Ågårdarna

Saturday, 30 April, 05:15

Nyheter om Ågårdarna

Sortering: Relevans | Senaste
ÖstersundsPosten - 08 apr 16 kl. 11:53

Så mycket höjs hyran i din kommun

I ett pressmeddelande skriver Hyresgästföreningen att årets förhandlingar är över. Tolv kommunala bolag och fem privata hyresvärdar i landet höjer inte hyrorna alls, men ingen av dem ligger i länet. I landet höjer de kommunala bostadsbolagen hyran med i snitt 0,61 procent och de privata värdarna höjer med i snitt 0,72 procent..

Skånskan - 04 apr 16 kl. 14:00

Mackleans ande väcks till liv för andra gången

skurup Skiftet drevs igenom, kammarfrun födde Ola Schmidt och prästen jagades bort.
Sju år senare blåser förändringens vindar åter igen på Svaneholms slott.
Om det handlar sommarens lustspel, ”Svinhugg på Svaneholm.

YLE - 06 mar 16 kl. 10:00

”Vi gör annat än torkar skit”

Caroline Eriksson jobbar inom äldreomsorgen i Malax och är trött på våra fördomar om branschen. Att släppa sin egoistiska sida och hjälpa andra gör henne mycket stolt. I början av året skrev Caroline ett blogginlägg under rubriken”Se inte ner på mitt jobb”.

Skånskan - 07 apr 16 kl. 17:39

Malmös unga kan få en supersommar

MALMÖ Teaterkollo på museet, fler aktiviteter i Folkets Park och för psykiskt och fysiskt funktionshindrade samt bussar till Ribersborg.Det är några av satsningarna som Malmö kan göra för stans barn och unga i sommar när regeringen i år bidrar med 15 miljoner kronor för sommarlovsaktiviteter för barn och unga i åldrarna 6-15 år. – Det kan bli en supersommar för Malmö stads yngsta tack vare regeringens extrabidrag.

DalaDemokraten - 31 mar 16 kl. 15:23

Fritidsgårdarna och biblioteken läggs ned

Som Dala-Demokraten berättade förra veckan så står kommunens förvaltningar och nämnder inför åtgärder utifrån de budgetramar som tilldelats. Kultur- och fritidsnämndens förslag till beslut handlade om att biblioteksfilialerna i Enviken, Sundborn och Grycksbo övergår med omedelbar verkan att bli enbart ett skolbibliotek. Man föreslog även att biblioteket i Sågmyra ska stänga..

Skånskan - 31 mar 16 kl. 10:00

Än minns många morden

Hurva Snart har det gått 64 år sedan Tore Hedin satte eld på ålderdomshemmet i Hurva och blev en av de värsta massmördarna i svensk kriminalhistoria. När SPF Eslöv i går tog skräckens väg genom Skåne var det många som hade egna minnen från tiden runt de fruktansvärda dåden.
– Detta var den enda gången när jag kom hem från skolan som mor hade låst ytterdörren, säger Birgitta Eriksson Persson.

Vimmerby Tidning - 06 apr 16 kl. 11:05

”Att klippa Astrids äppelträd är något extra”

25 elever som går en tvåårig utbildning till kvalificerade trädgårdsmästare på Hermods Yrkeshögskola i Stockholm har praktiserat på Astrid Lindgrens Näs under några dagar. Och aldrig har väl vårstädningen gått så raskt.
– Det är helt fantastiskt att få komma hit.

Nyan - 04 apr 16 kl. 05:52

Räddningsapp och aluminiumbåtar vann Skraknästet

En app som ser var närmaste medicinskt utbildade person befinner sig om en olycka träffar. Den idén kammade hem vinsten i Skraknästet 2015.
I kategorin ”Nya idéer” vann projektet International Rescue Organ, en app skapad av fem ålänningar som jobbar inom vården.

