YLE > Svenskfinland

Monday, 22 April, 04:27

YLE - 19 mar 19 kl. 16:05

Carola Lithén: modigt av våra unga politiker att lyssna på folketFullmäktiges ordförande Carola Lithén (SFP) är glad att en majoritet i fullmäktige kommer att rösta nej till en fusion med Vasa. – Det är modigt och rakryggat av våra unga politiker att de väljer att lyssna på folket..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lithén, Carola Lithén, SFP, Vasa

Dela artikeln

334 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carola, Lithén, modigtav våra , unga, politikeratt , lyssna, på folket
YLE - 04 feb 17 kl. 11:00

Rekordmånga unga blir företagare

I Finland har företagande aldrig varit så populärt som det är nu. Detta gäller för företagandet i allmänhet, men för unga företagare i synnerhet. På drygt tio år har andelen unga i åldern 18-24 som startar eget, ökat med cirka 20 procent.

Dagen - 24 mar 11 kl. 03:00

Carola öppnar dörren till sin barndom

Sju år efter att hon förlorade sin mamma och pappa öppnar Carola Häggkvist en dörr till sin barndom på vid gavel. Med nya albumet "Elvis, Barbra & jag" välkomnar hon fansen att dela den musik föräldrarna älskade. Sånger som väcker starka minnen till liv.

YLE - 25 feb 16 kl. 08:00

Humor och sorg när Carola Sarén ger liv åt cancersjuk pojke

En tioårig pojke som vet att han ska dö. En rosa tant med bagaget fullt av roliga berättelser från sin tid som brottare. Kompisar och sjukhuspersonal.

YLE - 26 mar 17 kl. 15:34

Många känner inte till att preventivmedel är gratis för unga i Raseborg

Sedan årsskiftet får raseborgare under 20 år preventivmedel gratis men många känner inte till förmånen. Det gäller allt från spiraler och p-piller till kondomer. Trots att förmånen funnits i över två månader är det många som ännu inte vet om den.

Alingsås tidning - 22 mar 18 kl. 05:30

Carola till Vårgårda

Carola kommer till Vårgårda i sommar. Hon ställer sig på Tångahallens scen den 18 augusti. Det blir gospel and hits.

Jönköpingsnytt - 17 jul 11 kl. 17:08

?Carola och Kungen behöver ändra sin image?

Carola, Kungen och Victoria Silvstedt är de svenska kändisar som enligt Jönköpings unga är i störst behov av att uppdatera och förändra sin image. Det visar en undersökning över 2 300 unga svenskar fått tycka till..

Blekinge Läns tidning - 23 aug 18 kl. 05:00

Carola Regnell: ”De unga skulle behöva ett år med samhällsplikt”

Hon jobbade sig runt världen, landade i egen krog – och sadlade om till gymnasielärare. 50 år in på livets resa kan Carola Regnell från Karlskrona bara konstatera att dagens stressade unga skulle behöva ett års samhällsplikt..

YLE - 02 jun 15 kl. 11:48

Jakobstadspolitiker: Det måste satsas mera på de unga i Jakobstad

Att det kan bli stökigt då unga festar efter en skolavslutning är ingenting ovanligt i sig, men respektlösheten mot polisen är upprörande. Utvecklingen är direkt skrämmande tycker fullmäktigeledamöterna Carola Sundqvist (SFP) och Rickard Sjölund (SDP) från Jakobstad. Under lördagskvällen skedde tre knivdåd i Skolparken i Jakobstad där hundratals ungdomar hade samlats för att fira.

Sydsvenskan - 07 jan 12 kl. 06:30

Vilda ungar, unga läkare - och en väldigt pinsam tjej

Nytt år, ny tv-säsong. Här är femton program du bör ha koll på i vår:
1 Komedi. Indietjejen Zooey Deschanels rollfigur i ?

YLE - 15 dec 15 kl. 19:14

Fler barn och unga i barnskydd i Jakobstadsregionen

Statistiken på barnskyddet är dyster och vållade en lång diskussion i social- och hälsovårdsnämnden i Jakobstad. Någonting måste göras, men vad? Mest illa ute är Jakobstad.

Fler nyheter från YLE

YLE - Igår: 21:03

Stor påskfest i Solf - "Vi vill fira, med eller utan brasa"

Påsklördagen bjöd på strålande kvällssol i Solf, och trots förbudet mot påskbrasor var den årliga påskfesten välbesökt..

YLE - Igår: 08:30

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - I förrgår: 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - I förrgår: 11:59

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - I förrgår: 07:13

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - 18 apr 19 kl. 19:53

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - 18 apr 19 kl. 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - 18 apr 19 kl. 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.