öppna

Sunday, 16 June, 02:34

Nyheter om öppna

Sortering: Relevans | Senaste
Länstidningen i Jämtland - 26 maj 19 kl. 20:00

Hyllad italiensk restaurang lämnar Blåsjön: ”Vi kommer öppna i Östersund”

I sommar lämnar Umberto Elias och Petra Mercandino restaurang Fjällripan och Stora Blåsjön för....

Nyan - 26 maj 19 kl. 18:12

Rattfylleriolycka i Lemland

Polisen fick natten mot söndagen en anmälan om en singelolycka i Lemland. Anmälare hade observerat att en personbil låg nere i diket och hade gått för att kontrollera. – I personbilen satt en person vid medvetande, när anmälaren skulle öppna förardörren kändes en kraftig lukt av alkohol och anmälaren tog då nycklarna ur nyckellåset för att förhindra fortsatt körning, skriver polisen i ett pressutskick.

Skånskan - 26 maj 19 kl. 17:13

Hur räknas rösterna i folkomröstningen?

SVEDALA
Redan ikväll på valdagen den 26 maj börja rösterna i folkomröstningen att räknas och pågår under natten tills ett första preliminärt resultat visar sig.
Röstsedlarna delas upp i fyra högar när för en första sammanräkningen.
Ja (giltig röst), Nej (giltig röst), Jag avstår från att ta ställning, det vill säga blank röst (ogiltig röst) samt en fjärde hög för övriga ogiltiga röster.

Sydsvenskan - 26 maj 19 kl. 16:14

Dramatik när MAI vann 4x400: ”Skönt öppna med SM-guld”

MAI följde upp sin sprintdominans med SM-guld till MAI på 4x400 m vid stafett-SM på Stockholms stadion..

SVT - 26 maj 19 kl. 16:30

Skrällen: 18-årig ryska slog ut idolen Kerber

Den femteseedade regerande Wimbledonmästaren Angelique Kerber blev sensationellt utslagen av en okänd tonåring redan i den första omgången i Franska öppna. Det var en supporter som skickade ut tyskan ur turneringen. – Hon är en av mina idoler, säger Anastasia Potapova efter vinsten.

SVT - 26 maj 19 kl. 16:42

Federer charmade med franska efter stabil seger

Publikfavoriten och legendarfen Roger Federer inledde Franska öppna med att vinna mot Lorenzo Sonego med 6-2,6-4,6-4 efter en stabil insats på det röda gruset i Paris. – Det var skönt att känna publikens stöd, säger Federer på franska från banan och river ner mer ännu applåder..

DN - 26 maj 19 kl. 14:33

Johanna Larsson enkelt vidare i Franska öppna

Tennisstjärnan Johanna Larsson behövde inte ta ut sig i Franska mästerskapens första omgång. Mot den klart högre rankade slovakiskan Magdalena Rybáriková vann Larsson två raka set och spelar därmed vidare i grand slam-turneringen..

Politologerna - 26 maj 19 kl. 13:52

Har regn påverkat förtidsröstningen till EU-valet?

Tidvis regn, säger SMHI om dagens väder, denna valdag. Kan det påverka valdeltagandet? Tidigare Mycket Viktig forskning som Mikael Persson, Richard Öhrvall och jag genomfört tyder på motsatsen.

SR - 26 maj 19 kl. 13:38

Larsson vann i raka set – vidare i Frankrike

Johanna Larsson är vidare från den första omgången i Franska öppna efter att ha slagit slovakiskan Magdalena Rybarikova i två raka set, 6-3, 6-4..

SVT - 26 maj 19 kl. 12:40

Larssons tunga skalp – klar för andra omgången

172-rankade Johanna Larsson stod för en skräll i den första omgången av Franska öppna. Den rutinerade svenskan vann med 2-0 i set, 6-3 6-4, mot den 74-rankade Slovakiskan Magdalena Rybarikova..

SR - 26 maj 19 kl. 07:00

Experterna: De är herrfavoriterna i Franska Öppna

Landslagschefen /tenniskommentatorn Maria Strandlund Tomsvik och tennisskribenten Alex Theodoridis om de som har störst chans på titeln i Paris..

