överlevnadsfråga

Saturday, 30 May, 03:22

Nyheter om överlevnadsfråga

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 18 feb 20 kl. 05:30

Trögrörlighet kan löna sig

Inför valet 2014 lovade Moderaterna att bygga ut höghastighetståg mellan landets storstadsregioner. Ja, förslaget lanserades som partiets riktiga slagnummer det året. Nu har det gått några år och M tycker så illa om höghastighetståg att de inte ens vill sitta med vid bordet när regeringen bjuder in partierna till samtal om frågan.

Expressen - 30 jan 20 kl. 16:45

Sportchefen: ”Vi vet om att läget är tufft”

SportExpressen berättar om hästskötare som slår larm om arbetsvillkoren inom travsporten – som just nu lider av personalbrist. Här bemöter Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, artikeln. – Det är en överlevnadsfråga för travet och vi vet om att det är ett tufft läge.

SmålandsPosten - 20 jan 20 kl. 18:40

Så ska skogen leverera mera

En rad åtgärder ska öka den årliga tillväxten i skogen med 20 miljoner kubikmeter till 2050 och bidra till ett fossilfritt samhälle. – Det är en överlevnadsfråga för oss allihop, säger Mattias Magnusson, Växjö stift, som deltagit i arbetet under Skogsstyrelsens ledning..

Skånskan - 13 dec 19 kl. 05:00

Nödläge kan stoppa E22-utbyggnad

LUND Lund bör skriva till Trafikverket att man inte önskar att E22 byggs ut eftersom det råder klimatnödläge.
Det menar Vänsterpartiet som lämnat in en motion i ärendet till kommunfullmäktige.– Frågan aktualiseras nu när kommunstyrelsen erkänt att det råder ett globalt klimatnödläge, säger partiföreträdaren och kommunfullmäktigeledamoten Jesper Sahlén
Vänsterpartiet har länge kämpat mot en utbyggnad av E22.

DI - 10 dec 19 kl. 17:06

SAS visar upp lyxplanet: Gjort miljardinvesteringar för att minska klimattrycket

Ökat fokus på hållbarhet är både en överlevnadsfråga för flygindustrin och en möjlig konkurrensfördel för SAS, som nu….

Hela Gotland - 24 okt 19 kl. 10:03

Grönt nytänkande - en överlevnadsfråga

Att bara "kränga prylar" har inte framtiden för sig, spår hållbarhetsexperten Viveka Risberg..

SR - 23 maj 19 kl. 06:00

Golfförbundet: ”Det är en överlevnadsfråga

Svenska golfförbundet arbetar för att göra idrotten mer jämställd med klubbutvecklingsprogrammet Vision 50/50..

Skånskan - 13 maj 19 kl. 10:42

Minskat jordbruksstöd med brexit

Hässleholm 2018 uppgick EU:s budget till 145 miljarder euro. 38 procent av budgeten gick till jordbrukspolitiken. Brexit kan minska stödet, men de pengar som avsätts måste användas på ett bättre och klokare sätt.

BT - 30 apr 19 kl. 08:32

Rapporten: Hållbarhet en överlevnadsfråga för småföretagare

I en tid då bristen på arbetskraft uppges vara det största hindret för tillväxt bland företagen blir satsningar på hållbarhet en konkurrensfråga. – De senaste åren har vi sett många som säger att de vill vara i ett företag som tar det här på allvar. Det är tydligt att man är mer kräsen i dag, säger Dennis Lénberg, styrelseordförande för Företagarna i Borås..

Expressen - 05 mar 19 kl. 11:34

Största problemet är ett ursvagt regelverk

Doping är oacceptabeltOch att fuskarna stoppas?Det är en överlevnadsfråga..

Nyan - 13 dec 18 kl. 06:00

Varutransporterna väckte känslor

Debatten om varutransporterna till skärgården blossade upp på nytt vid veckans två plenum. Landskapsregeringen borde ha pratat med skärgården mycket tidigare, menade oppositionen.
Veronica Thörnroos (C) ställde ett spörsmål om varutransporterna till landskapsregeringen i slutet av november i samband med budgetdebatten där hon ifrågasatte beslutet att inte upphandla transporterna till skärgården.

Supermiljöbloggen - 04 dec 18 kl. 20:32

Kan Sverige bli en föregångare i Katowice?

Den 22 november presenterade Meteorologiska världsorganisationen WMO en klimatsammanställning för år 2017 där generalsekreterare Petteri Taalas skriver att ”fönstret för möjligheter att agera är närapå stängt”. Bakgrunden är de ständigt stigande halterna av växthusgaser i atmosfären. Tron att klotet ska klara 1,5-gradersmålet upprätthålls av de som inte ser, inte hör eller är ängsliga för sina mandat, det skriver Ulf von Sydow.

