DN > Kultur

Sunday, 21 April, 21:02

DN - 19 mar 19 kl. 07:19

Johan Croneman: När regissören blir åklagare måste vi ställa kritiska frågor om filmens metodHur ”stark” och ”övertygande” är egentligen ”Leaving Neverland”? Visst, det är en mycket skicklig berättelse med två starka vittnen. Men granska hur långsamt regissören bygger upp dem. Och hans ovilja att ställa svåra frågor.  .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Croneman, Leaving Neverland

Dela artikeln

217 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Johan, CronemanNär , regissörenblir , åklagaremåste vi , ställa, kritiska frågor om filmens metod
DN - 26 nov 13 kl. 09:19

Johan Croneman: Dokumentären greppar samtiden med ett allvar som spelfilmen förlorat

Där spelfilmen har blivit baktung och mätt rör sig dokumentären lätt och hungrigt. Och tv har blivit dokumentärens nya bästis..

Expressen - 24 apr 16 kl. 22:09

Johan Falk-regissören dissar svenska deckare

Filmerna om Johan Falk är tillbaka i rutan. Skaparen av den klassiska polisserien, Anders Nilsson, kritiserar de som laddar ner filmerna illegalt. – De bidrar till att det inte kommer nya filmer, säger han..

Expressen - 24 apr 16 kl. 22:09

Johan Falk-regissören dissar svenska deckare

Filmerna om Johan Falk är tillbaka i rutan. Skaparen av den klassiska polisserien, Anders Nilsson, kritiserar de som laddar ner filmerna illegalt. – De bidrar till att det inte kommer nya filmer, säger han..

DN - 08 feb 19 kl. 12:11

Johan Croneman: Har Eurosport någon koll på sina medarbetare?

”Naivt. Superkorkat. Vilken hånfullhet mot hela yrkeskåren.

Trelleborgs Allehanda - 14 dec 12 kl. 14:02

Regissören om Bosse Högberg-filmen


Problemen kring filmen "Sånt är livet" om boxaren Bosse Högberg fortsätter. Som TT Spektra berättade tidigare i veckan har produktionen har ännu en gång förlorat sin regissör, bara en månad för produktionsstart. Producenten Helena Danielsson sade på tisdagen att det bland annat berodde på samarbetssvårigheter med avhoppade regissören Martin Zandvliet, något han nu dementerar.

Trelleborgs Allehanda - 06 okt 13 kl. 14:07

Regissören Carlo Lizzani död


Den italienske regissören Carlo Lizzani har tagit sitt liv. Enligt italiensk polis begick den 91-årige Lizzani självmord genom att hoppa från ett fönster på fjärde våningen av en byggnad i Rom på lördagen, rapporterar AFP.Carlo Lizzani ledde under tre år filmfestivalen i Venedig och började sin karriär som filmare 1948 med en dokumentär om den italienske kommunistledaren Palmiro Togliatti.

Barometern - 02 mar 14 kl. 14:58

Regissören Alain Resnais avliden

Den franske regissören Alain Resnais har avlidit. Resnais var en av nyckelpersonerna i 60-talets Nya vågen-rörelse, och med över 50 filmer bakom sig var han en av Frankrikes främsta regissörer genom tiderna. "Hiroshima, min älskade" från 1959 är hans mest kända verk.

NT - 10 aug 12 kl. 16:40

Regissören Mel Stuart har avlidit

Regissören Mel Stuart har avlidit i sviterna av cancer, 83 år gammal, rapporterar BBC. Han började sin karriär som regissör av dokumentärfilmer men blev kanske mest känd för filmatiseringen av Roald Dahls "Kalle och chokladfabriken" som han gjorde 1971. Den kom senare att filmatiseras på nytt 2005, då med Tim Burton som regissör och Johnny Depp i huvudrollen..

NT - 06 maj 13 kl. 16:32

Tv-regissören Bengt Lagerkvist död

Tv-regissören Bengt Lagerkvist har avlidit, 86 år gammal, uppger "Kulturnyheterna" i SVT. Lagerkvist är mest känd som regissören bakom den uppmärksammade tv-serien "Hemsöborna" och andra produktioner inom tv-teatern..

Helsingborgs Dagblad - 07 maj 13 kl. 09:32

Tv?regissören Bengt Lagerkvist död

Tv?regissören Bengt Lagerkvist har avlidit, 86 år gammal, uppger Kulturnyheterna i SVT. Lagerkvist är mest känd som regissören bakom den uppmärksammade tv?

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

”Vilken tacksamhet att få sjunga med sin bror”

Bröderna Norén har tonsatt en fortsättning på Mando Diaos Fröding-succé..

DN - 22 timmar sedan

Oscarsakademin: Rätt att utesluta Polanski

Oscarsakademin står fast vid sitt beslut att sparka ut Roman Polanski förra året..

DN - Igår: 21:00

Skivrecension: The Tallest Man on Earth gör lågmäld återkomst

The Tallest Man on Earth verkar ha blickat inåt under de fyra år som gått sedan förra skivan. Återkomsten är en själslig, varsam och urban resa..

DN - Igår: 08:00

Granulera, olåt, påyrka – vad betyder orden?

Kolla dina kunskaper i veckans språktest..

DN - I förrgår: 14:00

Boklistan vecka 16: Tre nya böcker

DN:s kritiker listar de bästa böckerna just nu..

DN - I förrgår: 13:02

Här är veckans bästa låtar, v 16

Beyoncé, Madi Banja, Amon Amarth och Robyn – här är veckans bästa nya låtar..

DN - I förrgår: 11:39

Konsertrecension: Rufus Wainwright lyser bäst när han sjunger andras låtar

Rufus Wainwright vill så mycket, kan så mycket, har så mycket. Men låtarna håller inte riktigt. Men han är lysande på Konserthuset när han sjunger andra artisters låtar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.