Nyheter

Wednesday, 20 February, 21:45

Styrkebeskedet inför VM: Hanna Öberg tog EM-guld

Expressen - 3 timmar sedan

Hanna Öberg tog EM-guld under onsdagens tävlingar i Minsk. Ett styrkebesked inför kommande VM på hemmaplan. Detta var Sveriges andra EM-guld genom tiderna. 4826 Delningar

Hanna Öberg styrkebesked – vann VM-genrepet

SVT - 3 timmar sedan

Hanna Öberg tog i dag sin andra seger i karriären på seniornivå. Svenskan vann EM-guld i Minsk, ett mästerskap som är ett VM-genrep för skidskyttelandslaget.. 3618 Delningar

Emmas katt Jarvis fick buken söndersparkad

Expressen - 9 timmar sedan

Katten Jarvis kom hem med svåra skador efter att ha varit ute som vanligt i området.Emma Acklund åkte akut till veterinären med Jarvis som fick opereras.– Troligen har någon misshandlat honom med sparkar. 4622 Delningar

Danska politiker vill ha ny gränskontroll – mot Sverige

Expressen - 5 timmar sedan

Dansk Folkeparti vill införa gränskontroller mot Sverige för att stoppa illegala invandrare och kriminella.Förslaget har redan väckt kritik.– Gränskontroller handlar om att ta hand om sitt land och det tycker vi i Dansk Folkeparti är vår plikt. 2148 Delningar

Ida nekades sjukpenning – sökte jobb på Försäkringskassan

Expressen - 5 timmar sedan

Ida, 38, blev sjukskriven för utmattningssyndrom – men nekades sjukpenning från Försäkringskassan.Nu uppmärksammas hon för sin dräpande jobbansökan till myndigheten:”Ofokuserad, okoncentrerad och låg kognitiv förmåga är tre ord som beskriver mig väldigt bra i dagsläget.”. 2184 Delningar

Svenska barn fångna i IS sista fäste – UD kommer inte agera

Expressen - 7 timmar sedan

IS-göteborgaren Michael Skråmo befinner sig i terrorsektens sista fäste i Syrien. Han vägrar överlämna sig – eller låta sina barn bli evakuerade.En anhörig vill ha hjälp av svenska myndigheter med att föra barnen i säkerhet. 2567 Delningar

IS-kvinnan Shamima söker nytt hemland: ”Orättvist”

Expressen - 7 timmar sedan

Tonåringen Shamima ville återvända till Storbritannien efter att ha tröttnat på livet som IS-jihadist.Då blev hon av med sitt brittiska medborgarskap. Nu kan hon tänka sig att flytta till Holland i stället där hennes make har familj. 2275 Delningar

Beviljade uppehållstillstånd – trots Säpos varningsflagg

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Två av Migrationsverkets anställda i Västsverige varnas för tjänstefel efter att ha beviljat uppehållstillstånd för en asylsökande som spärrats av Säpo – utan att stämma av beslutet.Spärren sätts på personer som kan utgöra ett hot mot Sveriges demokrati.. 1145 Delningar

IS-kvinnans hemliga brev – inifrån lägret

Expressen - 3 timmar sedan

Hon anslöt sig till terrorsekten IS 2014 men blev nyligen tillfångatagen.Nu är Hoda Muthana den enda amerikanska medborgaren bland 1 500 personer i ett flyktingläger i Syrien.I ett handskrivet brev, som New York Post har tagit del av, vädjar hon inifrån lägret.. 891 Delningar

Klara, 12, dog av sällsynt cancer: ”Det började med huvudvärk”

Expressen - 5 timmar sedan

Våren 2015 fick Lena Öhlund veta att dottern Klara var obotligt sjuk.Sju månader senare var hon död – i en cancerform inget barn överlevt.– Läkarna förklarade att det enda de kunde göra var att ge Klara strålning och smärtstillande. 1218 Delningar

SD:s antiklimatpopulism skadar hela samhället

Expressen - 3 timmar sedan

Istället för att presentera svar på hur klimatfrågan ska tacklas så ägnar sig SD åt att skapa splittringar i samhället och måla upp konflikter som inte behöver existera. Det är fullt möjligt att både ha en ambitiös klimatpolitik och en levande landsbygd, skriver Lorentz Tovatt (MP).. 717 Delningar

