Årjes

Thursday, 20 June, 15:10

Nyheter om Årjes

Sortering: Relevans | Senaste
Trelleborgs Allehanda - 25 maj 19 kl. 00:01

Till minne av Liisa Haraldsson

Liisa Haraldsson, Falsterbo, har avlidit i en ålder av 81 år. Hon sörjes närmast av maken Jan-Erik samt döttrarna Cecilia och Johanna med familjer..

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 08:03

Plötsligt vd-sorti väcker frågor

Di-skribent anser att ”avslutet var väl snabbt påkommet”. Magnus Dagel konstaterar att det ”går fort i hockey” och syftar på gårdagens morgonnyhet att Skistars framgångsrika vd Mats Årjes bestämt sig för att sluta efter nästan 17 år på posten. Dagel berättar att tidningen för bara några dagar sedan intervjuade Årjes inför en analys av aktien, och bara två dagar efter att aktieanalysen publicerades kom Skistars-vd:ns besked om att han tänker avgå.

Dagens PS - 15 maj 19 kl. 08:40

JUST NU: Hyllad vd lämnar sin stol

Han menar själv att det är en ”lämplig tidpunkt” att avgå. Det är börsnoterade Skistars vd Mats Årjes som efter 17 år som vd för bolaget nu tänker lämna sin post. Det här framgår i ett pressmeddelande där han alltså säger själv att det är rätt tid att gå.

YA - 18 maj 19 kl. 00:00

Till minne: Per-Olov Landström

Per-Olov Landström har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 73 år. Han sörjes närmast av hustrun Lone samt dottern i tidigare äktenskap Livia med barn samt sonen Jonatan..

Barometern - 17 maj 19 kl. 12:01

Nybroföretag köper bolag på västkusten: ”Tydlig signal”

Börjes Logistik och Spedition AB köper ett annat logistikföretag på västkusten. – Det är geografiskt strategiskt. Vi breddar vår verksamhet och blir starkare på marknaden, berättar Magnus Krantz, vd..

Expressen - 17 maj 19 kl. 10:39

”Hur kan du se ut som du gör i dag?”

Börje Salmings dotter Bianca är själv en idrottare på elitnivå.Men sportvärlden var råare under 1980-talet – vilket 20-åringen blev varse om när hon fick se en bild från Börjes blodigaste skada. .

Sydsvenskan - 15 maj 19 kl. 08:20

Skistars vd avgår

Skidanläggningskoncernen Skistars vd Mats Årjes avgår efter 17 år på posten, skriver Skistar i ett pressmeddelande. Men han sitter kvar till dess att en efterträdare är utsedd, vilket Skistar räknar med ska ske i höst. Enligt Årjes är tidpunkten lämplig.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 19 kl. 08:20

Skistars vd avgår

Skidanläggningskoncernen Skistars vd Mats Årjes avgår efter 17 år på posten, skriver Skistar i ett pressmeddelande. Men han sitter kvar till dess att en efterträdare är utsedd, vilket Skistar räknar med ska ske i höst. Enligt Årjes är tidpunkten lämplig.

DI - 16 maj 19 kl. 08:17

Skistars avgående vd säljer sina aktier till Erik Paulsson

Mats Årjes, som på onsdagen meddelade att han lämnar som vd för Skistar, säljer samtliga sina aktier i bolaget till familjen Erik Paulssons bolag Backahill Utveckling. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Dagens PS - 15 maj 19 kl. 14:13

Klarnabedrägerier, bolag börsrusar och vd avgår

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Äldre och företag luras i falska Klarna-köp
Klarna säger att det går att vidta ganska många åtgärder mot bedrägeriförsöken men menar samtidigt att brottsligheten inte går att stoppa helt. Klarna är den dominerande betaltjänsten i Sverige men vill inte uppge hur många bedrägliga betalningar bolaget upptäcker.

DI - 15 maj 19 kl. 11:40

Avkastning på 1.590 procent – nu ökar risken

Risken i Skistar ökar kortsiktigt något efter att Mats Årjes beslutat att lämna vd-posten. Man får känslan att det här avslutet var väl snabbt påkommet. .

DI - 15 maj 19 kl. 08:07

Skistars vd avgår

Skistars vd Mats Årjes avgår. Han stannar dock tills en efterträdare är på plats enligt ett pressmeddelande..

