Ågårdarna

Sunday, 25 September, 12:37

Nyheter om Ågårdarna

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 01 sep 16 kl. 19:12

Statsbudgeten för nästa år klar

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att budgeten för nästa år manglades fram utan dramatik under de två senaste dagarna. - Jag hade hoppats att det funnits lite av den dramatik medierna har talat om, säger statsministern. Det övergripande målet är att hålla statens utgifter nere.

SmålandsPosten - 02 sep 16 kl. 22:40

Rådjur problem på kyrkogårdar

Fram i vinter blir rådjur ett allt större problem på kyrkogårdarna. – De äter allt, säger kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad..

YLE - 01 sep 16 kl. 19:12

Långtidsarbetslösa får sin pension, höjningen av dagvårdsavgiften slopas - statsbudgeten för nästa år klar

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att budgeten för nästa år manglades fram utan dramatik under de två senaste dagarna. - Jag hade hoppats att det funnits lite av den dramatik som medierna har talat om, säger statsministern. Det övergripande målet är att hålla statens utgifter nere och öka sysselsättninegn.

Skånskan - 23 aug 16 kl. 14:00

Strid om dagmammor har tagit fart igen

lund Lunds kommun har vänt sig till förvaltningsrätten och begärt att inhibitionsbeslutet för avvecklingen av dagbarnvårdarna upphävs, vilket rätten nekar i ett nytt beslut taget den 15 augusti.
Samtidigt svävar Lunds dagbarnvårdare och alla berörda föräldrar i ovisshet vad som ske framöver.– Vi är glada över att förvaltningsrätten går på vår linje, två gånger.

YLE - 01 sep 16 kl. 16:33

Statens budget klar i kväll? - Än har inga detaljer sipprat ut från Villa Bjälbo

Förhandlingarna om statsbudgeten för nästa år pågår intensivt i Villa Bjälbo. Meningen är att de tre regeringspartierna Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet ska kunna presentera det centrala innehållet under torsdagskvällen. Förhandlingarna har förts helt och hållet bakom Villa Bjälbos järngrind, och i motsats till tidigare budgetmanglingar har inga läckor eller delikata uppgifter trängt igenom spjälorna i staketet.

YLE - 01 sep 16 kl. 16:33

Regeringen presenterar Finlands budget kl 20 - hittills inga detaljer från Villa Bjälbo

Förhandlingarna om statsbudgeten för nästa år har slutförts efter två intensiva dagar i Villa Bjälbo. De tre regeringspartierna Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet presenterar det centrala innehållet klockan 20 på torsdagskvällen. Förhandlingarna har förts helt och hållet bakom Villa Bjälbos järngrind, och i motsats till tidigare budgetmanglingar har inga läckor eller delikata uppgifter trängt igenom spjälorna i staketet.

YLE - 01 sep 16 kl. 16:33

Regeringen har kommit överens - presenterar Finlands budget kl 20 i kväll

Förhandlingarna om statsbudgeten för nästa år har slutförts efter två intensiva dagar i Villa Bjälbo. De tre regeringspartierna Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet presenterar det centrala innehållet klockan 20 på torsdagskvällen. Förhandlingarna har förts helt och hållet bakom Villa Bjälbos järngrind, och i motsats till tidigare budgetmanglingar har inga läckor eller delikata uppgifter trängt igenom spjälorna i staketet.

Skånskan - 01 sep 16 kl. 14:00

Känsligt ärende hamnade hos lokalvårdare

SJÖBO När handläggaren skrev ut en sekretessbelagd förhandsbedömning i ett barnavårdsärende blev det aldrig en papperskopia på myndighetsenheten. Istället dök utskriften upp på Färsingaskolan.Det var först fyra dagar efter att handläggaren skrivit ut den sekretessbelagda bedömningen som det uppdagades var utskriften hamnat, enligt den Lex Sarah-rapport som nu skickats till Inspektionen för vård och omsorg.

Länstidningen i Jämtland - 01 sep 16 kl. 09:31

Klart: 21 länsbönder lämnar Arla för Norrmejerier

Gårdarna som lämnar mejerijätten Arla väntas leverera nio miljoner kilo mjölk per år. Fyra miljoner är ekomjölk och sex miljoner kilo är konventionell mjölk..

ÖstersundsPosten - 01 sep 16 kl. 09:31

Klart: 21 länsbönder lämnar Arla för Norrmejerier

Gårdarna som lämnar mejerijätten Arla väntas leverera nio miljoner kilo mjölk per år. Fyra miljoner är ekomjölk och sex miljoner kilo är konventionell mjölk..

YLE - 01 sep 16 kl. 07:24

Skörden på den dränkta åkern är förstörd

Nu borde tröskningen vara i full gång, men jordbrukarna kommer inte ut på åkrarna med sina skördemaskiner eftersom åkrarna är så blöta att de tunga maskinerna kör fast. Niklas Sjöskog i Pedersöre hoppas att han i alla fall ska kunna skörda mellan två och åtta hektar foderkorn av de 50 han sått. I de norra delarna av Österbotten har det regnat ungefär tre gånger mer än normalt den här sommaren och längre söderut ungefär dubbelt mer än en vanlig sommar.

