Expressen > Kultur

Sunday, 21 April, 16:09

Expressen - 19 mar 19 kl. 15:38

Därför ser vi katastroftänk som barnsligt och fegtÄr här och nu verkligen förenligt med katastroftänkets där och sen? Och fantiserar vi mer under strömavbrott?Veronika Gustafson summerar SVT:s ”Nedsläckt land” med en reflektion över ljusets effekt på tanken..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Veronika Gustafson, SVT, Nedsläckt

Dela artikeln

151 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför servi , katastroftänksom , barnsligtoch , fegt
Skånskan - 03 apr 18 kl. 14:00

”Barnsligt förtjust i det lilla formatet”

Efter två succéartade konserter med Anna-Mia Barwe kommer Ulf ”Masken” Andersson tillbaka i en helt egen konsert med sina medmusiker Per Almlund, Johan Pihleke och Fredrik Savbrant. Två vardagar i april drar kvartetten in på Borgstugan under Malmöhus slott.
– Lite nyheter blir det, lovar Masken, som bland annat ska spela ukulele.

Nyan - 08 jul 16 kl. 06:00

”Otroligt fegt att inte blåsa”

EUROPA LEAGUE, KVALOMGÅNG I

IFK Mariehamn–Odds BK
1–1 (1-0)
(Odd vidare med sammanlagt 3–1 över två matcher)

IFK var pressat inför returmatchen mot Odds BK i Europa Leagues första kvalomgång. Norrmännen hade 2–0 att gå på från förra veckas möte i Skien, och ett bortamål på WHA skulle tvinga Mariehamn att göra fyra under torsdagskvällen.

Men det var IFK som satte fart på spelet under matchens inledning.

Trelleborgs Allehanda - 07 aug 14 kl. 12:04

Elin Olofsson ser glesbygdens spänningar

Vissa repliker dröjer sig kvar. Elin Olofsson har aldrig kunnat glömma det som de där killarna sade på festen i tonåren. Som en upprättelse för tjejen de pratade om har hon skrivit romanen "Till flickorna i sjön".

Kristianstadsbladet - 07 aug 14 kl. 12:04

Elin Olofsson ser glesbygdens spänningar

Vissa repliker dröjer sig kvar. Elin Olofsson har aldrig kunnat glömma det som de där killarna sade på festen i tonåren. Som en upprättelse för tjejen de pratade om har hon skrivit romanen "Till flickorna i sjön".

Dagens PS - 25 jan 17 kl. 08:26

PK-bossen: ”Hon blåser upp det”

I går, tisdag, skrev journalisten och författaren Katerina Janouch ett debattinlägg på Dagens PS, som fått stor spridning i sociala medier. Janouch känner sig förd bakom ljuset av Publicistklubben. Hon hävdar att hon först bjöds in till debatten ”Misstron mot medierna – har vi oss själva att skylla?

Nya Wermlands Tidningen - 26 jun 14 kl. 06:00

Barnsligt kul i Kristinehamn

Här ser ni orsaken till Kateryna Bondarenkos tennisuppehåll – dottern Karina, 13 månader. – Jag tog inte i ett racket på ett och ett halvt år, berättar ukrainskan, som är tillbaka med besked..

Expressen - 14 okt 13 kl. 08:23

Markoolio förvandlas till ett fegt lejon

Det är stressiga dagar för Marko Lehtosalo just nu. Förutom radiojobbet repeterar han för fullt inför rollen som lejonet i "Trollkarlen från Oz" och har just fått prova hela sin mundering med smink och peruk. - Jag ser ut som Carola, säger han och skrattar..

Expressen - 29 jan 18 kl. 10:28

Ilskan efter attacken: "Är fegt och ynkligt"

En tuff tackling av förre KIK-spelaren Niklas Lindmarks på Sanny Karlsson har fått Mats Lusth att ilska till rejält. Kristianstadstränaren kallar händelsen "ett rent jävla överfall" och öser kritik över Lindmark, som nu spelar för Hudiksvall. – Vi kunde inte ha kvar honom, han tog massa korkade utvisningar och skadade laget för mycket med sådana jävla grejer, säger Lusth till Kristianstadsbladet.

