är tillbaka så snabbt som möjligt

Wednesday, 21 August, 11:08

Nyheter om är tillbaka så snabbt som möjligt

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 31 jul 19 kl. 13:00

Så får du ersättning när transporterna strular

Schablonersättning när flyget inte lyfter När det gäller flyg så ger EU-förordningen 261/04 långtgående rättigheter för dig som resenär. Syftet med förordningen är i korthet att det ska svida för flygbolagen att ställa till det för resenärerna. Om du till exempel drabbas av ett inställt flyg måste bolaget se till att boka om dig till en annan avgång.

Skånskan - 30 jul 19 kl. 06:00

Gamla bekanta i nya böcker

Lycka är när det kommer en ny del av en bokserie som man följer. För den inte så vane nybörjarläsaren känns det tryggt att känna till persongalleriet och kasta sig in i en ny handling utan att tveka över personernas egenskaper och erfarenheter. De blir som gamla kompisar som man stöter på igen.

Skånskan - 17 jul 19 kl. 14:00

Dödligt hot 20

– Helvete, sa statsministern långsamt och eftertryckligt, med betoning på varje stavelse. På planet hem läste jag en svensk dagstidning. Där fick jag veta att den anonyme, brittiske gatukonstnären Banksy sålt en tavla på Sotheby’s för en miljon pund, omkring tolv miljoner kronor.

Skånskan - 17 jul 19 kl. 16:00

Dödligt hot -21

FÖLJETONG – Jag menar ingenting, det är bara ett konstaterande.Mina anställdas privatliv lägger jag mig inte i, sa Sture kort.
Menar du att dom på nåt sätt skulle konspirera mot mig?

Skånskan - 13 jul 19 kl. 19:00

Dödligt hot- avsnitt 17

– Skål, Francine log och höjde sitt glas.Vi hade passerat de pärlskimrande vattenkaskaderna från den mäktiga fontänen på Karlaplan, gått förbi Cassi och franska ambassaden på ena sidan och Historiska museets lejongula fasad på den andra. Förbi Stockholms kanske fulaste hus vid hörnet av Linnégatan och fram emot de tunga kasernerna på höjden som vilade på höga granitsocklar.

Skånskan - 05 jul 19 kl. 04:30

Andra halvlek för Wilmer X

Efter ett triumfartat 2018, då Wilmer X inte bara gjorde comeback och 40-årsjubilerade utan även gjorde sin tusende spelning, inför storpublik på Sweden Rock, skulle man kunna tro att det är ett bakrusigt band som på lördagen drar igång sommarens turné på Helgeåfestivalen.
– Absolut inte, deklarerar Nisse Hellberg. Vi känner det som andra halvlek och den måste också göras perfekt.

Skånskan - 04 jul 19 kl. 08:28

Dödligt hot – avsnitt 21

FÖLJETONG Mina anställdas privatl
iv lägger jag mig inte i, sa Sture kort.
Menar du att dom på nåt sätt skulle konspirera mot mig?
– Jag menar ingenting, det är bara ett konstaterande.

Skånskan - 01 jul 19 kl. 08:00

Dödligt hot

Sommarföljetong Efter att ha hämtat kaffet i ett litet sidorum slog vi oss ner i en av de stora sofforna med en egendomlig, mörkviolett klädsel, men de vida draperierna vid fönstren verkade överkurs. Var sin liten Grönstedts från baren fick göra sällskap, Bjarne avstod. Han var ju i tjänst.

Skånskan - 29 jun 19 kl. 08:00

Dödligt hot

Sommarföljetång – Det ligger nånting i det. Och du tror att döden innebär slutet? Jonas skrattade.

Skånskan - 28 jun 19 kl. 08:00

Dödligt hot

Sommarföljetång Kapitel 11
Nästa morgon gick jag tidigt ner till affären med Cléo på axeln och nyladdad mobil. Jag hade nästan inte kunnat sova, det som hänt hade varit i mesta laget. Min lugna tillvaro hade skakats om ordentligt och nu måste någonting hända.