UNT - 16 aug 16 kl. 19:08

Oklar framtid för Ungdomens hus

Bolaget FL Invest, delägare till 1700-talsgårdarna mitt emot Linnéträdgården, vill köpa angränsande Ungdomens hus..

Nyan - 26 aug 16 kl. 13:01

Bolstaholm revolterar mot parkeringsavgiften

Bolstaholms gård går emot Skördefestens vänner styrelse genom att inte kräva något parkeringskort av besökarna under årets fest.

– Vi förstår att det här kan leda till att vi kan få lämna samarbetet och ordna en egen fest, säger Henrik Sundberg.
För att få parkera hos de deltagande gårdarna i årets Skördefest kräver arrangören Skördefestens Vänner rf att man inhandlar ett parkeringskort, med ett pris på femton euro.

Blekinge Läns tidning - 29 aug 16 kl. 06:56

Vildsvin ska lära sig stanna i skogen

Olofströms kommun och jägarna tar ett nytt grepp om vildsvinen. – Vi ska styra bort dem från trädgårdarna till skogen..

Expressen - 18 aug 16 kl. 15:33

"Jag vill skrika ut mitt hat mot mördarna"

Nyhetsbilden på den femårige syriske pojken Omran sprids över världen. Nils Forsberg undrar hur länge till bilderna av kriget kan skaka oss..

Nyan - 25 aug 16 kl. 09:45

Certifikat skapar nya möjligheter för ÅCA

Nya kunder blir tillgängliga på både svenskt och finskt håll i samband med den globala standardcertifieringen för livsmedelssäkerhet.

– Det öppnar nya dörrar, säger kvalitetssamordnare Bengt Johnsson.
I mitten av juni reviderades hela Ålandsmejeriets verksamhet.

YLE - 25 aug 16 kl. 14:07

Trädgårdarna har inte farit illa av regnet

Trädgårdens nyttoväxter som hallon, sallad och potatis har lidit av vätan i augusti. Men i övrigt mår egentligen trädgården bara bra av fukt och bland annat perennerna har klarat regnrekorden med bravur, säger trädgårdsmästare Hanna Hoijar i Korsholm. - Man har klarat sig undan med mindre skötsel men ogräset frodas.

Expressen - 27 aug 16 kl. 14:15

Vår Krog-mördarna överklagar – vill frias

Josef Hällgren, 21, och Jonis Adan, 21 var två av de fem unga män som dömdes till långa fängelsestraff efter restaurangmorden. Själva menar de att de inte har någonting med det brutala dådet att göra. De vill gå fria och har nu överklagat..

Nya Wermlands Tidningen - 27 aug 16 kl. 06:00

Gårdarna som satte ön på vinets världskarta

Resan på Sardinien fortsätter. Söderut. Vi lämnar staden Alghero på västkusten och bilar sakta ner mot Cagliari, Sardiniens största ort och huvudstad.

DN - 26 aug 16 kl. 21:20

Hon livnär sig på att mörda knarklangare

President Rodrigo Dutertes drogkrig i Filippinerna har skapat möjligheter för en yrkesgrupp som inte är ny i landet: lönnmördarna. Med presidentens hårda retorik i ryggen mördar yrkesmördare knarklangare mot betalning. BBC har pratat med en kvinna som dödat sex personer för att försörja sig..

NT - 26 aug 16 kl. 14:18

Nya problem i trädgårdarna

Migrationsverket kallar nu till möte på Dunderbacken med anledning av den senaste tidens ordningstörningar och problem i området..

YLE - 14 aug 16 kl. 19:37

Högspänning i Grankulla – Jaro segrare efter målkalas

Trots en svajig insats blev det tre poäng för FF Jaro i fotbollsettans enda match på söndagen. GrIFK föll på hemmaplan mot den gästande Jakobstadsklubben med 2–3. Det var de grönvita värdarna som inledde matchen starkare.

Nya Wermlands Tidningen - 25 aug 16 kl. 16:26

Vem har bästa äppelreceptet?

Smaklig vinnare. Nu prunkar trädgårdarna av höstens godsaker – och det ser ut att bli ett riktigt bra äppelår! Sitter du inne med ett riktigt bra äppelrecept?

Skånskan - 24 aug 16 kl. 16:55

Miljonbidrag till skolupprustningar

Lund Lunds kommun har fått sammanlagt nästan fem miljoner kronor i statsbidrag för upprustning av fyra skolor. Och det kan bli mer pengar framöver.– Det är ett välkommet tillskott som innebär att vi kan göra mer än vad som ursprungligen planerats, säger Elin Dalaryd, energistrateg på serviceförvaltningen.

