SVT > Kultur

Sunday, 21 April, 20:47

SVT - 18 mar 19 kl. 15:27

Reportrar utan gränser fördömer kinesiska ambassaden i SverigeKinesiska ambassaden och dess ambassadör Gui Congyou har upprepade gånger attackerat svenska journalister och svenska medier, enligt yttrandefrihetsorganisationen Reportrar utan gränser. Nu senast ett debattinlägg på SVT..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Gui Congyou, Reportrar, SVT

Dela artikeln

134 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reportrarutan , gränser, fördömer, kinesiska, ambassadeni , Sverige
SR - 22 jan 16 kl. 09:16

Reportrar utan gränser kräver bojkott mot kinesiska medieföretag

Pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser, RUG, kräver nu en EU-bojkott av två kinesiska medieföretag..

Sydsvenskan - 30 nov 15 kl. 19:46

Tala tydligt till Turkiet. EU har sina gränser.

Hur ska Sverige klara av mottagandet av asylsökande, inte minst längs Skånes kust? En del av svaret finns i – Turkiet. På söndagskvällen kom EU och Turkiet överens.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 15 kl. 19:46

Tala tydligt till Turkiet. EU har sina gränser.

Hur ska Sverige klara av mottagandet av asylsökande, inte minst längs Skånes kust? En del av svaret finns i – Turkiet. På söndagskvällen kom EU och Turkiet överens.

GöteborgsPosten - 02 jan 16 kl. 05:00

Sverige behöver mer yttrandefrihet – inte mindre

Måttet för hur väl yttrandefriheten fungerar är hur vi behandlar provokatörerna, de politiskt extrema och de annorlunda. Det är lika sant i Eritrea som i Sverige. Därför får vi inte falla till föga för sårade känslor och kräva att de obekväma tystas.

IDG - 20 apr 16 kl. 14:40

Ny teknik öppnar för mer propaganda och sämre pressfrihet


Vi lever i en ny era av propaganda varnar organisationen Reportrar utan gränser. Och det är billig, ny teknik som gör spridningen möjlig..

Kristianstadsbladet - 08 okt 14 kl. 17:36

Tidningsägare dömda till fängelse


I Etiopien har tre tidningsägare i sin frånvaro dömts till över tre år i fängelse. De ska ha befunnits skyldiga till "uppvigling av våldsamma revolter, tryckandet och spridandet av ogrundade rykten och planering av att på ett olagligt sätt avskaffa landets konstitutionella system", enligt pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser.Ingen av de tre - som driver magasinen Addis Guday, Lomi och Fact - befinner sig i Etiopien.

BT - 08 okt 14 kl. 17:36

Tidningsägare dömda till fängelse

I Etiopien har tre tidningsägare i sin frånvaro dömts till över tre år i fängelse. De ska ha befunnits skyldiga till "uppvigling av våldsamma revolter, tryckandet och spridandet av ogrundade rykten och planering av att på ett olagligt sätt avskaffa landets konstitutionella system", enligt pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser. Ingen av de tre - som driver magasinen Addis Guday, Lomi och Fact - befinner sig i Etiopien.

BT - 26 sep 14 kl. 09:42

Jemen-rebeller "trakasserar" medier

Reportrar utan gränser fördömer de Huthi-rebeller som förra helgen ockuperade centrala byggnader i Jemens huvudstad för att avsiktligt skrämma journalister. "Sanaa har varit lamslaget av skräck ända sedan rebellernas offensiv den 18 september och striderna med regeringsstyrkor intensifieras trots vapenvilan", skriver pressfrihetsorganisationen. Omkring 270 personer dödades innan de shiitiska rebellerna, som från sina bergsfästen i norr sedan många år utmanat centralmakten, tilltvingat sig ett avtal om mer politiskt inflytande.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 09:42

Jemen-rebeller "trakasserar" medier

Reportrar utan gränser fördömer de Huthi-rebeller som förra helgen ockuperade centrala byggnader i Jemens huvudstad för att avsiktligt skrämma journalister.
"Sanaa har varit lamslaget av skräck ända sedan rebellernas offensiv den 18 september och striderna med regeringsstyrkor intensifieras trots vapenvilan", skriver pressfrihetsorganisationen. Omkring 270 personer dödades innan de shiitiska rebellerna, som från sina bergsfästen i norr sedan många år utmanat centralmakten, tilltvingat sig ett avtal om mer politiskt inflytande.

