhållanden. Detta strider mot europeiska regler där nya modeller testas i ett så kallat typningstest innan de får säljas.

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 11:12

Hernhag: Teslaaktien bättre än måltipset

Ananastjejen: Vad tror du om Tesla? Mycket skriverier, men är aktien köpvärd?
Marcus: Utifrån vad jag hör om finanserna och Elon Musk skulle jag aldrig våga vara långsiktig i den aktien.

Skånskan - 23 jan 19 kl. 12:03

Ytterliga 15 kalla fall släppta

Skåne För en månad sedan släppte polisens kalla fall-grupp Syd 15 ouppklarade mordfall.
Nu har man publicerat ytterligare lika många.Totalt finns det runt 130 ouppklarade mord eller dråp i polisregion Syd (Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län), och eftersom brott med livstids fängelse i straffskalan sedan 2010 inte har någon preskriptionstid så växer högen.

VA - 29 jan 19 kl. 08:54

Tesla hotas av förbud i Sverige – myndighet överväger att stoppa all försäljning

Transportstyrelsen i Sverige överväger att stoppa försäljning av Tesla-bilar i sex månader..

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 08:20

Järnmalmspriset stiger efter Vale-dammens kollaps

Järnmalmsterminen på råvarubörsen i kinesiska Dalian handlades 3,7 procent högre, enligt Bloomberg, efter att tidigare ha varit upp med som mest 6 procent. Dammkollapsen som skedde utanför den brasilianska staden Belo Horizonte fick katastrofala följder. En flodvåg tog med sig en bro och raserade byggnader.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 08:02

Fyra heta köptips

För Castellum, Trention och Sandvik blir rådet att avvakta. Förutsättningarna för SMS-utskicksbolaget CLX ser ganska goda ut vid en blick ett par år framåt, anser Börsveckan. ”Visst finns det risker och det är framför allt på konkurrensfronten samt att prispressen fortsätter i branschen, men vi anser att potentialen överväger givet nuvarande värdering och rekommenderar köp i facket tillväxtbolag”, skriver tidningen om CLX.

Cornucopia - 25 jan 19 kl. 00:33

Första Bitcoin-skatteärendet till förvaltningsrätten

En första skattetvist kring Bitcoin-beskattningen går nu till förvaltningsrätten. En privatperson ska bli skyldig 8 - 10 miljoner till Skatteverket, eller 300% av hans vinst på Bitcoin, på grund av att man inte får dra av hela förlusterna vid trading i kryptovalutor, samt att verksamheten ska klassas som näringsverksamhet.
Bitcoin.

DI - 24 jan 19 kl. 22:08

Krisen i Venezuela förvärras – Maduro pressas allt hårdare

BUENOS AIRES Krisen i Venezuela förvärras sedan oppositionen och regimen hamnat i total konfrontation. USA överväger sanktioner och utländska fordringsägare har tappat tålamodet..

DI - 23 jan 19 kl. 11:09

Uber kan lämna Barcelona efter GPS-förbud

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. .

GöteborgsPosten - 05 feb 19 kl. 23:43

Från bottenstrid till CHL-titel: "Överväldigande"

Från bottenstrid till CHL-titel.
David Printz, 38, kunde knappast få en bättre start i sitt nya lag.
– Det är ganska överväldigande faktiskt, säger backen..

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 08:42

Hemfosas fastighetsportfölj ska växa till 50 miljarder inom fem år

Vidare är målet att det utdelningsbara resultatet per aktie ska öka med minst 10 procent per år i genomsnitt. Det utdelningsbara resultatet definieras som förvaltningsresultat exklusive resultatandel från samriskbolag och efter betald skatt. Utdelningen ska uppgå till cirka 40 procent av utdelningsbart resultat.

Skånskan - 09 jan 19 kl. 12:12

Branddrabbade Björn: Jag kommer stark ut ur detta

Jularp I måndags morse vaknade Björn Cronzell av brandlarmet som tjöt. Både han och barnen hann ut innan huset en stund senare var övertänt. Nu är han rörd över allt stöd han och familjen fått efter branden.