Corren - 24 aug 16 kl. 21:01

Nu har HBK nått över 100

Hemgårdarna fortsätter att vinna och spränga gränser i division 5-fotbollen..

Jmini.se - 23 aug 16 kl. 08:14

Låt fallfrukten komma till nytta

Istället för att låta sin fallfrukt ligga och ruttna på gräsmattan kan man låta den komma till nytta. Mellan den 22 augusti och den 4 november kan man lämna sin fallfrukt på sortergårdarna i Jönköping, Huskvarna, Torsvik, Bankeryd, Gränna, Tenhul.....

SvD - 22 aug 16 kl. 16:17

Här är SvD:s favoriter och besvikelser i P1 Sommar

Den mest lyssnade minst gillad av SvD:s läsare. Varje vecka har SvD:s läsare röstat fram sina favoriter bland sommarvärdarna. Här redovisar SvD veckovis vilka som har fått flest röster bland våra läsare.

DN - 22 aug 16 kl. 12:05

Kina protesterar mot flaggfadäs


Nationsflaggor är känsliga symboler. Kina har uttryckt starkt missnöje med att de brasilianska OS-värdarna flera gånger hissade en felaktig version av Kinas flagga. Arrangörerna har fått krypa till korset – eller till stjärnan, snarare..

Nyan - 22 aug 16 kl. 13:02

Unik stadsmiljö får ny plan

Stadsdelen Sveden i Mariehamn är Ålands minne av de stora arkitektoniska världstrenderna på 1930-talet.

Nu vill stadsarkitektkansliet försöka bevara områdets värden och atmosfär genom varsam förtätning.
Stadsdelen Sveden ligger söder om Skillnadsgatan mellan Parkgatan, Östernäsvägen, Ringvägens tomter, Västra Ytternäsvägen, Ålandsvägen och gång- och cykelvägen mot Lotsberget.

NSD - 22 aug 16 kl. 08:57

Hur har skolgården det?

Det är Vänsterpartiet som lagt en motion om att stadsbyggnadsförvaltningen ska göra en plan för vinterunderhåll av förskole- och skolgårdarna i Luleå..

Aftonbladet - 31 jul 16 kl. 04:00

Spelvärlden måste se hbtq-nördarna

Sverok: Här är tre förslag på hur spelvärlden kan bli mer inkluderande.

Corren - 18 aug 16 kl. 10:34

Flera orsaker till smittspridning?

– Vi har inte hittat något tydligt stöd för att mjältbranden spridits av människor och djur mellan gårdarna..

Nyan - 16 aug 16 kl. 10:02

Man döms för knivhot på stödboende

Domen blev 50 dagsböter om åtta euro, totalt 400 euro.

Händelsen ägde rum i december 2014 och rättegången hölls igår.
Den dömda mannen var inte på plats på rättegången om ett fall av olaga hot som ägde rum på ett stödboende i december 2014.

NT - 18 aug 16 kl. 11:33

Flera orsaker till smittspridning?

– Vi har inte hittat något tydligt stöd för att mjältbranden spridits av människor och djur mellan gårdarna..

Skånskan - 14 aug 16 kl. 13:06

Pilvalla gårds historia blev bok

TORRlösa År 1850 började lantbruket växa fram på Svalövs slätter. En av gårdarna var Pilvalla gård. Stig Olsson har skrivit en bok om sina minnen från gården.

SvD - 14 aug 16 kl. 09:17

Forskare: Eld skapade tuberkulos

När människorna lärde sig bruka eld fick vi inte bara skydd, värme och nya möjligheter att tillreda föda. Vi blev också sjuka. Röken från eldhärdarna kan ha lett till uppkomsten av tuberkulos, enligt en ny studie..

Sydöstran - 14 aug 16 kl. 09:08

Elden gjorde oss sjuka

När människorna lärde sig bruka eld fick vi inte bara skydd, värme och nya möjligheter att tillreda föda. Vi blev också sjuka. Röken från eldhärdarna kan ha lett till uppkomsten av tuberkulos, enligt en ny studie.

SmålandsPosten - 14 aug 16 kl. 09:08

Elden gjorde oss sjuka

När människorna lärde sig bruka eld fick vi inte bara skydd, värme och nya möjligheter att tillreda föda. Vi blev också sjuka. Röken från eldhärdarna kan ha lett till uppkomsten av tuberkulos, enligt en ny studie.

YA - 14 aug 16 kl. 09:08

Elden gjorde oss sjuka

När människorna lärde sig bruka eld fick vi inte bara skydd, värme och nya möjligheter att tillreda föda. Vi blev också sjuka. Röken från eldhärdarna kan ha lett till uppkomsten av tuberkulos, enligt en ny studie.

Barometern - 14 aug 16 kl. 09:08

Elden gjorde oss sjuka

När människorna lärde sig bruka eld fick vi inte bara skydd, värme och nya möjligheter att tillreda föda. Vi blev också sjuka. Röken från eldhärdarna kan ha lett till uppkomsten av tuberkulos, enligt en ny studie.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.