Kulturministern vill återinföra stöd till Kulturskolan

SVT - 3 timmar sedan

Enligt den nya kulturbudgeten ska 100 miljoner kronor försvinna från Sveriges kultur- och musikskolor, något som upprört många. I protest mot budgetbeslutet lämnades i dag en namninsamling med över 10 000 underskrifter in till kulturminister Amanda Lind. – Det visar verkligen hur viktigt det här kulturbidraget har varit, säger Amanda Lind till SVT.. 597 Delningar

Vi moderater står på vanligt folks sida

DI - 6 timmar sedan

SLUTREPLIK. Vi förstår att tankesmedjan Fores vd Mattias Goldmann och en del andra proffstyckare som bor i Stockholm inte förstår att människor i stora delar av Sverige saknar tunnelbana utan i stället är beroende av bilen, skriver åtta moderata riksdagsledamöter i en slutreplik.. 1034 Delningar

Drevet mot "Soffan" ett angrepp på kampen mot hedersförtryck

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Vi är bekymrade men inte förvånade över kravet på att Ann-Sofie Hermanson (S) ska avgå. Hon är inte den första S-politiker som tagit tydlig ställning mot hedersförtryck och sedan utsatts för ett politiskt drev, skriver bland andra Sara Mohammad, GAPF.. 1999 Delningar

1930-talet är DN:s enda argument

DI - 6 timmar sedan

Vad anser Dagens Nyheters politiska redaktör Per Svensson om Sveriges inträde i euro-zonen? Vad anser han om svenskt deltagande i bankunionen? Vad tycker han om energiunionens konsekvenser? 817 Delningar

Migrationsverket släppte in asylsökande trots Säpovarning

GT - 3 timmar sedan

Migrationsverket släppte in den asylsökande – trots Säpos varning att personen kunde utgöra ett hot för Sverige.Två tjänstemän vid verket prickas nu för missen, uppger Göteborgs-Posten. . 449 Delningar

Här är Zlatans lyxhus i Åre: ”Maximalt värde”

Expressen - 3 timmar sedan

ÅRE. Det är inte bara alpin stjärna som besöker Åre med jämna mellanrum. Även Sveriges största fotbollsprofil är förtjust i de svenska fjällen – och har byggt ett hus inte långt från backarna där VM-tävlingarna avgörs. 529 Delningar

Prinsessan Leonore fyller 5 år – här är den nya bilden

Expressen - 7 timmar sedan

Prinsessan Leonore fyller fem år.Här är kungahusets nya bild på hertiginnan av Gotland – prinsessan Madeleines och Chris O'Neills förstfödda.Det är också prinsessan som har tagit bilden på födelsedagsbarnet.. 1129 Delningar

Aktivisten Elin Ersson vill slippa sitt straff

GT - 3 timmar sedan

Aktivisten Elin Ersson, 22, hindrade ett plan från att lyfta från Landvetter flygplats för att stoppa utvisningen av en man till Afghanistan i somras.I måndags föll domen: Ersson har gjort sig skyldig till brott och döms till totalt 3 000 kronor i dagsböter.Men hon och hennes ombud är missnöjda. 257 Delningar

Annika Strandhäll snubblar vidare i 1930-talet

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Socialförsäkringsminister, Annika Strandhälls, senaste debacle visar på vikten av bildning och historiekunskaper. Att Ungern vill få upp sitt låga barnafödande är inte nazism.. 674 Delningar

Polisen jagar prostituerade: ”Vi jobbar med att ta bort varan”

DN - 3 timmar sedan

Svensk gränspolis jagar prostituerade från utomeuropeiska länder. Trots att de är offer för människohandel blir de inlåsta och snabbt avvisade från Sverige. DN:s granskning visar att de utsatta sällan eller aldrig får ta del av den hjälp som finns att tillgå för traffickingoffer. 163 Delningar

Strandhäll snubblar vidare i 1930-talet

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Socialförsäkringsminister, Annika Strandhälls, senaste debacle visar på vikten av bildning och historiekunskaper. Att Ungern vill få upp sitt låga barnafödande är inte nazism.. 567 Delningar

