Sydsvenskan > IT

Saturday, 23 March, 02:03

Sydsvenskan - 17 mar 19 kl. 12:00

”De möjliga kandidaterna verkade vara hur många som helst”Mordet på tioåriga Helén Nilsson från Hörby kom att prägla Skåne under lång tid..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Helén Nilsson, Hörby, Skåne

Dela artikeln

132 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De möjliga, kandidaterna, verkadevara hur många som , helst
Helsingborgs Dagblad - 17 mar 19 kl. 12:00

”De möjliga kandidaterna verkade vara hur många som helst”

Mordet på tioåriga Helén Nilsson från Hörby kom att prägla Skåne under lång tid..

Politologerna - 06 jul 15 kl. 16:15

De svenska EU-kandidaterna om krisen inom euroområdet

Grekerna har sagt sitt, vilket innebär att de avvisar det förhandlingsförslag som gällde för drygt en vecka sedan, men inte längre på valdagen…. Frågan är nu hur EU kommer att reagera på grekernas ”oxi”. Turbulensen inom euroområdet har dock pågått under en längre tid och i valet till Europaparlamentet 2014 fick de svenska EU-kandidaterna svara på ett antal frågor som handlade om deras syn på den ekonomiska krisen.

YLE - 13 maj 14 kl. 04:25

Här är de österbottniska kandidaterna i EU-valet

Är det en skam att Finland inte tar emot fler flyktingar? Eller ska vi skärpa bevakningen av gränserna och i stället hjälpa folk i deras egna länder? Åsikterna går isär när 14 EU-kandidater från Österbotten svarar på frågor i Yles intervjuer.

YLE - 04 jan 16 kl. 19:50

Fyra möjliga stadsdirektörer intervjuade i Jakobstad

Stadsstyrelsen i Jakobstad intervjuade på måndagen fyra kandidater, två män och två kvinnor som konsulten tillsammans med stadens ledande tjänstemän och politiska ledning har vaskat fram under en process som startade i höstas. Hemlighetsmakeriet kring processen har varit stort och det är möjligt enligt offentlighetslagen att namnen på de kandidater som intervjuats aldrig avslöjas förutom den kandidat som slutligen förs fram och som gett sitt samtycke. Så långt behöver det troligen ändå inte gå, stadsstyrelsen behandlar stadsdirektörsfrågan på sitt nästa möte om en vecka och senast då borde namnen klarna.

Expressen - 17 apr 17 kl. 10:19

Nu måste kandidaterna satsa allt de har

I dag startar det franska presidentvalets supermåndag. Fyra toppkandidater ligger nästan jämsides och har alla lika stor chans att bli finalister. När 47 miljoner fransmän har sagt sitt på söndag finns bara två kvar.

YLE - 30 mar 17 kl. 21:02

Ingåkandidaterna i Yles valkompass eniga i flera frågor

Många kandidater i Ingå har valt att inte delta i Yles valkompass, men av de 43 kandidater som har svarat kan man se att det också finns en rätt stor enighet i kommunen kring många frågor. Yle Västnyland har valt att se närmare på hur kandidaterna har svarat på en del frågor. I Ingå ställer 74 kandidater upp i kommunalvalet från 7 olika partier.

Politologerna - 26 maj 15 kl. 07:30

Kandidaterna och personvalet, del 1.

Kandidaterna och personvalet Till riksdagsvalet 2014 sänktes personvalsspärren från åtta till fem procent. Tillsammans med ett antal kollegor fick jag till uppgift av Justitiedepartementet att studera reformen. Vi kommer i ett antal inlägg presentera delar av rapporten.

Politologerna - 09 jun 15 kl. 07:00

Kandidaterna och personvalet, del 2.

I det första inlägget om kandidaterna och personvalet tittade vi bland annat närmare på vad kandidaterna i 2014 års riksdagsval ansåg om den nya personvalsreformen och dess konsekvenser. I del två riktas fokus mot vilka som bedrev personvalskampanj, hur kandidaterna upplevde nomineringsprocessen och vad de ansåg om det stöd partiet erbjöd under valkampanjen. Resultaten visar att de som driver personvalskampanj är mer missnöjda med nomineringsprocessen och partiets support i valkampanjen.

