PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 29 March, 05:44

PrivataAffärer - 18 mar 19 kl. 12:57

Hoist stuvar om i ledning och styrelseHoists valberedning föreslår bland annat att den tidigare vd:n för Intrum, Lars Wollung, tar plats i styrelsen. Mellan 2009 och 2015 var han Lars Wollung vd för kredithanteringsbolaget Intrum. Styrelsen i Intrum sparkade Lars Wollung i november 2015 efter olika uppfattningar om bolagets väg framåt. Under perioden 2001 – 2008 var han vd i Acando. Valberedningen i Hoist föreslår även Robert Kraal till ny ledamot.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Intrum, Wollung, Lars Wollung, Acando, Hoist, Robert Kraal, Adyen, EVP Global Acquiring, Processing, Docdata Payment, Netherlands, Bank, Scotland, Bibit, Hoists, Olsson, Gunilla Öhman, Nyhetsbyrån Direkt, Holdings, Hoist Finance, Björn Hoffmeyer, Reale, Finance, Yngve Ralph, Head, Strategy, CEO Projects, Ralph, Klaus-Anders Nysteen, Emanueles, Kredithanteringsindustri, Yngves, Munters Group

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hoist, stuvarom i , ledningoch , styrelse
DI - 03 sep 18 kl. 08:30

Brighter beräknas tillföras 29 MSEK genom ledning och nyckelpersoners incitamentsprogram.

Brighters CEO och COO avser att nyttja sina delar av bolagets incitamentsprogram (2014/2017 serie II samt 2015/2018 serie II) vilket motsvarar att CEOs innehav tillför bolaget 11 575 162 SEK och att COOs innehav tillför bolaget 12 195 865 SEK. Sammantaget avser bolagets ledning, styrelse och nyckelpersoner att nyttja sina delar av incitamentsprogrammen (2014/2017 serie I och serie II samt 2015/2018 serie I och serie II) så att bolaget tillförs 29 369 024 SEK..

DI - 18 mar 19 kl. 08:44

Lars Wollung föreslås till Hoist styrelse

Intrums tidigare vd Lars Wollung föreslår till ny ledamot i kreditbolaget Hoist Finance styrelse. Det framgår av ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 01 feb 18 kl. 11:32

Victoria Park stuvar om i toppen

Rotering av poster i fastighetsbolagets ledning och styrelse..

YLE - 13 jan 16 kl. 15:47

Berner klandrar Finavias tidigare styrelse

Trafik och kommunikationsminister Anne Berner lovar att samtliga utredningar kring Finavias derivataffärer ska bli klara fram till sommaren. Därefter ska Finavias bolagsstämma ta ställning till om man fortfarande ska väcka talan mot derivatavtal som ingåtts år 2011. De sammanlagda förlusterna av derivataffärerna stiger till drygt 34 miljoner euro.

PrivataAffärer - 20 dec 18 kl. 09:12

Hoist slopar utdelningen – aktien stiger

Hoist Finance har efter Finansinspektionens nya besked i tisdags om högre riskvikter på förvärvade förfallna fordringar beslutat om ett antal åtgärder. Styrelsen kommer att rekommendera årsstämman att inte betala utdelning för åren 2018 och 2019, vilket kommer att ha en positiv påverkan på kärnprimärkapitalrelationen med ungefär 0,6 procentenheter per den 31 december 2018 och ”stödja fortsatt tillväxt under 2019”. Det uppger Hoist i ett pressmeddelande.

DI - 27 sep 16 kl. 10:31

Livsmedelsjätten Nestle stuvar om i styrelsen

Världens största livsmedelsföretag Nestlé stuvar om i sin styrelse. Det är vice presidenten Luis Cantarell som går i pension och ersätts av Marco Settembri vid årsskiftet..

Dagens PS - 09 dec 19 kl. 09:01

Swedbank stuvar om – Baltikumchef lämnar

Swedbank skapar en helt ny organisation och syftet är att förtydliga styrningen. Beslutet innebär att bankledningen bantas med tre personer till 14. Nuvarande koncernriskchefen Helo Meigas och nuvarande chefen för Baltisk bankrörelse Charlotte Elsnitz, lämnar banken.

Nyteknik - 13 mar 12 kl. 11:49

Saabchefer in i Vattenfalls styrelse

Regeringen stuvar om i Vattenfalls styrelse och tar in Saabs nuvarande vd Håkan Buskhe och Saab Automobiles förra vd Jan Åke Jonsson. Ut åker två styrelseveteraner..

PrivataAffärer - 12 sep 18 kl. 08:42

Hoist tog in över halv miljard

Bolaget kommer att emittera drygt 8,1 miljoner aktier, motsvarande en utspädning på 10 procent, vilket är i linje med det förhandsbesked som gavs på tisdagen. Hoist kommer därmed att få in brutto 568 miljoner kronor via den riktade emissionen. ”Emissionen attraherade en stark efterfrågan från både nordiska och internationella investerare”, skriver bolaget.

