Expressen > Opinion

Friday, 26 April, 18:28

Expressen - 18 mar 19 kl. 17:07

IS-terrorister är inte välkomna i vår kommunRegeringen har tyvärr fortfarande ingen plan. Därför blir det upp till Sveriges kommuner att ställning.Återvändande IS-terrorister kommer inte att få stöd i någon form av Staffanstorps kommun. Det innebär att vi inte kommer att utbetala försörjningsstöd, bistå med bostad, vuxenutbildning eller någon annan form av samhällelig service, skriver kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sveriges, IS, Staffanstorps, Christian Sonesson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IS-terroristerär inte , välkomnai vår , kommun
Expressen - 12 mar 19 kl. 11:57

SD: I vårt Sverige är inte IS-terrorister välkomna

Samtliga som valt att resa och ansluta sig till IS har vetat exakt vilken organisation det handlat om. De bör ställas inför rätta, dömas och avtjäna sitt straff i Syrien eller Irak där de har begått brotten, och om så krävs bör Sverige stå redo att delfinansiera denna process, skriver flera tunga Sverigedemokrater..

Skånskan - 03 apr 19 kl. 20:17

Nej till IS-terrorister klubbades igenom

Staffanstorp Med röstsiffrorna 23 mot 17 och en som avstår röstade Moderater och Sverigedemokrater igenom att direktiv ska tas fram så att återvändande IS- terrorister inte ska kunna beviljas stöd i Staffanstorps kommun.Det var en lång debatt som föregick beslutet. S liksom L och MP ställde sig bakom centerns förslag att man ska uttala att terrorister inte är välkomna i Staffanstorp men att om de skulle komma hit ska polis och andra myndigheter underrättas så de kan lagföra.

YLE - 27 okt 13 kl. 06:37

Räsänen: Kristna flyktingar välkomna

Inrikesminister Päivi Räsänen (KD) anser att Finland i första hand borde ta emot sådana flyktingar som har lätt att integrera sig i det finländska samhället. Flyktingar som haft lätt att anpassa sig till Finland är enligt Räsänen exempelvis kristna samt vietnameser, vars arbetskultur enligt henne liknar den nordiska. Ministern säger att förföljelserna av kristna tilltagit och att de kristna i dag är världens mest förföljda religiösa grupp.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

IS-terrorister inte välkomna

Att ens överväga att ge återvändande jihadister stöd och hjälp när de kommer till Sverige är oerhört stötande och får en på allvar att undra om vi lever i ett galet land som inte förmår att se verkligheten för vad den är. Det enda som måste möta dessa terrorister är fängelse och fördömanden..

Expressen - 28 feb 19 kl. 06:10

IS-terrorister ska aldrig mer få vistas i Sverige

Att det inte går att frånta individer deras enda medborgarskap är nonsens.Det är politikens roll att forma en framkomlig väg för att säkra Sverige och svenska liv. Alternativet kan inte vara att välkomna terrorister tillbaka, skriver Adam Marttinen (SD)..

Sydöstran - 26 mar 19 kl. 13:55

SD: ”Återvändande IS-terrorister är inte välkomna till Karlskrona”

Sverigedemokraterna vill att kommunen ska neka stöd till eventuella IS-terrorister som söker sig till Karlskrona. De vill att kommunfullmäktige ska ta samma beslut som i Staffanstorp. .

Expressen - 20 okt 16 kl. 14:15

De vill inte hjälpa avhoppade terrorister

Kommuner runtom i landet förbereder sig nu på att ta emot återvändande svenskar som har stridit med till exempel terrorgruppen IS. Körkort, jobb och bostad kan avhopparna få hjälp med av kommunerna. Men Borlänge kommun har satt ner foten - avhoppade terrorister ska inte behandlas som vanliga brottslingar..

Barometern - 17 mar 17 kl. 06:41

Så vill kommunen spåra terrorister

Nu vill Växjö kommun ta polisen till hjälp för att granska ansökningar om föreningsbidrag. För att hindra att pengar betalas ut till förmodade terrorister och andra kriminella..

UNT - 31 mar 19 kl. 11:21

Uppsala tros inte ha återvändande IS-terrorister

Varken Uppsala kommun eller polisen känner till att några IS-terrorister ska ha återvänt till Uppsala..

