åker

Wednesday, 26 September, 13:33

Nyheter om åker

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 07 sep 18 kl. 06:51

Se arkitektförslaget: Luleås nya entré

Nu ansöker Diös om en start av detaljplanearbetet för att göra om parkeringen till Luleås nya inkörsport från Bergnäsbron..

GöteborgsPosten - 07 sep 18 kl. 05:00

Formsvagt Tofta möter Arvidstorp på hemmaplan

Den senaste tiden har varit riktigt tung för Tofta, som nu söker efter ett trendbrott hemma mot andraplacerade Arvidstorp. Hemmalaget har inför matchen fyra raka förluster i division 7 Halland norra. Arvidstorp har en svit på sju matcher utan förlust inför mötet med åttondeplacerade Tofta..

GöteborgsPosten - 07 sep 18 kl. 05:00

Formsvaga Lerum möter Landvetter på bortaplan

Den senaste tiden har varit riktigt tung för Lerum i division 3 nordvästra Götaland, som nu söker efter ett trendbrott borta mot sjätteplacerade Landvetter. Bortalaget har inför matchen sju raka förluster, och har halkat ner till tolfte plats i tabellen. Landvetter vann sin senaste match med 4–1 mot Älvsborg..

Blekinge Läns tidning - 04 sep 18 kl. 03:00

Nya badregler: Omklätt gäller för alla besökare

Besöker du någon av kommunens badanläggningar måste du klä om. Kommunen inför nya regler av hygieniska skäl..

DN - 06 sep 18 kl. 14:19

Moderaterna köpte annons i Aftonbladets namn – tidningen kritiserar Google

Söker man på “Socialdemokraterna marknadshyror” på Google får man upp en annons för en debattartikel i Aftonbladet där S får skarp kritik. Annonsen ser ut att komma från Aftonbladet, men det är i själva verket Moderaterna som står bakom annonsen..

Skånskan - 05 sep 18 kl. 21:12

Skyttekungen redo för ett nytt derby

FOTBOLL Eslövs BK stormar fram i division 3 södra Götaland och leder serien inför slutomgångarna. På fredag väntar ett hett derby mot Hörby FF på Ekevalla IP.
– Ett derby är alltid speciellt.

Skånskan - 28 aug 18 kl. 05:00

Föräldrar tar strid för särskola

TÖRRINGE – Vår dotter har samma rätt som andra barn att gå i skolan i sin närmiljö och kunna skaffa vänner här i Svedala.
För Jenny och Mats Torgelssons är det självklart att dottern Lucia inte ska tvingas åka till i Lunds kommun, fyra mil bort, för att få tillgång till en anpassad undervisning i särskola.Det är tio år sedan familjen Torgelsson flyttade in i det gamla tegelhuset granne med Törringe kyrka.

Sydsvenskan - 29 aug 18 kl. 07:00

Alla lovas fri värdering när Antikrundan besöker Torup

Dags att plocka fram dyrgriparna ur garderoben..

UNT - 06 sep 18 kl. 08:00

Ta bort störningen av public service

UPS (Uppsala Pensionärsföreningars Samarbetsråd) kräver säker plats på FM-bandet för public service, skriver Jan Ask med flera representanter för UPS..

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 18 kl. 10:17

I det nya landet

Elina Pahnke besöker Klippan och killarna som känner igen sig i Lukas Moodyssons "Det nya landet"..

GöteborgsPosten - 04 sep 18 kl. 07:00

Örgryte: Superettans formsvagaste lag

Sällan har två lag i sämre form möts i årets superetta än när Örgryte åker till Gävle på tisdagen. Tillsammans har lagen skrapat ihop en seger på sina tio senaste matcher – men Anton Lans i Öis är övertygad om att den skrala poängskörden tar slut nu.
– Det är på tiden att vår formsvacka försvinner, säger han..

SVT - 01 aug 18 kl. 22:25

SD:s oväntade valsatsning: Långfilm om socialdemokraterna

Med närmare en månad kvar till valet publicerar den SD-ägda tidningen Samtiden en film om Socialdemokraterna. I den 1 timme och 45 minuter långa filmen vill de ge historien om partiet ”som den aldrig har berättats förut”. ”Att SD, ett rasistiskt parti i dagens samhälle, försöker legitimera sin politik genom att lyfta detta är absurt”, skriver Lena Rådström Baastad, partisekreterare för S, i en mejlkommentar till SVT Nyheter..

Expressen - 17 aug 18 kl. 06:55

”Brutalt – får gåshud när jag tänker på det”

Johan Franzén har inte kunnat spela på tre år. Den svenska hockeystjärnan lider fortfarande av sviterna efter hjärnskakningar - och hans öde har skakat om NHL.Efter en rad allvarliga hjärnskador försöker flera tunga profiler nu få bort matchokulturen från isen:– Det är tragiskt att det ska behöva gå till den nivån där det är just nu, säger Gabriel Landeskog.

