Ågårdarna

Friday, 28 October, 02:29

Nyheter om Ågårdarna

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 06 okt 16 kl. 05:00

Anhörigvårdarna räddar den svenska välfärden

Det behövs en nationellt sammanhållen plan för hur anhörigvårdarnas situation ska kunna förbättras..

Sydsvenskan - 05 okt 16 kl. 10:45

Tre höstträdgårdar att inspireras av

Vi har besökt tre av trädgårdarna som kommer att vara med i helgens månskensrunda!.

Alingsås tidning - 28 sep 16 kl. 05:30

Blodiga kvällar på museet

Vad är sant? Det är en fråga som ska besvaras under två blodiga Historietorsdagar på museet i höst.
Alingsås museum fortsätter med sin programserie Historietorsdagar.

Sydsvenskan - 04 okt 16 kl. 08:04

Femåring lämnades ensam i vattnet – räddades av badvärd

Badvärdarna har räddat livet på flera barn och ungdomar på Hylliebadet i år..

Supermiljöbloggen - 02 okt 16 kl. 13:18

Svenska äpplen glöms bort i trädgårdarna

De svenska äppelträden är fulla av frukt, men ändå importeras nästan alla äpplen vi äter. Hundratusentals ton ruttnar varje år, frukt som mycket väl skulle kunna tas tillvara.  Såhär års dignar de svenska äppelträden av frukt, ton efter ton med smaskiga, smarriga äpplen.

Dagensanalys.se - 30 sep 16 kl. 14:11

Att hålla koll på hälsan med appar eller smarta klockor blir allt vanligare

En ny, internationell studie från GfK visar att en av tre använder sig av olika Smart Watches, fitness-armband eller appar för att övervaka sin hälsa och träning. Studien (som kan läsas som PDF här) täcker 16 länder, gjordes online och innefattade över 20 000 konsumenter över 15år. Resultaten visar bland annat att; 45 procent av de uppkopplade konsumenterna i Kina använder sig av olika hälso-övervakningsprodukter – flest i världen Brasilien och USA kommer på delad andra plats, med 29 procent – en bit efter Kina, alltså Tyskland är på tredjeplats med 28 procent Fler män än kvinnor tenderade att använda sig av appar och tekniska produkter kring hälsoövervakning, även om det handlar om några få procent i alla länder Det är främst de mellan 20 och 39 år so

YLE - 01 okt 16 kl. 18:47

Därför får asylsökande inte bostad - stora hyresvärdar nobbar Migris garantihyra

Migrationsverkets hyresgaranti för asylsökande som har beviljats uppehållstillstånd fungerar inte som den ska. Garantin borde hjälpa kunder få ett hyresavtal, men är istället ett hinder. För att hjälpa asylsökande som har fått uppehållstillstånd i Finland att hitta en första bostad beviljar Migrationsverket dem en hyresgaranti och en månads hyra.

YLE - 29 sep 16 kl. 15:15

Rättegången mot Vasa sjukvårdsdistrikt avslutad

Idag avslutades behandlingen av fallet med de diskriminerade vårdarna i Vasa hovrätt. Enligt advokat Christian Näsman har det hela i stort sett följt samma mönster som i tingsrätten. Österbottens tingsrätt dömde Vasa sjukvårdsdistrikt till att betala ersättning för ogrundade uppsägningar, diskriminering samt uteblivna ersättningar och löner under graviditeten.

YLE - 01 okt 16 kl. 09:57

Grundskolan goes MOVE – den sittande livsstilen behöver motvikt

- Det var jättemycket tyngre än jag trodde. Det gjorde ont i axlarna och sen orkade man inte med magmusklerna heller, säger Emma Johansson, femteklassare i Vindängens skola i Esbo, efter sit-up mätningen. Ändå orkade hon mycket bra.

Västerbottens Folkblad - 30 sep 16 kl. 20:00

Ta hand om skogen – se den inte bara som pengar

Skämmes! Den naturliga skogen är ett minne blott, som endast finns där några enstaka skogsägare vägrat följa den ensidiga skogslagen. De allra flesta, storskogsbruket och privata skogsägare, har hukat sig för lagens långa arm, och låtit skördarna och skotarna skövla allt.