NSD - 26 maj 19 kl. 05:00

"Man får så mycket tillbaka"

För tolv år sedan tog Lisa Groth Öman och hennes man Kent beslutet att öppna upp sitt hem och ta emot familjehemsbarn..

BT - 26 maj 19 kl. 01:00

Bosse får nya grupper att börja jaga

Ända sedan barndomen har Bosse Persson jagat. I dag jobbar han ideellt med att utbilda nya jägare - och öppna jakten för nya grupper som funktionshindrade. Samtidigt är han ständigt redo att jaga vilt som har skadats i trafikolyckor..

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 19 kl. 18:00

Att få kika in där andra bor lockade lördagsflanörerna

Öppna innergårdar lockade gott om helsingborgare till Söder..

SVT - 25 maj 19 kl. 15:20

Drömlottning för Mikael Ymer i Franska öppna

Det blev en drömlottning för Mikael Ymer när han kvalade in till sin första Grand Slam-turnering. 20-åringen får möta en annan kvalspelare, Blaz Rola, som är sämre rankad än Ymer..

Skånskan - 25 maj 19 kl. 12:00

Fler jourhem till unga sökes

Sydost Det behövs fler jourhem för barn och unga i sydöstra Skåne.
Sjöbo, Simrishamn, Skurup, Tomelilla och Ystad har därför beslutat att samarbeta över kommungränserna.Kommunerna har i dagsläget inget avtal med några kontrakterade jourhem som med kort varsel kan ta emot barn eller ungdomar som tillfälligt inte kan bo kvar hemma.

YLE - 04 jun 19 kl. 19:36

Johanna Konta skrällde i Franska öppna – blir första brittiska kvinna i semifinal på 36 år

Brittiskan Johanna Konta stod för en ordentlig skräll i Franska öppna under tisdagen, när hon slog ut sjundeseedade Sloane Stephens i kvartsfinalen. På herrsidan kommer Roger Federer och Rafael Nadal att mötas i semifinal..

SR - 25 maj 19 kl. 08:05

Experterna: De är damfavoriterna i Franska Öppna

Landslagschefen /tenniskommentatorn Maria Strandlund Tomsvik och tennisskribenten Alex Theodoridis om de som har störst chans på titeln i Paris..

SR - 25 maj 19 kl. 08:00

Rebecca Peterson: "Jag trivs väldigt bra på gruset"

Sveriges största hopp i Franska öppna mästerskapen i tennis är 64-rankade Rebecca Peterson..

Blekinge Läns tidning - 04 jun 19 kl. 18:25

S kräver öppna dörrar för beslut om Almroth

Socialdemokraterna vill att skälen till att hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroths avgång ska redovisas offentligt. Öppna dörrar kommer att begäras för hela regionstyrelsens sammanträde under onsdagen..

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 19 kl. 07:00

Sten, öppna dig!

En rik och intressant utställning, skriver Christine Antaya om Kerstin Dahl-Norén..

GöteborgsPosten - 25 maj 19 kl. 07:00

"Häcken kommer inte att överraska oss"

Stängda respektive öppna träningar – ett taktiskt spel?.

SVT - 25 maj 19 kl. 06:34

öppna är EU-kandidaterna om sina möten med lobbyister

De flesta av partiernas kandidater i EU-valet lovar full transparens kring vilka företag och intressegrupper de träffar. Några säger till och med att de vill gå längre än vad som krävs i nuläget medan Moderaterna och Kristdemokraterna inte vill ge några löften utöver EU:s regler..

Skånskan - 25 maj 19 kl. 05:00

Hotell Svea kan bli kollektivboende

Vollsjö Hotell Svea kan göras om till kollektivboende. Ägarna Lisbeth och Magnus Hammarskjöld har lämnat in en bygglovsansökan till kommunen.I ansökan, som lämnades in till bygglovsenheten den 23 maj, skriver paret Hammarskjöld att de vill göra om Hotell Svea ”till ett nytt spännande konceptboende”.

SVT - 24 maj 19 kl. 18:36

Guide för Franska Öppna i tennis

Gruskungen Rafael Nadal är tillbaka i Paris för att försvara sin titel och för att försöka vinna för tolfte gången. Han har vunnit de två senaste åren och vann även fem raka mellan 2010-2014. Det har varit svårare att försvara en titel på damsidan.