Expressen - 10 mar 18 kl. 02:32

Det här är ju bara fegt, Jan Helin

SVT lanserar en ny stor satsning på satir – "Svenska nyheter". Ida Ölmedal ser första avsnittet och undrar om det vore omöjligt att ge ett sådant program åt en kvinnlig komiker..

Expressen - 27 mar 19 kl. 09:36

”Finns en gräns mellan fegt spel och tufft spel”

Malmös handbollsstjärna Magnus Persson, 28, knockas av Sävehofs tungviktare Christoffer Brännberger, 28.– Det är ett väldigt väldigt hårt slag, säger Persson.– Jag ser inte var jag träffar, säger Brännberger..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Förortens tristess skapade Tracey Thorn

I sin nya självbiografi återvänder Tracey Thorn till uppväxtens pendeltågperronger. Dan Hallemar ser hur förortens stadsplanering blir en viktig bit när popstjärnan lägger pusslet om sig själv. .

Expressen - 9 timmar sedan

Stunden när vi insåg att vi var européer

Karin Olsson om branden i Notre-Dame och hoten mot Europa..

Expressen - 22 timmar sedan

Nu upptäcks konstgeniet – som gick i exil i Kalmar

En utställning som ger återupprättelse till den svensk-tyska konstnären Lotte Laserstein (1898-1993) har dragit storpublik till både Berlin och Frankfurt.Nina Lekander ser en konstnär och exil-kalmarit som fångar Weimarrepublikens stämningar..

Expressen - Igår: 06:30

Jag har varit patriarkalt medberoende

Är inte kvinnan en människa? I sin nya bok tjuvkopplar Ebba Witt-Brattström vittnesmålen från #metoo-kampanjen med litterära gestaltningar av övergrepp mot kvinnor.Expressen publicerar här ett exklusivt utdrag ur ”Historiens metoo-vrål”..

Expressen - Igår: 18:02

Krig utan logik kan aldrig leda till fred

Konfliktforskaren Mary Kaldor har följt hur krigen förändrats under decennier.I den senaste boken läser Per Wirtén att kriget mot terrorismen är farligast..

Expressen - I förrgår: 07:45

Vill du bo i det här dödshuset?

Alla ska vi dö – men nu närmar sig även mänsklighetens eftertext med stormsteg.
Karina Ericsson Wärn skriver om hur design ska få oss att försonas med det ofrånkomliga.  .

Expressen - I förrgår: 18:00

Akut och berörande om historiens virvlar

Den romandebuterande ryska författaren Maria Stepanova har skrivit en mäktig fresk över 1900-talets Europa.Hanna Nordenhök läser en text att leva i och låta sig genomvandras av..

Expressen - 18 apr 19 kl. 15:55

”Det finns över 3 000 Notre-Dame i Sverige”

Måndagen den 15 april kablades bilder på den brinnande katedralen Notre-Dame ut över hela världen.Biskop Johan Dalman och konsthistoriker Paulina Sokolow gästade Kultur-Expressen på skärtorsdagen för ett samtal om förstörelse – och uppståndelse..

Expressen - 18 apr 19 kl. 13:00

Kvinnan tar hela platsen på scen

Gift dig aldrig med en August!Maria Edström ser en monolog som kopplar greppet med vår uppjagade tid..

Expressen - 18 apr 19 kl. 06:30

Horace Engdahl blottar nattens mänsklighet

Horace Engdahl tar rygg på 1700-talsförfattaren Rétif de La Bretonne i sin nya bok.Cornell läser uppslagsrika reflexioner som för tanken till dagens svenska kulturklimat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.