Expressen > Opinion

Sunday, 21 April, 16:58

Expressen - 19 mar 19 kl. 19:41

Är det rimligt att ge EU makt över din skatt?Jan Björklund vill se en europeisk koldioxidskatt men undviker med kirurgisk precision kärnfrågan: Är det rimligt att svenska folket beskattas utan att Sveriges riksdag och regering har möjlighet att säga nej? skriver Sara Skyttedal (KD)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU, Björklund, Sveriges, Sara Skyttedal

Dela artikeln

2490 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är det rimligtatt ge EU , maktöver din , skatt
UNT - 05 apr 16 kl. 06:00

Rimligt betala skatt på vinster!

Replik på insändare 2/4..

Kristianstadsbladet - 09 jan 12 kl. 06:30

Skrota en skatt, spara en miljon

Januari är för många den fattigaste månaden på året. Decemberlönen ska inte bara gå till det vanliga?
Tyvärr har alldeles för få ett sparkapital värt namnet.

YA - 09 jan 12 kl. 06:30

Skrota en skatt, spara en miljon

Januari är för många den fattigaste månaden på året. Decemberlönen ska inte bara gå till det vanliga.
Julklappar, nyårsfirande, resor och jullovsaktiviteter ska också få plats i budgeten.

Alliansfritt Sverige - 13 sep 13 kl. 11:40

KDU vill ge kungen mer deg och makt

Sveriges mest framstående bakåtsträvare, KDU, har hittat en profilfråga lika fräsch som att se ner på arbetare från punschverandor och ångbåtsdäck: älska kungen. Lagom till att kungen firar 40 år med blandat resultat på tronen går de ut och vill ge kungen mer deg och mer makt: - Vi tycker det är anmärkningsvärt att apanaget är lågt och inte ens prisindexjusteras årligen. KDU vill öka monarkins ceremoniella uppgifter och ge tillbaka monarkin de befogenheter de hade före 1974.

YA - 31 aug 13 kl. 04:00

Egenmakt blir politisk makt

Foto: Seth Wenig
Det kan vara värt några hundralappar att få bättre skola och sjukvård.
50 öre i skattehöjning betyder bara kaffepengar för ett hushåll. De fraserna används av både hög och låg, i parlament såväl som vid köksbord.

Trelleborgs Allehanda - 31 aug 13 kl. 04:00

Egenmakt blir politisk makt

Foto: Seth Wenig
Det kan vara värt några hundralappar att få bättre skola och sjukvård.
50 öre i skattehöjning betyder bara kaffepengar för ett hushåll. De fraserna används av både hög och låg, i parlament såväl som vid köksbord.

Kristianstadsbladet - 11 nov 13 kl. 09:41

Är det rimligt?

Kommer ni ihåg John Hughes, kungen av high school-filmer? Under 80-talet och tidigt 90-tal var han inblandad i flera av de filmer som jag helt subjektivt anser vara bland det bästa som skapats i genren. ”Some kind of wonderful”, ”Pretty in pink”, ”Fira med Ferris”.

Alliansfritt Sverige - 11 jun 14 kl. 19:34

Välfärdsföretagen betalar knappt skatt – inte skäl nog att bjuda in dem till skatteutskottet, tycker moderat

Attendo, Aleris, Ambea, Academica och Capio är alla stora företag som på olika sätt verkat inom välfärddsektorn.  De gör varje år flera miljoner i vinst och eftersom de framför allt drivs av att tjäna pengar gör de så klart allt för att undvika skatt. Sedan tidigare vet vi ju dessutom att flera av företagen prioriterar vinst framför kvalité.

Dagens PS - 01 jun 17 kl. 14:46

Krönika: Så hög är din skatt – egentligen

I ett system där skatter kallas avgifter och betalas av olika intressenter i olika led blir det svårt att reda ut vad den totala belastningen faktiskt är. Detta ska ju sedan ställas emot vad man egentligen får tillbaka i form av till exempel dagisplatser, sjukförsäkring, pension, sjukvård och allmän trygghet. Det är dags att gå till botten med detta, en gång för alla.

