Åland

Friday, 07 August, 15:05

Nyheter om Åland

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 16 jul 20 kl. 08:00

Tidigare porrstjärnans angrepp på Zara Larsson: ”Sorgligt”

Zara Larsson släppte nyligen nya låten ”Love me land” med tillhörande musikvideo, och möttes av jubel från fans och branschkolleger.Någon som däremot inte var imponerad var tidigare porrstjärnan Mia Khalifa, som inför sina 21 miljoner följare fyllde sina sociala medier med kritik mot den svenska stjärnan.”Sorgligt skräp”, skrev Mia Khalifa på Instagram..

SR - 16 jul 20 kl. 06:00

Pingvinernas land är fullt av mänskliga spår

En internationell forskargrupp har grävt djupt i arkiv och databaser för att ta reda på hur stor del av Antarktis som har besökts av människor..

GT - 16 jul 20 kl. 01:58

Nytt forskningsprojekt ska mäta bullret på Västkusten

Bullerljud påverkar djur både på land och i vattnet. Men exakt hur mycket är oklart.Nu ska ett nytt forskningsprojekt ta reda på djurlivet vid Västkusten påverkar av ljuden, rapporterar Sveriges Radios P4 Väst..

Världen Idag - 16 jul 20 kl. 00:00

Målmedvetet kristet opinionsarbete bär frukt

Kristna som arbetar med opinionsbildning kan ofta gripas av missmod när frågor som för andra grupper får en gräddfil in i etablissemangets korridorer bemöts med kalla handen redan i entrén. På det planet, men framför allt för de utsattas skull, är den framgångsrika brittiska rapporten om förföljda kristna en stor uppmuntran. Förhoppningen är nu att den må hållas levande i det brittiska samväldet, och att frågan även lyfts i vårt land.

DN - 26 jul 20 kl. 20:12

DN:s kartläggning visar: Så gick dödsolyckan på Öland till

En kvinna och hennes son dog på Öland i onsdags eftermiddag efter att ha blivit påkörda av en personbil..

Sydsvenskan - 15 jul 20 kl. 20:10

Försvunnen man hittad död

En man som försvann i samband med en simtur utanför Tingsryd i södra Småland har hittats död. Mannen, som var i 55-årsåldern, gav sig ut till Kuppersjön med sin dotter för att bada under tisdagskvällen. En bit ut i vattnet ska mannen ha påkallat dottern.

Aftonbladet - 15 jul 20 kl. 20:10

Försvunnen man hittad död

▸ En man som försvann i samband med en simtur utanför Tingsryd i södra Småland har hittats död..

Helsingborgs Dagblad - 15 jul 20 kl. 20:10

Försvunnen man hittad död

En man som försvann i samband med en simtur utanför Tingsryd i södra Småland har hittats död. Mannen, som var i 55-årsåldern, gav sig ut till Kuppersjön med sin dotter för att bada under tisdagskvällen. En bit ut i vattnet ska mannen ha påkallat dottern.

GöteborgsPosten - 15 jul 20 kl. 20:10

Försvunnen man hittad död

En man som försvann i samband med en simtur utanför Tingsryd i södra Småland har hittats död..

Nyan - 15 jul 20 kl. 14:29

Karantän utan lön ifrågasätts

Karantän i 14 dagar gäller tillsvidare för anställda inom ÅHS om de har besökt ett land som omfattas av coronarestriktionerna. Om de inte kan arbeta på distans får de ingen lön..

GöteborgsPosten - 26 jul 20 kl. 12:45

Mannen misstänkt för dödsolyckan på Öland släpps

Kalmar tingsrätt meddelade under söndagen att mannen, som misstänkts för att ha kört ihjäl en mamma och hennes 15-årige son på Öland, släpps på fri fot. Detta rapporterar Aftonbladet..

Länstidningen i Södertälje - 15 jul 20 kl. 05:00

Debatt: Våra äldre förtjänar bättre

Det är skamligt av ett så pass rikt land som Sverige att inte kunna erbjuda adekvat,....

Aftonbladet - 26 jul 20 kl. 12:32

Man misstänkt för dödsolycka på Öland släpps

▸ Den man som är misstänkt för att ha kört ihjäl en mamma och hennes 15-åriga son under en cykeltur på Öland, försätts….