PrivataAffärer - 21 jan 19 kl. 07:46

Stenbeck: Därför lämnar jag Kinneviks styrelse

”Bolaget måste kunna stå på sina egna fötter på sin egen grund utan mig. Nu har Kinnevik en ledning med Georgi Ganev som vd och en ordförande i Amelia Fawcett som jag har enormt stort förtroende för och management har ett större mandat än någonsin och fattar investeringsbesluten, vilket gör att jag kan frigöra mig från styrelsearbete och engagera mig i andra saker”, säger hon i en intervju med Dagens Industri där hon även försäkrar att hon kommer att ha en fortsatt ”väldigt stark relation” till Kinnevik. I fredags blev det känt att Cristina Stenbeck i samband med årsstämman i vår lämnar styrelsen i Kinnevik.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 20:55

Eniro illa ute

Det framgår av ett pressmeddelande. Kravet på anslutningsgraden uppgick till 90 procent av utestående konvertibellån. Första kontrollstämma avses hållas vid årsstämman som flyttas till tisdagen den 16 juni 2020.

PrivataAffärer - Igår: 18:40

Representanthuset har nu godkänt stödpaketet

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Senaten har redan godkänt paketet och det kommer därför nu skickas till president Donald Trump för ett slutgiltigt godkännande.  .

PrivataAffärer - Igår: 16:04

ABG: Svenska livsmedelsjättarna säker hamn i pandemin

Det framgår av en analys där både Axfood och Ica uppgraderas till behåll (sälj), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på fredagsmorgonen. ”Samtidigt som covid-19 har renderat en mer positiv marknadsprognos för den svenska dagligvarumarknaden, har värderingen kommit ned då Ica Group och Axfood har fallit omkring 15 procent från toppnivåerna under hösten 2019”, skriver ABG i analysen. Risken för en ytterligare nedgång i värderingsmultiplarna under de kommande tolv månaderna är enligt ABG Sundal Collier därmed begränsad.

PrivataAffärer - Igår: 15:51

Oljan: Opecländer ber om nåd från priskrig

Irak, Algeriet och Nigeria har begärt att de inblandade kommer till sans med de kraftiga utbudsökningar som blivit konsekvensen av kollapsen vid det misslyckade mötet för Opec+ i början av mars. De två förstnämnda har nu bett om extrainsatt toppmöte för att diskutera en lösning på konflikten, samtidigt som talespersoner för nigerianska regeringen öppet har frågat sig hur länge striden om marknadsandelar kan fortgå mellan de två största oljeexportörerna i världen. ”Det är i allas vårt kollektiva bästa att försäkra att vi kan stabilisera marknaden.

PrivataAffärer - Igår: 14:58

FI vill stoppa stöd till bolag som delar ut

”Ja, det finns en sådan enighet. Det är inte rimligt att man uppbär väldigt stora stöd från skattebetalarnas medel samtidigt som man gör stora utdelningar. Det kommer utskottet tydliggöra”, säger Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson.

PrivataAffärer - Igår: 14:18

Berenberg sänker H&M:s vinstestimat med 100 procent

Det framgår av en analys som är daterad den 26 mars i vilken Berenberg höjer rekommendation för H&M till behåll från tidigare sälj. Banken räknar nu med att H&M:s intäkter sjunker med totalt 18 procent under 2020 till drygt 190 miljarder kr. Det antagandet utgår från att bolagets butikstängningsfas håller på i ytterligare tolv veckor, något som följs av en gradvis förbättring under tio veckor.

PrivataAffärer - Igår: 13:55

Över 26 000 premiepensionskonton låsta – mitt under börsturbulensen

I slutet av förra veckan beslutade flera fondbolag att tillfälligt stoppa handeln i företagsobligationsfonder eftersom den rådande marknadsturbulensen gjorde det svårt att prissätta och sälja av företagsobligationer. De flesta har nu återöppnat handeln men två av Spiltans fonder, Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond, är alltjämt stängda och det är oklart när de kan öppnas igen. Att inte kunna sälja av andelar mitt under rådande turbulens är förstås frustrerande för många sparare.

PrivataAffärer - Igår: 13:37

Just nu: Regeringen begränsar sammankomster till 50 personer

Beslutet kommer efter begäran från Folkhälsomyndigheten.  Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanade samtidigt svenskarna att inte resa bort i påsk. .

PrivataAffärer - Igår: 12:57

Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019

EBF anser det inte vara lämpligt att Europas banker betalar varken utdelning eller verkställer några nya återköpsprogram i den nu rådande osäkerhet som pandemin orsakat, enligt uttalandet. Bankerna bör i stället ägna ”fullständigt fokus” på att ta ett gemensamt ansvar för att trygga kreditförsörjningen till företag och hushåll, skriver EBF. ”Alla finansiella institutioner i Europa har tagit den extrema osäkerheten och kommer prioritera soliditeten för att stötta ekonomin”, skriver EBF.

PrivataAffärer - Igår: 11:55

SHB: Ericsson nästan immunt mot coronanedgång

”Trots covid-19-pandemin har Ericsson produktion, logistik och nyckeltjänster mot kund i gång”, konstaterar banken i analysen. Handelsbankens analytiker belyser även att kommunikationsnäten har blivit ordentligt stresstestade i och med allt distansarbete under coronakrisen och banken tror att det illustrerade ”omedelbart och framtida investeringsbehov i kapacitet”. Med det som utgångspunkt har banken höjt sitt estimat för bruttovinsttillväxt på RAN-marknaden något.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.