Alliansfritt Sverige - 05 maj 14 kl. 08:36

Folkpartiet – de enda som vill se mer makt till EU

26 miljoner arbetslösa, ökad korruption och mindre insyn. Det är inte konstigt att många nu förändrar sin EU-politik och vill minska makten i Bryssel. Centerpartiet vill se ”ett smalare EU” och Kristdemokraterna vill se ”ett mindre och mer ändamålsenligt EU”.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Statens dominans över tv har blivit ett problem

Telias köp av TV4 är problematiskt. Resultatet av affären blir att staten uppfattas som avsändare av i praktiken alla marksända kanaler. Det för tankarna till Kina och Ryssland, snarare än en västerländsk demokrati.

Expressen - Igår: 07:30

Även förorten skulle må bra av en kristen grund

Sverige har förändrats. Särskilt i förorterna har det blivit tydligt vad som händer när de traditionella värderingarna försvinner. Det uppstår inte någon kreativ kreol, som liberalerna drömt om.

Expressen - I förrgår: 07:30

Avskaffa flyget mellan Malmö, Stockholm och Göteborg

Om tio år ska mänskligheten ha tacklat den största utmaningen som vi någonsin tagit oss an på denna jord.Därför kommer vi att på MP-kongressen kämpa för en progressiv flygskatt där den som flyger mest betalar mest och att flygen mellan Stockholm, Göteborg och Malmö blir historia, skriver Grön ungdom..

Expressen - 18 apr 19 kl. 06:10

Skatteverkets bisarra jakt på kontantanvändare

Att låta Skatteverket trakassera en thaivagn i skärgården kan inte vara det bästa sättet att använda svenska folkets skattepengar på.Småföretagare tvingas lägga ned – samtidigt som banker och storföretag kommer undan med massiv pengatvätt, skriver Peter Thörn och Björn Eriksson..

Expressen - 17 apr 19 kl. 06:10

Låt barnen komma hem – med sina IS-föräldrar

Oskyldiga barn ska inte dö och straffas för sina föräldrars vidriga brott. Låt dem omedelbart komma hem.Sverige tog individerna som blev IS-terrorister i båten – nu äger vi tyvärr problemet, skriver Zinat Pirzadeh..

Expressen - 16 apr 19 kl. 18:11

Extrema övergrepp pågår – trots Nobels fredspris

Trots den unisona hyllningskören efter fredspriset tycks kvinnorna i Kongo redan ha glömts bort.Utrikesminister Margot Wallström och biståndsminister Peter Eriksson, använd ert inflytande till att få stopp på de extrema övergrepp som sker, skriver Läkarmissionens generalsekreterare Lars Arrhenius..

Expressen - 16 apr 19 kl. 15:19

Arga Morgan borde ta itu med hedersvåldet i stället

Trots att S och MP är inne på sitt femte år i regeringsställning, kan vi konstatera att frågan om hedersförtryck inte verkar hanteras med någon större skyndsamhet. Det är uppenbart att detta är känsligt inom socialdemokratin, skriver Johan Forssell (M)..

Expressen - 16 apr 19 kl. 06:10

Till alla er som kräver att IS-barn ska ”hämtas hem”

”De goda humanisterna” yrar om att man ska åka till Syrien och hämta IS-barnen. Det väcker en rad frågor –som alla behöver besvaras.Tro fan att folk är oroliga för att även detta går åt skogen.

Expressen - 15 apr 19 kl. 12:27

Dramatenskådespelarnas upprop för sparkade vd:n

I svallvågorna efter Josefin Nilsson-dokumentären avgick Eirik Stubø efter hård kritik. Nu ger 46 tidigare kolleger en annan bild av Dramatens före detta vd.”Tack för att det blivit status att vara snäll i arbetet” skriver blanda andra Lena Endre, Krister Henriksson och Maria Bonnevie..

Expressen - 15 apr 19 kl. 06:10

Här är vår miljardsatsning för att korta vårdköerna

Svensk sjukvård ska finnas där när du behöver den. Nu tar vi ett helhetsgrepp för att korta köerna. Vi börjar med en uppdaterad kömiljard.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.