Expressen - 26 jul 20 kl. 12:36

JUST NU: Bilföraren på Öland släpps på fri fot

Den 55-årige man som misstänks för att ha kört ihjäl en 45-årig mamma och hennes minderårige son på Öland försattes på fri fot av Kalmar tingsrätt på söndagen, skriver Aftonbladet.Mannen nekade till brott under häktningsförhandlingen.Mannen misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död i två fall, grovt vållande av kroppsskada och framkallande av fara för annan i fem fall..

Expressen - 14 jul 20 kl. 20:00

Arrangörens ovisshet kring ”Victoriadagen” in i det sista

I kväll firas kronprinsessan Victoria i sedvanlig ordning på Öland. Men firandet i sig blir annorlunda och för arrangören har det varit ovisst in i det sista. – Under våren har det varit ett väldigt speciellt läge där vi hela tiden behövt planera för scenarier som vi inte har någon aning om, säger arrangören Stephan Rimér.

Expressen - 14 jul 20 kl. 20:36

Tobias: ”Man kände värmen på fönstren”

Plötsligt stördes sommaridyllen på Öland av att en garagelänga full med bilar stod i ljusan låga.Mellan 10-20 bilar totalförstördes.– Man kunde riktigt känna värmen på rutorna, säger hyresgästen Tobias Blad, 31, som bor strax intill..

Aftonbladet - 26 jul 20 kl. 01:07

Hanna har nått land i Texas

▸ Ovädret Hanna har nu nått land i sydvästra Texas. – Stormen har ebbat ut något när den närmat sig land, men vi väntar….

Expressen - 14 jul 20 kl. 16:27

Victorias födelsedagshälsning till svenska folket

I kväll firas kronprinsessan Victoria i sedvanlig ordning på Öland. Men firandet i sig kommer att se annorlunda ut – och nu skickar kronprinsessan Victoria en födelsedagshälsning till svenska folket. – Om jag får önska mig en sak på min födelsedag så är det detta: att vi tillsammans gör allt vi kan för att fortsätta hålla i, hålla ut och hålla avstånd, säger kronprinsessan Victoria i en videohälsning.

Expressen - 14 jul 20 kl. 16:44

Frankrike inför hårdare restriktioner för munskydd

I måndags var det England. Nästa land ut att sätta hårdare krav på munskydd är Frankrike. Den franske presidenten Emmanuel Macron gav besked om det under tisdagen.

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 20 kl. 16:24

Stor sökinsats efter drunkningslarm

Ett stort räddningspådrag pågår vid en badplats strax utanför Ryd i Tingsryds kommun, rapporterar flera lokala medier. Enligt SVT Småland ska en man ha varit ute och simmat med sin dotter i sjön. – Någonting ska ha hänt med mannen, så han påkallar hjälp.

Cornucopia - 14 jul 20 kl. 14:07

Så länge vi inte vill betala för maten kommer det byggas på jordbruksmark

Svensk jordbruksmark försvinner av bland annat två anledningar - fientligheten mot den nödvändiga djurhållningen och byggande på jordbruksmark. Men i grunden handlar det om lönsamhet och avkastning på kapital. Så länge vi inte vill betala för vår mat så kommer det byggas på jordbruksmark, och det kommer vi aldrig vilja göra igen.

Expressen - 14 jul 20 kl. 11:26

Kommunlarm: Svenskar har ”tröttnat på avstånd”

Unga är sämre på att hålla avstånd och äldre vistas i allt för stor omfattning bland folksamlingar.På norra Öland kan väktare sättas in i butiker för att hålla isär kunder.– Folk är på semester och då är det som att de är på semester från corona också, säger Christina Karlberg, kommunikationschef för länsstyrelsen i Kalmar..

Expressen - 14 jul 20 kl. 09:49

Madeleines önskan krossad – stoppas från Victorias firande

På grund av coronapandemin firas årets Victoriadagen på ett annorlunda sätt.  Prinsessan Madeleine och familjen tvingas bryta traditionen – och är fast i Florida. – Prinsessan Madeleine hade önskat att kunna komma till Öland och till Sverige som hon brukar göra, säger hovets presschef Margareta Thorgren.

