Öland

Thursday, 24 September, 23:54

Nyheter om Öland

Sortering: Relevans | Senaste
Vimmerby Tidning - 05 sep 20 kl. 04:00

Den svenska tilliten och munskyddsfrågan

Sverige är känt för att vara ett land med hög tillit, men den verkar vara enkelriktad..

SR - 04 sep 20 kl. 22:51

NL-kollen: Bosnisk skräll mot Italien – Lagerbäcks svit bruten

I Florens stod Bosnien & Hercegovina för kvällens skräll i Nations League-fotbollen när man kryssade 1-1 mot Italien – som vann alla matcher i det föregående EM-kvalet I Amsterdam höll dock Nederländerna för trycket i samma A-grupp med seger 1-0 mot Polen, vilket är ett dåligt resultat för Sverige som slåss med de orangea om toppseed vid VM-kvallottning i december. I B-grupperna fick Lars Lagerbäcks Norge en sämre start, förlust 1-2 hemma mot Österrike trots mål av Erling Braut Håland, och Lagerbäcks förlustfria svit Ullevål bruten.

Nyan - 03 sep 20 kl. 10:00

Rapport på gång om gränsåtgärder

Hälso- och sjukvårdsbyrån arbetar med en rapport om planeringsarbetet för de gränsåtgärder som ska vidtas för att bekämpa coronapandemin. Men arbetet är ännu inte klart och rapporten är därför inte ännu offentlig, meddelar landskapsläkare Knut Lönnroth. – Vi kommer vänta med att offentliggöra tills beredning är helt klar och vi har en färdig plan, skriver Lönnroth i ett mejl till Nya Åland.

Vimmerby Tidning - 04 sep 20 kl. 19:00

Läget: Vi har tagit tempen på våra bästa lag

Vi tog tempen på våra bästa herrlag i Småland inför helgen. Alla tre lag har viktiga matcher att se fram emot. IFK Tuna tar emot Tranås, Gullringen reser till Tenhult och Vimmerby besöker Aneby.

Expressen - 04 sep 20 kl. 18:22

Norska ministern: Res inte till Sverige

Res inte över gränsen för att handla.Det är budskapet från den norska justitieministern Monica Mæland.– Det finns inga gröna zoner och det är fortfarande smittorisk i Sverige, säger hon enligt NRK..

Sydsvenskan - 04 sep 20 kl. 17:00

”Låt mig få tala med Lukasjenko, vi måste rädda vårt land”

Helsingborgsaktuelle Ales Pusjkin är konstaktivist mitt i den belarusiska stormens öga..

Nyan - 04 sep 20 kl. 16:07

Eventuella ansiktsmasker delas ut gratis

Ansiktsmasker kan delas ut gratis på Åland – om det finns ett konstaterat fall av samhällssmitta och i så fall för användning i specifika risksituationer, exempelvis i kollektivtrafiken..

UNT - 03 sep 20 kl. 17:25

Utredning nedlagd mot lokalpolitiker

Förundersökningen mot en tidigare lokalpolitiker i Småland som misstänktes för människosmuggling har lagts ner, skriver SVT Nyheter Småland..

Corren - 03 sep 20 kl. 17:25

Utredning nedlagd mot lokalpolitiker

Förundersökningen mot en tidigare lokalpolitiker i Småland som misstänktes för människosmuggling har lagts ner, skriver SVT Nyheter Småland..

UNT - 03 sep 20 kl. 17:25

Utredning nedlagd mot lokalpolitiker

Förundersökningen mot en tidigare lokalpolitiker i Småland som misstänktes för människosmuggling har lagts ner, skriver SVT Nyheter Småland..

Vimmerby Tidning - 03 sep 20 kl. 17:25

Utredning nedlagd mot lokalpolitiker

Förundersökningen mot en tidigare lokalpolitiker i Småland som misstänktes för människosmuggling har lagts ner, skriver SVT Nyheter Småland..

NT - 03 sep 20 kl. 17:25

Utredning nedlagd mot lokalpolitiker

Förundersökningen mot en tidigare lokalpolitiker i Småland som misstänktes för människosmuggling har lagts ner, skriver SVT Nyheter Småland..