Expressen - 05 sep 18 kl. 02:08

Polisen sköt varningsskott – personer flydde i bil

Flera polispatruller söker efter ett antal personer i trakterna kring Jakobsberg utanför Stockholm. I samband med att polisen skulle kontrollera personerna, som misstänktes vara beväpnade, avlossade polisen ett varningsskott..

Skånskan - 06 sep 18 kl. 21:08

Redhawks föll stort i Minsk

ISHOCKEY Malmö Redhawks kom ner på jorden rejält efter sina inledande segrar i Champions Hockey League. På torsdagkvällen blev Malmölaget totalt överkört av Yunost Minsk som vann med 6-2.Det kunde dessutom ha blivit större siffror då ett slarvigt spel gav Minsk en rad frilägen som Oscar Alsenfelt i Redhawkskassen dock räddade.

GöteborgsPosten - 16 sep 18 kl. 05:00

Efter trendbrottet senast - Hisingsbacka jagar nya poäng mot Tvååker

I dag är det dags för match för Tvååker som tar emot Hisingsbacka hemma på Övrevi i division 2 västra Götaland. Hisingsbacka bröt sin dystra svit på sex matcher i rad med förlust senast, när det blev vinst mot Kindaholm, 7–0. Tvååker blev utan poäng i mötet med Örby senast..

YLE - 29 aug 18 kl. 20:41

Brigitte Macron besöker Sveaborg på torsdag – fästningen som fransmännen först finansierade och senare bombarderade

Frankrikes och Sveaborgs gemensamma historia började redan när fästningen planerades. I början av 1700-talet hade Sverige förlorat stora områden i öst och behövde ett nytt försvar mot den växande ryska stormakten..

Helsingborgs Dagblad - 03 sep 18 kl. 14:46

Back på landslagssamling – BoIS söker dispens

BoIS vill flytta match: "Han är den bäste högerbacken i den här serien"..

YLE - 20 aug 18 kl. 12:51

Hundattackerna blir fler - Laura Salmela var säker på att hon skulle dö

Hundattacker blir allt vanligare i Finland. Polisen får in två anmälningar per dag och på årsnivå ca 800. En som råkat ut för ett hundangrepp är Laura Salmela i Vichtis..

DN - 06 sep 18 kl. 00:41

Israel vräker 173 beduiner

JERUSALEM. Israels Högsta Domstol gav på onsdagen slutgiltigt klartecken för vräkning av de 173 beduinerna i tältlägret Khan al-Akhmar mellan Jerusalem och Jeriko på Västbanken. Beslutet kommer efter snart ett decennium av rättsliga strider..

SR - 06 sep 18 kl. 18:34

Anonym debattartikel om Trump väcker reaktioner i USA

I USA har kommit starka reaktioner på den anonyma debattartikel som med hårda ord kritiserar president Donald Trump. Enligt amerikanska medier försöker Vita huset nu hitta författaren till texten..

GöteborgsPosten - 06 sep 18 kl. 18:27

Rebecka Kirpensteijn försöker lära sig leva med enorm smärta

Minnesförlust, morfinberoende och enorma smärtor. Vägen tillbaka efter skoliosoperationerna har varit lång för Rebecka Kirpensteijn. Nu vågar hon visa ärret på ryggen..

DN - 22 aug 18 kl. 09:08

”Ganska stort att som nyexad hoppa in direkt som klasslärare”

Lärarbristen är skriande och behöriga lärare kan få arbete i stort sett var de vill. Många söker kanske efter en skola med skötsamma elever där det råder lugn och ro. För Hanna Jönsson var det något annat som blev avgörande när hon nu tar sin första etta..

YA - 31 aug 18 kl. 11:17

Säkerhetschefen inför Åkessons besök: ”Vi har koll på läget”

I eftermiddag besöker SD:s partiledare Jimme Åkesson Ystad och Stortorget..

Nya Wermlands Tidningen - 06 sep 18 kl. 16:53

Polisen efterlyser: Vem körde skadad man i juli?

Polisen i Örebro län söker efter en kvinna i en bil som har plockat upp och skjutsat en skadad man..

GT - 30 aug 18 kl. 21:17

Väpnat rån i butik – polisjakt med hundar

Personalen i en matbutik i Falköping har blivit rånade av en knivbeväpnad man.– Vi söker gärningsmannen just nu, bland annat med hjälp av hundar, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst..

SVT - 06 sep 18 kl. 16:09

Här besöker thailändska pojkarna nya utställningen

De 12 pojkarna och fotbollstränaren som satt instängda i Tham Luang-grottan i Thailändska Chiang Rai mellan 23 juni och 10 juli i år besökte på torsdagen en utställning i Bangkok om det som hände i grottan. De passade också på att tacka alla de som hjälpte till i arbetet med att få ut dem..