DN - 14 jul 20 kl. 08:38

Garagelängor och bilar brann i Färjestaden

Två garagelängor med minst 15 bilar har brunnit under natten i Färjestaden på Öland..

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 20 kl. 07:51

Garagelängor och bilar brann i Färjestaden

Två garagelängor med minst 15 bilar har under natten brunnit på Öland..

DalaDemokraten - 14 jul 20 kl. 07:19

Lena Kallenberg: Ett land i andnöd

Den svarte mördade amerikanen George Floyds sista ord ”Jag kan inte andas” ekar över världen....

Aftonbladet - 14 jul 20 kl. 07:51

Garagelängor och bilar brann i Färjestaden

▸ Två garagelängor med minst 15 bilar har brunnit under natten i Färjestaden på Öland..

Sydsvenskan - 14 jul 20 kl. 07:51

Garagelängor och bilar brann i Färjestaden

Två garagelängor med minst 15 bilar har under natten brunnit på Öland..

GöteborgsPosten - 14 jul 20 kl. 07:51

Garagelängor och bilar brann i Färjestaden

Två garagelängor med minst 15 bilar har brunnit under natten i Färjestaden på Öland. Händelsen rubriceras som grov mordbrand men i nuläget har polisen inga teorier om hur branden startade eller någon frihetsberövad i ärendet..

Nyan - 12 jul 20 kl. 13:20

77-årigt flyg till Mariehamn

Ett flyg som är byggt under andra världskriget besöker Åland i juli. DC-3:an som kommer till Åland är byggd 1942, och är det enda planet av den typen som ännu flyger i Finland. – Vi har tidigare flugit till Tallinn och Centraleuropa med planet, säger Erkki Kivikero vid flygsällskapet DC-yhdistys i Helsingfors.

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 20 kl. 20:00

Semestern avslutades med en månad i varsitt land

Bertil Persson och Amitha Chitralatha fastnade på Sri Lanka. Nu är de återförenade..

Nyan - 13 jul 20 kl. 18:58

Ålänning leder 1 900 rotarianer

Anita Häggblom från Godby Rotaryklubb ska som guvernör för Sydvästra Finland och Åland under det kommande året leda över 1 900 medlemmar i 58 olika rotaryklubbar..

UNT - 13 jul 20 kl. 17:59

Duplantis spelade golf med prins Daniel

Armand Duplantis är på plats på Öland för att ta emot Victoriapriset för sina dubbla världsrekord. Då passar han på att spela golf med prins Daniel. –Jag har bara spelat ett par månader och så kastar de in mig i elden och låter mig spela med prinsen, sade Duplantis till Ölandsbladet..

GöteborgsPosten - 13 jul 20 kl. 17:38

Duplantis golfrunda – med prins Daniel: "Kastar in mig i elden"

Armand Duplantis är på plats på Öland för att ta emot Victoriapriset för sina dubbla världsrekord..

SVT - 13 jul 20 kl. 15:17

Här spelar ”Mondo” golf med prins Daniel

Under måndagen gästade världsrekordinnehavaren i stavhopp, Armand ”Mondo” Duplantis Victoriagolfen och spelade tillsammans med prins Daniel på Öland. Här nedan kan ni se världsstjärnan i en annan utstyrsel än den vi är vana vid..

Expressen - 13 jul 20 kl. 12:15

Utkastad – pikas nu av sin egen pappa

Elring Haaland, 19, åkte hem till Norge efter att Bundesliga-säsongen avslutats. Men norrmannen har drabbats av problem. Under natten till söndagen verkar han blivit utslängd från en nattklubb i Norge.

Expressen - 13 jul 20 kl. 12:05

Prins Daniels golfrunda – med Armand Duplantis

Prins Daniel värmer som vanligt upp inför kronprinsessan Victorias födelsedag med Victoriagolfen på Öland.I år med sällskap av stavhopparen och Victoriapristagaren Armand Duplantis.”Golfen har ägt rum enligt traditionen, dock med i år med coronarestriktioner”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren, i ett sms..

DI - 13 jul 20 kl. 10:44

Moodys: Svensk ekonomi kommer att gå bäst i Norden

Kreditvärderingsjätten Moodys bedömer att Sverige är det land som kommer att få minst negativ effekt på BNP i samband med coronakrisen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.