DalaDemokraten - 06 apr 16 kl. 08:05

"Det var inte alls bra": Ludvikahems vd lovar bättring

Han konstaterar att i takt med att antalet uthyrda lägenheter har ökat så har husvärdarna, som förr kallades vaktmästare, fått allt mer att göra..

Dalarnas tidningar - 06 apr 16 kl. 08:05

"Det var inte alls bra": Ludvikahems vd lovar bättring

Han konstaterar att i takt med att antalet uthyrda lägenheter har ökat så har husvärdarna, som förr kallades vaktmästare, fått allt mer att göra..

Expressen - 05 apr 16 kl. 21:23

De tvingades skjuta ihjäl lejonet Mohawk

Här skjuter viltvårdarna ihjäl det förrymda lejonet Mohawk i Kenya. De beväpnade männen hade inga bedövningspilar – bara skarpa skott. – Åtgärden togs som sista utväg efter att situationen urartade, säger talespersonen Paul Udoto till CNN efter att lejonet gått till attack mot en man..

YLE - 28 mar 16 kl. 09:11

Friskare städare och kökspersonal i Raseborg

De anställda inom städningen och kosthållet i Raseborg är allt friskare. Sjukfrånvaron har minskat markant. Stadens medvetna satsningar kan vara en orsak till minskningen.

Supermiljöbloggen - 23 mar 16 kl. 13:47

Vild sumatranoshörning hittad för första gången på fyrtio år

Naturvårdare på Borneo i Indonesien har fångat in en vild sumatranoshöring för första gången på fyrtio år. Nu får hon skyddad adress för att räddas undan tjuvjägare.  Noshörningshonan fastnade i en träbursliknande fälla den tolfte mars, och ska nu förflyttas till ett djurreservat.

DalaDemokraten - 31 mar 16 kl. 18:26

Hjärtstartare stulna på Resecentrum

Två hjärtstartare är stulna från Resecentrum i Borlänge – en från Dalatrafiks bussväntsal och från Jernhusens väntsal. Upptäckten gjordes av cityvärdarna 29 februari i år och stölden polisanmäldes..

YLE - 20 mar 16 kl. 17:00

Rekordmånga vargar döda

Under det gångna året har 75 vargar dött i Finland trots att vargen är fridlyst. Det är cirka en tredjedel av landets vargar. I Finland har man nu i två års tid kunnat jaga varg i stamvårdande syfte, och utöver jakten beviljar myndigheterna tillstånd att skjuta enskilda skadegörande vargar.

NSD - 29 mar 16 kl. 10:58

Tv: Se valpen Kåsa i svåra testet

När schäfervalpen Kåsa kom till fodervärdarna Linda Svensson och Nicklas Hansson, Luleå var hon ungefär en månad gammal, nu är hon fem månader..

Hela Gotland - 31 mar 16 kl. 09:39

Sommaröppet för unga på norr

Öppettiderna vid ungdomsgårdarna på norra Gotland kommer att utökas..

GT - 01 apr 16 kl. 22:36

Skotypen som kan lösa dubbelmordet

Här är skotypen som polisen varit på jakt efter under mer än ett års utredning av dubbelmordet på Vår krog och bar. – Vi har undersökt en herrans massa skor, säger åklagaren Johan Udén. Just den här skon, av märket Adidas Energy boost med en blodfläck under snörningarna hittades hemma hos en man som polisen knyter till en av gängkonstellationerna på Hisingen.

Sydöstran - 30 mar 16 kl. 17:43

Pingis lockade många

I bågskyttehallen vid Dannfältet samlades spelare i alla möjliga åldrar för att delta under onsdagens pingisturnering som arrangerades av fritidsgårdarna Växtverket och Susekullen..