SVT - 29 nov 18 kl. 13:13

Så ska VM i Östersund och Åre bli hållbara

Klimatförändringarna har knappast undgått någon och för vinteridrotterna som är beroende av snö och kyla är de extra påtagliga. Både alpina VM i Åre och skidskytte-VM i Östersund jobbar därför mot att mästerskapen ska vara hållbara. –Det här är absolut nödvändigt, det är en överlevnadsfråga för oss, säger Ulf von Sydow, klimatinspiratör för skidskytte-VM i Östersund..

Västerbottens Folkblad - 19 nov 18 kl. 18:00

[PLUS] Hållbart bostadsområde vid Nydala: ”En överlevnadsfråga

I dag presenterade Umeå kommun det nya bostadsområdet Tomtebo strand. Området kommer att rymma 3....

Nyan - 19 nov 18 kl. 13:25

Socialdemokraterna satsar på klimat och trygghet

Socialdemokraterna går in i valrörelsen med krav på klimatåtgärder, trygghet och rättvisa. Partikongressen på lördagen antog partiets valfrågor i de tre valen nästa år. Med på kongressen fanns även representanter för systerpartiet i Sverige och LO.

Dagensanalys.se - 31 aug 18 kl. 06:58

”…men när proppen väl gick ur kunde flodvågen inte stoppas”

En av de mest ansedda och stabilt framgångsrika kommunikationsbyråerna i Sverige är Åkestam Holst, rikligen prisbelönt för svensk kvalitet jorden runt. Vi fick tillfälle att sätta oss ned med byråns grundare Göran Åkestam och vd Petronella Panérus för att ta del av deras syn på kommunikationsSverige och framtiden. Byråns Grundare, Göran Åkestam, är som frispråkig Creative Advisor en naturlig talesman för det moderna svenska näringslivet.

IDG - 24 aug 18 kl. 06:04

Nu ska Umeå bli Sveriges 5g-huvudstad – "en överlevnadsfråga"


Uppkopplade sjukhus och universitet, ja en helt uppkopplad stad. Umeå ser många fördelar med att tidigt anamma nästa generations mobila nät. En förutsättning för Västerbottens överlevnad till och med..

Computer Sweden - 24 aug 18 kl. 06:04

Nu ska Umeå bli Sveriges 5g-huvudstad – "en överlevnadsfråga"


Uppkopplade sjukhus och universitet, ja en helt uppkopplad stad. Umeå ser många fördelar med att tidigt anamma nästa generations mobila nät. En förutsättning för Västerbottens överlevnad till och med..

DI - 03 jul 19 kl. 17:47

Studie: Större mångfald ger högre vinst – ”överlevnadsfråga

Att som bolag ha större mångfald i ledningsgruppen ger resultat enligt en färsk undersökning.  ”Det här är en överlevnadsfråga”, säger Jessica Löfström, styrelseordförande på Expandera och medgrundare av 17 Nätverket. .

DI - 03 jul 19 kl. 11:10

Volvotoppen larmar om elnäten: ”Överlevnadsfråga för oss”

Det svenska elnätets effekt- och kapacitetsbrist har varit ämne för diskussion den senaste tiden. Så också under onsdagsförmiddagen när frågan debatterades på Energidagen på Dagens industris scen i Almedalen. ”Det här är en överlevnadsfråga för oss”, säger Anders Berger, kommunikationschef på AB Volvo..

Supermiljöbloggen - 22 maj 18 kl. 15:00

Debatt: Viktigt att lyfta Biologiska mångfaldens dag

"När arter försvinner eller hotas i en rasande takt över hela vår planet måste biologisk mångfald ges högsta prioritet", skriver företrädare för flera miljöorganisationer. I veckan firas Biologiska mångfaldens dag. Biologisk mångfald är en förutsättning för allt liv på jorden.

VA - 05 apr 18 kl. 09:33

Nu ställer Ikea om hela affärsmodellen till cirkulärt – ”är en överlevnadsfråga

År 2030 ska Ikea ha ställt om till en cirkulär affärsmodell..

Expressen - 27 apr 18 kl. 07:22

Bonnier tappar en av få toppkvinnor

Bonnier tappar ett av få kvinnliga toppnamn när Sara Öhrvall lämnar styrelserna för Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen. Samtidigt tvingar koncernens vd, Tomas Franzén, alla bolag att prioritera jämställdhet i vårens strategiarbete.Senast 2020 ska Bonnier AB ha jämn könsfördelning på alla ledande nivåer.

Dagens PS - 06 maj 19 kl. 12:32

Sverige långt efter: ”En överlevnadsfråga

Sverige brukar allt som oftast nämnas som ett föregångsland, och rankas högt upp på den årliga listan Global Innovation Index. Nu visar en separat studie att vi halkat efter i utvecklingen. Det rapporterar Ny Teknik.

Kristianstadsbladet - 12 mar 18 kl. 00:00

Kompetensbrist – en överlevnadsfråga för svensk industri

Svensk industri går för högtryck, men den skriker efter kvalificerad arbetskraft. Tre av fyra teknikindustriföretag måste redan idag anpassa verksamheten efter bristen på kompetens enligt Teknikföretagens färska rapport Vinna eller försvinna..