Expressen - 15 maj 19 kl. 08:11

Skistars vd avgår efter 17 år

Efter 17 år avgår nu SkiStars vd Mats Årjes.Det meddelar SkiStar i ett pressmeddelande..

Realtid - 15 maj 19 kl. 08:37

Skistars vd lämnar bolaget

Skistars vd Mats Årjes lämnar bolaget. Han sitter kvar på posten fram tills en efterträdare finns på plats..

GöteborgsPosten - 15 maj 19 kl. 08:20

Skistars vd avgår

Skidanläggningskoncernen Skistars vd Mats Årjes avgår efter 17 år på posten, skriver Skistar i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 15 maj 19 kl. 08:20

Skistars vd avgår

Skidanläggningskoncernen Skistars vd Mats Årjes avgår efter 17 år på posten, skriver Skistar i ett pressmeddelande..

DN - 23 apr 19 kl. 20:35

”Goda chanser att Sverige får arrangera vinter-OS 2026”

Sverige har ansökt om att arrangera vinter-OS och Paralympics 2026 med namnet Stockholm Åre 2026. Men Stockholms stad kommer inte bidra med personal eller pengar.  – Vi måste ha respekt för de politiska synpunkterna men väldigt många är positiva, säger Mats Årjes, SOK:s ordförande..

Barometern - 20 apr 19 kl. 06:00

Minnesord över Erling Asp

Erling Asp, Kalmar har avlidit i en ålder av 89 år. Han sörjes närmast av syster, svåger, svägerska samt syskonbarn..

Affärsvärlden - 16 maj 19 kl. 08:23

Mats Årjes säljer sitt aktieinnehav i Skistar till Erik Paulsson

Mats Årjes, som enligt besked på onsdagen är på väg att lämna vd-posten på Skistar, har sålt hela sitt aktieinnehav i bolaget till Erik Paulsson som är näst största ägare..

SVT - 12 apr 19 kl. 15:00

Sveriges OS-ansökan inskickad: ”Varit oerhört intensivt”

Med ett odramatiskt musklick skickade Sverige olympiska kommitté vid klockan 15 på fredagen in Sveriges definitiva ansökan om OS 2026. – Det har varit oerhört intensivt, säger SOK:s ordförande Mats Årjes till SVT Sport..

Dagens PS - 12 apr 19 kl. 10:12

Dina skattepengar betalar Skistars liftar

Skistar har fått ut 80 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar för att bygga skidliftar i Vemdalen.  Bolaget har tecknat avtal med flera nystartade skidliftsutvecklare som alla har koppling till Sk. När liften är på plats tecknar Skistar avtal om att hyra in sig, med option att senare köpa loss hela liftsystemet, skriver Svenska Dagbladet i en längre artikel.

Dagens PS - 12 apr 19 kl. 10:12

Dina skattepengar betalar Skistars liftar

Skistar har fått ut 80 miljoner kronor av skattebetalarnas pengar för att bygga skidliftar i Vemdalen.  Bolaget har tecknat avtal med flera nystartade skidliftsutvecklare som alla har koppling till Skistar. När liften är på plats tecknar Skistar avtal om att hyra in sig, med option att senare köpa loss hela liftsystemet, skriver Svenska Dagbladet i en längre artikel.

DI - 15 maj 19 kl. 22:02

Mats Årjes om avhoppet: ”Har försökt att vänta”

När Mats Årjes lämnar Skistar är det bara två månader sedan ordförande Pär Nuder efter skandalrykten tvingades bort. Liftstolskungen från Leksand är förtegen om bråket, men tydlig med att han helt enkelt är färdig efter 17 år..

Länstidningen i Jämtland - 15 maj 19 kl. 09:34

Skistars vd Mats Årjes hoppar av: ”Räknar med att hinna med fler utmaningar i yrkeslivet”

Skistars vd Mats Årjes avgår. Han meddelade styrelsen beslutet på onsdagsmorgonen efter att han....

DI - 15 maj 19 kl. 09:27

Årjes: ”Skönt att få slut på diskussionen om dubbla stolar”

Skistars vd Mats Årjes har kritiserats för att sitta på dubbla stolar eftersom han även är ordförande i Sveriges olympiska kommitté som söker vinter-OS. Med avhoppet hoppas skid-vd:n sätta punkt för alla spekulationer om dubbla agendor..