YLE - 31 mar 16 kl. 14:30

Pargaspolitiker: vi måste få läsa vårdrapporten innan mötet

På måndag ska stadsstyrelsen i Pargas slå fast om det behövs en extern utredare eller inte, gällande problemen inom socialvården. Stadsdirektör Patrik Nygrén lovar nu att politikerna ska få rapporten senast på fredag. Efter anklagelser om vanvård inom barnskyddet ska stadsstyrelsen i Pargas på måndag ta ställning om staden ska koppla in en extern utredare för att gå till botten med problemen, eller om det räcker med den rapport stadsdirektör Patrik Nygrén har gjort.

Dalarnas tidningar - 29 mar 16 kl. 13:29

Besvikelse i byarna över stängningsförslag för fritidsgårdar och bibliotek

– Jag tycker ju att det är dumt att lägga ned sådant här. Det är likadant med fritidsgårdarna, annars hittar ju ungdomarna bara på tok, säger Kenneth Schröder i Sundborn..

BT - 24 mar 16 kl. 07:17

Babyboom bland landskapsvårdarna

Bäääh. Määääh. Bääääh.

YLE - 30 mar 16 kl. 20:55

"Vanvård och arbetsplatsmobbning måste diskuteras öppet"

Det är många bland våra webbesökare som har välkomnat Vega Åbolands artikelserie om mobbning på arbetsplatserna - speciellt inom vårdsektorn. Det började med Isabelle Orenius Emanuelssons berättelse om hur hon blev utfryst på Kårkulla då hon kritiserade sin chef efter att ha upptäckt vanvård vid enheten i Pargas. Isabelle reagerade starkt på hur hårdhänt vårdarna behandlade klienterna och gick till sin närmaste chef - men fick höra att hon inte vet vad hon talar om, till skillnad från dem "som arbetat vid enheten i 20 år".

YLE - 30 mar 16 kl. 11:26

VR säger upp 200 - också Vasa och Seinäjoki drabbas

Resultatet efter del två av samarbetsförhandlingarna är att 200 sägs upp. Sammanräknat med den första fasen av samarbetsförhandlingarna innebär det att totalt 370 får gå. VR har 14 anställda i Vasa, av dem kommer fem att förlora sina jobb.

GöteborgsPosten - 25 mar 16 kl. 21:51

Massiv polisinsats i Majorna - poliser beväpnade med sköldar

Flera polisbilar och ambulanser har larmats till Majorna i Göteborg. Enligt en boende i området har en skadad man förts ut till en ambulans av polisen från en av gård. – De sprang ut poliser ur bilarna, det hade en sköld uppe när de sprang in till en av gårdarna i området, säger vittnet..

YLE - 29 mar 16 kl. 06:25

Läkarundersökningar av friska studerande förlänger köer i primärhälsovården

Samtliga andra stadiets studerande skall numera läkarundersökas när de inleder sina studier. Det här enligt lagen om elev- och studerandevård som trädde i kraft i augusti 2014. Det har hittills räckt med en hälsogranskning som utförs av hälsovårdare och vid behov slussas studerande vidare till läkare.

Supermiljöbloggen - 25 feb 16 kl. 18:33

Mindre skördar, men miljövänligare odlingar och hälsosammare mat med eko

En ekologisk odling är miljövänligare och innehåller mer näring än en icke-ekologisk odling. Dessutom innebär det ekologiska att bönder i fattigare länder slipper utsättas för farliga bekämpningsmedel och kemikalier. Nedsidan är att ekologiskt jordbruk generellt ger mindre skördar, vilket innebär att det krävs mer odlingsyta för att odla samma mängd mat.

GöteborgsPosten - 25 mar 16 kl. 21:51

Massiv polisinsats i Majorna - hus stormades

Flera polisbilar och ambulanser har larmades till Majorna i Göteborg på fredagskvällen.Enligt polisen misstänks en kvinna i 25-årsåldern ha skadat en man i 30-årsåldern med ett stickvapen.– De sprang ut poliser ur bilarna, det hade en sköld uppe när de sprang in till en av gårdarna i området, säger ett vittne till GP..