YLE - 03 nov 15 kl. 19:00

Två möjliga orsaker till fiskdöden i Snappertuna

De fiskar som i somras hittades döda i Ersöströmmen i Snappertuna i Raseborg kvävdes troligtvis till döds. Exakt varför de kvävdes är inte klart, men det finns två sannolika förklaringar till händelsen. Den ena orsaken kan vara plötsliga förändringar i vattenkvaliteten.

YLE - 30 sep 16 kl. 07:51

Nordenswan: Kanada får övriga toppnationer att verka löjliga

22 februari 2006 slog Ryssland ut Kanada i kvartsfinalen i Turin-OS. Efter det har Kanadas bästa landslag spelat två OS-turneringar och en World Cup utan att förlora en enda match av betydelse. Ännu i OS i Vancouver såg det ut som om USA hade något stort på gång.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Hundratusentals i nya algeriska protester

Protesterna fortsätter i Algeriet. Hundratusentals människor demonstrerade på fredagen på landets gator med krav om att landets president Abdelaziz Bouteflika ska avgå. Demonstranterna trotsade det dåliga vädret och marscherade flera kilometer genom en.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Peterson pressade Williams men förlorade

Rebecca Peterson imponerade i sitt första möte med Serena Williams och fick legendaren tydligt frustrerad. Men den 23-faldiga grand slam-segraren hittade spelet i tredje set och vann mötet i den andra omgången av Miami Open med setsiffrorna 6–3, 1–6, 6–.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kaspersen charmade både juryn och tittarna

Kristin Kaspersen vann över både "Let's dance"-juryn, publiken och tv-tittarna. Programledaren fick hela 18 jurypoäng för sin quickstep med Calle Sterner. – Du sprakar som tomtebloss där ute på golvet, sade jurymedlemmen Cecilia Lazar.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Misstänkt avel av varghybrider i Mellansverige

Flera personer i Dalarna och Värmland misstänks för att ha importerat och fött upp varghybrider, vilket NWT var först att rapportera om. En polisanmälan kom in från länsstyrelsen i Dalarna förra året och polisen utreder nu om personerna har gjort sig sk.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

ÅF anklagas för inblandning i mutbrottshärva

Den svenska teknikkonsulten ÅF Pöyry, tidigare bara ÅF, anklagas för inblandning i en omfattande korruptionshärva i Brasilien. Utredningen gäller mutbrott vid byggandet av kärnkraftverket Angra 3 där företagets brasilianska dotterbolag ska ha erhållit b.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Adlerteg visar EM-form – fyra i Doha

Gymnasten Jonna Adlerteg blev fyra i barr vid världscuptävlingarna i Doha, Qatar. 23-åringen, som tagit två EM-silver i grenen varav det senaste förra året, noterade poängen 14,216 i den högklassiga finalen som vanns av Nina Derwael, Belgien. "Jonna är.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Matchboll Leksand i kvalrysaren

Det satt hårt inne. Men Leksand vann första mötet med AIK med 2–1 efter storspel av målvakten Axel Brage och har nu matchboll i playoff-spelet om en plats i direktkvalet till SHL. – Vi gjorde det bra, en skön match, säger Brage till C More.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Dystra signaler sänkte Wall Street

Dystra inköpschefsindex från både Tyskland och USA satte press neråt på kurserna på New Yorkbörsen på fredagen. Oron för en inbromsning i tillverkningsindustrin fick ledande index att backa, i likhet med de europeiska börserna. Ränteskillnaden mellan tr.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Karlsson före Johaug i sprintdebuten

Skid-VM i Seefeld handlade mycket om duellen mellan norska storstjärnan Therese Johaug och svenska junioren Frida Karlsson. Johaug vann, som väntat, samtliga distanslopp på damsidan men utmanades flera gånger av Karlsson som fick sitt stora genombrott i.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Utsläppen måste ner snabbare.

Enbart stora ord räddar inte klimatet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.