Ålandsbanken

Sunday, 17 November, 00:56

Nyheter om Ålandsbanken

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 24 okt 19 kl. 10:00

Kassan fortsatt stark hos Ica

Ica:s tredje kvartal ger en mindre vinst jämfört med samma period ifjol. Men det är ändå ett resultat som är starkare än väntat. Det är Dagens Industri som skriver om Ica:s kvartalsrapport.

Nyan - 15 okt 19 kl. 17:00

Landskapet med i museistiftelse

Landskapsregeringen har beslutat att delta i stiftelsen för Ålands Fotografiska Museum, och att bidra med 5 000 euro till stiftelsens grundkapital. Kulturminister Tony Asumaa (Lib) utsågs till landskapsregeringens representant som medlem till förvaltningsrådet. Övriga stiftare är Olle Strömberg, Benita Strömberg, Stig Dreijer, Finströms kommun och Ålandsbanken Abp.

Dagens PS - 08 okt 19 kl. 09:05

Perssons investering ger positiv vinstvarning

Storbanken drar upp vinstprognosen för 2019. Göran Persson kan skratta hela vägen till Åland. Ålandsbanken spår nu ett bättre rörelseresultat än eller i nivå med i fjol.

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 05:51

Bankerna där snitträntorna rörde sig mest under september

Sett till de 14 institut som Privata Affärer bevakar så landade snitträntan på tremånaders bolån på 1,46 procent i september vilket är oförändrat jämfört med föregående månad. Men som vanligt fanns det aktörer där boräntan rörde sig desto mer. Den största förändringen står Swedbank för.

DI - 08 okt 19 kl. 08:18

Positiv vinstvarning från banken som Göran Persson lämnat – och miljonäger

Ålandsbanken har fått revidera upp sin vinstprognos för helåret då resultatet nu spås bli bättre än föregående år..

DI - 08 okt 19 kl. 08:18

Positiv vinstvarning från banken - goda nyheter för Perssons aktieportfölj

Ålandsbanken har fått revidera upp sin vinstprognos för helåret då resultatet nu spås bli bättre än föregående år. .

PrivataAffärer - 20 sep 19 kl. 09:27

Bolåneutmanare bildar gemensamt hypoteksbolag

Det nya hypoteksbolaget kommer på sikt erbjuda en komplett plattform av bolåneprodukter för svenska konsumenter med fokus på långsiktighet, trygghet och kvalité, samt med en vision om att kunna bidra till förändring på marknaden”, heter det i pressmeddelandet. Ålandsbanken och deras dotterbolag Crosskey kommer att tillhandahålla plattformslösningar för det nya hypoteksbolaget liksom bidra med befintlig kunskap om bolånehantering. Den femte partnern i samarbetet är bostadskreditinstitutet Borgo.

DI - 20 sep 19 kl. 17:07

TILL PAPPERET: Göran Persson: ägandet i Ålandsbanken förändras inte av deras bolånesatsning

Ålandsbankens skärpta satsning på svenska bolånemarknaden, som domineras av Swedbank, förändrar inte ordförande Göran….

DI - 20 sep 19 kl. 12:43

Ålandsbankens vd: Höga förväntningar på bolånesatsning

Den nya svenska bolåneaktör som skapas gemensamt av Ålandsbanken, Ica Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och….

PrivataAffärer - 20 sep 19 kl. 13:15

Höga förhoppningar på nya bolånesatsningen

Läs även: Bolåneutmanare bildar gemensamt hypoteksbolag På frågan hur stora marknadsandelar den nya aktören siktar på svarar Peter Wiklöf att den typen av målsättningar inte diskuterats. – Men vi har bra förutsättningar så vi får återkomma till kvantifierbara mål framöver, säger han. Det är också för tidigt att uttala sig om hur den nya bolåneaktörens erbjudande kommer att se ut och till vilken målgrupp det kommer att rikta sig, enligt Peter Wiklöf.

Realtid - 20 sep 19 kl. 11:40

”Det är ett spel om att var väldigt stor”

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo etablerar ett nytt hypoteksbolag. ”Det är väldigt mycket storleken som gör det”, svarar Patrik Hankers, Sverigechef på Ikano Bank, på frågan om hur de ska lyckas..

Realtid - 20 sep 19 kl. 11:40

”Det är ett spel om att vara väldigt stor”

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo etablerar en ny bolåneutmanare. ”Det är väldigt mycket storleken som gör det”, svarar Patrik Hankers, Sverigechef på Ikano Bank, på frågan om hur de ska lyckas..

DN - 20 sep 19 kl. 10:36

Göran Persson delägare i ny konkurrent på bolånemarknaden

Ålandsbanken ska tillsammans med fyra andra partners starta ett hypoteksbolag för att ta upp konkurrensen om….

Realtid - 20 sep 19 kl. 08:45

Fem finansbolag startar ett gemensamt hypoteksbolag

Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo startar ett gemensamt hypoteksbolag. Finansieringen sker via säkerställda obligationer..

