Ågårdarna

Saturday, 24 March, 03:02

Nyheter om Ågårdarna

Sortering: Relevans | Senaste
Magazin24 - 28 feb 18 kl. 16:00

KAK-kommunerna går samman för ung kultur

Fler möten och större bredd på akterna. Det hoppas arrangörerna på när Köping, Arboga och Kungsör ordnar ett gemensamt UKM. – Nu blir vi starkare, säger Magnus Axelsson, arbetsledare för fritidsgårdarna i Arboga..

DN - 30 jan 18 kl. 17:46

Nyfikna slet filtarna från de döda och tog bilder

De första sjukvårdarna på plats möttes av kaos och chockade människor. En av dem ser hur nyfikna sliter bort filtar från den döda och tar bilder av dem..

Alingsås tidning - 23 feb 18 kl. 05:30

Byggstart för Stockslyckes nya förskola

Snart tas de första spadtagen för Herrgårdens nya förskolebyggnad på Stockslycke. När projektet är färdigställt kommer det finnas förskoleplats för cirka 70 barn, vilket är en fördubbling mot vad Herrgårdens förskola rymmer idag. Den nya byggnaden kommer innehålla två avdelningar för mindre barn (1-3 år) samt ett nytt mottagningskök.

SmålandsPosten - 23 feb 18 kl. 15:49

Fritidsgårdarna i Alvesta ekar tom på tjejer

Unga tjejer i Alvesta undviker fritidsgården. I januari var 13 av sammanlagt 431 besökare tjejer. Nu iscensätter verksamheten en process för att undersöka orsaken och skapa en genussmart fritidsgård..

GöteborgsPosten - 12 feb 18 kl. 10:15

Afrikas flodhästar i fara

Flodhästtänder istället för elefantbetar? Nyligen stoppade Kina handeln med elfenben vilket fick naturvårdarna att jubla – men förbudet har fått en olycklig sidoeffekt. Elfenbenet håller på att ersättas av flodhästbetar vilket har lett till en intensifierad tjuvjakt på flodhästar i Afrika..

Expressen - 27 jan 18 kl. 07:00

Jasmine, 24, mötte sin pappas mördare

Med inslag av tortyr dödades svenske Roine Gustavsson, 47, i Köpenhamn förra året. I rätten mötte dottern Jasmine Lindström för första gången de tre misstänkta mördarna.– De hånlog.

YA - 19 feb 18 kl. 19:00

Här är drömgårdarna som lockar stockholmarna

Hold your horses - just nu är många hästgårdar till salu i Skurup, och intresset för dem är stort. Många hästintresserade vill flytta söderut för att få vara en del av Skånes energiska hästvärld..

Sydöstran - 19 feb 18 kl. 06:03

”Inte realistiskt att bygga isyta och simhall”

Karlskrona kommun är tvingade till åtgärder för att minska bullret på skolgårdarna på Rosenholm. Ett alternativ kan vara att bygga en ny ishall och simhall – men de förslaget stöter på kritik..

YLE - 09 feb 18 kl. 09:09

Vårdbranchens fackmedlemmar missnöjda med förhandlingsresultatet – ”Många är fruktansvärt förbannade”

Social- och hälsovårdarna drabbades hårt i konkurrenskraftsavtalet och nu hade man förväntat sig större kompensationer, säger Eva-Maria Sundström, huvudförtroendeman för Västra Nylands sjukvårdsområde..

Sydsvenskan - 06 feb 18 kl. 16:30

Efter semesterresan hade havsutsikten bytts mot ett hav av sopor

”Vi städar trädgårdarna på drivor av skräp varje dag.”.

Barometern - 17 feb 18 kl. 14:35

Populär nattinnebandy för högstadiet

Årets nattinnebandyturnering med Skol IF och fritidsgårdarna som arrangörer avgjordes på fredagen..

SmålandsPosten - 30 jan 18 kl. 11:58

Röda korset hjälper till på akuten

Sedan några månader har Röda korset volontärer på akuten i Växjö. – Vi längtar till jobbet varje dag, säger Elisabeth Johansson som är en av värdarna..

Blekinge Läns tidning - 16 feb 18 kl. 10:19

Skolor kan tvingas flytta på grund av skottbuller

Delar av skolgårdarna på Rosenholmsområdet utsätts tidvis för buller från försvarets skjutbanor. Akuta bulleråtgärder måste göras för att kunna fortsätta med all befintlig verksamhet..