Skånskan - 27 jun 19 kl. 08:00

Dödligt hot

Sommarföljetången ”A shot in the dark”, kanske. Men det var det närmaste jag kommit Nadine i min genomgång. Syrien låg i Mellersta Östern och det var ju därifrån hon kom.

Länstidningen i Jämtland - 25 jun 19 kl. 15:37

Blandade känslor när Keita missar allsvenska omstarten: "Hoppas han är tillbaka så snabbt som möjligt"

På lördag är det dags för omstart i allsvenskan efter det månadslånga uppehållet, Östersunds FK....

Skånskan - 18 jun 19 kl. 13:04

Störningar hos Tele2 – svårt att nå 112

Inrikes Sedan 09.00-tiden har Tele2 haft problem med sin telefoni, vilket gör det svårt för många kunder att ringa röstsamtal.Även på måndagen hade Tele2 stora problem med sitt nät – och på tisdagsmorgonen var problemen tillbaka.

Skånskan - 16 jun 19 kl. 21:26

Fullsatt när nya IK Pantern bildades

Ishockey För nio dagar sedan gick IK Pantern i konkurs. Nu startar föreningen om som Ishockeyklubben Pantern och fokuserar på ungdomsverksamheten.
- Vi vill starta om och göra rätt från början, säger Andreas Fornestedt, som blev vald till den nya föreningens ordförande.

Dagens PS - 30 maj 19 kl. 09:25

Krönika: Framgång är inte en slump

Autonomi, kompetens och tillhörighet börjar bli ett mantra i allt fler organisationer. Att skapa förutsättningar för att medarbetarnas inre motivation förstärks skapar ”vågor på vattnet”. Vågor av energi som förbättrar effektivitet, produktivitet, kreativitet och problemlösningsförmåga.

Skånskan - 24 maj 19 kl. 05:30

Tre generationer lär sig att leva med Alzheimers

Kävlinge För två år sedan reagerade Marie över något konstigt. Plötsligt började hennes mamma missa sina barnbarns födelsedagar. Nu går tre generationer på kurs för att lära sig leva med Alzheimers.

Nyan - 08 maj 19 kl. 18:00

Stadsbiblioteket börjar låna ut surfplattor

På Bibliotekens dag 9 maj lanserar Mariehamns stadsbibliotek en ny service för besökarna. Det blir möjligt att låna surfaplattor (så kallade Hublets) som kan användas i biblioteket, berättarr kultur- och fritidsdirektör Fredrika Sundberg i ett pressmeddelande. Det finns sex plattor som riktar sig mer till vuxna och sex som riktar sig till barn.

Dagens PS - 29 apr 19 kl. 13:54

Bästa (och värsta) säljknepen för ditt boende

Att försöka sälja sin bostad kan vara stressigt. Nu uttalar sig två experter om vad du borde och inte borde göra för att genomföra en lyckad försäljning. I en artikel i Dagens Industri listar Emma Holst, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar, och Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån, sina bästa knep för att höja priset inför försäljning – och vilka misstag som är vanligast.

Ekonomistas - 24 apr 19 kl. 07:00

Sverige är inte Danmark – prisfall på 40% kan krävas för att amorteringskraven inte ska utestänga unga

Erfarenheterna från Danmark av att avskaffa amorteringskraven har okritiskt tolkats som att unga inte skulle utestängas av amorteringskraven i Sverige. I Danmark hade alla bolån amorteringskrav före 2003. Detta år infördes amorteringsfria lån, som snabbt blev mycket populära bland alla bolånetagare, särskilt bland unga, låginkomsttagare och pensionärer.

Dagens PS - 08 apr 19 kl. 14:53

Den fjärde industriella revolutionen är i full gång

Svensk industri befinner sig mitt i ett paradigmskifte med effektivare produktion, högre kvalitet och kortare ledtider som följd. Tillsammans med kunderna jobbar SICK för att komma ännu längre med Industri 4.0.