Nya Wermlands Tidningen - 13 mar 18 kl. 06:00

Kompetensbrist – en överlevnadsfråga för svensk industri

För att täcka behovet inom industrin, måste vi dels lyckas locka fler unga att söka tekniska utbildningar, skriver Tomas With med flera..

Länstidningen i Jämtland - 26 jan 18 kl. 19:00

Härjedalen och Berg förbereder sig för fullt för samarbete: ”Det här är en överlevnadsfråga

Nästa år sjösätts ett helt nytt samarbete mellan Härjedalen och Berg. Då bildar de två kommunerna en gemensam miljö- och byggnämnd, miljö- och byggförvaltning samt  ett gemensamt va- och renhållningsbolag. Nu förbereds den nya organisationen för fullt..

GöteborgsPosten - 04 dec 17 kl. 15:41

Frölundas arenaglädje: "Oerhört positivt"

Frölunda är Scandinaviums största hyresvärd och gläds stort åt beskedet att arenautredningen nu är klar. – Det här är en överlevnadsfråga för oss, säger klubbens ordförande Mats Grauers..

NSD - 06 nov 17 kl. 17:38

Behovet finns – folk vill ha mobila bostäder

Att få snurr på bostadsmarknaden på landsbygden är en överlevnadsfråga..

Dagens PS - 09 okt 17 kl. 09:05

Googles ballong räddar kommunikationerna

Joakim Jardenberg om internet och hur det kan vara en överlevnadsfråga för mänskligheten. Om att Alphabet, Googles moderbolag, med hjälp av ballonger kopplar upp de 90% av Puerto Rico som ligger i radioskugga efter orkanerna. Men också om vad som kan hända när vi kopplar upp de 49% av jordens befolkning som inte har tillgång till internet i dag.

GöteborgsPosten - 12 jun 17 kl. 15:40

Frölundas gör miljonvinst: "Det är en överlevnadsfråga"

Frölunda har huserat i toppen av SHL de senaste säsongerna, nu gör klubben ekonomisk succé. I ett pressmeddelande meddelar klubben att man gått 9,1 miljoner plus efter den senaste säsongen..

SmålandsPosten - 12 apr 17 kl. 11:03

Heltid ska bli nya normen i Alvesta

Tillsvidareanställningar i kommunen ska i möjligast mån hädanefter vara heltidsanställningar, enligt ett beslut som togs i veckan. "En överlevnadsfråga" enligt Per Ribacke (S)..

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 16 kl. 13:31

Reinebo: "En överlevnadsfråga"

Svenske OS-chefen Peter Reinebo och friidrottens ordförande Björn O Nilsson välkomnar Cas beslut att stoppa Rysslands friidrottslandslag från spelen i Rio..

Sydsvenskan - 21 jul 16 kl. 13:31

Reinebo: "En överlevnadsfråga"

Svenske OS-chefen Peter Reinebo och friidrottens ordförande Björn O Nilsson välkomnar Cas beslut att stoppa Rysslands friidrottslandslag från spelen i Rio..

UNT - 21 jul 16 kl. 13:30

Reinebo: "En överlevnadsfråga"

Svenske OS-chefen Peter Reinebo och friidrottens ordförande Björn O Nilsson välkomnar Cas beslut att stoppa Rysslands friidrottslandslag från spelen i Rio..

DN - 21 jul 16 kl. 12:21

SOK: En överlevnadsfråga


Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges olympiska kommitté, välkomnar Cas beslut att stoppa de ryska friidrottarna från OS i Rio de Janeiro..

Vimmerby Tidning - 21 mar 16 kl. 10:02

Earth Hour-kväll i kyrkan

KF:s ordförande Lena Käcker Johansson: ”En överlevnadsfråga”.

Expressen - 19 mar 16 kl. 13:45

"Vi kommer inte gå ur detta med minusaffär"

Framtidstron är stark i och runt Karlskrona HK oavsett utgång i det för SHL-lagen ångestladdade kvalet. Det ska inte handla om någon överlevnadsfråga för KHK. – Vi kommer inte gå ur detta som en minusaffär, säger Rolf Lindberg, klubbdirektör..

IDG - 04 dec 15 kl. 10:39

Ut med det gamla och in med det nya. Att rensa ut föråldarade it-system är en överlevnadsfråga.


Ökade underhållskostnader driver på moderniserin­gen av it-miljöer. Men ännu starkare drivkraft är rädslan att bli omsprungen av disruptiva konkurrenter..

Nya Wermlands Tidningen - 10 nov 15 kl. 06:00

"En överlevnadsfråga"

Kåpi känner sig hotat av kriminalvårdens tvätterier, som man menar bedriver osund konkurrens och äter upp tvätterimarknaden. De får stöd av kristdemokratiska riksdagsledamoten Penilla Gunther, som i går besökte tvätteriet i Bengtsfors för att prata om problemet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.