Ågårdarna

Sunday, 31 July, 02:12

Nyheter om Ågårdarna

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 01 jul 16 kl. 06:00

Svårt att bryta ungas ensamhet

Malmö FN:s tortyrkommitté har återkommande kritiserat Sveriges långa häktningstider och isolering av framförallt ungdomar. På häktet i Malmö jobbar man aktivt för att bryta isoleringen, men än har målen inte uppnåtts.
– Om åklagarna inte vore så snabba med att sätta restriktioner så hade vi kunnat få fler i aktivitet, säger kriminalvårdaren Torsten Imperatore.

YLE - 08 jul 16 kl. 09:43

Badförbud vid lägergård i Jakobstad

Nya prover på havsvattnet togs på torsdagen men de ungdomar som för tillfället är på skriftskolläger vid Merilä får hålla sig på land.Skriftskollägret avslutas på fredagen, i nästa vecka är beläggningen mindre vid Merilä. Pörkenässällskapet som driver den andra lägergården i närheten har inte ännu fått svar på sitt vattenprov eftersom det första togs först i torsdags och det återstår att se vad resultatet blir av det provet.

Nyan - 09 jul 16 kl. 10:00

Nu öppnas portarna till Övernäs högstadieskola

En ny skola med ett nytt ledarskap. Det är vad som möter personalen och eleverna när portarna i höst slås upp för en ny termin.

– Det ska bli spännande och jag är så förväntansfull, säger Eva Ekström-Andersen, tillträdande rektor.

Nya Wermlands Tidningen - 29 jun 16 kl. 16:17

Dödshopp och knott

På somrarna flyttar fritidsgårdarna i Karlskoga ut sin verksamhet till natursköna Knapped vid Lunnedet under några veckor, något de gjort sedan 1999. Lägergården har dragit många ungar i sommar, under de tre veckorna lägret varit i gång har cirka ett 50-tal ungar kommit per dag..

Nya Wermlands Tidningen - 24 jun 16 kl. 06:00

Torparöden i norra Värmland

Under 1800-talet ökade befolkningen i Sverige explosionsartat, i all synnerhet i norra Värmland. Gårdarna räckte inte till allas försörjning, så för många blev räddningen en Amerikabiljett eller möjligheten att odla upp ett torp på obrukad mark, oftast på hia’n, hedplatåerna i Klarälvdalen. Hyran betalades i form av arbete hos den som ägde marken, vanligtvis sex veckor om året..

Corren - 02 jul 16 kl. 14:00

Nu öppnas de hemliga trädgårdarna

På söndag kan den som är nyfiken eller söker inspiration besöka mängder med trädgårdar i och med evenemanget Tusen trädgårdar..

YA - 07 jul 16 kl. 03:00

Städerskor vill bli kommunala

I mer än tio år har städningen av kommunens lokaler skötts på entreprenad. Nu vädjar lokalvårdarna till kommunen om att återta driften i egen regi..

YLE - 30 jun 16 kl. 15:06

Dyrare taxiresor och svårare att få bostadslån - här är lagarna som träder i kraft i sommar

Taxiresorna blir dyrare, familjeåterförening görs svårare och närståendevårdare får rätt till ledighet. Bland annat de här lagarna träder i kraft på fredag. Från och med 1 juli blir det i medeltal 1,2 procent dyrare att ta taxi.

YLE - 30 jun 16 kl. 10:12

Experten varnar: "Det kommer att gå undan"

IFK Mariehamn är i elden i Norge ikväll i Europa League-kvalets första omgång. Ålands radios Owe Sjöblom räknar med en stenhård utmaning för Ålands fotbollsstolthet, när man möter den norska tabelltvåan Odd. Ifjol tog Odds Europa League-äventyr slut i Dortmund inför 64 000 ögonpar.

YLE - 03 jul 16 kl. 20:03

Vesala väckte HIFK mitt i mardrömmen – EIF vann på bortaplan

Mardrömmen är åtminstone tillfälligt över för HIFK. Laget tog sin första seger i fotbollsligan sedan april då man besegrade PS Kemi på bortaplan. Nio matcher utan seger.