Länstidningen i Jämtland - 15 feb 18 kl. 14:19

Bilbolaget Café flyttar till centrum – ny satsning på innergård på Prästgatan

Ett av Östersunds mest välrenommerade caféer flyttar. Bilbolagets Café tar steget från Odenskog till centrum. Till en av innergårdarna vid gågatan..

Expressen - 21 dec 17 kl. 17:22

Vår babbelskola sviker de viktiga nördarna

Skolan centrifugerar ut barn som inte passar in i pladdermallen. Det är ett svek och ett slöseri. .

NSD - 14 feb 18 kl. 19:35

Ny musikfestival – då stängs fritidsgårdarna

Luleås fritidsgårdar stänger för att locka ungdomarna till nya gratisfestivalen..

Sydsvenskan - 06 feb 18 kl. 06:30

Lokförarna och tågvärdarna varnar för nya farligare arbetspass på pågatågen

Den fackliga konflikten med Arriva har skapat störningar i skånsk tågtrafik..

Sydsvenskan - 17 jan 18 kl. 06:00

Barnens vittnesmål om islamistisk extremism

Våld och kriminalitet samt islamistisk propaganda både i datorn och på ungdomsgårdarna – i kombination med en skola som hukar, en velande socialtjänst och imamer som inte vågar ta ställning. Så beskriver barn och ungdomar i särskilt utsatta områden varf.

GöteborgsPosten - 10 feb 18 kl. 07:00

Fler bostäder ska byggas i Säteriet

När upprustningen av den övre delen av Säteriet var klar nominerades området till Helgo-priset. Nu fortsätter Förbo att fräscha upp och planerar för ytterligare 200–300 nya bostäder mellan gårdarna..

Kristianstadsbladet - 10 feb 18 kl. 00:01

Juridisk strid om rökning på skolgårdar i Hässleholm

Eleverna röker mycket skolgårdarna, trots att det finns en lag som förbjuder det. Det är rektorn eller skolledarens ansvar att se till att lagen efterlevs, men i Hässleholms kommun har frågan blivit en juridisk tvist..

YLE - 08 feb 18 kl. 06:44

Finlands OS inleddes med curlingförlust – värdarna slog Kauste och Rantamäki

Oona Kauste och Tomi Rantamäki fick äran att vara de första blåvita idrottarna i farten i Pyeongchang. Den finländska duon förlorade sin första match i den nya OS-grenen..

Blekinge Läns tidning - 08 feb 18 kl. 14:00

Därför ska minkgårdarna finnas kvar

Djurens rätt vill ha ett samhälle helt utan djuruppfödning. Inget kött, ingen mjölk, inga ägg, inga djurparker, inga ridhästar, inga husdjur på människans villkor, och så vidare..

Expressen - 13 dec 17 kl. 11:25

Victoria och Claudia mördades på lucia – av sina pojkvänner

Victoria, 19, och Claudia, 29, mördades av sina pojkvänner på lucia.Samtidigt som familjerna kämpar för att komma vidare vägrar mördarna Timothy Kombrecht och Omar Ali Abdalsalam att acceptera sina straff.– Vi hoppas innerligt att han lider, säger Claudias syster Patricia..

GöteborgsPosten - 17 jan 18 kl. 06:05

Barnens vittnesmål om islamistisk extremism

Våld och kriminalitet samt islamistisk propaganda både i datorn och på ungdomsgårdarna – i kombination med en skola som hukar, en velande socialtjänst och imamer som inte vågar ta ställning..

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 18 kl. 06:30

Lokförarna och tågvärdarna varnar för nya farligare arbetspass på pågatågen

Den fackliga konflikten med Arriva har skapat störningar i skånsk tågtrafik..

Expressen - 06 feb 18 kl. 10:46

Misstänkta mördarna greps nära mordplatsen

De två personer som misstänks för mordet på en 30-årig man på Docentgatan i Malmö i fredags kväll har nu begärts häktade av kammaråklagare Fredrik Jönsson.Häktningsförhandlingarna kommer att hållas på Rättscentrum i Malmö under tisdagseftermiddagen.   .

GöteborgsPosten - 05 feb 18 kl. 10:01

Yasmins man mördades: "Varje dag är en kamp"

På knappt en minut var Yasmine Kaplans liv förändrat för alltid. Nu hart det gått fem år sedan dagen då hennes make mördades i sitt gatukök i Angered. Och mördarna går fortfarande fria.