Cornucopia - 09 mar 17 kl. 18:37

Svensk stat och kommun finansierar terrorism

Svenska staten och svenska kommuner har enligt en studie från Försvarshögskolan gjort på uppdrag av Finansinspektionen finansierat terrorism. I enlighet med terrorlagarna bör alltså svenska statens myndigheters och berörda kommuners konton omedelbart frysas.

Den statliga finansieringen av terrorister har bland annat skett genom CSN och Försäkringskassan, som alltså i enlighet med terrorlagarna nu omedelbart bör beläggas med frysta tillgångar och konton.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

Lina har levt på flykt i 8 år i hedersförtryckets Sverige

”Om du någonsin försöker fly så kommer jag att stycka dig och skicka dig som sopor till Irak.” Samhället har svikit och övergivit hedersförföljda Lina, nu återger vi delar av hennes berättelse. Det är tydligt: Sverige måste bli mer intolerant mot de intoleranta, skriver Amineh Kakabaveh (V) och tidigare talmannen Per Westerberg (M)..

Expressen - Igår: 17:41

Därför kommer Trumps mur mot Mexiko inte fungera

Donald Trump och hans anhängare har inte mycket att se fram emot. Mer än en betongvägg på 300 mil.Se hur det har gått när Europa byggt sina murar, skriver samhällsanalytikern Carlos Rojas..

Expressen - Igår: 06:15

Fem steg som ska stärka svensk barncancervård

En S och MP-politik som under snart fem år skapat växande köer för cancersjuka kommer fortsätta att misslyckas.  I dag presenterar M fem steg med särskilt fokus på barncancervården som måste in i en ny nationell cancerstrategi, skriver Ulf Kristersson och Camilla Waltersson Grönvall..

Expressen - I förrgår: 12:30

Elbristen botar klimatomställningen

Regeringen måste se det som en prioriterad uppgift att garantera att elnäten klarar att leverera el i hela landet, skriver regionrådet Louise Eklund (L)..

Expressen - I förrgår: 12:05

Vi jagar digitala fuskare lika hårt som kontanta

Skatteverket måste sluta trakassera småföretagare som hanterar kontanter, skrev Peter Thörn och Björn Eriksson.Nu svarar myndigheten: Vi kontroller alla typer av pengatransaktioner, vare sig de gjorts kontant eller digitalt. Det gäller allt från vanliga valutor till kryptovalutor och Swish-betalningar..

Expressen - 23 apr 19 kl. 13:21

Tacka inte kristendomen för Sveriges framgångar

Vi har knappast kristendomen att tacka för att de mänskliga fri- och rättigheterna har vuxit fram i just Europa och USA. Den kristna högern och de konservativa har däremot alltid motsatt sig ökade rättigheter och frigörelse för alla. De har hört till de mest högljudda nejsägarna, skriver Daniel Färm i ett svar till Ebba Busch Thor..

Expressen - 22 apr 19 kl. 07:30

Pengar gödslas på projekt som skapar segregation

Det måste bli ett slut på bidrag till verksamheter som under integrationsflagg snarare bidrar till ökad segregation. Varför är det ingen som ifrågasatt att vi inte har kvalitetssäkrat all statlig bidragsgivning kring integration? skriver Alireza Akhondi (C)..

Expressen - 21 apr 19 kl. 07:30

Statens dominans över tv har blivit ett problem

Telias köp av TV4 är problematiskt. Resultatet av affären blir att staten uppfattas som avsändare av i praktiken alla marksända kanaler. Det för tankarna till Kina och Ryssland, snarare än en västerländsk demokrati.

Expressen - 20 apr 19 kl. 07:30

Även förorten skulle må bra av en kristen grund

Sverige har förändrats. Särskilt i förorterna har det blivit tydligt vad som händer när de traditionella värderingarna försvinner. Det uppstår inte någon kreativ kreol, som liberalerna drömt om.

Expressen - 19 apr 19 kl. 07:30

Avskaffa flyget mellan Malmö, Stockholm och Göteborg

Om tio år ska mänskligheten ha tacklat den största utmaningen som vi någonsin tagit oss an på denna jord.Därför kommer vi att på MP-kongressen kämpa för en progressiv flygskatt där den som flyger mest betalar mest och att flygen mellan Stockholm, Göteborg och Malmö blir historia, skriver Grön ungdom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.