Ågårdarna

Tuesday, 17 January, 01:52

Nyheter om Ågårdarna

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 23 dec 16 kl. 14:00

Gåbortpresenter för alla tillfällen

Ung kultur ERWP.fif(0)En julklapp i sista stund eller en fin gåbortpresent? Varför inte en av höstens fina presentböcker?

Sydsvenskan - 22 dec 16 kl. 10:52

MFF öppnar eget museum "Vi kan nå fler än nördarna"

Staffan Tappers dröm blir verklighet i januari..

Jmini.se - 20 dec 16 kl. 17:56

9 tips på hur du sorterar julskräpet

Sortergårdarna i kommunen har även särskilda containrar på plats mellan den 27 - 30 december där man bland annat kan slänga sina julklappspapper och kartonger. Här är nio tips på hur du ska sortera julavfallet: 1. Stearinljusstumpar slängs i av.....

Skånskan - 19 dec 16 kl. 06:00

Östra sjukhuset ska bli en grön stadsdel

Malmö Malmö stad ska omvandla Östra sjukhuset till en ny grön stadsdel. Elva aktörer ska på uppdrag av kommunen bygga 700 bostäder med start år 2020. ERWP.

Uppsalanyheter.se - 08 dec 16 kl. 21:56

Uppsalas fritidsgårdsverksamhet hbtq-certifieras

Fritid Uppsalas fritidsgårdsverksamhet hbtq-certifieras 12 december. Certifieringen är en del i att göra kommunen mer inkluderande och välkomnande för alla, både för medarbetare och för besökare.Fritid Uppsalas fritidsgårdsverksamhet hbtq-certifieras 12 december.

Corren - 05 nov 16 kl. 21:00

"Många är rädda för döden"

I dag, lördag, tänder många ljus på kyrkogårdarna och tänker tillbaka på sina förlorade anhöriga..

SvD - 01 dec 16 kl. 13:11

Martina Haag bland vintervärdarna

Radiolyssnarna har sagt sitt och valt vilka som ska vara värdar för "Vinter i P1" i år, programmet där populära värdar för "Sommar i P1" får prata igen..

YLE - 14 dec 16 kl. 15:10

Distansläkare minskar kostnader inom hemvården

Genom att ta i bruk distansläkare också inom hemvården har Vasa stad minskat utgifterna för hemsjukvården och hemvården med nästan en och en halv miljon. Krämpor hos de äldre identifieras snabbare i och med modellen med ansvarsläkare inom hemvården. Det här har inneburit stora inbesparingar för Vasa stad.

Sydsvenskan - 02 dec 16 kl. 22:21

Polisen jagar efter Rinkebymördarna

Polisjakten på mördarna som sköt två personer till döds på ett kafé i Rinkeby på fredagskvällen har hittills varit resultatlös. Ingen misstänkt har gripits. Det var till att börja med oroligt på brottsplatsen, men det har lugnat ner sig.

YLE - 10 dec 16 kl. 17:27

Kariskvittering med fyra sekunder kvar i toppmötet – ”Vi kämpade oss ikapp”

En fin och spännande kamp, konstaterar matchens lirare Patrik Roslander om handbollsligans toppmöte mellan Dicken och BK-46. Roslander fick kapitulera för Jasper Hellbergs utjämning med bara sekunder kvar på klockan. Det var en svängig dust som utkämpades mellan serietvåan BK-46 och -trean Dicken i Helsingfors på lördagskvällen.

Sydöstran - 12 dec 16 kl. 06:00

Batteridrivna ljus skapar problem

Solcellsljus i minneslundar har blivit ett problem på kyrkogårdarna. – Folk tänker nog inte på att det finns batterier i dem, säger Anders Blixt, kyrkoherde i Jämshögs församling..

Dagens PS - 10 dec 16 kl. 09:17

Julfester vi minns – men helst glömmer

Det lackar mot jul och politiker, företag och myndighetspersoner – till och med poliser – kan ibland bli lite för glada i tomteluvan under sådana tillställningar. Som nu senast när Stockholmspolisen förra fredagen hade julfest och källor efteråt uppgav för Aftonbladet att festen pågick till långt in på småtimmarna med det pinsamma resultatet att ”någon bajsade i en vask på damtoaletten” och att ”använda kondomer hittades vid ett skrivbord”. Namntavlorna till vissa chefers kontor i polishuset ska dessutom ha ersatts med könsord, enligt tidningens uppgiftslämnare.