BT - 27 mar 16 kl. 07:37

Kriminologen: Morden blir allt färre i Sverige

Hur är det med kriminaliteten - var den bättre förr? Var mördarna mer hänsynsfulla? Vi söker upp kriminologen Jerzy Sarnecki vid Stockholms universitet.

Dalarnas tidningar - 12 apr 16 kl. 13:12

Inbrott på vårdcentralen i Jakobsgårdarna

Genom att slå sönder ett fönster har någon eller några stulit bland annat en diktafonmikron från vårdcentralen i Jakobsgårdarna..

Dalarnas tidningar - 12 apr 16 kl. 13:07

Verktyg stals ur förråd i Halvarsgårdarna

Någon gång mellan 8 och 11 april har ett fristående förråd vid skolan i Halvarsgårdarna utsatts för ett inbrott..

SmålandsPosten - 26 mar 16 kl. 06:00

Elevrådet på besök hos kultur och fritid

Kultur- och fritidsutskottet vill ha en dialog med ungdomar om fritidsgårdarna i kommunen. På tisdag är elevrådet i Åseda inbjudet till utskottets möte..

YLE - 23 mar 16 kl. 07:03

Gratis preventivmedel ledde till färre aborter i Vanda - nu vill Esbo ta efter

Unga under 20 år har fått gratis preventivmedel i Vanda sedan 2012. Nu ska politikerna i Esbo besluta om deras stad går in för samma system. I Vanda får unga kvinnor under 20 år gratis p-piller i 9 månader.

Sydsvenskan - 25 mar 16 kl. 13:53

Fler höns i landet

Fjäderfäna blir allt fler. Under de senaste tio åren har antalet höns nämligen ökat kraftigt i Sverige. I hela landet finns det nu sju och en halv miljoner höns, jämfört med fem miljoner för tio år sedan, rapporterar flera lokala P4-stationer.

YLE - 25 mar 16 kl. 06:40

Dyster comeback i Minnesota för Bäckström: ”Det var konstigt”

För några veckor sedan lämnade Niklas Bäckström frysboxen i sitt kära Minnesota Wild. I natt återvände han – utan framgång. Däremot glänste Mikko Koivu.

YLE - 23 mar 16 kl. 17:06

130 fick yrkesexamen i Vasa redan i mars

Tack vare den kompetensbaserade utbildningen kunde Vasa yrkesinstitut utexaminera 130 studerande redan i mars. Den kompetensbaserade utbildningen gör det möjligt för studerande att snabbare bli klar med studierna då tidigare kunskaper, erfarenheter eller studier räknas till godo. - Vi kan bygga upp studierna med olika moduler och de studerande behöver till exempel inte ta en kurs "i onödan" i något de redan kan, säger Åsa Stenbacka, rektor på Vasa yrkesinstitut.

Skånskan - 15 mar 16 kl. 09:40

Oceaner av ordvitsar på Spegeln

Malmö Jim Carrey som afghansk tv-reparatör: kabulguy.
Inget, absolut inget är omöjligt när vitsnördarna drabbar samman i ett mästerskap.
På måndagen var det kvaltävling i SM i Ordvitsar på biografen Spegeln i Malmö.

YLE - 20 mar 16 kl. 11:00

Oväntat omtumlande Jussigala

Årets Jussigala är över och åsikterna om resultatet är antagligen delade. Var showen bra eller dålig? Och hur kom det sig att Fäktaren utsågs till bästa film trots att varken manuset eller regin ansetts goda nog att kvala in på nomineringslistan?

Affärsvärlden - 21 mar 16 kl. 07:17

De största oroshärdarna enligt investerarna

Vad är det som oroar mest just nu? Investmentbanken JP Morgan har tagit tempen på 400 tunga investerare i Europa och i toppen ligger Kina, flyktingkrisen, Brexit och Trump..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.