Dagens PS - 06 sep 18 kl. 11:27

Bästa aktierna vid politisk kalabalik

Här är börspappren som tros klara trycket i ett politiskt kaos efter söndagens val. SvD Näringsliv listar både förväntade vinnare och förlorare – och resistenta aktier – på börsen efter valet om bara några dagar. Analysen bygger på lite olika scenarier.

Blekinge Läns tidning - 06 sep 18 kl. 14:49

Nya Guillou är både bräcklig och tung

Det blir en både tungrodd och bräcklig litterär konstruktion när Jan Guillou försöker visa förståelse för 1970-talets statsterrorister och palestiniernas motstånd mot Israel, samtidigt som han vill visa hur hans hjälte Eric Letang tar avstånd från våldsmetoder. Det tycker recensenten Christian Swalander..

SmålandsPosten - 06 sep 18 kl. 14:49

Nya Guillou är både bräcklig och tung

Det blir en både tungrodd och bräcklig litterär konstruktion när Jan Guillou försöker visa förståelse för 1970-talets statsterrorister och palestiniernas motstånd mot Israel, samtidigt som han vill visa hur hans hjälte Eric Letang tar avstånd från våldsmetoder. Det tycker recensenten Christian Swalander..

YA - 06 sep 18 kl. 14:49

Nya Guillou är både bräcklig och tung

Det blir en både tungrodd och bräcklig litterär konstruktion när Jan Guillou försöker visa förståelse för 1970-talets statsterrorister och palestiniernas motstånd mot Israel, samtidigt som han vill visa hur hans hjälte Eric Letang tar avstånd från våldsmetoder. Det tycker recensenten Christian Swalander..

BT - 06 sep 18 kl. 14:49

Nya Guillou är både bräcklig och tung

Det blir en både tungrodd och bräcklig litterär konstruktion när Jan Guillou försöker visa förståelse för 1970-talets statsterrorister och palestiniernas motstånd mot Israel, samtidigt som han vill visa hur hans hjälte Eric Letang tar avstånd från våldsmetoder. Det tycker recensenten Christian Swalander..

Kristianstadsbladet - 06 sep 18 kl. 14:49

Nya Guillou är både bräcklig och tung

Det blir en både tungrodd och bräcklig litterär konstruktion när Jan Guillou försöker visa förståelse för 1970-talets statsterrorister och palestiniernas motstånd mot Israel, samtidigt som han vill visa hur hans hjälte Eric Letang tar avstånd från våldsmetoder. Det tycker recensenten Christian Swalander..

Barometern - 06 sep 18 kl. 14:49

Nya Guillou är både bräcklig och tung

Det blir en både tungrodd och bräcklig litterär konstruktion när Jan Guillou försöker visa förståelse för 1970-talets statsterrorister och palestiniernas motstånd mot Israel, samtidigt som han vill visa hur hans hjälte Eric Letang tar avstånd från våldsmetoder. Det tycker recensenten Christian Swalander..

Dagen - 06 sep 18 kl. 13:55

Lars Adaktussons kanslichef lämnar KD för SD

Tre dagar före valet - ”SD försöker spela upp det här som en stor sak”..

Blekinge Läns tidning - 03 sep 18 kl. 11:18

Sågningen: HIF Karlskrona tippas bli jumbo

Övriga föreningar i Handbollsligan har sagt sitt. HIF Karlskrona åker ur med besked. – Vi måste hitta en vasst försvarsspel, säger tränaren Robert Andersson..

Nya Wermlands Tidningen - 06 sep 18 kl. 13:33

Verksamhetschef sade upp sig – får 408 000 kronor

Tobias Nyåker som varit verksamhetschef för omsorg och stöd har sagt upp sig. Efter en uppgörelse med Munkfors kommun får han 408 000 kronor, vilket motsvarar åtta månadslöner på 51 000 kronor i månaden.– Det är en fredlig överenskommelse, säger Jan-Olov Appel kommunchef i Munkfors..

UNT - 03 sep 18 kl. 03:55

Stöld på Arlanda - stort pådrag

Polisen söker efter gärningsmän på Arlanda efter en stöld natten till måndag..

Barometern - 06 sep 18 kl. 11:32

Länsstyrelsen river upp förbud för etanol i hamncistern

I sex år har brandkåren och Brenntag diskuterat om en av företagets cisterner är säker för lagring av etanol. Brandkåren har inte gett tillstånd, men nu har länsstyrelsen upphävt förbudet..

DI - 06 sep 18 kl. 10:01

Macron och Benelux-ledare grubblar om EU

Samtidigt som hans popularitet på hemmaplan nått nya bottennivåer försöker Frankrikes president Emmanuel Macron samla stöd i grannländerna för en gemensam EU-politik..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.