Skånskan - 30 jun 16 kl. 17:59

En inblick i ett tragiskt livsöde

Kultur Trots att man i öst försökt tvätta bort allt som har med Josef Stalin att göra och trots att nästan ett sekel gått, finns han i de flesta västerlänningars medvetande som en av de största mördarna i världshistorien. Man är inte riktigt ense om hur många som fick sätta livet till på grund av hans utrensningar. Men en del forskare hävdar att 20-30 miljoner människor dog.

YLE - 01 jun 16 kl. 20:00

Daniel Olin belönas för årets insats på Svenska Yle

– Att få rapportera från ett Europa och om ett Europa som verkligen testas nu är ett stort privilegium, säger Svenska Yles Europakorrespondent Daniel Olin. När Svenska Yle premierade det bästa innehållet belönades förutom Olin flera projekt som gjorts tillsammans med publiken. Det skärpta läget i Europa med ökade flyktingströmmar och terrorattacker har ställt helt nya krav på korrespondentjobbet.

SR - 28 jun 16 kl. 18:49

Fler bin ger bättre skörd om bönderna samarbetar

Fler bin skulle kunna öka skördarna rejält, visar en ny studie. Men då krävs att bönderna samarbetar om bina och låter de flyga fritt mellan åkrarna..

YLE - 26 jun 16 kl. 16:56

Grym Griezmann galet bra – förde favorittippade Frankrike till kvartsfinal

Med Antoine Griezmann i spetsen stal Frankrike showen i andra halvlek och vände ett underläge till seger i EM i fotboll. Efter 2–1 över Irland avancerar värdnationen Frankrike till kvartsfinal. Irland kom in i matchen med rätt attityd och belönades med en straffspark i den andra minuten.

Skånskan - 10 jun 16 kl. 06:00

Kommunen går i borgen för bostäder till nyanlända

Hörby HÖRBY
En kommunal hyresgaranti är på väg att införas i Hörby kommun. Genom att borga för hyreslägenheter vill kommunen göra det lättare för personer med svag ekonomi att få en lägenhet. Reformen gäller bland annat för nyanlända.

Kristianstadsbladet - 28 jun 16 kl. 03:00

Intresset för växtodling har exploderat

Intresset för odling och trädgård har formligen exploderat de senaste åren. Det märks inte minst i handelsträdgårdarna. "Roligt att så många i vårt stressade samhälle tar sig tiden och avkopplingen som växtodling ger", säger Marie Åkesson på Solhaga Garden..

Sydsvenskan - 15 jun 16 kl. 22:37

Dagmammorna försvinner – en röst avgjorde

Med minsta möjliga marginal beslutade kommunfullmäktige att avveckla dagbarnvårdarna..

YLE - 27 jun 16 kl. 08:48

Vasa får behandla dagvattenavgiften igen

Vasa förvaltningsdomstol bollar tillbaka besväret om Vasa stads planer på att börja ta betalt för dagvatten till tekniska nämnden. Vasa förvaltningsdomstol kommer inte att pröva besväret som lämnats in av privatpersonen Rafael Palm mot beslutet att ta betalt för dagvatten. Förvaltningsdomstolen hänvisar till att tekniska nämnden i Vasa i stället borde ta upp ärendet som ett rättelseyrkande.

Nyheter 24 - 13 jun 16 kl. 15:33

Marcus Birro: "Jag älskar Zlatans kaxighet"

För mig är Sverige de långa avstånden, skogarna, sjöarna, dimman över vattnet, åkrarna, de glest belägna husen...Människorna i de där husen som tålmodigt och utan stora rubriker krigar på med sina liv, som drar med handen över köksbordet och känner träets årsringar blandas med sina egna...[readmore:848960,]En kaffebryggare som puttrar, en katt som spinner, ett björkträd i vårskrud där vinden klättrar bland lövverket, en tafflig sandstrand vid en tafflig insjö, kottar och mariekex, saft i termos, handdukar, barr, myror, och de ljusa kvällarna, gågatan i Ludvika en bakfylle-tung söndag när man är tjugofem år och tror att livet är slut, en skilsmässa från helvetet som borde tvingat ner en på Systembolaget men istället skickar ut en i löprundan och upp på V

