Ökad

Monday, 18 February, 05:41

Nyheter om Ökad

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 24 jan 19 kl. 06:40

Så här ska polisen gripa fler mördare

En utökad dna-analys ska hjälpa polisen att lösa fler grova brott. Det hela har möjliggjorts efter en ändring av polisdatalagen vid årsskiftet.Polisen i region Syd har redan skickat in två mordfall till Nationellt forensiskt center, NFC, för bedömning.

Skånskan - 28 jan 19 kl. 19:00

Ökad satsning på märk-dna

Lund För att minska antalet inbrott gör kommunen nu en satsning på märk-dna även i Veberöd, Dalby och Stångby.Systemet infördes i Genarp och Södra Sandby under 2017 efter att goda erfarenheter rapporterats från pilotkommunen Staffanstorp, där antalet bilinbrott nästan halverades och även bostadsinbrotten blev färre. Initiativet i Lund kom från L och den styrande kvintetten har nu beslutat att gå vidare, utifrån vallöftet om trygghetssatsningar.

DI - 28 jan 19 kl. 18:31

Atlas Copcos vd vill ösa på med investeringar – trots ökad marknadsoro

Verkstadsstjärnan Atlas Copco glänste åter igen och bjöd på ett stabilt fjärde kvartal som skingrade den värsta oron. Trots mer svårbedömda utsikterna vill ledning ånga på med mer investeringar..

Skånskan - 28 jan 19 kl. 15:39

Malmöfestivalen satsar på säkerheten

Årets Malmöfestival kommer även i år att satsa på utökad kameraövervakning och säkerhet för att minska brotten under festivalen.Väghinder, flygförbud, utkikstorn, högtalarutrop och kameraövervakning i realtid över folkmassorna. Malmöfestivalen har i flera år satsat stort på säkerheten.

Skånskan - 28 jan 19 kl. 15:00

Folkhälsoinstitutet bekräftar vad vi vet

Enligt en utredning från Folkhälsoinstitutet har heterosexuella, svenskfödda män bäst psykisk hälsa.
Det behövde man möjligtvis inte Folkhälsomyndigheten för att få reda på: den som är norm i ett samhälle riskerar inte att råka ut för fördomar och diskriminering.
Två självskrivna mönster syns: fattiga mår sämre, liksom den som avviker från normen.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 13:36

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

  Rapporter tisdag 29/1: Billerud Korsnäs (kl 7.00)
Swedbank (kl 7.00)
HIQ (kl 7.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 13:00

HSBC: Här är dina tre ”säkraste hamnar”

Banken har genomfört 10 miljoner simuleringar av olika portföljvikter för att kunna identifiera vilka tillgångar som är mest motståndskraftiga vid ökad oro på marknaderna, till exempel då volatiliteten på aktiebörserna ökar, uppger Pierre Blanchet, en av HSBC:s strategichefer, rapporterar amerikanska CNBC. Efter det stora raset och utförsäljningarna på senare tid letar investerare nu efter skydd för sina tillgångar, om eller när de stora svängningarna på marknaderna återkommer. Amerikanska statsobligationer med kort löptid är den tillgång som ser ut att klara sig allra bäst i simuleringarna.

DI - 28 jan 19 kl. 11:32

Räntor och valutor: Kronan tappar något mot euron

Europaräntorna visar små förändringar i veckans inledning, medan börserna sjunker överlag. Oljan handlas lägre efter förväntad ökad produktion i USA, medan oroligheterna i Venezuela inte tycks ha inverkat ännu..

DI - 28 jan 19 kl. 09:02

Sparåtgärder från MQ – drar ner anställda

Krisande MQ lanserar nu ett strukturellt åtgärdsprogram för ökad lönsamhet. Programmet beräknas förstärka resultatet med 50 miljoner kronor under kommande bokföringsår..

DI - 28 jan 19 kl. 08:10

Concentrics samriskbolag bygger ut och får order i Kina

Concentrics och Alfa Lavals samriskbolag Alfdex bygger ut sin tillverkningsenhet i Kina under första halvåret 2019 för att möta en ökad efterfrågan när Kina implementerar sin handlingsplan för bättre luftkvalitet..

YA - 28 jan 19 kl. 00:01

Utlovad satsning på byarna uteblir: ”Känns tråkigt”

Det blir ingen utökad satsning på byarna. Med stöd av SD har M,L och KD beslutat att bara avsätta 100 000 kronor. – Det känns lite tråkigt, säger Kevin Rasmussen (S) andre vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden..

Sydöstran - 23 jan 19 kl. 14:41

Nytt område med villatomter skapas

Ett nytt villaområde ska skapas i Nogersund. Detta mot bakgrund av en ökad efterfrågan..

DN - 05 dec 18 kl. 20:00

Föräldrar som hotar lärare kan dömas

Sveriges lärare får stöd av hovrätten: Föräldrar som hotar lärare i arga sms och mejl kan dömas för hot mot tjänsteman. Det visar en färsk dom, som Lärarförbundet hoppas ska bidra till ökad respekt för lärarkåren. .