Expressen - 22 jan 19 kl. 19:40

Ludmila-beslutet inför galan: ”Blåste av det”

En minst sagt oväntad gäst hade kunnat dyka upp på Idrottsgalan i går kväll.Arrangören övervägde att bjuda in Ludmila Engquist.Men det hela blåstes av.

Alingsås tidning - 22 jan 19 kl. 05:30

Ännu oklart om kompensation till tågresenärer

Västtrafik har ännu inte bestämt sig för hur de hårdast drabbade resenärerna ska kompenseras efter förra veckans tågstopp.
Trafikbolagets kommunikationsstrateg Kristian Lans lovade i AT att passagerarna på de båda tåg, som stod stilla på spåret i flera timmar i torsdags kväll, ska kompenseras på ett bra sätt. Hittills har de emellertid inte fått någon annan kompensation än den vanliga ersättningen, vilket är att få tillbaka hela biljettpriset vid förseningar på mer än en timme.

Dagens PS - 23 jan 19 kl. 11:07

Uber hotar att lämna Barcelona

Taxiappbjässen Uber och Cabify överväger att lämna Barcelona om myndigheterna väljer att stödja de strejkande taxichaufförerna. Det rapporterar El Mundo. Det lokala styret har godkänt taxichaufförernas krav på att taxiappförarna inte skall få använda GPS.

Dagensanalys.se - 22 jan 19 kl. 14:41

De mest positivt omtalade varumärkena

Volvo är fortfarande i topp, medan ICA och IKEA hamnar på andra respektive tredjeplats. YouGov BrandIndex har undersökt vilka varumärken det pratades mest positivt om under 2018. I YouGov BrandIndex mäts cirka 300 varumärken dagligen i Sverige.

Skånskan - 22 jan 19 kl. 05:00

Osbyholm kämpar för att rädda kvarndammen

OSBYHOLM Det blåser upp till strid om kvarndammen i Osbyholm. Kommunen överväger att ta bort dämmet och torrlägga dammen. Men det säger byborna nej till.

Affärsvärlden - 22 jan 19 kl. 11:02

Danska myndigheter kan ta Nordea till domstol

Den danska myndigheten Bagmandspolitiet som sedan 2016 utreder misstänkt penningtvätt i Nordea överväger att dra banken till domstol, snarare än att bara bötfälla banken..

Skånskan - 21 jan 19 kl. 09:00

Sockertoppen tror på framtiden

På landet Priset på socker är det lägsta på flera år. Men Jacob Bennet, ordförande i Betodlarna, har stark tro på betodling i framtiden. Men det kommer att krävas effektiviseringar.

Sydöstran - 21 jan 19 kl. 11:08

Beslut i mars - VAR även i damernas VM?

Är det kontroversiella videodomarsystemet någon även för damerna? Fifa övervägar att införa det till VM i sommar - och svenskorna är försiktigt positiva. - Om herrarna har tagit det steget vore det väl konstigt om vi inte hängde på det tåget, säger Olivia Schough.

Blekinge Läns tidning - 21 jan 19 kl. 11:08

Beslut i mars - VAR även i damernas VM?

Är det kontroversiella videodomarsystemet någon även för damerna? Fifa övervägar att införa det till VM i sommar - och svenskorna är försiktigt positiva. - Om herrarna har tagit det steget vore det väl konstigt om vi inte hängde på det tåget, säger Olivia Schough.

YA - 21 jan 19 kl. 11:08

Beslut i mars - VAR även i damernas VM?

Är det kontroversiella videodomarsystemet någon även för damerna? Fifa övervägar att införa det till VM i sommar - och svenskorna är försiktigt positiva. - Om herrarna har tagit det steget vore det väl konstigt om vi inte hängde på det tåget, säger Olivia Schough.