GT - 05 feb 18 kl. 17:31

Teorin: HA-mördarna stämde träff med offret

Polisens teori är att de två män som misstänks ha mördat en mångårig Hells Angels-medlem vid mc-gängets näste i Karlstad stämt träff med sitt offer.Nu hoppas man få fram bevis i den döde mannens Ipad.– Jag tror inte det är en tillfällighet att de träffades där, säger åklagaren Stefan Wessberg..

DN - 02 feb 18 kl. 11:44

Mobilapp ska hjälpa gymnasielever att avstå tobak

Kampen för att få skolgårdarna fria från rökare har varit ett problem för Stockholms skolor. På Kungsholmens västra gymnasium ska man i vår testa en mobilapp för att försöka minska antalet rökare..

Kristianstadsbladet - 26 jan 18 kl. 18:30

En stilla plats för stressade själar

Att hitta tillbaka till livet efter att ha drabbat av stressrelaterad psykisk ohälsa tar tid. På gårdarna Kluvhult och Änglarps Lugn erbjuder Britt-Marie Bjerre och Boel Åkesson naturunderstödd rehabilitering som ett komplement till sjukvården..

YA - 02 feb 18 kl. 00:01

Hundra personer säger nej till nytt bostadsområde

Hundra personer protesterar mot planerna på att bygga bostäder vid Ängsgården. De är rädda för insyn i trädgårdarna och för ökad trafik i området..

Barometern - 01 feb 18 kl. 15:29

Nej till kameraövervakning på skolgårdar

Det blir inga övervakningskameror på skolgårdarna vid Valhallaskolan och Kristinebergsskolan. Förvaltningsrätten går på länsstyrelsens linje och säger nej till kommunens ansökan..

Alingsås tidning - 01 feb 18 kl. 07:00

Nya hyror klara

De nya hyrorna för 2018 är klara, både hos Vågårda Bostäder och några mindre fastighetsägare.
Höjningen blir 0,95 procent hos Vårgårda Bostäder och i snitt 1,11 procent hos de mindre hyresvärdarna i Vårgårda, som förhandlat gemensamt med hyresgästföreningen. – Det var en väldigt tuff förhandling med Vårgårda Bostäder inför 2017 med medling i hyresmarknadskommittén.

YLE - 28 jan 18 kl. 11:51

Evira varnar: Hämta inte med dig vildsvinskött från Estland!

Hämta inte med dig vildsvinskorv från Estland, då kan du nämligen göra finska svin sjuka. Den afrikanska svinpesten sprider sig lätt och kan orsaka stora förluster på svingårdarna..

BT - 30 jan 18 kl. 21:01

50 personer på inofficiellt bostads möte

I går höll Simone Andersson och Marie Madsen Strömberg ihop ett möte där boende i de tre renoveringsgårdarna i Snickaren fick lämna sina synpunkter. – Det gick över förväntan, säger Simone..

YLE - 28 jan 18 kl. 11:51

Evira varnar: Tag inte med dig vildsvinskött från Estland!

Tag inte med dig vildsvinskorv från Estland, då kan du nämligen göra finska svin sjuka. Den afrikanska svinpesten sprider sig lätt och kan orsaka stora förluster på svingårdarna..

YLE - 28 jan 18 kl. 11:51

Evira varnar: Ta inte med dig vildsvinskött från Estland!

Ta inte med dig vildsvinskorv från Estland, då kan du nämligen göra finska svin sjuka. Den afrikanska svinpesten sprider sig lätt och kan orsaka stora förluster på svingårdarna..

News55 - 22 jan 18 kl. 14:23

“Lill-Babs” talar ut om sin längtan och ensamhet

I kväll är det premiär för TV4:s ”Anders knackar på”. I första avsnittet hälsar programledaren Anders ”Arga snickaren” Öfvergård på hemma hos Barbro ”Lill-Babs” Svensson, 79, skriver Expressen. Där berättar hon om högt och lågt, om ensamhet och längtan att dela livet med någon.

YLE - 28 jan 18 kl. 11:50

Vildsvinen drar västerut - samtidigt ökar rädslan för farligt virus

Nu börjar vildsvinen på allvar sprida sig också till Västra Finland, och det här oroar svingårdarna i området. Vildsvinen kan nämligen bära på den ytterst farliga virussjukdomen afrikansk svinpest. Den smittan kan överföras till svin..

Corren - 17 jan 18 kl. 19:00

HBK-basen: "Inget eget ansvar"

För höga kostnader, taskig disciplin, negativ stämpel – där har ni några förklaringar till varför klassiska Hemgårdarna lägger ned A-laget..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.