Skånskan - 22 jan 19 kl. 06:00

Centrumledning: svårt att stoppa bilinbrotten

Löddeköpinge Ledningen på Center Syd ökar bevakningen av köpcentrumets parkeringen efter den senaste månadens omfattande inbrottsvåg i bilar. Även polisen ska höja närvaron.
Men centrumchefen Magnus Gibhardt säger samtidigt att inte är helt enkelt att komma till rätta med stölderna.

DN - 23 jan 19 kl. 14:58

Fler kvinnor än män söker vård när halkan slår till

Runt 200 personer om dagen söker vård i Stockholmsområdet när det blir halkigt, enligt siffror från Region Stockholm. 59 procent av de som söker vård för halkrelaterade skador är kvinnor. – Det behöver inte betyda att fler kvinnor halkar, utan kan bero på andra faktorer, bland annat en ökad förekomst av benskörhet hos kvinnor, säger Patrik Söderberg, chefläkare vid Region Stockholm..

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

Ökat missnöje med skolmaten

ystad Eleverna är i stort sett fortsatt nöjda med den verksamhet som bedrivs på Ystad gymnasium – bortsett från skolrestaurangens mat.
Det visar en nöjdhetsenkät från kommunen.Enkäten innehåller 14 frågor som handlar bland annat om undervisning, digitala förutsättning, betyg, inflytande, studiero och trygghet och trivsel mellan åren 2015 och 2018.

DI - 25 jan 19 kl. 10:46

Ökat sug efter svenska batterimetaller

Energiomställning innebär stora möjligheter för den svenska gruvnäringen, enligt experter som Di har talat med. "Det blir en ökad efterfrågan på hela raden av basmetaller", säger Mikael Staffas, vd på Boliden..

GöteborgsPosten - 26 jan 19 kl. 05:00

Upptäck det bästa av Amsterdam

Amsterdam är en av Europas coolaste städer. Men förträng bilden som amerikanska collegefilmer förmedlar. Amsterdam är så mycket mer än bara Red Light District och marijuanadoftande coffeeshops.

Alingsås tidning - 15 jan 19 kl. 05:30

Han får Alingsås fredspris

2019 års Alingsås fredspris, tilldelas Ulf Carmesund, politisk sekreterare för Socialdemokrater för Tro och Solidaritet.
Utdelare av Alingsås Fredspris är Kristna Fredsrörelsens lokalförening, som alltså väljer att ge 2019 års Alingsås fredspris till Ulf Carmesund för att han i sin yrkesroll och privat har verkat för demokrati, mänskliga rättigheter, tolerans och mänsklig gemenskap, såväl nationellt som internationellt. Ulf Carmesund har de senaste 25 åren arbetat för fred, demokrati och mänskliga rättigheter inom olika organisationer Dels på Globalverkstan i Göteborg, dels som direktör för Studieförbundet Bildas arbete i Israel/Palestina där han verkade för samtal och gemenskap mellan judar, muslimer och kristna.

DI - 25 jan 19 kl. 19:19

Experter: Slopad uppskovsränta inte nog för att lyfta bomarknaden

Statens nota för slopad uppskovsränta vid bostadsvinster landar på 1,5 miljarder kronor om året. Ett bra steg mot ökad rörlighet på bostadsmarknaden, men fler åtgärder behövs enligt flera bedömare..

BT - 25 jan 19 kl. 17:41

Hållbarhetschefen laddad inför omställningen

Allt fler företag möter elbilstrenden med ökad service för personal och kunder. På Länsförsäkringar installeras nu solceller och laddstolpar vid kontoren i Borås och Vänersborg. Hållbarhetsansvarige Fredrik Löfgren gillar förstås initiativet, men tycker det är viktigt att ha en vid tolkning av begreppet hållbarhet..

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 19 kl. 12:34

Datorer stals vid nytt inbrott i Stadshuset

Flera åtgärder för ökad säkerhet hjälpte inte..

Skånskan - 25 jan 19 kl. 11:00

Spännande sommar som statisst i systrar

UPPLEVELSE. – Extremt kul. Jag skulle gärna göra om det.

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 08:42

Hemfosas fastighetsportfölj ska växa till 50 miljarder inom fem år

Vidare är målet att det utdelningsbara resultatet per aktie ska öka med minst 10 procent per år i genomsnitt. Det utdelningsbara resultatet definieras som förvaltningsresultat exklusive resultatandel från samriskbolag och efter betald skatt. Utdelningen ska uppgå till cirka 40 procent av utdelningsbart resultat.

PrivataAffärer - 25 jan 19 kl. 09:06

Telias vd ser fortsatt press i Sverige

Läs också: Sämre än väntat för Telia ”Vi säger att ebitda i Sverige är under press också 2019, vi har inte sagt mer än så. I det ligger ju att vi inte ska vara förvånade om ebitda i Sverige går ned 2019. Det är rätt tolkning, men vi har inte guidat på det sättet”, säger han i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

DI - 25 jan 19 kl. 08:14

Öresund slog börsen – föreslår kontantutdelning igen

Investmentbolaget Öresund redovisar en ökad förlust i fjärde kvartalet 2018 jämfört med samma kvartal i fjol. .