YA - 30 sep 16 kl. 03:00

Städning ska upphandlas trots protester

Lokalvårdarna i kommunens fastigheter vill hellre städa i kommunal regi än i privat. Politikerna beslutade trots det om ny upphandling..

YLE - 29 sep 16 kl. 21:04

ÖSP kritiserar djurskyddslag

Ett förbud mot båsladugårdar oroar mjölkbönderna. Utvecklingen går mot lösdriftsladugårdar, men majoriteten av mjölkgårdarna är ännu båsladugårdar. Det är i beredningen av den nya djurskyddslagen som ett eventuellt förbud mot båsladugårdar dykt upp.

Sydöstran - 29 sep 16 kl. 06:00

Vildsvinen ska bort från trädgårdarna

Flera jaglag i kommunen har nu gått samman och bildat ett förvaltningsområde för vildsvin. – Vi tror att det här är en bra idé, säger Lars-Peter Runeson..

YLE - 28 sep 16 kl. 16:28

Sjukvårdsdistriktet bestrider diskriminering - men ville anställa män

Behandlingen av fallet av misstänkt diskriminering vid Vasa centralsjukhus fortsatte i Vasa hovrätt under onsdagen. I ett vittnesmål från arbetsgivarsidan kom det fram att man hade velat anställa män istället för de gravida vårdare som sedan drog distriktet inför rätta. Under den andra dagen som fallet behandlades i hovrätten hördes vittnen, bland annat representanter för Vasa sjukvårdsdistrikt.

UNT - 28 sep 16 kl. 09:00

Dataspel förnöjde gamla och unga

Umgänge över såväl åldersgränser som virtuella gränser var det på Karl Johansgårdarna när en grupp boende instruerades i Pokemon Go av elever från Tunabergsskolan..

YLE - 11 sep 16 kl. 13:49

Asylsökande i Svenskfinland: "Vi vill jobba!"

Boodi Kabbani kom som flykting från Syrien via Libanon till Finland för två år sedan. I dag bor han i centrum av Helsingfors, studerar svenska och arbetar på en svenskspråkig arbetsplats. Livet har så småningom börjat återgå till det normala, men i början var det svårt.

SvD - 07 sep 16 kl. 06:15

Mördarna rädda för Bockstensmannens hämnd

På länsmuseet i Varberg ligger Bockstensmannen, sannolikt Sveriges mest berömda lik, som hittades i en närbelägen mosse 1936. Vet vi vem han var? Varför begravdes han i en mosse?.

YLE - 11 sep 16 kl. 12:38

Många stannade på åkern när bönderna fick sin egen restaurangdag

Allt fler vill slopa mellanhänderna och köpa sin mat direkt från producenterna. Den så kallade Köp av bonden-dagen skulle öppna upp gårdarna för hugade konsumenter men på grund av det fina tröskningsvädret var det få jordbrukare som deltog. - De senaste åren har nog efterfrågan ökat betydligt.

YLE - 11 sep 16 kl. 18:30

Fullsatt i Pargas i första ligamatchen på 19 år – BK-46 gav ändå ingen pardon

Efter en paus på 19 år spelades det igen herrligahandboll i Pargas, då Pargas IF tog sig an BK-46 i säsongsöppningen. Matchen började bra för värdarna då Samuel Alexandersson fick äran att göra Piffens första mål för säsongen och det första ligamålet i Pargas på 19 år. Men det blev spelmässigt den största glädjestunden för Pargaslaget.

GT - 06 sep 16 kl. 12:42

Granatattack en hämnd för krogmord

Granatattacken i Biskopsgården i Göteborg natten mot i går var en hämnd mot en av de dömda Vår krog och bar-mördarna. Det är polisens hetaste spår i utredningen, kan GT nu berätta. I närheten av sprängningsplatsen har polisen också hittat ett vapen – dumpat i terrängen.

Expressen - 08 sep 16 kl. 19:14

Hämnd kan ligga bakom mord på 47-årig man

Ett hämndmotiv kan ligga bakom mordet på en 47-årig man utanför Boden. De misstänkta mördarna var båda med i en trafikolycka med dödlig utgång, bara två veckor innan mordet. Föraren var en bekant till den mördade mannen, uppger NSD.

UT - 07 sep 16 kl. 11:30

Kapellkyrkogården ska bli säkrare

Arbetena med att göra kyrkogårdarna säkrare fortsätter. Kapellkyrkogården står på tur och Boje Elebo, kyrkogårdschef, hoppas att allt ska vara klart till allhelgonahelgen..