Kristianstadsbladet - 10 jul 14 kl. 14:25

Burma fängslar fem journalister


Fem journalister har dömts till tio års fängelse och straffarbete av en domstol i Burma, efter en artikel som hävdade att landets militär tillverkar kemiska vapen.Reportrarna arbetade för tidningen Unity Weekly News och skrev i februari att militären har en fabrik för kemiska stridsvapen i staden Pauk i Magway-regionen, med en tidigare juntaledare som chef.Burma förnekade förra året anklagelser om att man använt kemiska vapen mot rebeller.

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 12:25

Tim ”Avicii” Bergling hyllas – ett år efter sin död

Ett år efter Tim ”Avicii” Berglings död hyllas hans minne över hela världen. – Mina tidigaste minnen av honom är att han var väldigt nyfiken på världen, säger Aviciis turnéledare i en radiointervju..

SVT - I förrgår: 06:00

Populärkulturella påskägg som inte innehåller godis

Dekorerade ägg fyllda med godis är något vi sedan länge gömt och letat efter under påsken. Men påskägg är också ett fenomen inom populärkulturen i form av gömda referenser och meddelanden i filmer, på internet och i tv- och datorspel. Kulturnyheterna listar några favoriter bland kulturvärldens påskägg..

SVT - I förrgår: 06:00

Recension: ”En lös lyra som Redford kan smacka in i krysset”

En rånarjakt i rollatorfart och Robert Redfords sorti från filmbranschen. Trots starka skådespelarinsatser är filmen Den siste gentlemannen om den världsfrånvänt charmige yrkesförbrytaren Forrest Tucker en rätt lam lyra, tycker Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin..

SVT - I förrgår: 06:00

Recension: ”Ett colombianskt vendettadrama om traditionernas död”

En suggestiv, vacker och oförutsägbar historia som berättar om västerlandets intrång och ödeläggande av urbefolkningens liv. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin transporteras, med filmen Birds of passage, långt bortom sin cineastiska säkerhetszon..

SVT - 18 apr 19 kl. 20:17

Sexsekthärva blir HBO-dokumentär

I början av april erkände skådespelaren Allison Mack, mest känd för sin roll i Stålmannen-serien Smallville, att hon var involverad i sexsekten NXVIM (uttalas Nexium). Nu ska sekten skildras i en dokumentär av HBO..

SVT - 18 apr 19 kl. 11:39

Nu presenteras de nominerade till Guldpalmen 2019

I mitten av maj är det dags för den 72:a upplagan av filmfestivalen i Cannes. Under torsdagen presenteras de nominerade för festivalens prestigefulla filmpris La Palme d'or, Guldpalmen. Förra året gick utmärkelsen till Hirokazu Kore-eda för filmen Shoplifters.

SVT - 18 apr 19 kl. 09:50

”Bridesmaids”-duo gör ny komedi

Åtta år efter ”Bridesmaids”-succén återförenas Kristen Wiig och Annie Mumolo för en ny film. ”Barb and Star go to Vista del Mar” får premiär nästa år..

SVT - 18 apr 19 kl. 09:00

Pressfrihetsindex för 2019: Färre trygga länder för journalister

Sverige halkar ned till tredje plats och antalet länder där journalister kan arbeta i säkerhet blir allt färre. Det visar Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex för 2019 som presenterades under torsdagen..

SVT - 18 apr 19 kl. 08:27

”Ett manifest för svart, afroamerikansk kultur”

I den nya Netflix-dokumentären Homecoming visar världsstjärnan Beyoncé sig från sin mest storslagna sida musikaliskt. Hon har inte bara kommit att bli en av de mäktigaste inom popgenren. Hon är också en stark röst för den afroamerikanska rörelsen, det menar journalisten Amie Bramme Sey..

SVT - 18 apr 19 kl. 07:27

Notre-Dame får en halv miljon euro av Assassins creed-skapare

Ubisoft låter pc-användare ladda ner Assassin's creed: Unity gratis under en veckas tid, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Spelaren tar i Unity från 2014 kontrollen över en lönnmördare i Paris under franska revolutionen, och där spelar katedralen Notre-Dame en viktig del..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.