SSU-basen: Krisen tar fokus från de verkliga problemen

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Den förtroendekris som skakar Socialdemokraterna i Göteborg tar fokus från partiets mer grundläggande problem, som handlar om politiska och organisatoriska vägval för framtiden. Det menar Amalia Rud Pedersen, lokal SSU-ordförande.. 242 Delningar

Kulturprofilen: Hovrätten har begått grovt tjänstefel

SVT - 4 timmar sedan

Under onsdagen togs kulturprofilen Jean-Claude Arnaults överklagande upp i Högsta domstolen. Nu har Svea hovrätt ombetts yttra sig i, efter att Arnault anklagat hovrätten för ”grovt rättegångsfel”, skriver Dagens nyheter.. 161 Delningar

Mördade Englas anhöriga kritiska mot SVT: ”Bedrövligt”

Expressen - 6 timmar sedan

Dokumentärfilmaren Tom Alandh har träffat Anders Eklund som avtjänar livstids fängelse för två mord.Men anhöriga till Engla kände inte till dokumentären – och riktar skarp kritik mot SVT.– Det är bedrövligt att man glömmer bort brottsoffer, säger mamman Carina Höglund.. 370 Delningar

Bildspecial: O'Learys storsatsar på spelhall

Magazin24 - 3 timmar sedan

Delägaren Yngve Bengtsson: "Vi har valt ut såna spel där alla kan delta". 208 Delningar

Storkpar redan på plats i Onslunda

YA - 1 timme sedan

Storken har landat på Carl Olof Lassons tak i Onslunda. ”Det är otroligt tidigt och jättekul” säger Carl Olof Lassen.. 108 Delningar

Kundilska mot Swedbank efter avslöjandet: ”Nu räcker det”

Expressen - 45 minuter sedan

Nu rasar Swedbanks kunder på Facebook efter avslöjandet om den misstänka penningtvätten på 40 miljarder via bankens kontor i Baltikum.Regina Birkehorn är en av dem, och hon vill byta bank så snart det går.– Det känns ju så märkligt som kund att de inte skulle ha koll på detta, säger hon. 69 Delningar

9-årig flicka åt glass i turistparadiset – dog

Expressen - 3 timmar sedan

En nioårig flicka från England har dött efter att ha smakat på en glass i Málaga, Spanien, skriver Sky News. Efter vad man tror varit en allergisk chock kördes flickan akut till sjukhuset. Men hennes liv gick inte att rädda, och två dagar senare dog hon. 132 Delningar

"Vi låter rätt lika"

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Elina Ryd har en egen ton. Men den låter bekant. Nu är Majornas Lana Del Rey tillbaka med ett nytt album.. 176 Delningar

EM-kvalet lockar storpublik till Baltiskan

Skånskan - 4 timmar sedan

BASKET Den första basketlandskampen på 18 år i Malmö väntas locka storpublik till Baltiska hallen. Sverige ställs mot Danmark i EM-kvalet.Det är ett blågult landslag som jagar revansch efter den nesliga förlusten i höstas med 72-76 i Köpenhamn, där man hade ledningen i tre perioder. 74 Delningar

FBK kör över Rögle –  4-1 efter två perioder

Expressen - 1 timme sedan

Färjestad ledde med 4-1 efter två perioder. Då sa Daniel Zaar i Rögle att det fortfarande finns möjligheter inför tredje. – Bara vi fortsätter som vi gjorde sista sju minuterna så har vi goda chanser, säger Zaar i C Mores sändning. 86 Delningar

JUST NU: SMHI varnar för rejält snöfall i Kalmar län

Barometern - 4 timmar sedan

Från vår till vinter. Nu varnar SMHI för ett rejält snöfall i länet på torsdagen.. 160 Delningar

Sofias änglar hjälper cancerdrabbad familj

Hela Gotland - 1 timme sedan

Sofias änglar är tillbaka på Gotland för att än en gång hjälpa en gotländsk familj i nöd.. 59 Delningar

Åhörare bankade och skrek under Drottninghög-rättegången

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

Männen riskerar nu att dömas. ”Det är tråkigt att det behöver gå så här långt.”. 174 Delningar


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.