Dalarnas tidningar - 28 dec 16 kl. 13:31

Hon blev vittne till branden på Jakobsgårdarna: "Jag ringde 112 direkt"

Nasteho Mohammad, 18, bor på Jakobsgårdarna. Under natten mot onsdagen såg hon plötsligt hur rök steg från bostadsområdet, alldeles i närheten av sitt eget hem. Hon skyndade sig ut och möttes av en snabbt utvecklande brand som spred sig till allt fler bilar på parkeringsplatsen..

YLE - 02 dec 16 kl. 20:04

TPS tappade tvåmålsledning men vann – Dave Spina matchhjälte på straffar

TPS hade fullständig kontroll över matchen mot Jukurit men lät värdarna hämta upp sig i fredagens omgång i ishockeyligan. Matchen fick sitt avgörande först på straffar, där Dave Spina blev hjälte för Åbolaget. Dave Spina såg till att TPS trots en tappad tvåmålsledning kunde åka i väg med två poäng.

Expressen - 17 nov 16 kl. 09:56

Norska barn mobbas – för att de har astma

BEITOSTÖLEN. På bara några månader har ordet "astma" plötsligt fått en helt ny innebörd på skolgårdarna i Norge. Den norska landslagsåkaren Astrid Uhrenholdt Jacobsen är bedrövad över det som sker.

Dalarnas tidningar - 06 dec 16 kl. 14:46

Postnord drabbade av stölder på Tjärna Ängar: "Respektlösheten innebär en fara för våra brevbärare"

Brevbärare ska ha blivit av med både elbilar och sorterade försändelser när de delat ut post i Tjärna Ängar och Jakobsgårdarna. Postnords områdeschef Joakim Persson är bekymrad över situationen och söker nu lösningar för att förhindra liknande incidenter i framtiden..

Västerbottens Folkblad - 03 dec 16 kl. 07:30

Kartläggning: Så många mjölkbönder har försvunnit där du bor

Hundratals mjölkbönder i Västerbotten har försvunnit sedan 2000-talets början. Folkbladet har kartlagt hur många aktiva bönder det finns i länets kommuner nu – och i början av 2000-talet. Trenden de senaste åren har varit tydlig.

Skånskan - 09 dec 16 kl. 15:27

Hyreshöjning på 0,62 procent

ERWP.fif(0)KÄVLINGE
Hyran höjs med i genomsnitt 0,62 procent från och med 1 januari 2017. Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och KKB Fastigheter i Kävlinge är nu klara.

Cornucopia - 08 dec 16 kl. 20:44

Ny rapport - så drabbas svenskt jordbruk vid krig eller avspärrning

Sveriges jordbruk är som bekant sårbart och om Sverige inte får tillförsel av fossila bränslen och möjlighet till import kommer landet snabbt drabbas av svält enligt en tidigare rapport från JTI. En ny rapport har tittat på hur olika bönder i praktiken kommer drabbas.
Frigående kor och tjur på en bergsväg i georgiska Svanetien.

YLE - 08 dec 16 kl. 19:04

Vårddirektör i Seinäjoki: Språkkravet kan bli en utmaning för sjukhuset

Läkarna i Seinäjoki talar en god svenska. Många av dem har arbetet i Vasa och lärt sig svenska i praktiken. Men språkkraven för Seinäjokis del är en större utmaning än en omfattande jourverksamhet i Vasa, bedömer Södra Österbottens sjukvårdsdistrikts direktör Jaakko Pihlajamäki.

DalaDemokraten - 08 dec 16 kl. 12:00

De nya strängare reglerna mot asylsökande är systemkollaps

Dagligen möter vi människor som tvingats fly för sina liv från sina hem, släktingar och rötter. Ofta på riskabla färder, i bokstavligt ranka farkoster. Oroshärdarna i världen har vi betraktat genom nyhetssändningarnas filter och föga anade vi vidden av dess konsekvenser 2015 när många kom till oss för att söka trygghet..

