YLE > Finland

Saturday, 23 March, 01:46

YLE - 17 mar 19 kl. 14:03

Bra fart på väljarna i Korsholm – "Äntligen får vi säga vårt"Det är en strid ström av väljare som kommer och går vid ämbetshuset i Korsholm, en av vallokalerna i söndagens folkomröstning. Nu har fusionsfrågan stötts och blötts tillräckligt länge, äntligen får vi säga vårt, tyckte flera av de korsholmare Yle Österbotten träffade..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Korsholm, Yle Österbotten

Dela artikeln

59 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bra, fart, väljarnai , Korsholm, Äntligenfår vi , säga vårt
GöteborgsPosten - 15 aug 18 kl. 21:38

Forskaren: Bra att väljarna får veta före valet

Blocköverskridande samarbeten är inte ovanliga säger David Karlsson, universitetslektor på förvaltningshögskolan i Göteborg, men det är bra att väljarna får veta alternativen före valet.
– Det är annars många som smyger med det här, säger han..

GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 11:58

Forskaren: Bra att väljarna får veta före valet

Blocköverskridande samarbeten är inte ovanliga säger David Karlsson, universitetslektor på förvaltningshögskolan i Göteborg, men det är bra att väljarna får veta alternativen före valet.
– Det är annars många som smyger med det här, säger han..

GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 19:22

Forskaren: Bra att väljarna får veta före valet

Blocköverskridande samarbeten är inte ovanliga säger David Karlsson, universitetslektor på förvaltningshögskolan i Göteborg, men det är bra att väljarna får veta alternativen före valet.
– Det är annars många som smyger med det här, säger han..

Skånskan - 07 nov 18 kl. 15:00

Väljarna efterlyser ökad transparens

Europeiska väljare vill att sociala medier blir mer transparenta inför Europavalet. I en undersökning med 27 000 deltagare från EU-länderna svarar väljarna att de vill att sociala medieplattformar tydligare redovisar vad som är köpt innehåll på sajten och vem som betalat för det. Undersökningen, som genomförs varje år, är speciell eftersom den sker genom intervjuer utförda på plats.

YLE - 22 mar 14 kl. 13:40

"Korsholm borde bygga på höjden"

Högre våningshus och nytänkande när det gäller byggande. Det efterlyser fullmäktigeledamot Stig Beijar i Korsholm. Han har skrivit en motion till kommunen där han säger att nuvarande kutym med låga höghus och stora grönområden gör att Korsholm tappar fart.

YLE - 03 maj 17 kl. 11:57

Luther: Väljarna fick inte avgöra

Fullmäktigegruppen för SFP i Korsholm beslöt på tisdagen att föreslå Lars-Erik Gästgivars som kommunstyrelseordförande. Förfarandet är inte demokratiskt, anser sittande styrelseordförande Michael Luther. - Det känns inte bra.

BT - 06 nov 12 kl. 16:47

Romney: Det känns bra i Ohio

Med de första vallokalerna öppna i USA visar mätningar på övertag för president Obama i en rad stater som stått och vägt.
Men Mitt Romney tror att han har bra chans i en av nyckelstaterna. -Det känns bra i Ohio, säger han.

YLE - 26 mar 15 kl. 19:42

Korsholm kan få nytt handelsområde

Ett nytt handelsområde med plats för skrymmande handel som byggvaror, bilaffär eller möbelförsäljning ser ut att växa upp i Vikby, längs riksväg åtta. Det handlar inte om något jätteområde som till exempel det närliggande Risöområdet i Vasa. I stället pratas det om 6 000 kvadratmeters byggrätt för ett handelscenter på ett område som också viks för industrier av olika slag.

YLE - 16 jul 15 kl. 09:19

Fotbollsstadion i Vasa test för Korsholm

Det är fullmäktiges ordförande Joakim Strand som igen sätter fart på diskussionen om grannkommunerna ska vara med och finansiera Sandvikens fotbollsstadion i Vasa. I Pohjalainen uppger Strand att Vasa kommer att sända en formell begäran till grannkommunerna att finansiera en tredje läktare. Det blir ett test om man i Korsholm jobbar bara för kommunen eller hela Vasaregionen, säger Korsholmspolitikern Stig Beijar (SFP).

YLE - 02 mar 15 kl. 04:42

Livet börjar om i Korsholm

Den åtta personer stora familjen Etoka har bott i Korsholm i tre månader. Kölden och språket är de största utmaningarna hittills. Men drömmen om utbildning och arbete är nu mer möjlig än någonsin tidigare.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktas

Ett fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..

YLE - 6 timmar sedan

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område

Sjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..

YLE - 6 timmar sedan

Mörk dag för Nokia på börsen - bolaget riskerar böter i USA

Nätbolaget Nokias aktiekurs dalade ordentligt på Helsingforsbörsen under fredagen. Aktiekursen låg på -7 procent under eftermiddagen. Sen dess har Nokia försökt lugna läget och kursen ligger nu på lite över -5..

YLE - 9 timmar sedan

"Tillsammans lockar vi mera folk" - krafterna bakom Ekenäs nyaste restaurang tror på större turistflöde

Restaurangutbudet runt gästhamnen i Ekenäs blir allt tätare. Med ett större utbud kommer också flera turister att lockas till staden, tror krafterna bakom det nyaste tillskottet..

YLE - 10 timmar sedan

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"

Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..

YLE - 10 timmar sedan

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolorna

Enligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..

YLE - 12 timmar sedan

Mentala problem allt oftare bakom sjukpensionering - orken tryter då man tvingas pruta på sin arbetsmoral

De mentala problemen bland personer i arbetsför ålder ökar. Många insjuknar då det inte ges förutsättningar att göra ett gott jobb..

YLE - 12 timmar sedan

Ingå planerar höja kommuntillägget för privat dagvård - betalas till företag men inte föreningar och klubbar

Kommunen vill fortsätta erbjuda vårdnadshavarna flera alternativ inom småbarnspedagogiken..

YLE - 12 timmar sedan

Nu startar sökandet efter en ny vd för Stockmann - Ratia: Vi vill ha en person som är van vid förändringar

Knappt hade varuhuskoncernen Stockmanns styrelse fått en ny ordförande i företagsveteranen och krisledaren Lauri Ratia innan det blev klart att verkställande direktören Lauri Veijalainen lämnar huset..

YLE - 13 timmar sedan

Allt fler finländare får brev från Riksfogdeämbetet - snabblånen en orsak

Antalet utsökningar har vuxit till aldrig tidigare skådade nivåer. Riksfogdeämbetet meddelar att indrivningen i fjol var över en miljard euro. Det är 5 procent mer än år 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.