Dagensanalys.se - 05 sep 16 kl. 14:00

Streamade TV-tjänster räddar barn från 150 timmar reklam per år

Enligt en ny rapport från streamingnördarna på sajten Exstreamist så har den senaste tidens ökande streamingtittande av tjänster som Netflix eller HBO inneburit att barn (och vuxna) slipper ifrån TV-reklam motsvarande nästan en hel vecka. Detta nya medielandskap är troligtvis bara början på en kris för traditionella TV-bolag som gjort sig beroende på reklam var 15:e minut. Många av oss som streamar serier eller film online har nog upplevt det – det går nästan inte att titta på ett avsnitt på reklam-TV längre.

Skånskan - 06 sep 16 kl. 14:26

Rysare i kommunfullmäktige

HÖRBY Efter en oerhört jämn omröstning klubbades beslutet om en kommunal hyresgaranti igenom i kommunfullmäktige. Beslutet föregicks av en livlig debatt.När förslaget om att införa en kommunal hyresgaranti var uppe på bordet i kommunstyrelsen i augusti så reserverade sig Moderaterna, Sverigedemokraterna och SPI.

YLE - 27 aug 16 kl. 20:24

Måste man sova gott varje natt - och är det nödvändigt med sömnpiller?

Studier på möss har visat att de dör inom ett par veckor om de inte får sova. Sömnlöshet är ett allvarligt problem för många människor, och sömnpiller har stor åtgång. Läkare varnar ändå för att det alltför lättvindigt skrivs ut medicin och att orsaker till sömnlöshet inte reds ut ordentligt.

YLE - 01 sep 16 kl. 19:12

Långtidsarbetslösa får sin pension, dagvårdsavgiftshöjningen slopas - statsbudgeten för nästa år klar

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att budgeten för nästa år manglades fram utan dramatik under de två senaste dagarna. - Jag hade hoppats att det funnits lite av den dramatik som medierna har talat om, säger statsministern. Det övergripande målet är att hålla statens utgifter nere.

YLE - 05 sep 16 kl. 07:29

Avgörande dag för konkurrenskraftsavtalet - vårdarfacket funderar ännu

Det är meningen att kommunsektorn ska underteckna konkurrenskraftsavtalet vid middagstid på måndagen, men när- och primärvårdarfacket Super väntar in i det sista på att fatta beslut om man går med i avtalet eller inte. Supers ordförande Silja Paavola kräver att Finansministeriet kommer med garantier för att inga vårdarjobb försvinner. Just nu förekommer inga samarbetsförhandlingar inom vårdbranschen, men var femte vårdare har tidsbundet kontrakt.

YLE - 05 sep 16 kl. 06:09

Nattpatrullen ger trygghet

Vi lever allt längre, de äldre blir fler och de ska helst bo hemma så länge som möjligt. Många behöver tillsyn även på natten. Det är en trygghet både för den äldre själv och för de anhöriga att veta att någon kommer och ser att allt är som det ska vara, även nattetid.

Sydsvenskan - 04 sep 16 kl. 20:00

Lund får inte avskaffa dagmammorna

Lunds kommun får inte avveckla dagbarnvårdarna så länge rättsliga instanser utreder beslutets laglighet. Det har kammarrätten nu slagit fast. På sikt ska dagmammorna ändå bort, säger kommunalråd Elin Gustafsson (S)..

YLE - 01 sep 16 kl. 19:12

Statsbudgeten för nästa år klar

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att budgeten för nästa år manglades fram utan dramatik under de två senaste dagarna. - Jag hade hoppats att det funnits lite av den dramatik medierna har talat om, säger statsministern. Det övergripande målet är att hålla statens utgifter nere.

SmålandsPosten - 02 sep 16 kl. 22:40

Rådjur problem på kyrkogårdar

Fram i vinter blir rådjur ett allt större problem på kyrkogårdarna. – De äter allt, säger kyrkogårds- och fastighetschef Mats Lindblad..

YLE - 01 sep 16 kl. 19:12

Långtidsarbetslösa får sin pension, höjningen av dagvårdsavgiften slopas - statsbudgeten för nästa år klar

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att budgeten för nästa år manglades fram utan dramatik under de två senaste dagarna. - Jag hade hoppats att det funnits lite av den dramatik som medierna har talat om, säger statsministern. Det övergripande målet är att hålla statens utgifter nere och öka sysselsättninegn.

