Ökat

Sunday, 24 February, 06:20

Nyheter om Ökat

Sortering: Relevans | Senaste
Västerbottens Folkblad - 04 feb 19 kl. 10:00

”Jag röstar på Skyttedal – en frisk fläkt i politiken”

Svar till debattartikeln ”Vem svek sina vallöften mest?” i Folkbladet den 24 januari. Den den alltid lika moralistiske Nils-Åke Sandström (C), Tavelsjö, förfasar sig över att KD:s förstanamn till EU-parlamentet – Sara Skyttedal – i hastigheten råkat kalla Centerpartiet och Liberalerna för ”Quislingar”.

DI - 04 feb 19 kl. 09:05

Ökat kundantal och kapitalinflöde till Avanza i januari

Avanza meddelar att antalet kunder ökade i januari 2019 med 10.000 jämfört med december 2018 till 847.100.

Nyan - 28 jan 19 kl. 15:33

Jomala har landets lägsta kommunalskatt

Medeltalet för kommunalskatten i Finland är 19,88 procent. Men i Jomala ligger den på 16,5.
”Den som önskar ha en låg kommunalskattesats ska packa väskan och flytta till Grankulla eller åländska Jomala.

Hela Gotland - 22 jan 19 kl. 12:05

RÖKFÖRBUD: Många underkända – Gotland ett av undantagen

Den 1 juli införs ett uttökat rökförbud på offentliga platser i Sverige, men redan nu är tillsynen av rökfria miljöer eftersatt i många av landets kommuner..

SmålandsPosten - 03 feb 19 kl. 21:52

Bostäder: Priserna för ettor i Växjö ökar mest

Bland de Sveriges mest populära studentstäder är det i Växjö som bostadspriserna för ettrumslägenheter som har ökat mest..

Skånskan - 03 feb 19 kl. 13:47

”Det är bara att gratulera”

Recension Den flygande holländaren
Opera av Richard Wagner Regi: Lotte de Beer Dirigent: Steven Sloane Scenografi och kostym: Christof Hetzer Ljus: Jean Kalman Dramaturg: Peter de Nuyl Koreografi: Katarina Sörenson Palm Medverkande: Josef Wagner, Cornelia Beskow, Nikolay Didenko, Zoltán Nyári, Karin Lovelius, Timothy Fallon med flera
Malmö Operakör, Malmö Operaorkester Premiär 2 februari 2019 på Malmö OperaMusikaliskt av högsta klass med storartade prestationer av solister, kör och orkester, vacker och genomarbetad scenografi, välgjorda kostymer och genomtänkt ljussättning. Därtill en stark dramatisk helhet och nästintill perfekt personregi. Lotte de Beers uppsättning av Wagners Den flygande holländaren på Malmö Opera är bland det bästa som visats där p

Expressen - 02 feb 19 kl. 16:02

Detta är åldersfixerat och fördomsfullt, SVT

Svensk åldersfixering slår i taket när SVT i år väljer att vikta rösterna efter just åldersgrupp.Det är en fördomsfull förändring där de apptokiga kidsens röster kan komma att bli mindre värda i förhållande till de från alla trötta tanter och farbröder.Om experimentet får någon effekt på utgången överhuvudtaget är än så länge oklart.

DI - 01 feb 19 kl. 14:30

Jobbkross: Sysselsättningen i USA ökade mycket mer än väntat i januari

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 304.000 personer i januari. Analytikerna hade i snitt räknat med att sysselsättningen skulle ha ökat med 165.

DN - 23 jan 19 kl. 17:42

Spänt i Venezuela när oppositionen demonstrerar

Oppositionen i Venezuela har kallat till nationella demonstrationer mot president Maduro sedan han trots anklagelser om valfusk nyligen svurits in för ännu en mandatperiod. Spänningen i landet har ökat ytterligare efter att en grupp militärer greps under måndagen, anklagade för att ha konspirerat mot regeringen..

DI - 13 feb 19 kl. 10:46

Riksbanken: Risken för avtalslös brexit har ökat

Risken för att Storbritannien lämnar EU utan ett avtal på plats bedöms ha ökat. Det skriver Riksbanken i sin penningpolitiska rapport. .

Skånskan - 03 feb 19 kl. 10:10

SJ vill köra tåg i Danmark via Malmö

Malmö SJ vill expandera på den danska tågmarknaden.
”Malmö och Köpenhamn blir den skandinaviska halvöns mittpunkt, och då är det en naturlig följd att vi tittar på Danmark”, säger Jonas Nilsson på SJ till nyhetsbyrån News Øresund.
Inom de närmaste 2–3 åren är företagets förhoppning att danska resenärer inte bara ska kunna åka mellan Sverige och Köpenhamn, utan att de även ska kunna åka med svenska SJ till Fyn och Jylland.

UNT - 31 jan 19 kl. 08:13

Utländska ligornas stölder ökar i Sverige

De utländska stöldligorna har ökat sin brottslighet i Sverige, enligt polisen..