Skånskan - 08 apr 19 kl. 09:35

Ut ur Aviciis skugga

Han har sjungit för såväl tunnelbaneresenärer som för självaste påven. Gjort världshits med Avicii och är parallellt med sitt soloprojekt låtskrivare åt det hajpade bandet Estrad.
I veckan tar Sandro Cavazza sin vårturné till Skåne för spelningar i Helsingborg, Malmö och Kristianstad.

Skånskan - 02 apr 19 kl. 10:00

Underjordiska bilder ska avslöja historien

ÖVEDSKLOSTER På 1100-talet bodde munkar i Premonstratensorden här. Men klostret är rivet sedan länge och några lämningar syns inte ovan jord.
Men kanske finns det spår nere i jorden.

Skånskan - 28 mar 19 kl. 18:10

I närkamp för hälsan och nya vänskaper

Löddeköpinge 70 kävlingebor anmälde sig men bara 25 fick en plats på Senior sport school. Förutom träning och kunskap om kost och motion får många nya vänner att träna och umgås med.Om några veckor ska en grupp seniora kävlingebor ta studenten.

Cornucopia - 21 mar 19 kl. 16:39

Tio tips för hushållsekonomisk prepping

De längsta kriserna slår mot ett lands ekonomi och enskilda eller stora grupper av hushåll. Medan det räcker att klara några veckor vid prepping för mer dramatiska katastrofer, så kan hushållsekonomisk prepping ställa krav på att klara flera månaders, rent av års, kris.Kontanter.

PrivataAffärer - 21 mar 19 kl. 13:00

Levi Strauss inleder amerikansk IPO-fest

Levi Strauss är prissatt till 17 dollar per aktie, vilket är högre än förväntat. Det gör värderingen till 6,6 miljarder dollar. Tillskottet blir därmed 623 miljoner dollar i kassan för bolaget.

Cornucopia - 13 mar 19 kl. 11:30

Gästinlägg: Socialdemokraternas försvarspolitiska inriktning mot 2025?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Sebastian Merlöv (S).

Debatten kring den framtida försvars- och säkerhetspolitiken börjar just nu komma upp i varv och man kan ta del av hur olika experter och politiska partier föreslår i vilken väg man ska gå.
Pansarpatina.

Nyan - 07 mar 19 kl. 18:00

Lagtinget röstade om fastighetsskatt

Bert Häggbloms (Ob) lagmotion om ändring av fastighetsskattelagen debatterades i lagtinget i går. Han föreslår att man inte ska behöva betala skatt för en fastighet på mark som inte är tomtmark, på den del marken överstiger en hektar. Häggblom lämnade in motionen i september som svar på att Ålandsdelegationen och Högsta domstolen förkastat lagtingets lagförslag om ändring av fastighetsskattelagen.

PrivataAffärer - 27 feb 19 kl. 13:00

Vietnam ekonomisk modell för Nordkorea

Trump vill se ett slut på Nordkoreas kärnvapensatsning, medan Kim vill få till sanktionslättnader. Valet av Hanoi som mötesplats verkar vara noga övervägt. USA har på olika sätt antytt att Vietnam skulle kunna stå som modell för Nordkorea i landets satsning på ekonomisk utveckling.

Dagensanalys.se - 27 feb 19 kl. 10:00

5 fallgropar du bör undvika när du annonserar på Facebook

Att annonsera på Facebook med Facebook Ads har många fördelar och är ett av de bästa alternativen för företag just nu – om du vet hur du ska använda dem. Tack vare Facebooks stora räckvidd finns det stora möjligheter att nå exakt rätt målgrupp, det gäller bara att fånga deras uppmärksamhet. Den genomsnittliga personen läser endast 20 procent av en text på en hemsida, medan innehåll med bilder och videoklipp får 94 procent fler visningar.

Uppsalanyheter.se - 20 feb 19 kl. 02:35

Recension: 10cc fyllde UKK med 70-talspop

Recension: Hur lätt är det att turnera världen runt och känna lust att spela trots att man inte gjort några studioalbum på över 25 år? Den frågan är en av flera som publiken på Uppsala Konsert & Kongress torde ha ställt sig inför köp av biljett till tisdagens konsert med 10cc, vilka hade sin storhetstid på 1970-talet. Hur lätt är det att turnera världen runt och känna lust att spela trots att man inte gjort några studioalbum på över 25 år?