Helsingborgs Dagblad - 21 jan 19 kl. 11:08

Beslut i mars – VAR även i damernas VM?

Är det kontroversiella videodomarsystemet någon även för damerna? Fifa övervägar att införa det till VM i sommar – och svenskorna är försiktigt positiva. – Om herrarna har tagit det steget vore det väl konstigt om vi inte hängde på det tåget, säger Oliv.

BT - 21 jan 19 kl. 11:08

Beslut i mars - VAR även i damernas VM?

Är det kontroversiella videodomarsystemet någon även för damerna? Fifa övervägar att införa det till VM i sommar - och svenskorna är försiktigt positiva. - Om herrarna har tagit det steget vore det väl konstigt om vi inte hängde på det tåget, säger Olivia Schough.

SmålandsPosten - 21 jan 19 kl. 11:08

Beslut i mars - VAR även i damernas VM?

Är det kontroversiella videodomarsystemet någon även för damerna? Fifa övervägar att införa det till VM i sommar - och svenskorna är försiktigt positiva. - Om herrarna har tagit det steget vore det väl konstigt om vi inte hängde på det tåget, säger Olivia Schough.

Kristianstadsbladet - 21 jan 19 kl. 11:08

Beslut i mars - VAR även i damernas VM?

Är det kontroversiella videodomarsystemet någon även för damerna? Fifa övervägar att införa det till VM i sommar - och svenskorna är försiktigt positiva. - Om herrarna har tagit det steget vore det väl konstigt om vi inte hängde på det tåget, säger Olivia Schough.

Sydsvenskan - 21 jan 19 kl. 11:08

Beslut i mars – VAR även i damernas VM?

Är det kontroversiella videodomarsystemet någon även för damerna? Fifa övervägar att införa det till VM i sommar – och svenskorna är försiktigt positiva. – Om herrarna har tagit det steget vore det väl konstigt om vi inte hängde på det tåget, säger Oliv.

Barometern - 21 jan 19 kl. 11:08

Beslut i mars - VAR även i damernas VM?

Är det kontroversiella videodomarsystemet någon även för damerna? Fifa övervägar att införa det till VM i sommar - och svenskorna är försiktigt positiva. - Om herrarna har tagit det steget vore det väl konstigt om vi inte hängde på det tåget, säger Olivia Schough.

GöteborgsPosten - 21 jan 19 kl. 10:01

Sportshopen Outlet la ner på Torp – sneglar mot centrum

Kontraktet för Sportshopens ena butik på Torp har gått ut och nu står lokalerna tomma. Centrala Uddevalla är en av de platser som företaget överväger att etablera sig på..

SR - 19 jan 19 kl. 13:20

Tyskland kan stoppa kinesiska Huawei

Inför utbyggnaden av det nya mobilsystemet 5G överväger också den tyska regeringen att utestänga det kinesiska företaget Huawei. USA, Australien och Nya Zeeland har redan stoppat företaget. Norge och Storbritannien överväger detsamma..

Ekonomistas - 08 jan 19 kl. 14:56

Onyanserad kritik av Handelshögskolan

Det har förmodligen undgått få att företagsekonomen Mikael Holmqvist författat en tegelsten om Handelshögskolan i Stockholm. Till stora delar är boken en redogörelse för hur skolan styrs, finansieras och hur utbildningen och studentkårens verksamhet bedrivs. Boken är därmed på sätt och vis en berättelse om framgångssagan Handelshögskolan, men framförallt driver Holmqvist en rad kritiska teser.

Blekinge Läns tidning - 18 jan 19 kl. 16:30

Misstänkt politiker förnekar mordhot

Centerpolitikern som är misstänkt för att i onsdags ha mordhotat en annan politiker i förnekar bestämt anklagelserna. Han säger till BLT att han är offer för smutskastning och att det är hans politiska motståndare som vill honom illa. Han överväger att göra en polisanmälan om förtal..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.