YLE > Svenskfinland

Sunday, 21 April, 20:13

YLE - 19 mar 19 kl. 15:50

Kim Berg: Vasa har inte tid och råd att vänta på KorsholmVasa har inte tid att vänta på Korsholm. Om Korsholm säger nej till sammanslagning går Vasas planer vidare, säger stadstyrelseordförande Kim Berg (SDP)..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Berg, Korsholm, Vasas, Kim Berg, SDP

Dela artikeln

57 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kim, Berg, Vasahar inte , tidoch , rådatt , vänta på Korsholm
YLE - 03 maj 17 kl. 20:57

Kim Berg leder stadsstyrelsen i Vasa

Socialdemokraternas kommunorganisation föreslår att Kim Berg blir ordförande för stadsstyrelsen i Vasa. Anita Niemi-Iilahti är inte längre intresserad. Det blir socialdemokraternas röstmagnet Kim Berg som med all sannolikhet är ny stadsstyrelseordförande i Vasa.

YLE - 24 apr 17 kl. 13:34

Kim Berg är årets österbottning

Kim Berg, eldsjälen bakom kampen för omfattande jour vid Vasa centralsjukhus, är årets österbottning. Han fick sitt pris på landskapsfullmäktiges möte i Vasa på måndagen. Kim Berg är en av dem som stått högst på barrikaderna i kampen för omfattande jour på Vasa centralsjukhus.

YLE - 03 maj 17 kl. 20:57

Pohjalainen: Socialdemokraterna föreslår Kim Berg som stadsstyrelseordförande i Vasa

Socialdemokraternas kommunorganisation föreslog på sitt årsmöte på onsdagen att Kim Berg som fick flest röster av partiets kandidater i valet skall bli ny ordförande för stadsstyrelsen i Vasa. Anita Niemi-Iilahti hade tidigare också anmält intresse för posten men meddelade under mötet att hon inte längre är intresserad. - Det är viktigt att socialdemokraterna som är stadens näststörsta parti fattar ett enhälligt beslut i frågan säger Niemi-Iilahti i en kommentar till tidningen Pohjalainen.

YLE - 14 apr 19 kl. 22:59

Nyinvalda Kim Berg lovar jobba för omfattande jour till Vasa centralsjukhus

SDP fick två mandat i Vasa valkrets. Med 6726 röster kommer Kim Berg från Vasa att göra Jutta Urpilainen sällskap i riksdagen som partiets representanter..

YLE - 14 apr 19 kl. 22:59

Nyinvalda Kim Berg lovar jobba för omfattande jour till VCS - Urpilainen tror på gott samarbete

SDP fick två mandat i Vasa valkrets. Med 6 726 röster kommer Kim Berg från Vasa att göra Jutta Urpilainen sällskap i riksdagen som partiets representanter..

YLE - 18 mar 19 kl. 21:25

Kim Berg: Ingen mening med att skjuta upp fusionen - och vem orkar börja om hela processen?

Kim Berg (SDP) säger att det är nu som en fusion mellan Vasa och Korsholm ska ske, annars dröjer det länge innan man får en ny chans. Att skjuta upp fusionen med ett år eller två tjänar inget till..

YLE - 26 mar 19 kl. 07:30

Diskussionen om fusion mellan Vasa och Korsholm fortsätter – Kim Berg: så länge beslutet inte är fattat är allt möjligt

Ledningen för Vasa kommer att träffa ledningsgruppen i Korsholm på onsdag för att diskutera hur man nu går vidare. På måndag blev det klart att kommunstyrelsen i Korsholm återremitterade fusionsavtalet mellan Vasa och Korsholm..

YLE - 29 nov 18 kl. 19:25

Kim Berg: Möjligt att vi har ett färdigt fusionsavtal på tisdag

Fusionsförhandlingarna mellan Korsholm och Vasa tog ett rejält kliv framåt under torsdagens möte. Men än har man inte ett färdigt fusionsavtal att presentera..

Expressen - 25 jan 18 kl. 12:57

Kim Walls sista tid innan hon klev på ubåten

Kim Walls danska pojkvän satt på en gräsmatta och såg när ubåten seglade ut i Öresund med Kim Wall och Peter Madsen i ubåts-tornet.Pojkvännen berättar nu själv för första gången om hur det gick till när han såg sin flickvän för sista gången.Det fanns ett förslag om att pojkvännen skulle åkt med i ubåten - men han ska ha avstått i sista stund..

ÖstersundsPosten - 27 jul 15 kl. 21:58

Smygpremiär ur filmen om Kim Anderzons sista tid

Filmen med namnet "Den skalliga Primadonnan" är inte färdig. Det som spelades upp var några längre klipp, från Kim Anderzons sista levnadsår. Närgångna scener som visar hur hon in i det sista var närvarande i sitt eget och andras liv.

Fler nyheter från YLE

YLE - 23 timmar sedan

Stor påskfest i Solf - "Vi vill fira, med eller utan brasa"

Påsklördagen bjöd på strålande kvällssol i Solf, och trots förbudet mot påskbrasor var den årliga påskfesten välbesökt..

YLE - Igår: 08:30

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - I förrgår: 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - I förrgår: 11:59

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - I förrgår: 07:13

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - 18 apr 19 kl. 19:53

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - 18 apr 19 kl. 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - 18 apr 19 kl. 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - 18 apr 19 kl. 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.