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 08:22

Skistars vd Mats Årjes avgår

Skistars vd Mats Årjes avgår efter 17 år på posten..

DN - 15 maj 19 kl. 08:13

Skistars vd Mats Årjes avgår

Skistars vd Mats Årjes avgår efter 17 år på posten. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget..

Skånskan - 04 apr 19 kl. 15:00

Lokal blues och ny krog

MELLANSKÅNE Bluesveteranen Ralph Svensson och hans olika projekt har Skånskan skrivit åtskilliga artiklar om genom åren. Redan för 25 år sedan förekom hans Big Bang Group i spalterna.Då handlade det om att gruppen just släppt sin första cd-skiva, inspelad efter att bandet spelat tillsammans i sex år.

SmålandsPosten - 01 apr 19 kl. 15:13

”PG bidrog genom flera fastighetsköp till stadens tillväxt och kvalitet”

Per Gunnar Sundberg har gått ur tiden efter nästan 81 levnadsår varav de sista i sjukdomens töcken. Han sörjes närmast av döttrarna Sissi och Jessica med familj..

Länstidningen i Jämtland - 30 mar 19 kl. 15:01

Åre laddar om för OS - Mats Årjes: "Vi har i princip samtliga arenor som vi behöver i Sverige"

Efter VM i Åre laddas det om i kulisserna, för en kommande OS-ansökan med Åre. Deadline är inom....

Trelleborgs Allehanda - 23 mar 19 kl. 00:01

Till minne av Veikko Bern

Veikko Bern, Klörups Backar, Trelleborg, har avlidit i en ålder av 79 år. Han sörjes närmast av hustrun Pia, sönerna Johan och Jakob med familjer samt dottern Jenny..

GöteborgsPosten - 20 mar 19 kl. 08:31

Nytt vinstrekord för skidjätten

Det var en utmaning att överträffa förra årets rekordsäsong, men skidanläggningsjätten Skistar redovisar en ny rekordvinst. Det har gått bra, väldigt bra, säger vd Mats Årjes. Han vill dock inte kommentera turerna kring den tidigare styrelseordföranden Pär Nuder..

PrivataAffärer - 20 mar 19 kl. 07:38

Skistar ökar vinsten

Skistar redovisar ett resultat efter skatt på 555 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret (502). Resultatet per aktie uppgick till 6:95 kronor (6:28). Resultatet före skatt blev 702 miljoner kronor (651) medan rörelseresultatet landade på 716 miljoner kronor (639).

PrivataAffärer - 13 mar 19 kl. 16:15

Skistar: Nuder avgår omedelbart som ordförande

Tidigare på onsdagen kom uppgifter från SVT om att Skistars största ägare Ekhaga Utveckling AB, som kontrolleras av familjen Paulsson, ville få bort Pär Nuder från ordförandeposten på grund av ”olämpligt beteende” i samband med skid-VM i Åre i februari. Pär Nuder har tillbakavisat anklagelserna om olämpligt beteende och menar att en maktkamp inom Skistar ligger bakom. – Jag har inte gått över några som helst gränser, det här är illasinnat förtal, säger Pär Nuder till SVT.

DI - 05 mar 19 kl. 13:14

Skidtopparna möts i Thailand – Skistars vd: ”det ser väl inte så bra ut”

Det stormar kring internationella skidförbundet där Skistars vd Mats Årjes är vice ordförande.  Förbundets ordförande tycker att OS ska hållas i diktaturer och förbundets nästa kongress hålls i Pattaya i Thailand, beryktat för omfattande prostitution.  Pressad av Di om sitt engagemang svarar Mats Årjes: ”Det där ser väl inte så bra ut och det låter inget bra på något sätt.

UNT - 27 feb 19 kl. 15:00

Örjes är nöjd med UL:s betyg

61 procent av Upplands Lokaltrafiks, UL:s, kunder är nöjda med kollektivtrafikbolaget..

SmålandsPosten - 21 feb 19 kl. 17:10

Stort intresse när Youtubeprofil besökte Tingsryd

Den populära Youtube-kanalen Uppdrag: Mat har besökt Börjes kafeteria i Tingsryd. På bara några timmar hade videon fått nästan 22 000 visningar..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.