Västerbottens Folkblad - 03 feb 19 kl. 07:00

[PLUS] De är veteranerna bakom Umeloppet

Antalet deltagare i Umeloppet har ökat lavinartat de senaste åren och denna helg är det på nytt....

Skånskan - 01 feb 19 kl. 20:00

Klimathotet fokus i Arja Saijonmaas låt

Melodifestivalen Arja Saijonmaa ställer upp i den svenska Melodifestivalen för tredje gången 2019. Hennes bidrag, Mina fyra årstider, är inspirerat av det som hände i naturen under den extrema sommaren 2018.
– Den har i allra högsta grad ett klimatbudskap.

Skånskan - 31 jan 19 kl. 21:00

Automater med danska reskort i Malmö

MALMÖ Under 2019 kommer kortautomater för det danska rejsekortet att sättas upp på tågstationerna i Hyllie och Triangeln. Det kommer underlätta för danska resenärer, och är ett resultat av ökat resande över sundet, uppger DSB till News Øresund.Under våren 2017 sattes kortautomater kopplade till rejsekortet upp på Malmö Centralstation.

Skånskan - 02 feb 19 kl. 20:44

Störningar i trafiken efter polisinsats på E22

Lund Under lördagskvällen genomförde polis kontroll av två bilar efter ett bråk i Lund. Vid kvart i sju-tiden på lördagskvällen befann sig polis på E22 i höjd med trafikplats Kronotorp för kontroll av två bilar. – Vi fick in samtal från en person i en av bilarna om en incident mellan några av personerna i bilarna, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Skånskan - 02 feb 19 kl. 05:00

Cen­tern tar an­svar

Det är inte bara på riks­planet som Cen­ter­par­ti­et tar an­svar. I 201 av 290 kom­muner och i 19 av 21 re­gi­oner är C med och styr i ma­jo­ri­tet el­ler i en do­mi­ne­ran­de mi­no­ri­tet. I hela 56 kom­muner har C kom­mun­sty­rel­se­ord­fö­ran­de­posten.

Skånskan - 31 jan 19 kl. 05:00

Mer proff­siga me­di­er och par­tier

Val­rö­rel­serna un­der 2000-talet har stu­derats av jour­na­li­stik­pro­fes­sorerna Lars Nord och Jes­per Ström­bäck. De kom före den senaste val­rö­rel­sen ut med boken Svenska val­rö­rel­sen (Santérus för­lag).
Olika val­rö­rel­ser ha na­tur­ligt­vis olika ka­rak­tär.

YLE - 01 feb 19 kl. 13:48

Fler anmälda sexualbrott i Egentliga Finland – störst problem i städerna

I Egentliga Finland har antalet drogbrott ökat samtidigt som droganvändarna är allt yngre. Också sexualbrott har ökat jämfört med tidigare, särskilt i Åbo och Björneborg..

PrivataAffärer - 01 feb 19 kl. 08:54

SBAB: Många tecken på kommande byggkris

Han pekar på att bostadsbyggarnas försäljning går fortsatt trögt, att döma av bolagens rapporter. – I vår prognos vid halvårsskiftet spådde vi att bostadsbyggandet skulle falla med 30 procent mellan 2017 till 2019. Nu ett drygt halvår senare kommer allt fler tecken på att nedgången till och med kan bli ännu värre.

Expressen - 10 dec 18 kl. 08:02

Antalet granatattacker ökar kraftigt – experten: ”Extremt”

Våldsdåd med handgranater har ökat kraftigt i Sverige de senaste åtta åren, rapporterar SVT Nyheter. Två döda och nio skadade i 116 incidenter, vilket är högt jämfört med andra länder i Europa..

Skånskan - 31 jan 19 kl. 17:35

Skola och socialtjänst går back 21 miljoner

Sjöbo Familjenämndens underskott för 2018 blir troligen ännu större. De preliminära siffrorna visar att det har ökat från 16 till 21 miljoner kronor.
Det kan i sin tur göra att Sjöbo kommun för första gången på länge inte kan uppvisa ett överskott.

Skånskan - 01 feb 19 kl. 05:00

High 15 tar ställning mot näthat

När tjejerna i High 15 intar Melodifestivalscenen med sin låt No Drama har de egna erfarenheter att backa upp låtens budskap med.
– Vi har upplevt väldigt mycket drama och näthat, säger Amie Parfitt, den skånska 16-åringen som utgör en fjärdedel av gruppen.Nytt sätt att rösta
Lördag kväll drar Melodifestivalen 2019 igång, i Göteborg.

Dagens PS - 01 feb 19 kl. 09:25

Bil Sweden: Rivstart för rena elbilar

Rena elbilar har fått en stark start på året och utgör nu 41 procent av alla laddbara fordon, enligt Bil Sweden. Det kan jämföras med januari förra året när andelen rena bilar var 11 procent mot laddbara fordon. Samtidigt har laddbara fordon ökat sin andel mot den totala bilmarknaden.

SVT - 25 jan 19 kl. 16:53

Ökat kulturbidrag från Kulturrådet till landets regioner – utom i Skåne

1,4 miljarder kronor kommer i år gå till landets regionala kulturverksamheter från Statens kulturråd, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Med anledning av att Region Skåne sänker sin kulturbudget för 2019 – kommer de som enda region i landet få sänkt bidrag..