Skånskan - 23 maj 19 kl. 05:00

Öppen verksamhet stannar i bageriet

SVEDALA Trycket på Svedala församlings öppna barnverksamhet är stort. Lösningen blev att hyra in sig i Tunnbrödsgården, på andra sidan tätorten där samhället växer så det knakar.– Vi vill vara där folket är och började titta på det här området, säger Åsa Ohlin, barn- och ungdomsledare i Svedala församling, som varje vardag i veckan har öppen verksamhet för barn- och föräldrar.

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 19 kl. 17:35

Homosexualitet fortfarande kriminellt i Kenya

Kenyas högsta domstol har beslutat att inte skrota landets lagar som kriminaliserar homosexualitet. Fredagens utslag var enhälligt. Enligt domaren Roselyne Aburili skulle en avkriminalisering öppna upp för samkönade äktenskap vilket strider mot det östa.

Sydsvenskan - 24 maj 19 kl. 17:35

Homosexualitet fortfarande kriminellt i Kenya

Kenyas högsta domstol har beslutat att inte skrota landets lagar som kriminaliserar homosexualitet. Fredagens utslag var enhälligt. Enligt domaren Roselyne Aburili skulle en avkriminalisering öppna upp för samkönade äktenskap vilket strider mot det östa.

Skånskan - 23 maj 19 kl. 15:51

Klartecken för Vardaga i Lödde

Löddeköpinge Mark- och miljööverdomstolen avvisar överklagan av detaljplanen för Vardagas äldreboende i Löddeköpinge. Drevviken och Altura fastigheter beräknar att inflyttning kan ske 2021.I vintras gick Vardaga och fastighetsbolaget Drevviken ut med information om ett nytt äldreboende i Löddeköpinge.

SR - 24 maj 19 kl. 15:56

Experterna om Mikael Ymer: ”Fått ihop det mentala”

Mikael Ymers klar för huvudturneringen Franska Öppna. Landslagschefen /tenniskommentatorn Maria Strandlund Tomsvik och tennisskribenten Alex Theodoridis sätter insatsen i perspektiv..

Skånskan - 24 maj 19 kl. 16:19

Brunnshögs första förskola öppnas snart

lund Vid årsskiftet öppnar Brunnshögs första förskola.
Än så länge bor det inte så många barn i stadsdelen, så för att fylla den flyttas tre avdelningar från förskolan Toppen, som ska stängas.– Det är vanligt att man flyttar över verksamhet till en ny enhet och sedan fyller den successivt, säger Gustav Svensson, lokalplanerare på Lunds kommun.

DI - 24 maj 19 kl. 14:58

Wall Street ser ut att öppna på plus

USA-börserna såg på fredagseftermiddagen ut att börja veckans sista handelsdag med stigande noteringar, efter att ha handlats lägre på torsdagen med en nedgång på 1,2 procent för S&P 500. USA:s president Donald Trump sade sent på torsdagen att klagomålen riktade mot kinesiska Huawei skulle kunna lösas inom ramen för samtalen mellan Kina och USA..

Dagensanalys.se - 24 maj 19 kl. 15:35

SurveyMonkey tänker på allvar erövra Europa

SurveyMonkey ska öppna ett datacenter i Dublin för att komma närmare den europeiska marknaden. Tanken är att med sin nya bas vara närmare europeiska företag och bättre kunna serva deras behov. Investering i Dublin är en del av en större plan att öka intäkterna utanför hemlandet USA.

Sydsvenskan - 24 maj 19 kl. 12:05

Statschefer bjuds in till konferens om antisemitism i Malmö

Löfven: ”Antisemitismen är ett hot mot vårt öppna samhälle.”.

Expressen - 24 maj 19 kl. 12:04

Succén: Ymer klar för sin första grand slam

Mikael Ymer är klar för sin första grand slamtävling. 20-åringen kvalade in till Franska öppna efter att ha besegrat Henri Laaksonen med 2-1 i set. .

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

Blekinge Läns tidning - 24 maj 19 kl. 07:46

Naturreservat: Fortsatt öppna grindar via vattnet

Eriksbergs får inte stänga ute besökare från Dragsö som de önskat. Länsstyrelsen avslår deras ansökan..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.