Dagens PS - 15 feb 19 kl. 15:40

11 tips: Sov gott och bli rik ändå

John Rampton, entreprenör och skribent på sajten Entrepreneur, berättar om hur du kan tjäna gott om cash medan du sover. Och det är ingen överdrift, betonar han. Här är hans råd om hur du förverkligar drömmen:
1) Starta en blogg.

Skånskan - 12 feb 19 kl. 06:00

Här skapas magi i det svarta scenrummet

Del 2 Vi fortsätter att följa arbetet med Sara Bergmark Elfgrens pjäs Oscar Liljas försvinnande som har premiär på Hipp i Malmö 9 mars. I denna del möter vi Stefan Stanišic och Emma Bexell från scenkonstgruppen Bombina Bombast som har ansvar för föreställningens videodesign och tekniska koncept.Bombina Bombast om …
… vad som händer för Bombina Bombast efter premiären: ”Redan tre dagar efter premiären är det kollationering för vårt nästa projekt.

Skånskan - 12 feb 19 kl. 11:30

2018 års bokslut: 28,5 miljoner plus

Höör 28,5 miljoner. Så stort blev överskottet för Höörs kommun i 2018 års bokslut.
– Det är ett kvitto på att Höörsmodellen fungerade bra, säger en nöjd Stefan Lissmark (S), före detta kommunalråd.

Expressen - 25 jan 19 kl. 14:27

Polisen söker efter den försvunna miljardärsfrun

Polisen söker fortfarande den misstänkt kidnappade miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen.På fredagen letar dykare efter spår i en sjö nära familjens hem i Lørenskog, rapporterar norska VG.– Vi hoppas att få henne tillbaka så snabbt som möjligt, sa advokaten Svein Holden på en presskonferens under torsdagen..

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 11:08

Myten om säkra kort på marknaden

Ladda ner en aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Skånskan - 14 jan 19 kl. 11:38

Skräll i Blentarpscupen

FUTSAL Tre gånger mötte Janstorps AIF olika lag från Dösjöbro IF.
Tre gånger lyckades Jaif slå dem. I den allra sista matchen stod guldet i Blentarpscupen på spel.

Skånskan - 13 jan 19 kl. 21:24

C och L valde ett högriskprojekt

Det är förstås ett mycket högt spel som Centerpartiet och Liberalerna gett sig in i regeringsfrågan. Men det sker utan trumf på handen.
Nu i slutänden på den långa regeringsbildningsprocessen fanns det tre lösningar för C och L:
q Att göra det man gick till val på och stödja en Alliansregering ledd av Ulf Kristersson,
q Att träffa en politisk uppgörelse med Socialdemokraterna och själva bli en del av denna regering
q Eller att träffa en uppgörelse med S och MP men ställa sig utanför regeringen.

Nyan - 03 jan 19 kl. 20:14

Förstärkning till elandelslaget

Ålands elandelslag får förstärkning från både Finland och Sverige. Det här pressmeddelandet skickade vd David Karlsson ut klockan 21.12 på torsdagskvällen: Arbetet att återställa elnätet har fortsatt mycket intensivt i dag.

Nyan - 03 jan 19 kl. 13:05

”Större skador än förutspått”

”Mycket ansträngt” – så beskrev räddningschef Lennart Johansson läget på elsidan, vid en presskonferens på torsdag förmiddag.
Man inriktar sig nu på att kommuncentra och kommunikationsmaster ska få strömmen tillbaka. – Det är ett mycket riskfyllt arbete, sa Lennart Johansson.

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:05

”Det förväntas att jag ska kunna klara mig”

Ensamstående ”Lina” ser på pappret ut att få ekonomin att gå ihop. Men marginalerna är tajta och minsta oförutsedda utgift skapar en kris.
– Ofta räcker inte maten till slutet av månaden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.