YLE > Finland

Saturday, 23 March, 01:44

YLE - 17 mar 19 kl. 09:03

"Finlandssvenskhet är någonting som kan synas både i och utanför spelvärlden" - ny studie ska undersöka hur e-sportare skapar identiteter i Counter-Strike: Global OffensivePå samma sätt som man kan ha en professionell identitet och en privat identitet, kan man även ha en spelaridentitet. Forskare undersöker nu hur spelaridentiten skapas i digitala spel..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Counter-Strike, Offensive

Dela artikeln

10 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandssvenskhetär , någontingsom kan , synas, bådei , och utanför spelvärlden ny studie ska undersöka hur e-sportare skapar identiteter i Counter-Strike Global Offensive
YLE - 06 jul 17 kl. 09:58

Rickard Eklund: Så här skriver du en låt

Det är 20 år sedan kanalen Yle Vega hördes första gången i radion. För att fira den här födelsedagen efterlyser Vega nu en nyskriven låt som beskriver kanalen. Men hur skriver man egentligen en låt?

YLE - 18 sep 13 kl. 15:00

Konstsamfundet upprör, många kritiska röster

- Om man ser sig omkring så är finlandssvenskheten i en ganska kritisk situation, vi blir allt osynligare i offentligheten och då borde vis satsa våra pengar på det som är språkbaserat eftersom språket är det som definierar finlandssvenskheten. Utan språk finns det ingen finlandssvenskhet och massmedia är absolut centrala där, säger författaren och kulturpåverkaren Michel Ekman till Yle Nyheter. Så vad är det Konstsamfundet gör fel?

YLE - 18 sep 13 kl. 16:10

Konstsamfundet väcker kritik

- Om man ser sig omkring så är finlandssvenskheten i en ganska kritisk situation, vi blir allt osynligare i offentligheten och då borde vis satsa våra pengar på det som är språkbaserat eftersom språket är det som definierar finlandssvenskheten. Utan språk finns det ingen finlandssvenskhet och massmedia är absolut centrala där, säger författaren och kulturpåverkaren Michel Ekman till Yle Nyheter. Så vad är det Konstsamfundet gör fel?

YLE - 09 okt 14 kl. 07:03

Mazzarella kritiserar Bergh: "Han vill ha sagt att journalister inte behövs"

I en insändare i torsdagens Hufvudstadsbladet kritiserar litteraturvetaren och författaren Merete Mazzarella konstsamfundets vd Kaj Gustaf Bergh i hårda ordalag. - Bergh har tydligen inte ännu, under alla dessa år som högsta chef för KSF Media, brytt sig om att sätta sig in i vad journalister gör, för han skriver att "de är personer som sovrar bland allt det som sker och levererar ett sammandrag". Vad han egentligen vill ha sagt är att journalister inte behövs, säger Mazzarella till Yle Nyheter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktas

Ett fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..

YLE - 6 timmar sedan

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område

Sjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..

YLE - 6 timmar sedan

Mörk dag för Nokia på börsen - bolaget riskerar böter i USA

Nätbolaget Nokias aktiekurs dalade ordentligt på Helsingforsbörsen under fredagen. Aktiekursen låg på -7 procent under eftermiddagen. Sen dess har Nokia försökt lugna läget och kursen ligger nu på lite över -5..

YLE - 9 timmar sedan

"Tillsammans lockar vi mera folk" - krafterna bakom Ekenäs nyaste restaurang tror på större turistflöde

Restaurangutbudet runt gästhamnen i Ekenäs blir allt tätare. Med ett större utbud kommer också flera turister att lockas till staden, tror krafterna bakom det nyaste tillskottet..

YLE - 10 timmar sedan

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"

Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..

YLE - 10 timmar sedan

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolorna

Enligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..

YLE - 12 timmar sedan

Mentala problem allt oftare bakom sjukpensionering - orken tryter då man tvingas pruta på sin arbetsmoral

De mentala problemen bland personer i arbetsför ålder ökar. Många insjuknar då det inte ges förutsättningar att göra ett gott jobb..

YLE - 12 timmar sedan

Ingå planerar höja kommuntillägget för privat dagvård - betalas till företag men inte föreningar och klubbar

Kommunen vill fortsätta erbjuda vårdnadshavarna flera alternativ inom småbarnspedagogiken..

YLE - 12 timmar sedan

Nu startar sökandet efter en ny vd för Stockmann - Ratia: Vi vill ha en person som är van vid förändringar

Knappt hade varuhuskoncernen Stockmanns styrelse fått en ny ordförande i företagsveteranen och krisledaren Lauri Ratia innan det blev klart att verkställande direktören Lauri Veijalainen lämnar huset..

YLE - 13 timmar sedan

Allt fler finländare får brev från Riksfogdeämbetet - snabblånen en orsak

Antalet utsökningar har vuxit till aldrig tidigare skådade nivåer. Riksfogdeämbetet meddelar att indrivningen i fjol var över en miljard euro. Det är 5 procent mer än år 2017..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.