Skånskan - 23 aug 16 kl. 14:00

Strid om dagmammor har tagit fart igen

lund Lunds kommun har vänt sig till förvaltningsrätten och begärt att inhibitionsbeslutet för avvecklingen av dagbarnvårdarna upphävs, vilket rätten nekar i ett nytt beslut taget den 15 augusti.
Samtidigt svävar Lunds dagbarnvårdare och alla berörda föräldrar i ovisshet vad som ske framöver.– Vi är glada över att förvaltningsrätten går på vår linje, två gånger.

YLE - 01 sep 16 kl. 16:33

Statens budget klar i kväll? - Än har inga detaljer sipprat ut från Villa Bjälbo

Förhandlingarna om statsbudgeten för nästa år pågår intensivt i Villa Bjälbo. Meningen är att de tre regeringspartierna Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet ska kunna presentera det centrala innehållet under torsdagskvällen. Förhandlingarna har förts helt och hållet bakom Villa Bjälbos järngrind, och i motsats till tidigare budgetmanglingar har inga läckor eller delikata uppgifter trängt igenom spjälorna i staketet.

YLE - 01 sep 16 kl. 16:33

Regeringen presenterar Finlands budget kl 20 - hittills inga detaljer från Villa Bjälbo

Förhandlingarna om statsbudgeten för nästa år har slutförts efter två intensiva dagar i Villa Bjälbo. De tre regeringspartierna Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet presenterar det centrala innehållet klockan 20 på torsdagskvällen. Förhandlingarna har förts helt och hållet bakom Villa Bjälbos järngrind, och i motsats till tidigare budgetmanglingar har inga läckor eller delikata uppgifter trängt igenom spjälorna i staketet.

YLE - 01 sep 16 kl. 16:33

Regeringen har kommit överens - presenterar Finlands budget kl 20 i kväll

Förhandlingarna om statsbudgeten för nästa år har slutförts efter två intensiva dagar i Villa Bjälbo. De tre regeringspartierna Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet presenterar det centrala innehållet klockan 20 på torsdagskvällen. Förhandlingarna har förts helt och hållet bakom Villa Bjälbos järngrind, och i motsats till tidigare budgetmanglingar har inga läckor eller delikata uppgifter trängt igenom spjälorna i staketet.

Skånskan - 01 sep 16 kl. 14:00

Känsligt ärende hamnade hos lokalvårdare

SJÖBO När handläggaren skrev ut en sekretessbelagd förhandsbedömning i ett barnavårdsärende blev det aldrig en papperskopia på myndighetsenheten. Istället dök utskriften upp på Färsingaskolan.Det var först fyra dagar efter att handläggaren skrivit ut den sekretessbelagda bedömningen som det uppdagades var utskriften hamnat, enligt den Lex Sarah-rapport som nu skickats till Inspektionen för vård och omsorg.

Länstidningen i Jämtland - 01 sep 16 kl. 09:31

Klart: 21 länsbönder lämnar Arla för Norrmejerier

Gårdarna som lämnar mejerijätten Arla väntas leverera nio miljoner kilo mjölk per år. Fyra miljoner är ekomjölk och sex miljoner kilo är konventionell mjölk..

ÖstersundsPosten - 01 sep 16 kl. 09:31

Klart: 21 länsbönder lämnar Arla för Norrmejerier

Gårdarna som lämnar mejerijätten Arla väntas leverera nio miljoner kilo mjölk per år. Fyra miljoner är ekomjölk och sex miljoner kilo är konventionell mjölk..

YLE - 01 sep 16 kl. 07:24

Skörden på den dränkta åkern är förstörd

Nu borde tröskningen vara i full gång, men jordbrukarna kommer inte ut på åkrarna med sina skördemaskiner eftersom åkrarna är så blöta att de tunga maskinerna kör fast. Niklas Sjöskog i Pedersöre hoppas att han i alla fall ska kunna skörda mellan två och åtta hektar foderkorn av de 50 han sått. I de norra delarna av Österbotten har det regnat ungefär tre gånger mer än normalt den här sommaren och längre söderut ungefär dubbelt mer än en vanlig sommar.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.