YLE - 22 jun 16 kl. 06:13

Lionel Messi historisk när Argentina gick till final genom att krossa värdarna

I den amerikanska landslagsturneringen Copa America blev fotbollsspelaren Lionel Messi historisk när Argentina tog sig till final. Lionel Messi, som var en av de tre argentinska målskyttarna, har nu gjort flest mål genom tiderna i Argentinas landslag. Messis 55:e landslagsmål är ett mer än vad Gabriel Batistuta mäktade med.

Sydsvenskan - 05 jun 16 kl. 09:00

Föräldrar vill ha kvar dagbarnvårdarna

Alla förutom Fi beredda att lägga ner..

SvD - 09 jun 16 kl. 14:35

Fler sommarpratare från San Francisco än Göteborg

Avslöjande statistik: Över hälften av sommarvärdarna är från Stockholmsområdet. Här kan du se siffrorna över årets Sommar i P1, var de bor, vad de arbetar med och hur gamla de är..

YA - 22 jun 16 kl. 03:00

Mia Gröndahl: Juvelen i den bruna kartongen är en skolträdgård

Minns ni min krönika för två månader sedan när jag berättade om Mårten Anderssons trädgårdsdröm? Mårten Andersson var småbrukaren som i början av 1920-talet spenderade en halv årslön på att skapa en trädgård som kunde mäta sig med de finaste allmogeträdgårdarna i trakten kring Borrby..

YLE - 23 jun 16 kl. 12:57

Få kunder vill bekämpa ogräs med farliga medel

Bekämpningsmedel går inte längre hem hos trädgårdsentusiasterna. Till trädgårdsmästare Ritva Sundviks glädje ber de istället trädgårdsmästarna om råd hur man bekämpar ogräs utan giftiga medel. - Det finns flera olika sätt du kan bli av med ogräset.

Kristianstadsbladet - 22 jun 16 kl. 17:00

Turistbyrå har fått fyra hjul

Turistbyrån får hjul i sommar. Turistvärdarna åker runt i en husbil: – Vi ska vara där turisterna är..

NSD - 21 jun 16 kl. 12:38

Boden vann striden om nattbemanning

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, krävde att Bodens kommun skulle öka nattbemanningen på Midgårdarna..

Nya Wermlands Tidningen - 09 jun 16 kl. 06:00

På måndag öppnar Knapped

På somrarna flyttar fritidsgårdarna i Karlskoga ut sin verksamhet till natursköna Knapped vid Lunnedet under fyra veckor, något de gjort sedan 1999. Nu på måndag är det dags igen..

YLE - 19 jun 16 kl. 07:04

VM- och EM-guldmedaljören äntligen vinnare också i Jukola

Tammerforsklubben Koovee har vunnit Jukolakavlen. Dagens lyckligaste var Jani Lakanen som väntat en lång tid på att få fira i orienteringsklassikern. Kovee tog över ledningen under den fjärde etappen och höll den ända till slut trots att segern krympte rejält mot slutet.

YLE - 21 jun 16 kl. 03:57

CV för flyktingar kan ge bättre chans att hitta bostad

Nya åtgärder behövs för att underlätta för flyktingar att få hyresbostad, säger man vid Röda korset och Luona, två av de instanser som driver mottagningscentraler för flyktingar. Speciellt i huvudstadsregionen och andra stora städer råder det brist på hyresboende med rimlig prisnivå. För flyktingar, som varken kan språket eller har ett jobb, kan det vara extra svårt att få bostad i ett läge där det finns flera sökande som vill ha samma lägenhet.

YLE - 19 jun 16 kl. 23:01

Frankrike vann gruppen efter mållöst mot Schweiz

Både Frankrike och Schweiz kunde pusta ut efter den sista gruppspelsmatchen i grupp A vid fotbolls-EM. Resultatet 0-0 betyder att bägge lagen avancerar till åttondelsfinal. Frankrike hade möblerat om en hel del inför den sista gruppspelsmatchen och speciellt Paul Pogba och Antoine Griezmann var på lysande spelhumör i matchinledningen.