BT - 09 nov 16 kl. 10:52

Så kan du tala med barnen om Trump

En snackis runt många fikabord. Men troligtvis också på skolgårdarna. Det är viktigt att tänka på att Donald Trumps valseger kan påverka även barn, enligt psykologen Mattias Lundberg.

YA - 01 dec 16 kl. 13:00

Martina Haag bland vintervärdarna

Radiolyssnarna har sagt sitt och valt vilka som ska vara värdar för "Vinter i P1" i år, programmet där populära värdar för "Sommar i P1" får prata igen. I vinter återkommer artisten Emil Jensen, författarna Martina Haag och Stina Stoor, komikern Jesper Rönndahl och statsvetaren och kolumnisten Sakine Madon.(TT).

DalaDemokraten - 07 dec 16 kl. 16:30

Jätteprojekt ska förändra Västra Borlänge

500-700 nya bostäder kan bli verklighet när Borlänge kommun satsar på att förändra området kring Jakobsgårdarna. Nu vill kommunen ha synpunkter från borlängeborna.
"Det här kommer att förändra bilden av Borlänge och de västra stadsdelarna", säger Steve Johnson, samhällsbyggnadsstrateg..

News55 - 06 dec 16 kl. 14:55

71-åriga Berits krog attackerades av fotbollshuliganer

Ett sällskap med Djurgårdssupportrar satt på sin hemmakrog Östra Station Järnvägsrestaurangen på Östermalm i Stockholm och åt julbord i lördags. Plötsligt attackerades krogen av en stor grupp AIK-supportar som försökte ta sig in i lokalen. Restaurangens ägarinna sedan 33 år tillbaka, Berit Wahlgren, 71, slogs blodig under tumultet som utbröt.

YLE - 05 dec 16 kl. 11:11

Barnens självständighetsfest inställd i Imatra

Flaggorna är på halv stång i Imatra och festligheter har inställts på grund av det brutala trippelmordet natten till söndagen. En 23-årig man med brottsligt förflutet sköt ihjäl tre kvinnor utanför restaurangen Vuoksinvahti innan gav gav sig till polisen. Polisen utreder motivet.

DalaDemokraten - 02 dec 16 kl. 05:30

Ansvarig politiker: Därför har det gått så snabbt

Föräldrar kräver att flytten från Mats Knuts förskola till Jakobsgårdarna skjuts upp till sommaren. Men kommunen kan inte lämna besked om när flytten kommer ske. "Det kommer vi återkomma om", säger Mari Jonsson (S), ordförande i barn- och bildningsnämnden..

GöteborgsPosten - 04 dec 16 kl. 16:15

Slut på gravplatser i Aleppo

Kyrkogårdarna i Aleppo har blivit överfulla, skriver Sky News. Nu tvingas anhöriga lämna kroppar på gatorna i den krigshärjade staden..

Expressen - 04 dec 16 kl. 15:16

Mordet på bröderna i Rinkeby – detta vet vi

Jakten på dubbelmördarna i Rinkeby fortsätter – och polisen vill inte kommentera om det finns några misstänkta. – Vi har ingen gripen och jag pratar bara gripna, säger Towe Hägg vid polisen. Här är vad vi vet om händelsen..

Blekinge Läns tidning - 01 dec 16 kl. 13:00

Martina Haag bland vintervärdarna

Radiolyssnarna har sagt sitt och valt vilka som ska vara värdar för "Vinter i P1" i år, programmet där populära värdar för "Sommar i P1" får prata igen. I vinter återkommer artisten Emil Jensen, författarna Martina Haag och Stina Stoor, komikern Jesper Rönndahl och statsvetaren och kolumnisten Sakine Madon.(TT).

Västerbottens Folkblad - 02 dec 16 kl. 08:00

[PLUS] Olika regler i länet för batteridrivna gravljus

Ska det vara tillåtet med batteridrivna gravljus på kyrkogårdarna? – Det borde förbjudas, säger....