DI - 25 jan 19 kl. 08:35

Efter IAG-beskedet: ”Ökad osäkerhet för Norwegian i svår tid”

Flygkoncernen IAG:s val att inte lägga bud på skandinaviska Norwegian ökar osäkerheten för lågprisaktören under en redan svår tid..

Skånskan - 24 jan 19 kl. 05:00

Sam­ver­kan är kom­mun­mo­dellen

Kommer kom­munerna att klara fram­tiden? Inte minst kom­munernas egen or­ga­ni­sa­tion SKL oroas över att kost­naderna ökar snabbare än skat­te­in­täkterna.
Kom­munernas fram­tid tas upp av SNS Kon­junk­tur­råd i sin års­rap­port.

SVT - 17 jan 19 kl. 23:08

Ny norsk regering – Solberg får majoritet

Regeringsförhandlingarna i Norge är klara: Kristelig Folkeparti (KRF) tar plats i en utökad koalition. Statsminister Erna Solbergs regering får därmed majoritet i stortinget. – Detta är en historisk dag.

Skånskan - 24 jan 19 kl. 20:00

Klimatkrisen styr renlighetsideal

Lund Om tvätt- och diskmaskiners energiförbrukning synliggörs kan klimatbelastningen minskas samtidigt som nuvarande renlighetsideal påverkas.Det är slutsatserna i Lundasociologen Tullia Jacks doktorsavhandling.
– Hade vi haft koll på hur mycket vatten och energi det faktiskt går åt till att köra en tvätt tror jag att vi skulle tänka efter några varv och i stället tvätta mera sällan och börja punkttvätta eller vädra kläder i större utsträckning, säger hon i ett pressmeddelande.

DI - 24 jan 19 kl. 18:22

Svagt uppåt på Wall Street – elektronikföretag rusar

De ledande börserna på Wall Street handlades svagt uppåt under torsdagens första handelstimmar trots ökad handelsoro mellan USA och Kina inför mötet i Washington nästa vecka.  .

Skånskan - 22 jan 19 kl. 14:52

Mindre ekomat blir en fråga för rätten

STAFFANSTORP Utbildningsnämndens beslut i förra veckan att minska andelen ekologiska livsmedel står i uppenbar strid med fullmäktiges beslutade kostpolicy.Det säger Torbjörn Lövendahl (S) som valt att överklaga beslutet till förvaltningsrätten.
– Utbildningsnämnden har inte befogenhet att besluta om någon sådan avvikelse från den kostpolicy som kommunfullmäktige fastställt, säger han.

Skånskan - 24 jan 19 kl. 16:21

150 jobb kan vara på väg

Malmö Fastighetsbolaget Corem Property Group planerar att bygga en logistik- och kontorsanläggning i Norra hamnen, även kallat Malmö Industrial Park.
Går allt som det ska blir det mellan 100 och 150 nya arbetstillfällen.Det är stora plana ytor som breder ut sig som ett ökenlandskap längst ut i Malmö hamn.

GöteborgsPosten - 24 jan 19 kl. 15:38

Draghi ser risk för ekonomiska bakslag

Utsikterna för eurozonen har förvärrats, med ökad risk för ekonomiska bakslag, enligt Mario Draghi, chef för Europeiska centralbanken (ECB). Bedömningen, som skakar om marknaden, görs på en pressträff sedan ECB-direktionen valt att lämna styrräntorna oförändrade..

DI - 24 jan 19 kl. 13:56

American Airlines ökar vinsten - aktien stiger i förhandeln

USA:s största flygbolag American Airlines stiger med nära 5 procent i förhandeln efter en ökad vinst i fjärde kvartalet..

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 19 kl. 06:28

Överklagar ökad vattenrening i Lundåkra

Ser risk att fiskar väljer avloppsvatten i stället för Saxån-Braån..

DI - 24 jan 19 kl. 11:58

Porsche dubblar tillverkningen av elmodellen Taycan

Porsche intensifierar sin satsning på eldrivna modeller genom att planera utökad produktion av elmodellen Taycan från ursprungligen 20.000 till 40.000 fordon, skriver Automobilwoche..

SVT - 21 jan 19 kl. 09:08

Sipri om hemliga Nordkoreamötet i Sverige: ”Hoppas mötet bidrar till fred och säkerhet”

Mycket lite uppgifter läcker ut från mötet mellan USA och Nordkorea som pågår i Sverige sedan i helgen., men Sipri som deltar bekräftar att det är ett förberedande möte inför det kommande toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. – Sipri hoppas att mötet leder till ökad fred och säkerhet på Koreahalvön, säger kommunikationschefen Stephanie Blenckner till SVT Nyheter..

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 10:16

DNB: Därför slopar vi köprekommendationen

”Det är lätt att gilla Electrolux. Men den senaste tidens kursutveckling har resulterat i en tydlig premie jämfört med bolagets närmsta konkurrent Whirlpool”, skrivet DNB Markets i en analys. Banken räknar med att det gångna årets motvind från råvarukostnader och valuta kommer att bestå under det första halvåret 2019, men att kostnaderna kommer att minska betydligt under det andra halvåret.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.