Sydsvenskan - 20 sep 19 kl. 09:02

Småbanker bildar gemensamt bolånebolag

Ålandsbanken, Icabanken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo bildar ett gemensamt hypoteksbolag för att serva sina kunder. Tanken är att det gemensamma bolånebolaget ska flytta fram positionerna för de mindre finansiella spelarna och därmed kunna.

Helsingborgs Dagblad - 20 sep 19 kl. 09:02

Småbanker bildar gemensamt bolånebolag

Ålandsbanken, Icabanken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo bildar ett gemensamt hypoteksbolag för att serva sina kunder. Tanken är att det gemensamma bolånebolaget ska flytta fram positionerna för de mindre finansiella spelarna och därmed kunna.

NSD - 20 sep 19 kl. 09:02

Småbanker bildar gemensamt bolånebolag

Ålandsbanken, Icabanken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo bildar ett gemensamt hypoteksbolag för att serva sina kunder..

GöteborgsPosten - 20 sep 19 kl. 09:04

Småbanker bildar gemensamt bolånebolag

Ålandsbanken, Icabanken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo bildar ett gemensamt hypoteksbolag för att serva sina kunder..

Expressen - 10 sep 19 kl. 15:59

Persson äger aktier för miljoner i Swedbanks konkurrent

Göran Persson äger aktier för flera miljoner kronor i Swedbanks konkurrent Ålandsbanken, avslöjar Dagens industri.– Jag ser ingen intressekonflikt, säger den tidigare statsministern till tidningen..

DI - 10 sep 19 kl. 15:54

Persson på dubbla stolar – äger aktier för miljoner i Swedbanks konkurrent

Göran Persson äger aktier värda flera miljoner kronor i Swedbanks konkurrent Ålandsbanken, kan Di avslöja..

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 04:00

Snitträntan faller hos storbankerna

Hos de 14 banker och bolåneinstitut som finns med i jämförelsen landade tremånaders snitträntan på i genomsnitt 1,46 procent vilket är 0,01 procentenheter lägre än föregående månad. Men ser man till enskilda aktörer var ränterörelserna mer spretiga. Ica Banken och Danske Bank var de enda som noterade uppgångar (+0,01 procentenheter) och snitträntan ligger nu på 1,55 respektive 1,59 procent.

Nyan - 01 sep 19 kl. 11:48

ÅAB inleder samarbete med Ica Banken

Ålandsbanken har ingått ett nytt avtal med Ica Banken om att erbjuda bolån till Ica Bankens kunder. Enligt ÅAB:s pressmeddelande betyder det här att ÅAB på sikt får tillgång till större volym och effektivare refinansiering samt en partner att dela kostnaderna med.
Samarbetet inleds i slutet av året och ska ge båda parter skalfördelar.

Nyan - 02 sep 19 kl. 13:24

ÅAB erbjuder Ica-kunder bolån

Ålandsbanken i Sverige utökar sin verksamhet genom att börja samarbeta med Ica Banken om gemensamma bolåneprodukter..

DI - 02 sep 19 kl. 08:39

Följ måndagens börsöppning

Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45. I dag med bland andra Lars Söderfjell från Ålandsbanken, Di:s analytiker Richard Bråse och Esbjörn….

Realtid - 08 okt 19 kl. 09:31

Ålandsbanken reviderar framtidsutsikterna för 2019

Ålandsbanken förväntar sig ett bättre rörelseresultat för år 2019 än vad man tidigare har kommunicerat..

Nyan - 28 aug 19 kl. 18:00

Ålandsägt bolag bland topp 5

Doconomy Ab, som lanserat ett klimatvänligt kreditkort, har av Mastercard valts ut som ett av de fem mest lovande företagen inom finansteknologi, fintech, i Sverige. De utvalda företagen, sammanlagt 15 i Sverige, Finland och Lettland, får delta i ett program där de ”tilldelas en kontaktperson som ger dem tillgång till resurser såsom ämnesexpertis, marknadsinsikter och data samt introducerar dem till olika aktörer inom branschen såväl som till Mastercards kunder och partners.” sägs i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 28 aug 19 kl. 15:09

Aktierekar: Fynda efter rasen – blunda kortsiktigt

Storbolagsaktier som rasat från toppnivåer kan erbjuda ypperliga tillfällen att fynda. Här är värdepapperna som strategerna rekommenderar. ”Att äga de här bolagen över tid och blunda för kortsiktiga svängningar är förmodligen ingen dum idé”, säger Coelis fondförvaltare Mattias Eriksson till Dagens Industri.

Nyan - 13 aug 19 kl. 21:30

Elskoterolycka på Torggatan

En man som färdades på en elskoter på Torggatan skadades på tisdagskvällen så svårt att han fördes till Ålands centralsjukhus i ambulans.
Olyckan inträffade vid halv tiotiden nära Torggatans norra ände, på gång- och cykelbanan mellan Torggatan 1 och Ålandsbanken. Trafiken längs gatan mellan Köpmansgatan och Nygatan stoppades.