DalaDemokraten - 02 dec 16 kl. 05:30

Protester mot flyttkarusell för dagisbarn

Förskolan Mats Knuts ska rivas och barnen ska flyttas till Jakobsgårdarna. Många föräldrar är upprörda och kräver att flytten skjuts upp. "Framförhållningen är dålig och det är våra barn som får sota för det", säger föräldern Reena Gustavsson..

GöteborgsPosten - 03 dec 16 kl. 18:34

Mördarnas flyktbil kan ha hittas

I går sköts två unga män till döds i Stockholm. Polisen kan nu ha hittat bilen som mördarna flydde i efter dådet. – Vi har tagit en bil i beslag vid Bredbyplan, säger Towe Hägg på polisen..

GöteborgsPosten - 03 dec 16 kl. 18:46

Mördarnas flyktbil kan ha hittats

I går sköts två män till döds i Stockholm. Polisen kan nu ha hittat bilen som mördarna flydde i efter dådet. – Vi har tagit en bil i beslag vid Bredbyplan, säger Towe Hägg på polisen..

SVT - 15 nov 16 kl. 11:27

Dubbla bud om EU och Turkiet

Tysklands utrikesminister manar till bättre samarbete med Turkiet på besök i Ankara – samtidigt som värdarna bjuder på nya tirader mot EU i tv-sända kommentarer från premiärministern..

YLE - 30 nov 16 kl. 09:05

Många sjukskrivningar inom hemvården i Esbo - vikarier sköter en femtedel av jobbet

Hemvården i Esbo är överbelastad. Klienternas vårdbehov är allt större, och stora förändringar i själva arbetet har lett till stress hos personalen. Yle Huvudstadsregionen har talat med flera anonyma källor som jobbar inom äldrevården i Esbo.

Skånskan - 01 dec 16 kl. 13:43

Två skåningar bland årets Vintervärdar

Skåningarna Jesper Rönndahl och Emil Jensen finns med när lyssnarna sagt sitt om Vintervärdarna i P1.
– Jag kommer att prata om missförståndets möjligheter, säger Emil Jensen i ett pressmeddelande.Program för Vintervärdar i P1 2016/2017:
25/12: Olof Wretling, skådespelare, 41 år
26/12: Stina Stoor, författare, 34 år
27/12: Emil Jensen, musiker, artist, poet, 42 år
28/12: Edward Blom, gastronom, kulturhistoriker, författare, 46 år
29/12: Sakine Madon, opinionsbildare, statsvetare, 36 år
30/12: Tomas Sjödin, författare, pastor, föreläsare, 57 år
31/12: Martina Haag, författare, manusförfattare, skådespelare, 52 år
1/1: Jesper Rönndahl, programledare, komiker, 37 år ERWP.

YLE - 02 dec 16 kl. 20:04

TPS tappade tvåmålsledning men vann – Dave Spina räddade Åbolaget på straffar

Tack vare ett par mål hade TPS fullständig kontroll över matchen mot Jukurit, men man lät värdarna hämta upp sig i fredagens omgång i ishockeyligan. Matchen fick sitt avgörande först på straffar, där Dave Spina blev hjälte för Åbolaget. Dave Spina såg till att TPS trots en tappad tvåmålsledning kunde åka i väg med två poäng.

SmålandsPosten - 01 dec 16 kl. 13:00

Martina Haag bland vintervärdarna

Radiolyssnarna har sagt sitt och valt vilka som ska vara värdar för "Vinter i P1" i år, programmet där populära värdar för "Sommar i P1" får prata igen. I vinter återkommer artisten Emil Jensen, författarna Martina Haag och Stina Stoor, komikern Jesper Rönndahl och statsvetaren och kolumnisten Sakine Madon.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 01 dec 16 kl. 13:00

Martina Haag bland vintervärdarna

Radiolyssnarna har sagt sitt och valt vilka som ska vara värdar för "Vinter i P1" i år, programmet där populära värdar för "Sommar i P1" får prata igen. I vinter återkommer artisten Emil Jensen, författarna Martina Haag och Stina Stoor, komikern Jesper Rönndahl och statsvetaren och kolumnisten Sakine Madon.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.