Cornucopia - 01 feb 19 kl. 11:42

Hushållens sämre ekonomi - bra ursäkt skylla på klimatångest

De högt skuldsatta storstadshushållen ser allt mer ut att hålla i slantarna. Ofta låter det som alibit inte är de stora skulderna och oron över räntan, utan istället alibiserar man för sig själv och andra med klimatångest. Således kommer neddragningar i hållbar riktning upphöra när hushållen blir mer positiva till ekonomin framöver.

Skånskan - 31 jan 19 kl. 16:30

Syn på Jällabjär i vinterskrud

BILLINGE/RÖSTÅNGA Mark- och miljööverdomstolen gick på torsdagsmorgonen syn på Jällabjärs naturreservat, i närheten av Billinge Fälad där bolaget Svenska Kaolin vill ha öppen gruvbrytning för att utvinna mineralen kaolin, som används vid porslins- och pappersframställning.Det var snö och is när domstolen, under ledning av hovrättsrådet Lars Borg, sakägarna, myndighetsrepresentanter och alla experter traskade upp på raden av den gamla vulkanen. Förhandlingarna har i veckan hållts på Hotell Öresund i Landskrona.

Sydsvenskan - 01 feb 19 kl. 13:21

Ökat nordiskt blåljussamarbete

”Vi kommer att kunna samverka snabbare över gränserna”..

UNT - 01 feb 19 kl. 13:21

Ökat nordiskt blåljussamarbete

Svensk polis, tull och räddningstjänst kan snart kommunicera lättare och säkrare med finländska kollegor när hjälp behövs från grannlandet..

Blekinge Läns tidning - 01 feb 19 kl. 13:21

Ökat nordiskt blåljussamarbete

Svensk polis, tull och räddningstjänst kan snart kommunicera lättare och säkrare med finländska kollegor när hjälp behövs från grannlandet. - Vi kommer att kunna samverka snabbare över gränserna, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).(TT).

Helsingborgs Dagblad - 01 feb 19 kl. 13:21

Ökat nordiskt blåljussamarbete

”Vi kommer att kunna samverka snabbare över gränserna”..

Sydöstran - 01 feb 19 kl. 13:21

Ökat nordiskt blåljussamarbete

Svensk polis, tull och räddningstjänst kan snart kommunicera lättare och säkrare med finländska kollegor när hjälp behövs från grannlandet. - Vi kommer att kunna samverka snabbare över gränserna, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).(TT).

Kristianstadsbladet - 01 feb 19 kl. 13:21

Ökat nordiskt blåljussamarbete

Svensk polis, tull och räddningstjänst kan snart kommunicera lättare och säkrare med finländska kollegor när hjälp behövs från grannlandet. - Vi kommer att kunna samverka snabbare över gränserna, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).(TT).

GöteborgsPosten - 01 feb 19 kl. 13:21

Ökat nordiskt blåljussamarbete

Svensk polis, tull och räddningstjänst kan snart kommunicera lättare och säkrare med finländska kollegor när hjälp behövs från grannlandet..

Barometern - 01 feb 19 kl. 13:21

Ökat nordiskt blåljussamarbete

Svensk polis, tull och räddningstjänst kan snart kommunicera lättare och säkrare med finländska kollegor när hjälp behövs från grannlandet. - Vi kommer att kunna samverka snabbare över gränserna, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).(TT).

BT - 01 feb 19 kl. 13:21

Ökat nordiskt blåljussamarbete

Svensk polis, tull och räddningstjänst kan snart kommunicera lättare och säkrare med finländska kollegor när hjälp behövs från grannlandet. - Vi kommer att kunna samverka snabbare över gränserna, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).(TT).

SmålandsPosten - 01 feb 19 kl. 13:21

Ökat nordiskt blåljussamarbete

Svensk polis, tull och räddningstjänst kan snart kommunicera lättare och säkrare med finländska kollegor när hjälp behövs från grannlandet. - Vi kommer att kunna samverka snabbare över gränserna, säger inrikesminister Mikael Damberg (S).(TT).

Corren - 01 feb 19 kl. 13:00

"Vi får allt fler brudpar till oss"

Trycket på kyrkan i Tjärstad har ökat de senaste åren och beläggningen är hög..

Barometern - 26 jan 19 kl. 16:26

Blåsare i alla åldrar spelade ihop

Runt om i Sverige minskar intresset för att spela blåsinstrument. Men inte i Kalmar län. Årliga träffar för alla som gillar blåsinstrument har ökat intresset.

Barometern - 01 feb 19 kl. 09:44

Medlemstapp är inget som förvånar: ”Det är en annan tid”

Antalet medlemmar som gått ur Svenska kyrkan är något om ökat genom åren, vilket har märkts av i församlingar runt om i landet. I Nybro pastorat har man tappat lite över 2000 medlemmar på sju år. Men medlemstappet är inget som förvånar pastoratets kyrkoherde Lars Ström..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.