PrivataAffärer - 08 aug 19 kl. 13:00

Storbankens snittränta steg mest i juli

Medelvärdet av snitträntorna på tremånaders bolån låg still på 1,47 procent i juli. När det gäller placeringarna på topplistan behåller Landshypotek förstaplatsen med lägst snittränta (1,25 procent) följt av tvåan Avanza/Stabelo (1,29 procent) och Hypoteket (1,33 procent). Ålandsbanken, vars snittränta åkt berg-och-dalbana de senaste månaderna, tappar en placering efter att räntan stigit 0,07 procentenheter till 1,43 procent.

Cornucopia - 01 aug 19 kl. 12:48

Uppföljning valutaplaceringar och valutadiversifiering

Med anledning av den fallande svenska valutan har många läsare hört av sig om tips kring hur man diversifierar bort från svenska kronan. Alltså följer en uppföljning och repetition av detta nedan.
Senaste månadens utveckling hos obligationsportföljen hos Avanza.

Nyan - 20 sep 19 kl. 11:52

Nytt bolag för Ålandsbanken

Ålandsbanken lanserar ett nytt hypoteksbolag tillsammans med etablerade, starka svenska partners. ÅAB och dotterbolaget Crosskey ska bland annat tillhandahålla plattformslösningar för det nya hypoteksbolaget.
Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo har tecknat ett avtal om att etablera ett gemensamt hypoteksbolag på den svenska marknaden.

DI - 20 sep 19 kl. 08:43

Ica och Ålandsbanken bildar gemensamt hypoteksbolag

Ålandsbanken, Ica Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Borgo har tecknat avtal angående att etablera ett….

DI - 19 jul 19 kl. 16:22

Lars Söderfjell: Utdelningssänkning i korten för Nordea

Efter en rapporttung vecka är verkstadsbolaget Wärtsiläs rapport den som har stuckit ut mest bland de finländska storbolagen. Det säger Lars Söderfjell, förvaltare på Ålandsbanken, i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt. .

Nyan - 18 jul 19 kl. 09:21

Starkt resultat för Ålandsbanken

”Resultatmässigt ett av våra bästa kvartal någonsin”. Så beskriver Ålandsbankens vd och koncernchef Peter Wiklöf bankens halvårsrapport för perioden januari – juni 2019. Jämfört med motsvarande period i fjol ökade bankens rörelseresultat med 7 procent till 14,5 miljoner euro.

PrivataAffärer - 16 jul 19 kl. 13:00

Bankerna där snitträntorna rört sig mest

Snitträntan på tremånaders bolån hamnade på i genomsnitt 1,47 procent under juni. Det är exakt lika mycket som föregående månad. De tre aktörer som hade lägst boränta var Landshypotek (1,26 procent), Avanza/Stabelo (1,29 procent) och Hypoteket (1,33 procent).

Nyan - 27 jun 19 kl. 16:07

ÅAB grundar nytt hypoteksbolag

Ålandsbanken ska grunda ett nytt svenskt hypoteksbolag. Ett bolag som enbart fokuserar sig på bostadslån. – Syftet är att skapa en struktur där vi ger ut bostadslån tillsammans med andra parter, säger vd Peter Wiklöf.

Dagens PS - 20 jun 19 kl. 07:53

Göran Persson redan föremål för kritik

Swedbanks nye ordförande, den tidigare statsministern, sitter på dubbla stolar. ”Jättekonstigt”. Det säger Joacim Olsson, Aktiespararnas vd, till Dagens Industri (obs, inloggning krävs) som uppger att Göran Persson – som på onsdagen valdes till ny styrelseordförande i penningtvättsanklagade Swedbank vid en extrastämma – sitter kvar i styrelsen för Ålandsbanken största ägare Wiklöf Holding.

PrivataAffärer - 11 jun 19 kl. 07:17

Här är bankerna med billigast bolån

Även i maj hade Landshypotek den lägsta snitträntan på tremånaders bolån med 1,26 procent vilket är marginellt ner från föregående månad. Landshypotek tillåter en belåningsgrad på upp till 75 procent. Tvåa på listan är Avanza/Stabelo som i maj sänkte räntan från 1,34 till 1,29 procent.

DI - 27 maj 19 kl. 15:57

Experten ser köpläge – ”aktien har lätt 50 procent till”

Året har inletts med en rejäl kursrevansch. Men Lars Söderfjell, aktiechef på Ålandsbanken, tror att aktien har mer att ge. ”Vi ser väldigt bra potential i det här bolaget”, säger han.

DI - 22 maj 19 kl. 13:43

Aktieproffset varnar: Börsbolaget kanske inte överlever – trots nya miljoner

SAS rapport för sitt andra kvartal väntas nästa vecka och frågan är hur stor strejksmällen blir. Aktien är lågt värderad, men enligt Di:s expert finns det skäl till det. Niklas Wellfelt, chefsstrateg på Ålandsbanken, pekar också ut ett bolag som kanske inte överlever – trots nya miljoner..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.