Sydsvenskan - 04 sep 20 kl. 14:40

Antal smittade i Indien når nya rekordnivåer

Indien rapporterade under det senaste dygnet över 83 000 nya fall av covid-19 vilket innebär att nästan 4 miljoner smittade konstaterats i landet. Siffran gör att Indien nu närmar sig Brasilien, det land i världen som rapporterat näst flest fall av smit.

Nyan - 04 sep 20 kl. 13:04

Amazon väljer bort Åland

Den globala e-handelsjätten Amazon satsar på Norden och öppnar inom kort en svensk sajt..

Världen Idag - 04 sep 20 kl. 11:30

En liten bit svensk idyll

Det finns många vackra platser i vårt land, men sällan ligger de så tätt som runt sjön Siljan i landskapet Dalarna. Inte undra på att det är ett populärt turistmål..

Nyan - 04 sep 20 kl. 10:04

”Ska man vara biltjuv ska man veta vad man håller på med”

En bilägare i Mariehamn som nyligen blev bestulen på sin ljuddämpare misstänker att stölden begicks av samma person som nyligen åkte fast med ett stort antal stulna katalysatorer. – Jag startade bilen och den bullrade. När jag tittade efter såg jag att någon har kapat avgasröret just där ljuddämparen sitter, säger han.

DI - 03 sep 20 kl. 18:41

Kulturbranschen riskerar gå i graven – Gardell kräver datum: ”Hösten förstörd”

Sverige kan bli ett mycket torftigt land om stora delar av kultur- och underhållningssektorn tvingas i graven..

Sydsvenskan - 03 sep 20 kl. 18:00

Löfven om koranbränningen: ”Vi behöver inte det i vårt land”

Upploppet i Malmö visar på behovet av mer samtal, säger statsministern..

Nyan - 03 sep 20 kl. 17:00

Tjänsten som DI-chef lediganslås

Landskapsregeringen lediganslår tjänsten som myndighetschef för Datainspektionen från och med 1 januari 2021. Lena Nordman, som varit vikarierande myndighetschef sedan mars, har fått sitt avtal förlängt till sista december. – Det har hela tiden varit meningen att den ska lediganslås och besättas med en ordinarie tjänsteman, säger Lena Nordman till Nya Åland.

Aftonbladet - 03 sep 20 kl. 17:22

Utredning nedlagd mot lokalpolitiker

▸ Förundersökningen mot en tidigare lokalpolitiker i Småland som misstänktes för människosmuggling har lagts ner, skriver….

GöteborgsPosten - 03 sep 20 kl. 17:22

Utredning nedlagd mot lokalpolitiker

Förundersökningen mot en tidigare lokalpolitiker i Småland som misstänktes för människosmuggling har lagts ner, skriver.

Expressen - 03 sep 20 kl. 15:59

Dan Eliasson: Sverige kan behöva krislagar

Pandemin visar att Sverige är för dåligt rustat – och kan behöva krislagar inför nästa samhällskris.Det anser Dan Eliasson, generaldirektör på MSB.– Våra marginaler är tunna, vi som land är inte tillräckligt robusta, säger han..

Världen Idag - 03 sep 20 kl. 14:42

Evangeliet till 127 000 hushåll i Stockholm

Vi lever i ett land som präglas av ensamhet, vilsenhet och psykisk ohälsa. Tidningsrubrikerna talar ofta om skottlossningar och gängkriminalitet. Sverige behöver evangelium nu – evangeliet som är Guds kraft till frälsning..

Världen Idag - 03 sep 20 kl. 14:42

Bokutdelning kan ge evangeliet till 127 000 hushåll i Stockholm

– Vi lever i ett land som präglas av ensamhet, vilsenhet och psykisk ohälsa. Tidningsrubrikerna talar ofta om skottlossningar och gängkriminalitet. Sverige behöver evangelium nu – evangeliet som är Guds kraft till frälsning, säger Joel Sjöberg på Sjöbergs förlag..

Vimmerby Tidning - 03 sep 20 kl. 12:39

Flygplatsen varslar personal - "Aldrig roligt"

Kalmar Öland Airport har under torsdagen lämnat in ett varsel om uppsägning av elva medarbetare..