YLE - 16 jun 16 kl. 09:39

Gips räddar Skärgårdshavet från övergödning?

Ny forskning visar att en lovande metod för att skydda vattendragen från fosforbelastning är att sprida gips på åkrarna. Det bedöms vara ett snabbare, effektivare och billigare sätt att minska fosforbelastningen än andra metoder som används i dag. Projektet SAVE ska reda ut hur metoden passar för att användas i större skala för att förbättra tillståndet i Skärgårdshavet och Östersjön.

Nyheter 24 - 15 jun 16 kl. 10:44

Tränarens reaktion på Payets sena mål kan vara den bästa någonsin

Frankrike vilade/petade stjärnorna Antoine Griezmann och Paul Pogba inför mötet med Albanien, men det visade sig bli en tuffare match än vad fransmännen förväntade sig. [readmore:49656,]Efter 89 minuters spel stod det 0–0 och Albanien var på väg att göra en bragdmatch mot EM-värdarna Frankrike. Men i den 90 minuten satte Griezmann pannen på ett inlägg från Sagna och 1–0 var ett faktum.

Nya Wermlands Tidningen - 15 jun 16 kl. 10:33

Gräsbrand vid herrgård kan vara anlagd

Under söndagen blossade ett antal bränder upp i terrängen runt Apertins herrgård.På onsdagen meddelade polisen att man hittat bensindunkar i anslutning till brandhärdarna..

Skånskan - 13 jun 16 kl. 17:09

Kräver dagmammorna kvar

Lund Planerna på att dagbarnvårdarna ska bort har lett till omfattande protester från berörda föräldrar, liksom från personal. Ärendet avgörs vid veckans kommunfullmäktigesammanträde.– Vi har inte fått någon information och hoppas att politikerna lyssnar till vår vädjan om att bordlägga ärendet, säger Hanna Andersson från Björnstorp, en av dem som skrivit ett fem sidor långt öppet brev till samtliga fullmäktigeledamöter.

YLE - 31 maj 16 kl. 18:26

Fortfarande inga stödbetalningar till jordbrukarna

Det har gått två månader sedan jordbrukare demonstrerade på Senatstorget i Helsingfors för att stödbetalningarna var kraftigt försenade. Men trots löften från regeringen har inget hänt. När omkring 5 000 bönder demonstrerade i Helsingfors lovade regeringen bland annat att de ska ta över styrningen av landsbygdsverket Mavi, att stöden ska betalas ut i tid och att byråkratin ska minska.

YLE - 14 jun 16 kl. 08:09

Mindre mjölk än under nödåren

Mjölkproduktionen i Finland har sjunkit märkbart och i dag produceras mindre mjölk än vad som gjordes under ransoneringen efter kriget. Om jordbrukskrisen håller i sig är självförsörjningen hotad. Förra året gav de finländska korna 2,4 miljarder liter mjölk.

Skånskan - 02 jun 16 kl. 14:00

Även hästarna är mot gruvplanerna

BILLINGE/RÖSTÅNGA Även hästarna ville ha ett ord med i laget när mark- och miljödomstolen tillsammans med olika myndigheter och boende gick syn i det bedövande vackra området vid naturreservatet Jällabjär. De fem hästarna i Dag och Malin Erlandssons hage slog följe, och uppvaktade speciellt rådmannen Bengt Johansson.Det var andra dagen på huvudförhandlingen om Svenska Kaolins planer på att öppna en gruva, som de kämpat för sedan år 2000.

Skånskan - 13 jun 16 kl. 17:12

Sex förslag till kommunbudget

Lund Sex olika förslag till kommunbudget finns på bordet när kommunfullmäktige sammanträder onsdag-torsdag.Budgetmötet väntas pågå klockan 8.30-22 båda dagarna och debatterna blir säkert långa, även om skillnaderna mellan förslagen inte är så dramatiska.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.