Jönköpingsnytt - 03 sep 20 kl. 11:29

Flera får döda efter vargattack i Småland – DNA-test kan avgöra om det är ”Jönköpingsvargen”

Fem får dödades vid ett vargangrepp vid Pjätteryd utanför Älmhult natten till tisdagen.....

GlobeNewswire - 02 sep 20 kl. 08:30

Hövding Sverige AB: Utfall i företrädesemissionen - tecknad till 174 procent

Information från Hövding Sverige AB (publ) Pressmeddelande, Malmö 2020-09-02 Hövding Sverige AB (publ) offentliggör utfall i företrädesemissionen Teckningsperioden för företrädesemissionen i Hövding Sverige AB (publ) avslutades den 28 augusti 2020 och sammanräkningen visar att emissionen tecknades till knappt 174 procent. Teckning med stöd av teckningsrätter motsvarade drygt 97 procent av de erbjudna aktierna. Företrädesemissionen tillför Bolaget cirka 60,9 MSEK före emissionskostnader.

Vimmerby Tidning - 03 sep 20 kl. 04:00

Krav på insatser för att skydda barn från våld

Sverige var det första land som förbjöd barnaga, men nu sviker samhället gång på gång de allra mest utsatta barnen. Liberalerna kräver fyra omedelbara insatser för att skydda barn från våld..

Nyan - 02 sep 20 kl. 18:54

”Det är inte metanet som luktar”

De ”stinkbomber” som Nya Åland skrev om förra veckan innehåller mycket riktigt metan..

DN - 02 sep 20 kl. 16:25

Nytt beslut av BBC: ”Rule, Britannia!” kommer att sjungas

Efter kritiken ändrar sig BBC: ”Rule, Britannia!” och ”Land of hope and glory” ska trots allt sjungas på ”Last night of the proms”..

SR - 02 sep 20 kl. 16:39

BBC ändrar sig: Omdiskuterade sånger sjungs av kör

De två omdiskuterade brittiska sångerna Rule Britannia och Land of Hope and Glory kommer sjungas på den världsberömda konsertkvällen Last Night of the Proms den 12 september..

SVT - 02 sep 20 kl. 15:54

BBC ändrar sig om ”Rule, Britannia!”

BBC har ändrat sitt beslut om de kontroversiella låtarna ”Rule, Britannia!” och ”Land of hope and glory”. Enligt BBC News kommer de båda verken trots allt att framföras med sång på den traditionsenliga konserten The Last Night of the Proms..

GöteborgsPosten - 02 sep 20 kl. 15:28

BBC ändrar sig om "Rule, Britannia!"

BBC har ändrat sitt beslut om de kontroversiella låtarna "Rule, Britannia!" och "Land of hope and glory". Enligt.

SR - 02 sep 20 kl. 13:57

EU-länder uppmanas samordna coronarestriktioner

Reserestriktioner i Europa skapar stor förvirring för resenärer. EU-länderna gör olika bedömning av smittorisk, en region kan klassas som grön i ett land men röd i ett annat, och länderna inför också helt olika restriktioner vilka ändras dag för dag..

Nyan - 02 sep 20 kl. 13:19

1 200 finska arbetsplatser hotade på Tallink

Tallink koncernen börjar diskutera uppsägningar i Estland och Lettland. Dotterbolaget i Finland är mitt uppe i omfattande permitteringar som berör 1 200 arbetstagare.
– Eftersom det inte tagits beslut om stödåtgärder från de olika länderna så har vi kommit till en punkt där vi måste optimera vår verksamhet snabbt för att säkerställa den ekonomiska hållbarheten, säger vd Paavo Nõgene.

Dagens Medicin - 02 sep 20 kl. 06:00

Stor ansträngning för att ro utbildningar i land

Många ST-läkare riskerar att få sin specialistkompetens försenad till följd av covid-19. Ett stort antal kurser ställdes in under våren och vissa specialiteter är hårdare drabbade..

SVT - 01 sep 20 kl. 23:19

USA: Kina fördubblar kärnvapenarsenal

Kina väntas fördubbla antalet kärnvapenstridsspetsar de kommande tio åren, enligt USA:s försvarshögkvarter Pentagon. Den kommunistiska stormakten har snart kapacitet att genomföra kärnvapenattacker från luft, hav och land, en så kallad nukleär triad..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.